arman1 wrote: ↑06/03/2023 09:05
drug_profi wrote: ↑05/03/2023 23:20
92 i dijelom 93, poslije ne bas, vise ravna crta.
Ne postoji ništa opasnije od te ravne crte, poslije nje više nisi isti, povezano je sa kasnijim PTSP. Ako poslije ravne crte ostaneš na ratištu duže od 2 mjeseca po psiholozima imaš određeni invaliditet.
Moguce. Tako nekad sam imao krize, napade panike, 15-20 dana postede i neke tabletice i nazad u jedinicu. Tad sam se pomirio da je smrt izvjesna i da ratu nema kraja. Samo mi je bilo da zenu i dijete sacuvam. Poceo me boliti kurac za sve osim za to. Jebo i drzavu i vojsku, svakako se te '93. armija i islamizirala i nestalo je ono sto smo '92. krenuli braniti. Ostali samo da se brane goli zivoti i porodica.
Jesam doduse brinuo i za saborce i oni za mene, tu smo bili tim bez dileme. Pomagalo se porodici kad neko ode izvan grada na ratiste. Ono dovuci vodu, ogrjev. Naravno, brinuli smo i za porodice poginulih koliko je bilo u nasoj moci. Odvoji od sljedovanja cigara nesto, itd.
Sad nekad ce nastupiti te faze i kod Ukrajinskih ali i Ruskih vojnika. Pobjede i porazi na terenu su jako vazni za to koliko ce takvo stanje da se prosiri.
Vjerovatno se između ostalog zbog toga i sada tako grcevito pokusavaju ostvariti neke pobjede i sprijeciti neki porazi.
Jer je stara izreka tacna: boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka...