SDP

TheProfessional

#70751 Re: SDP

Post by TheProfessional »

Control panel wrote: 09/03/2023 11:08
TheProfessional wrote: 09/03/2023 10:57

Stoji. Ali isto tako bez ovih dokumentata koje je bivsa supruga postavila sve bi to bilo rekla kazala i meni je zapravo to problem u cijeloj prici. Zbog ovih dokumentata nije ni trebao biti kandidovan za zastupnika a ne za ministra. Al ajde na stranu Magoduna. Sutra da neko nekog onako optuzi bez dokaza na osnovu rekla kazala tako javno i da se ispostavi da to nije istina da li bi oni koji su optuzili htjeli tako javno uputiti ispriku?
Covjek po meni nesposoban. A za zenu mu je ovo dodatni minus ko kuca. Je li ili nije ona svjedocila me ne interesuje. Mozda joj je prijetio pa nije smjela. Nezz, sta me briga. Ja se samo cudim ko ga toliko gura i na osnovu cega. Zar SDP zaista nema sposobnijih ljudi za to mjesto, ljudi od imena i lrezimena, od ugleda, dokazanih, bez mrlje u karijeri?
Ma neka ga izaberu. Super. :thumbup:
Da se mene pita ja mu ne bih dopustio ni da bude kandidat za skupstinu KS zbog ove biografije.
I ovdje je na sceni praaaavo losa kadrovska politika SDPa. Sad imas tu covjeka koji vise tesko da ce ikad dobiti glasove osim od svojih jarana, istomisljenjika i sl, koji ce zbog nemogucnosti da dalje napreduje tu, biti potencijalni problem jer takvu osoba sada vrlo lako moze staviti svoj glas na aukciju obzirom da nema sta izgubiti... Sa druge strane SDP je vec izgubio na njemu.
addem

#70752 Re: SDP

Post by addem »

uglavnomja wrote: 09/03/2023 11:09
pici wrote: 09/03/2023 08:25 Vidi ovih debila iz SDP-a.Prvo lik je komprovitovan sa tucom svoje zene, drugo, direktor turisticke zajednice za ministra kulture i sporta.To koda postavis gradjevinca za ministra zdravstva.Pa boni nebili postajete gori i od sdO.Koji vam je qurac vise, ako ne poznajete materiju socijal demokratije imate nOrodne stranke i tu se uz folklor i mezu razbaskarite.
Nije mi jasno zasto skidate Samira Abdica, zato sto je NIP-ovac, pa jel to ono necemo gledat fotelje vec dali je dobar kadar.Covjek do sada radio sve sam da preporodi kulturu i sport u KS.Osoblje u ministarstvi SDFA ga opstruisali od pocetka, sve glumceva raja pokvarena uhljebljena.MRŠ.Jebo vas magoda da vas jebo, familija puna lopova i pokvarenjaka.
:thumbup:
Ma namiriso je Magoda to mjesto davno. Sad mu je prilika bila da se ugura al evo digla se javnost protiv njega. Po meni je glupo od Stete da ovo ostavi jer se ovi minusi njemu pisu i na sve dobro sto je uradio.
last mohicans

#70753 Re: SDP

Post by last mohicans »

Fina neka mater s troje djece u 4 ujutro dolazi. Tu priča smrdi, ali odjednom postadosmo uređena Finska ili Swedska gdje se za čašicu vina daje ostavka. Ne vidjeh da su se ove uvažene "aktivistiknje" (ta Besima ja ne znam ni da je živa žena koliko ima godina) pa i Papo bunile kada je imenovan chivas beg sa dijagnozom PTSP i čega već ne. Znam da nije bio SDPov ministar, nego eto onako mi naumpade on. Ova njegova bivša izgleda baš želi da ga uništi i diskredituje, a tri maksuma je s njim pravila. Pa jedna ne bila riješite to na sudu, a ne preko facebooka i medija. Cijela hajka podsjeca na Pribinju i Aldina.
Last edited by last mohicans on 09/03/2023 11:33, edited 2 times in total.
kluz franjo

#70754 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Politički amaterizam sarajevskog SDP-a.
Sve i da je kandidat i realno i formalno "čist kao suza" morali su znati da će ih ova priča dočekati iza ćoška.

I to sve zbog resora koji je (nažalost) među najnebitnijim u percepciji javnosti.
qlface

#70755 Re: SDP

Post by qlface »

last mohicans wrote: 09/03/2023 11:22 Fina neka mater s troje djece u 4 ujutro dolazi. Tu priča smrdi, ali odjednom postadosmo uređena Finska ili Swedska gdje se za čašicu vina daje ostavka. Ne vidjeh da su se ove uvažene "aktivstiknje" (ta Besima ja ne znam ni da je živa žena koliko ima godina) pa i Papo ne bunile kada je imenovan chivas beg sa dijagnozom PTSP i čega već ne. Znam da nije bio SDPov ministar, nego eto onako mi naumpade on. Ova njegova bivša izgleda baš želi da ga uništi i diskredituje, a tri maksuma je s njim pravila. Pa jedna ne bila riješite to na sudu, a ne preko facebooka i medija. Cijela hajka podsjeca na Pribinju i Aldina.
Niko ovdje ne spori da ona nije dobra u glavu, ne biraju normalne i mentalno stabilne žene "loše momke" da ih "promijene". S tim da on pokazuje dokument koji laicima nije baš najjasniji kada je u pitanju njegova odbrana, dok njen dokument jasno pokazuje šta se desilo, sa rečenicama koje su izgovorene.

Bilo bi dobro da nam neko ovdje (ko poznaje pravni aspekt i uobičajenu hronologiju takve situacije) objasni da li postoji veza između dva dokumenta. Istina o tome bi bila najbolji pokazatelj da li Magodu treba i spriječiti da bude ministar, ali i izbaciti iz stranke ako imalo drže do sebe, ili ga osloboditi optužbi i kazniti SDP grupu koja ga blati.
Mishelinke

#70756 Re: SDP

Post by Mishelinke »

TheProfessional wrote: 09/03/2023 10:37 zasto to nije uradila kad je...
Kakve ima veze kad je prijavila, a kad je postavila objavu?

I na kraju, za ove koji kažu da "danas svako svakoga može prijaviti i optužiti", ja ih pitam zašto mene nije nikad prijavila moja žena? Zašto me nikad nije optužila?

Da možda nema razloga za to?
Zašto vas (koji ste oženjeni) ne prijavi vaša žena?
Da možda i one nemaju razloga?

Kažu Magoda živio sa "ludačom".
Kažu da "ona nije normalna".

Pa kako je sa "ludačom" i "nenormalnom ženom" mogao provesti toliko vremena u braku, napraviti joj dvoje djece? Haj recimo (pretpostavka, ništa drugo) da je prvo napravio "omaklo" se metodom. Od začeća do poroda treba proći 9 mjeseci. Dakle 9 mjeseci proveo sa "ludačom" i "nenormalnom ženom", čekao još par mjeseci, ili godina (ne znam kolika je razlika u godinama kod djece), napravio drugo dijete sa tom istom "ludačom" i "nenormalnom ženom", čekao novih 9 mjeseci, ništa i nikome nije prijavljivao niti pričao da ga žena udara, izluđuje, bilo šta da mu radi, i opet proveo određeno vrijeme sa "ludačom" i "nenormalnom ženom", da bi na kraju, umjesto da on, "jadan", "zlostavljan" prijavi nasilje, to uradi "ludača" i "nenormalna žena", koja je pri tome dosta fizički slabija od njega, a on bi mogao konju rep isčupati?

Pa jel vi (svi njegovi "advokati") vidite kakve nebuloze pišete?
Jeste li svjesni nelogičnosti koje ovdje izvaljujete?

Isti, ama baš isti ste kao i Bakir, koji kaže da nije Asim kriv, nego onaj koji je to sve snimio i objavio. Dakle isti modus operandi. Žrtva je uvijek kriva što je prijavila, a nikako siledžija.

FUJ!
uglavnomja

#70757 Re: SDP

Post by uglavnomja »

last mohicans wrote: 09/03/2023 11:22 Fina neka mater s troje djece u 4 ujutro dolazi. Tu priča smrdi, ali odjednom postadosmo uređena Finska ili Swedska gdje se za čašicu vina daje ostavka. Ne vidjeh da su se ove uvažene "aktivistiknje" (ta Besima ja ne znam ni da je živa žena koliko ima godina) pa i Papo bunile kada je imenovan chivas beg sa dijagnozom PTSP i čega već ne. Znam da nije bio SDPov ministar, nego eto onako mi naumpade on. Ova njegova bivša izgleda baš želi da ga uništi i diskredituje, a tri maksuma je s njim pravila. Pa jedna ne bila riješite to na sudu, a ne preko facebooka i medija. Cijela hajka podsjeca na Pribinju i Aldina.
ne postoji ni jedna jedina stvar, osim (samo)odbrane, kao opravdanje da neko nekoga fizicki napadne

ne znam likove, ali on je musko, i to sportista ... ona nije imala nikakve sanse
Maliodmene

#70758 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Bez ovog svega sto se desava, zasto je Magoda los izbor? Zar nije pokrenuo i turisticku zajednicu, i ZOI, a evo Bogami stavio na noge i rukometni savez ponovo.
drug_profi

#70759 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ako SDP reaguje kako treba ovdje, zaradiće u stvari poen kod mene jer će pokazati da hoće priznati da su pogriješili na pritisak javnosti.
A ako ne reaguju, dobiće negativan poen i to je to.

I dalje imaju vise poena od SDA.
DaysleepeR

#70760 Re: SDP

Post by DaysleepeR »

Gdje se ima skinut pravilnik do kad smije žena bit vani?

Jel kod Kuduzovića?
TheProfessional

#70761 Re: SDP

Mishelinke wrote: 09/03/2023 11:36
TheProfessional wrote: 09/03/2023 10:37 zasto to nije uradila kad je...
Kakve ima veze kad je prijavila, a kad je postavila objavu?

I na kraju, za ove koji kažu da "danas svako svakoga može prijaviti i optužiti", ja ih pitam zašto mene nije nikad prijavila moja žena? Zašto me nikad nije optužila?

Da možda nema razloga za to?
Zašto vas (koji ste oženjeni) ne prijavi vaša žena?
Da možda i one nemaju razloga?

Kažu Magoda živio sa "ludačom".
Kažu da "ona nije normalna".

Pa kako je sa "ludačom" i "nenormalnom ženom" mogao provesti toliko vremena u braku, napraviti joj dvoje djece? Haj recimo (pretpostavka, ništa drugo) da je prvo napravio "omaklo" se metodom. Od začeća do poroda treba proći 9 mjeseci. Dakle 9 mjeseci proveo sa "ludačom" i "nenormalnom ženom", čekao još par mjeseci, ili godina (ne znam kolika je razlika u godinama kod djece), napravio drugo dijete sa tom istom "ludačom" i "nenormalnom ženom", čekao novih 9 mjeseci, ništa i nikome nije prijavljivao niti pričao da ga žena udara, izluđuje, bilo šta da mu radi, i opet proveo određeno vrijeme sa "ludačom" i "nenormalnom ženom", da bi na kraju, umjesto da on, "jadan", "zlostavljan" prijavi nasilje, to uradi "ludača" i "nenormalna žena", koja je pri tome dosta fizički slabija od njega, a on bi mogao konju rep isčupati?

Pa jel vi (svi njegovi "advokati") vidite kakve nebuloze pišete?
Jeste li svjesni nelogičnosti koje ovdje izvaljujete?

Isti, ama baš isti ste kao i Bakir, koji kaže da nije Asim kriv, nego onaj koji je to sve snimio i objavio. Dakle isti modus operandi. Žrtva je uvijek kriva što je prijavila, a nikako siledžija.

FUJ!
Buduci da si me citirao... Postavio si pitanje i dao odgovor.

Vecina ljudi zivi ajde da kazemo nekim normalnim zivotom, pa ako i dodje do neslaganja normalno se i rastave, razvedu, dalje zive. Postoje ovi koji imaju potrebu te stvari iznositi javno kao sto je slucaj Arduana i AlDino. Koliko me sjecanje sluzi tada je on nju optuzio za nasilje ali nisam vidio neki vid podrske za njega cak sta vise podsmjeh kako je dopustio da ga zena namlati...

Njegova zena nije sa ovime isla u javnost sve dok on nije dobio mandat u skupstini.

Ja ne branim ni njega niti nju. Po meni se ove stvari ne iznose u javnost nakon toliko godina obzirom da je tu davno zavrsena brakorazvodna parnica i da svako dalje zivi svoj zivot, da su tu djeca na koje ce ovo ostaviti posljedice... Eh sada koji je razlog da bas u tom trenutku iznese te stvari u javnost nakon 5 godina meni nije jasno. Nista vise od tog.

Btw znam momka koji je za metar veci od zene pa je morao da pobjegne glavnom bez obzira, go ko pistolj, jer je ista nasilnik i manipulant. Doduse kod njih nikad nije dolazila policija niti ga je mogla za bilo sta optuziti. Ovo samo da odgovorim na ovo da fizicki jaca osoba ne mora uvijek biti nasilnik :)
Styling

#70762 Re: SDP

Post by Styling »

Maliodmene wrote: 09/03/2023 11:45 Bez ovog svega sto se desava, zasto je Magoda los izbor? Zar nije pokrenuo i turisticku zajednicu, i ZOI, a evo Bogami stavio na noge i rukometni savez ponovo.
Zato sto je kompromitovan. Prosto i jednostavno.
Dimu1927

#70763 Re: SDP

Post by Dimu1927 »

DaysleepeR wrote: 09/03/2023 11:51 Gdje se ima skinut pravilnik do kad smije žena bit vani?

Jel kod Kuduzovića?
Ili pezica :D
redovan je magoda na dzumama, kad bolje skontam od kud on u sdp zalutao je decko malo
Maliodmene

#70764 Re: SDP

Post by Maliodmene »

Styling wrote: 09/03/2023 11:53
Maliodmene wrote: 09/03/2023 11:45 Bez ovog svega sto se desava, zasto je Magoda los izbor? Zar nije pokrenuo i turisticku zajednicu, i ZOI, a evo Bogami stavio na noge i rukometni savez ponovo.
Pa sta se trebam objesit ako me neko prijavio, a ja to nisam uradio, jos sam oslobodjen optuzbi? Ne razumijem? Sta treba moj zivot da stane? Desila mi se slicna situacija u komsiluku jer je zena htjela izvuci pare od covjeka, pa je na kraju on dobio pare za klevetu i narusavanje ugleda.
drug_profi

#70765 Re: SDP

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote: 09/03/2023 11:51 Gdje se ima skinut pravilnik do kad smije žena bit vani?

Jel kod Kuduzovića?
Sto, jel to sinoc kljuc zaboravila pa te probudila kad je dosla? :mrgreen:
DaysleepeR

#70766 Re: SDP

Post by DaysleepeR »

drug_profi wrote: 09/03/2023 12:02

Jel kod Kuduzovića?
ma vidim postavlja se pitanje kakva to uzorna majka dolazi u 4 ujutro, pa pitam gdje je pravilnik
uglavnomja

#70767 Re: SDP

Post by uglavnomja »

i zabrana prilaska je sudska odluka, koju niko ne spori izgleda, znaci da nesto mora biti iza

a zasto je svjedocenje povuceno itd ... ne znamo

u svakom slucaju je ruzno, pogotovo kad su i djeca tu

sve u svemu - los potez sdp do zla boga
drug_profi

#70768 Re: SDP

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote: 09/03/2023 12:05
drug_profi wrote: 09/03/2023 12:02

ma vidim postavlja se pitanje kakva to uzorna majka dolazi u 4 ujutro, pa pitam gdje je pravilnik
ja sam se uvijek cudio ljudima koji misle da treba zenu u kavez staviti.
Ili joj vjerujes ili ne.
Ako je ne, razvod i hastal ti - hastal mi.
Ako da, dosla kuci u 4, pa sta. Bilo joj lijepo sa rajom. Ne izlazi valjda svaki dan.
A ako izlazi, onda je to brak otvorenog tipa, samo sto ti sjedis kuci i prihvatas to.
Tako da meni nisu jasni ljudi koji pokusavaju nekog nesto prisiliti.
DaysleepeR

#70769 Re: SDP

Post by DaysleepeR »

U papirima se pominje neko djelo za koje je rehabilitovan te je brisano.
Što znači da je bio optužen, presuđen i odradio je kaznu, kakva god da je bila, te je isto brisano iz dosjea jer je rehabilitovan.

Image

To nije vezano za nasilje u porodici, ali potkopava njegovu tvrdnju da nije osuđivan.
TheProfessional

#70770 Re: SDP

DaysleepeR wrote: 09/03/2023 12:11 U papirima se pominje neko djelo za koje je rehabilitovan te je brisano.
Što znači da je bio optužen, presuđen i odradio je kaznu, kakva god da je bila, te je isto brisano iz dosjea jer je rehabilitovan.

Image

To nije vezano za nasilje u porodici, ali potkopava njegovu tvrdnju da nije osuđivan.
Isto ko da kaze ja sam bio osudjen za pedofiliju ali samo odsluzio i vise nisam pedofil :run:

Eh medjutim ovdje pise da je rehabilitovan sto znaci ponistavanje te presude pa...
Last edited by TheProfessional on 09/03/2023 13:22, edited 1 time in total.
Javier Pena

#70771 Re: SDP

Post by Javier Pena »

Gospodine Nikšiću, možemo li početi od tzv. slučaja Magoda. Kakav je stav SDP-a po tom pitanju?

“Ne postoji nikakav slučaj Magoda. Ali prije svega da odmah nešto raščistimo. Meni je porodica svetinja i ne dopuštam da bilo ko smatra kako više drži do porodice i porodičnih vrijednosti od mene. Naravno ne osporavam da je to i drugima važno isto toliko kao i meni. Moja porodica je moje utočište, moja tvrđava koju ljuborno čuvam. Zato se gnušam ljudi nasilnika uopšte, a pogotovo onih koji to nasilje provode nad porodicom.

Međutim, kako sam vrlo često izložen lažima i spinovima zbog kojih se moraš pravdati htio ne htio, gnušam se i ljudi koji šire laži i crtaju ljudima mete na čelu. Nažalost živimo u zemlji u kojoj bez bilo kakve odgovornosti možete blatiti ljude i optuživati bez dokaza. Da odgovorim konkretno, nakon što je pokrenuta ova priča prije tri-četiri mjeseca sam odmah razgovarao s Kenanom, čuo njegovu stranu priče, ali i vidio dokumentaciju koja demantira sve optužbe.

SDP ima nultu toleranciju na porodično nasilje i da je tačno ono što je tada pisano, a danas nakon tri mjeseca ponovno izvučeno, Kenan Magoda bi bio isključen iz SDP BiH. Nikada nikome u SDP-u ne bi palo napamet da takvu osobu predloži za neku javnu funkciju. Kao što ću se boriti za taj princip do kraja, isto tako ću se boriti protiv stavljanja ljudi na stup srama bez jasnih dokaza i argumentacije. Na kraju nažalost najveća šteta se nanosi porodici i djeci, zbog kojih se navodno diže glas i koje se štiti. Svaki konkretan argument koji će dokazati suprotno imao bi za posljedicu njegovo isključivanje iz članstva SDP-a. Bez toga sve je samo ganjanje ‘vještica’, a usudio bih se reći možda i nečija ambicija da dođe na mjesto za koje je on kandidiran.
uglavnomja

#70772 Re: SDP

Post by uglavnomja »

nermine, svaka prica ima dvije strane

da li ste razgovarali sa gospodjom i culi njenu pricu i vidjeli njene dokumente

zatim policijski izvjestaj, mozda bolnicki ...????

ne moze se utvrditi istina pricom jedne osobe
Styling

#70773 Re: SDP

Post by Styling »

Maliodmene wrote: 09/03/2023 11:58
Styling wrote: 09/03/2023 11:53

Pa sta se trebam objesit ako me neko prijavio, a ja to nisam uradio, jos sam oslobodjen optuzbi? Ne razumijem? Sta treba moj zivot da stane? Desila mi se slicna situacija u komsiluku jer je zena htjela izvuci pare od covjeka, pa je na kraju on dobio pare za klevetu i narusavanje ugleda.
Ako je sud procijenio da trebas dobit zabranu pristupa zeni od godinu dana, nevin sigurno nisi.
uglavnomja

#70774 Re: SDP

Post by uglavnomja »

Styling wrote: 09/03/2023 13:24
Maliodmene wrote: 09/03/2023 11:58

Ako je sud procijenio da trebas dobit zabranu pristupa zeni od godinu dana, nevin sigurno nisi.
:thumbup:

ekstremno glup potez sdp-a

znaju u kakvoj kaljuzi zive i da ce svaka pogana sitnica izvuci, stvarna ili ne, evt. preuvelicati, preoblikovati ... i oni izaberu covjeka koji je bio optuzen zbog nasilja nad zenom i koji je dobio zabranu prilaska
uglavnomja

#70775 Re: SDP

Post by uglavnomja »

ono sto je pozitivno u prici je presedan - da se clanovi stranke javno bune protiv sefova :thumbup:
Post Reply