Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#6201 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by Bloo »

Laertes wrote: 03/03/2023 12:31
John Cleese wrote: 03/03/2023 11:55

:lol: :D
Pokušavao sam danima da proniknem šta su htjeli s tim. Šta je poruka? Ovo mi je padalo na pamet:
1. Džaba si krečio, Hamlete. Džaba dokazi. Stranka na vlasti uvijek opstaje. Resistance is futile :D
2. Svkao je zamjenjiv, pa i Hamlet. Ko se kofrči, njega zamijenimo. Nađemo (rodimo) novog i sve ostaje isto. Samo reci "Posl'o me Asim"
3. Fortinbrasa nigdje nema... Znači, džaba vam stranci (međunarodna zajednica?), biće onako kako mi kažemo.
Da su makar napravili neki ljigavi hollywoodski happy end (tipa Hamlet i Ofelija prežive, zlikovci pomru, i ovi žive sretno ever after), to bih i mogao razumjeti zašto (ne bih opravdavao, al et'). Ovako, šta god je razlog bio, fuj :smajlikojipovraća:
4. Iako junak (njihovog doba) biva maket sa scene, uvijek ce doci novi junaci.Jer nije bitno ime, već simbol, nastavak borbe.
5. Hamlet meets Matrix
:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6202 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by pici »

Jel iTko gledao od Selme ovog Idiota u Narodnom.Kazu da je tesko njesra a meni se neda tri i po sata camiti i gledati takvo sto.
Recimo Selmina predstava u kamernom, Ljubicasto je meni fenomenalna, zaista jedno remek djelo.Zadnji put sam od Šemse gledao Ukrocena Goropad od Crnogorskog narodnog pozorista iz Podgorice.Predstava je trajala preko dva i po sata al je bila ono da se ne pomjeris sa sjedista.Puna mladosti, energije, dinamike, novotarija, efekata, jedan lijep bogat performans.Bilo je i golisavih glumica :per: a i glumaca :perverzna:
John Cleese

#6203 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by John Cleese »

Bloo wrote: 05/03/2023 11:12
Laertes wrote: 03/03/2023 12:31
Pokušavao sam danima da proniknem šta su htjeli s tim. Šta je poruka? Ovo mi je padalo na pamet:
1. Džaba si krečio, Hamlete. Džaba dokazi. Stranka na vlasti uvijek opstaje. Resistance is futile :D
2. Svkao je zamjenjiv, pa i Hamlet. Ko se kofrči, njega zamijenimo. Nađemo (rodimo) novog i sve ostaje isto. Samo reci "Posl'o me Asim"
3. Fortinbrasa nigdje nema... Znači, džaba vam stranci (međunarodna zajednica?), biće onako kako mi kažemo.
Da su makar napravili neki ljigavi hollywoodski happy end (tipa Hamlet i Ofelija prežive, zlikovci pomru, i ovi žive sretno ever after), to bih i mogao razumjeti zašto (ne bih opravdavao, al et'). Ovako, šta god je razlog bio, fuj :smajlikojipovraća:
4. Iako junak (njihovog doba) biva maket sa scene, uvijek ce doci novi junaci.Jer nije bitno ime, već simbol, nastavak borbe.
5. Hamlet meets Matrix
:D
:lol:
Ekskluzivno za HMOKMUS, vijesti iz zemlje:
Sekspir trenutno rotira brzinom od 100 obrtaja u minuti :| :D
piupiu

#6204 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by piupiu »

John Cleese wrote: 03/03/2023 13:52
Laertes wrote: 03/03/2023 12:31 2. Svkao je zamjenjiv, pa i Hamlet. Ko se kofrči, njega zamijenimo. Nađemo (rodimo) novog i sve ostaje isto. Samo reci "Posl'o me Asim"
:lol:

Sjetih se ovoga:
Efraim Kišon wrote:
:lol: :lol: :lol:

Efraim Kišon joined the chat :lol: :kiss:
piupiu

#6205 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by piupiu »

pici wrote: 05/03/2023 11:26 Jel iTko gledao od Selme ovog Idiota u Narodnom.Kazu da je tesko njesra a meni se neda tri i po sata camiti i gledati takvo sto.
Recimo Selmina predstava u kamernom, Ljubicasto je meni fenomenalna, zaista jedno remek djelo.Zadnji put sam od Šemse gledao Ukrocena Goropad od Crnogorskog narodnog pozorista iz Podgorice.Predstava je trajala preko dva i po sata al je bila ono da se ne pomjeris sa sjedista.Puna mladosti, energije, dinamike, novotarija, efekata, jedan lijep bogat performans.Bilo je i golisavih glumica :per: a i glumaca :perverzna:
Veli moja rodica da je predstava 'luda kao i ovaj svijet', ali dobra. Da spada u kategoriju 'umjetnička sloboda'. I veli da nije znala da je Vedrana Božinović tako dobra glumica. Haj' sad ti gledaj, pa ću ja poslije tebe. :D :lol:

Evo i Markovine malo na temu:

https://pescanik.net/pozoriste-narodu-i ... ozoristem/
pici

#6206 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by pici »

piupiu wrote: 06/03/2023 21:23
pici wrote: 05/03/2023 11:26 Jel iTko gledao od Selme ovog Idiota u Narodnom.Kazu da je tesko njesra a meni se neda tri i po sata camiti i gledati takvo sto.
Veli moja rodica da je predstava 'luda kao i ovaj svijet', ali dobra. Da spada u kategoriju 'umjetnička sloboda'. I veli da nije znala da je Vedrana Božinović tako dobra glumica. Haj' sad ti gledaj, pa ću ja poslije tebe. :D :lol:

Indira ih je popljuvala jeb rusku ambasadu.

John Cleese

#6207 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by John Cleese »

piupiu wrote: 06/03/2023 21:16 Efraim Kišon joined the chat :lol: :kiss:
:lol: :D :kiss:
piupiu

#6208 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by piupiu »

pici wrote: 07/03/2023 14:12
piupiu wrote: 06/03/2023 21:23

[media]]
Hm. Da li je to preporuka? Jesi gledao ‘Ja, Bosanac’?

Ne znam kakva je adaptacija, nisam neki teatarski
puritanac kao cijenjena ambasada, ali su mi dosadne i ove adaptacije, sve isto, neki kao šokantni seks, pjevanje, tv projekcija u pozadini, sve liče ko jaje jajetu… bas me zanima kako ovo izgleda.
pici

#6209 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by pici »

piupiu wrote: 09/03/2023 10:24
pici wrote: 07/03/2023 14:12

[media]]
Hm. Da li je to preporuka? Jesi gledao ‘Ja, Bosanac’?

Ne znam kakva je adaptacija, nisam neki teatarski
puritanac kao cijenjena ambasada, ali su mi dosadne i ove adaptacije, sve isto, neki kao šokantni seks, pjevanje, tv projekcija u pozadini, sve liče ko jaje jajetu… bas me zanima kako ovo izgleda.
Ne nisam gledao ni Ja Bosanac ni Ja Mahalusa.Prosto ti perfomansi me ne interesuju.Gledao sam od Hamleta, Oluje, Tri sestre, Umri Muski, Art, Trojanskog rata nece biti, Nisam ja Rapaport, Gospoda Glembajevi, Ja Ministarka, Crveno, Jami Distrikt, Policajci, Pukovnik Ptica, TO, Dzepovi puni kamenja, Omer i Merima, Gospodjica Julija, Schindlerov lift, Porodica M., itd itd, zaista mnogo dobrih, osrednjih a i losih predstava.
Zato me rijetko koja moze oduseviti, zadnja koja me je odusevila predstava al bas sam bio odusevljen je bila Jami Distrikt od Kokana Mladenovica a i ova Ukrocena Goropad iz Podgorice je bila bas ono merak pogledati, fenomenalan performans.
Pogledaj Ljubicasto od Selme Spahic, jedna dobra predstava sa odlicniom Tanjom Soljic u glavnoj ulozi.
Sjecas li se Doli Bel je isto izvrsna predstava.Alan Ford al on je skinut, steta.Kokan Mladenovic je trenutno najjaci ex-yu reziser za teatar i rijetko ima fule.
piupiu

#6210 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by piupiu »

pici wrote: 09/03/2023 11:10 Ne nisam gledao ni Ja Bosanac ni Ja Mahalusa.Prosto ti perfomansi me ne interesuju.Gledao sam od Hamleta, Oluje, Tri sestre, Umri Muski, Art, Trojanskog rata nece biti, Nisam ja Rapaport, Gospoda Glembajevi, Ja Ministarka, Crveno, Jami Distrikt, Policajci, Pukovnik Ptica, TO, Dzepovi puni kamenja, Omer i Merima, Gospodjica Julija, Schindlerov lift, Porodica M., itd itd, zaista mnogo dobrih, osrednjih a i losih predstava.
Zato me rijetko koja moze oduseviti, zadnja koja me je odusevila predstava al bas sam bio odusevljen je bila Jami Distrikt od Kokana Mladenovica a i ova Ukrocena Goropad iz Podgorice je bila bas ono merak pogledati, fenomenalan performans.
Pogledaj Ljubicasto od Selme Spahic, jedna dobra predstava sa odlicniom Tanjom Soljic u glavnoj ulozi.
Sjecas li se Doli Bel je isto izvrsna predstava.Alan Ford al on je skinut, steta.Kokan Mladenovic je trenutno najjaci ex-yu reziser za teatar i rijetko ima fule.
Opaaaa. Pa što si se ušutio, otkako je pomrla stara garda, nema čovjeka da zna napisati smislenu teatarsku kritiku! :D

U to, nažalost, moram uključiti i Indiru (koju poštujem jer je vrijedna, trudi se, radi), otud i moje pitanje o 'performansu' Ja, Bosanac. Čak ni s ironijskom otklonom to nije performans, više kao neka amaterska predstava u Domu kulture za raseljene. Stand up za gastarbajtere sa songovima + malo patriotskog kiča i jeftinih fora. Ono, ako je Omčo You Tube dno, ovo je za Omču lijepo umiveni Enis Bešlagić. Ne znam kako se zove 'humor' koji nije smiješan? Znaš ono kad kažu da je humor oblik kulturnog znanja - e, meni ovo nije bilo smiješno upravo zato što mi je bilo neprepoznatljivo.

Jami Distrikt je stvarno bio odličan, jedino se sjećam da me je nervirao loš akcenat glumice koja je igrala Bosnu; Sjećaš li se Dolly Bell meni malo manje, bila sam malo razočarana, kao kad si oduševljen knjigom pa odeš gledati film, ne znam šta mi je falilo u toj predstavi, bila je dobra, ali mi nije bila nova. Meni je jedna od najboljih predstava u zadnjih 15 godina Naš razred, sve što teatar treba biti i još milion života stalo je u tu predstavu. Ne mogu ti opisati kako je izgledao kraj predstave - publika je bila nijema. Ne znam da li su je igrali otkako je Dragan Jovičić umro, Žaba isto - to mu ga dodje kao neka vrsta psihoterapije za nas, katarzično.

Ali Naš razred je predstava koju su tako mogli odigrati samo ljudi iz Sarajeva, iz Bosne, možda iz Vukovara. Gledala sam Gavelinu verziju i nije imala isti efekat kao ova Kamernog. Možda bi je još Palestinci danas mogli tako odigrati. Radi se o dogadjaju iz Drugog svjetskog rata kad su stanovnici Jedwabna u Poljskoj spalili 300 svojih sugradjana Jevreja u nekoj štali... o tome se u Poljskoj i dan danas poprilično malo zna, predstava je prvo ugledala svjetlo dana van Poljske neke 2010. recimo, pa su krenula prepucavanja i polemike... vrlo je čudna i ta poljska historija i njihovo odbijanje da prihvate da su i oni učestvovali u Holokaustu.

Ma ima Sarajevo stvarno kultnih predstava, i Helverovu noć, Noževe u kokoškama i Ay, Carmelu, koja se, pretpostavljam isto više neće igrati. Nije mi lošu Narodnom bio Kavkaski krug kredom, za Tri sestre sam imala kartu, pa je bila otkazana i nikako da je pogledam, za Schindlerov lift isto, evo, dodajem i Ljubičasto, jer ne jebe lijep, već uporan. :D
piupiu

#6211 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by piupiu »

Samo što rekoh 'nema', kad... :D
Nakon premijernog izvođenja predstave “Idiot“ , u režiji Selme Spahić, nepotpisani autor je na stranici Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, objavio tekst u kojem je iznio svoje „argumente“ protiv ove inscenacije djela Dostojevskog. Logikom preuzetom iz udžbenika Odbrane i zaštite, navodno zabrinut za istinu i pravdu, obrušio se na rediteljicu, njeno čitanje klasika i opravdanu potrebu da se svojom predstavom referiše na današnjicu. I, zaista, sve se u tom tekstu, od naslova, pa do posljednje rečenice, može prepoznati kao zlonamjerno, površno, uvrjedljivo i nekompetentno, ali treba biti iskren i priznati – to je prva „kritika“, prvi napisani osvrt na novu predstavu Narodnog pozorišta u Sarajevu. Dakle, valja biti zahvalan Rusima na „buđenju“ interesa za teatar, na vraćanju „pozorišne kritike“ u medije i na uvođenju „javnog dijaloga“!? Tek nakon njihova pisanja uslijedile su naše reakcije, pobuna u virtuelnom svijetu, te podrška navijača/patriota koji su osjetili potrebu, ne toliko da odbrane mlade umjetnike i njihovo pravo na slobodu izražavanja, koliko da kažu nešto, makar i besmisleno, protiv Rusije.

Ostatak: https://zurnal.info/clanak/homoseksuala ... rije/25769
pici

#6212 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by pici »

piupiu wrote: 09/03/2023 12:44
pici wrote: 09/03/2023 11:10 Ne nisam gledao ni Ja Bosanac ni Ja Mahalusa.Prosto ti perfomansi me ne interesuju.Gledao sam od Hamleta, Oluje, Tri sestre, Umri Muski, Art, Trojanskog rata nece biti, Nisam ja Rapaport, Gospoda Glembajevi, Ja Ministarka, Crveno, Jami Distrikt, Policajci, Pukovnik Ptica, TO, Dzepovi puni kamenja, Omer i Merima, Gospodjica Julija, Schindlerov lift, Porodica M., itd itd, zaista mnogo dobrih, osrednjih a i losih predstava.
Opaaaa. Pa što si se ušutio, otkako je pomrla stara garda, nema čovjeka da zna napisati smislenu teatarsku kritiku! :D

U to, nažalost, moram uključiti i Indiru (koju poštujem jer je vrijedna, trudi se, radi), otud i moje pitanje o 'performansu' Ja, Bosanac. Čak ni s ironijskom otklonom to nije performans, više kao neka amaterska predstava u Domu kulture za raseljene. Stand up za gastarbajtere sa songovima + malo patriotskog kiča i jeftinih fora. Ono, ako je Omčo You Tube dno, ovo je za Omču lijepo umiveni Enis Bešlagić. Ne znam kako se zove 'humor' koji nije smiješan? Znaš ono kad kažu da je humor oblik kulturnog znanja - e, meni ovo nije bilo smiješno upravo zato što mi je bilo neprepoznatljivo.

Jami Distrikt je stvarno bio odličan, jedino se sjećam da me je nervirao loš akcenat glumice koja je igrala Bosnu; Sjećaš li se Dolly Bell meni malo manje, bila sam malo razočarana, kao kad si oduševljen knjigom pa odeš gledati film, ne znam šta mi je falilo u toj predstavi, bila je dobra, ali mi nije bila nova. Meni je jedna od najboljih predstava u zadnjih 15 godina Naš razred, sve što teatar treba biti i još milion života stalo je u tu predstavu. Ne mogu ti opisati kako je izgledao kraj predstave - publika je bila nijema. Ne znam da li su je igrali otkako je Dragan Jovičić umro, Žaba isto - to mu ga dodje kao neka vrsta psihoterapije za nas, katarzično.

Ali Naš razred je predstava koju su tako mogli odigrati samo ljudi iz Sarajeva, iz Bosne, možda iz Vukovara. Gledala sam Gavelinu verziju i nije imala isti efekat kao ova Kamernog. Možda bi je još Palestinci danas mogli tako odigrati. Radi se o dogadjaju iz Drugog svjetskog rata kad su stanovnici Jedwabna u Poljskoj spalili 300 svojih sugradjana Jevreja u nekoj štali... o tome se u Poljskoj i dan danas poprilično malo zna, predstava je prvo ugledala svjetlo dana van Poljske neke 2010. recimo, pa su krenula prepucavanja i polemike... vrlo je čudna i ta poljska historija i njihovo odbijanje da prihvate da su i oni učestvovali u Holokaustu.

Ma ima Sarajevo stvarno kultnih predstava, i Helverovu noć, Noževe u kokoškama i Ay, Carmelu, koja se, pretpostavljam isto više neće igrati. Nije mi lošu Narodnom bio Kavkaski krug kredom, za Tri sestre sam imala kartu, pa je bila otkazana i nikako da je pogledam, za Schindlerov lift isto, evo, dodajem i Ljubičasto, jer ne jebe lijep, već uporan. :D
Uhhh poceo sam nabrajati predstave al eto ima se sta pogledati.Za Doli Bel se slazem, nije nesto specijalno ali moze proci kao teatarski performans sa dobrim scenama i glumom.
Žaba je meni ono, nemam nikaka osjecaj za tu predstavu, Ja sam PTSP-eovac al me glavni lord pardon akter svojom izvedbom nije dotakao, sta vise iritirao me je pretjeranim glumatanjem.Tu moras imati dubinu karaktera kojeg glumis, lord glumata, mislim moje misljenje.
Naš Razred, phuuuu, teska tema, teska predstava, odlicna glumacka podjela, Mustafi je to odradio kako treba.Bilo je price da ce uskociti drugi glumac mjesto pokojnog Jovicica al izgleda da od toga nema nista.
Helver je skinut i predat Novosadskom pozoristu, Tri Sestre isto ko i za nas razred pokusaj obnavljanja da mjesto pokojnog Jovicica ubacis drugog glumca.Nista ni od toga izgleda.Ay, Carmela isto.
Schindlerov lift je isto ko i nas razred teska predstava, Radjena po romanu Darka Cvijetica i reziji Kokana Mladenovica.Dogadja u Prijedoru o dva nebodera crvene boje izgradjena na bratsvu i jedinstvu i kako se komsije u ratu okrecu prema drugima i slijedi pakao.Autobiografija Darka sa njegovim svjedocenjem o svemu tome.Moras imati želudac ko za naš razred.
Imas novu Djelidbu rezirao Ales Kurt, kritika Senada Basica to je interno u kafani je da treba Alešu zabraniti da rezira :mrgreen:
piupiu

#6213 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by piupiu »

pici wrote: 09/03/2023 13:21 Imas novu Djelidbu rezirao Ales Kurt, kritika Senada Basica to je interno u kafani je da treba Alešu zabraniti da rezira :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

E, onda treba gledati. Meni se svidja kako Aleš misli (u teatru :D). Šindlera sam pročitala i nikako ne mogu da zamislim kako izgleda ta dramatizacija... To za Žabu je interesantno - mislim da su te ekstremne reakcije - ili izostanak reakcije - dvije strane iste medalje. Ministar i lord je dobar glumac, ali se počeo malo ponavljati. :D
Nierika

#6214 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by Nierika »

Nisam još stigla pogledati ni adaptaciju Dostojevskog ni film Najsretniji čovjek na svijetu, (na osnovu trailera) mislim da u filmu ima dosta pozorišnih momenata.
medvjed23

#6215 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by medvjed23 »

Pozdrav, prijatelji kulture.

Mi se odavno družimo i dobar dio vas zna za moju ljubav prema poeziji. Neki od vas su, na moje zadovoljstvo, imali lijepe riječi za moje stihove. Shodno tome, jedna obavijest:

Iz štampe je izašla zbirka mojih pjesama. Ako neko ima želju da je prelista, biće mi drago pokloniti pokoji primjerak.

Dakle, za raju sa foruma sama zbirka je besplatna, a trošak koji može ali ne mora nastati je onaj poštanski.

PP je na raspolaganju. Izvinjenje ako sam izašao iz teme.
Nierika

#6216 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by Nierika »

medvjed23 wrote: 11/03/2023 12:10 Pozdrav, prijatelji kulture.

Mi se odavno družimo i dobar dio vas zna za moju ljubav prema poeziji. Neki od vas su, na moje zadovoljstvo, imali lijepe riječi za moje stihove. Shodno tome, jedna obavijest:

Iz štampe je izašla zbirka mojih pjesama. Ako neko ima želju da je prelista, biće mi drago pokloniti pokoji primjerak.

Dakle, za raju sa foruma sama zbirka je besplatna, a trošak koji može ali ne mora nastati je onaj poštanski.

Na forumu ima puno ljudi.. :D Meni bi draže bilo da mi pošalješ naziv zbirke i gdje bih je mogla naći u knjižarama i sl. pa da nabavim sebi. Čestitam btw tj. tek treba pročitati. :D
medvjed23

#6217 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by medvjed23 »

Hvala ti. Na forumu je relativno puno ljudi, al malo interesa za poeziju, pa nema zabrinutosti da će mi forumaši razgrabiti tiraž :D

Zato, barem zasad, ostajem pri namjeri da forumašima poklanjam primjerke. Odavno sam tu i tu sam doživio svašta nešto lijepo, pa eto... Taj poklončić može biti neki mali znak zahvalnosti...
Snake Eyes

#6218 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by Snake Eyes »

Sto radis to sebi kolega? Dotući će te to ako ti se niko ne javi, skončat ćes na užetu.

Salim se i od srca cestitam!

Kao i kolegica radije bih da dobijem naziv zbirke u PP.
medvjed23

#6219 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by medvjed23 »

Nema veze ako skončam; živio sam dovoljno i ostvario sam sve snove :D

Hvala ti od srca! Nema prodaje, samo poklon - uzmi il ostavi :D
no_sikiriki

#6220 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by no_sikiriki »

Hajde, dosta te skromnosti - ne žele svi besplatnu kopiju, nego da pročitaju tvoju zbirku. Ako kupujemo knjige nepoznatih pisaca, ne vidim zašto bismo od nekoga koga malo bolje poznajemo uzimali besplatno. Napiši gdje se može nabaviti. I čestitke, naravno. :thumbup:
medvjed23

#6221 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by medvjed23 »

Hvala, Your Ladyship.

Zasad se može nabaviti kod autora. U aprilu će se moći kupiti na sajmu knjiga - Skenderija. Poslije sajma, možda bude u knjižarama.
no_sikiriki

#6222 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by no_sikiriki »

Nema na čemu. Ja ću taman sačekati sajam - javi naziv/konkretno gdje bude, kad bude aktuelno.
Nierika

#6223 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by Nierika »

Naviću alarm za april i nabaviti bookmark da ide uz zbirku. :D
John Cleese

#6224 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by John Cleese »

Medo, to je divna vijest, bas si me obradovao :thumbup:
Od srca ti cestitam :kiss: :-D
I i ja cu sacekati sajam :D
Hakiz

#6225 Re: Haj'mo malo o kulturi ... ma, uuuđite slobodno ... :-)))

Post by Hakiz »

:kakoste:

:thumbup:
Post Reply