Sta je sa onim danima u godini kada temperatura bude od 12-15 stepeni???
Grijanje miruje, al zato računi i paušal dolaze na naplatu?
Da li se onda uključuju radijatori, kaloriferi i sl.
Lopovluk Toplana mogu braniti samo oni koji rade u istom..
Ukoliko imate odvojen priključak moj savjet ti je ugradite kalorimetar i termostatski ventil.shape of despair wrote: ↑05/03/2023 15:55 Radno vrijeme od 8 do 16,znamo nekad zalomit do 17. mogu nam komotno grijati do 16.00, ono teoretski,idealno.
Griju isto a naplacuju vise 100KM. Tamo neki Meho Mehic tako skontao i levati budale koliko mozes.
Vec smo razmisljali o tome. Iza 16.00 i vikendi,praznici i sl. ne treba grijanje, al ponavljam, Meho Mehic nas dere za isto za 100 KMneki wrote: ↑05/03/2023 16:03Ukoliko imate odvojen priključak moj savjet ti je ugradite kalorimetar i termostatski ventil.shape of despair wrote: ↑05/03/2023 15:55 Radno vrijeme od 8 do 16,znamo nekad zalomit do 17. mogu nam komotno grijati do 16.00, ono teoretski,idealno.
Griju isto a naplacuju vise 100KM. Tamo neki Meho Mehic tako skontao i levati budale koliko mozes.
Kalorimetar košta 900 KM sa PDV-om, ali možeš regulisati potrošnju i vrijeme zagrijavanja
I šta ste kontali, poslovni prostor otvoriti a zadržati tarifu kao domaćinstvo?shape of despair wrote: ↑05/03/2023 15:46 Mi promjenili namjenu,stambeni u poslovni prostor i racun za toplane sa 150 skocio na 250, cca, nisam siguran u marku. Po kojoj osnovi,samo sto smo poslovni prostor? Pljacka samo takva.
Šta da radim, da odjavim grijanje i krenem se zajebavat sa nekakvim alternativnim zajebancijamaHaris033 wrote: ↑05/03/2023 15:44 Rahatluk postoji sa drugim i jeftinijim sistemima grijanja..
Ljudi koji koriste struju (inverteri, TA, podno grijanje, toplotne pumpe..) manje potroše struje nego što vi potrošite na Toplane.
Moj cilj na ovoj temi je da ukažem na to koliko Toplane kradu Vas kao potrošače.
Zar je Vama stvarno nebitno to što plaćate visoku cijenu tog “rahatluka” i što Vas Toplane prave budalama!?

Kasne i da iskljuche.. 5 minuta duze..Naslovnica wrote: ↑05/03/2023 20:59Naravno, ako se navodi da je jeftina od tada do tada, zasto kasni?
Dok Krushko okrene prekidach?
Valjda bi MTK trebalo da se automatski aktivira, u odredjeno vrijeme?
Trebaju biti tacni i kraj.moonca wrote: ↑05/03/2023 21:06Kasne i da iskljuche.. 5 minuta duze..Naslovnica wrote: ↑05/03/2023 20:59
Naravno, ako se navodi da je jeftina od tada do tada, zasto kasni?
Dok Krushko okrene prekidach?
Valjda bi MTK trebalo da se automatski aktivira, u odredjeno vrijeme?![]()
koja se ne čuje? ja je još nisam vidio a igrom slučaja imam iskustva s više "hvaljenih" - Najtiša s kojom imam posla je Mitsubishi AP35 ali je daleko od toga da se ne čuje i da ne smeta a da ne spominjem npr. Gree Lomo Regular koju bih razbio da mi je u stanu zbog buke koju proizvodi.Haris033 wrote: ↑05/03/2023 15:02 53 KM x 5 mjeseci i plus 7 mjeseci paušal, koliko je to?
Btw, nisam znao da pratiš moje postove sa druge teme..![]()
Sviđa li ti se govornica?
Btw, inverter (nije klima) je toliko tih da se ne čuje, a kvalitet zraka je sigurno 10x bolji od radijatora jer inverter ima Air Purifier. Takođe, vlažnost zraka je uvijek na 40..![]()
Rahatluku kraja neJma
Pisu ovdje ljudi sa 30+ godina u guzicu, ne moras im "oci otvarati" kakva je cijena kod toplana a Bgm ne moras se ni inverterom hvaliti.Haris033 wrote: ↑05/03/2023 15:44 Rahatluk postoji sa drugim i jeftinijim sistemima grijanja..
Ljudi koji koriste struju (inverteri, TA, podno grijanje, toplotne pumpe..) manje potroše struje nego što vi potrošite na Toplane.
Moj cilj na ovoj temi je da ukažem na to koliko Toplane kradu Vas kao potrošače.
Zar je Vama stvarno nebitno to što plaćate visoku cijenu tog “rahatluka” i što Vas Toplane prave budalama!?