escobar__ wrote: ↑07/03/2023 19:22
Selo gori, a baba se češlja, nešto u tom fazonu djeluju uhljebi i stranački poslušnici koji svakako ordiniraju i na temama poput ove - guzice zavaljene u našteljenu fotelju, dnevnice kapaju i kontaju to će tako vječno bit, a dodira sa stvarnim problemima bosanskog društva i sa stanovništvom uopće nemaju.
Takvi su najglasniji u pljuvanju po dijaspori (koja im doznači milijarde maraka, usput rečeno) i redovno pokušavaju blatit "truhli Zapad" jer eto "ni Njemačka nije što je bila".
I dok tako oni žive u svom nekom izoliranom balonu bosanske se mahale i čaršije prazne, a svi bi mi kao trebali vjerovat više njima nego svojim očima.
Na deset ljudi koji ode vani MOŽDA se jedan vrati nazad, ostali ostaju tamo gdje "nije kao što je nekad bilo". Mislim da to ponajviše govori o tome kakvo je stanje u inozemstvu, a kakvo u Bosni.
U mom gradu evo sada svi povukli i drugog clana porodice...svi odose...ovdje ostaju stari roditelji a dodatne nekretnine se prodaju...vikendice,stanovi,auto i sve ostalo...ostaje samo ono gdje zivi roditelj,dok i on ne umre pa ide i to na bubanj.
Nasi debili od politicara,uhljeba,ratnih i poratnih profitera tacno zive u nekom svom ruzicastom balonu i stalno vrte jednu te istu pricu i recikliraju to isto 30 godina a svijet se razvija.
Pa jedan Dubai haman da nije postojao kada smo mi izasli iz rata a pogledaj sada sta je sve tamo izgradjeno.Neko ce sada reci,jest ali oni imaju novac...NOVAC imamo i mi ali oni nemaju korupciju,kriminal,mesetare,hostaplere,lopove i kriminalce da odredjuju kako se radi drzava.
Pa evo mi imamo novac haman za svaki veliki projekat koji je planiran a neka mi neko kaze,koji je projekat zavrsen od rata na ovamo ???
Autoput,Termoelektrane,hidroelektrane,vjetroelektrane (jedna u Hercegovini)...magistralni putevi novi,zeljeznicki saobracaj ???
Ima li ijedan jedini prijekat da je zavrsen i uradjen kako treba i na vrijeme...a za svaki projekat smo imali pare .
Dakle nije do para...mi imao problem sa KORUPCIJOM a korupcija smo svi mi...neko je napisao stvari ce se promijeniti kada svako od nas pojedinacno prestane davati policajcu,doktoru,sluzbeniku ili bilo kome novac za posao za koji je vec placen.
I kada prijavi ako zna da je neko drugi dao.
Ljudi ne kontaju da DRZAVA = MI LICNO (Svaki pojedinac je drzava) a institucije drzave su trenutno otete od naroda i u sluzbi su kriminalaca svih vrsta.
Ali ako se narod promijeni,promijeniti ce se i ti kriminalci,tj. nece ih vise biti tu u tolikom broju.