A6 nema 5.0 TDI motor. Ta oznaka znaci nesto drugo, al ti to vec znasDozer wrote: ↑04/03/2023 12:44 Sumnjam. Ne bi na pravcu imao onakvo ubrzanje. Naprosto lik ne zna voziti na okukama, kao i vecina nasih sofercina.... Nije imao nikakve oznake nazad, pa pretpostavljam da je benzinac, ali tesko da je 1.4.
Dole izmedju Dreznice i Jablanice me gnjavio lik s A6 5.0 TDI. Jarane...... jel' vidi pravac, odmah 120. Jel' okuka, odmah 70. Na kraju ga uzmem na punoj izmedju dvije krivine, jer drugacije nije moglo. I vise se nismo vidjeli.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#43651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Laplace
#43652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Džabe im premiumi kad ih ne znaju voziti. Mogao ih je preteći i neko sa traktorom. Takvima treba oduzeti auto i dati im Trabanta, da ne sramote marku.Entropio wrote: ↑04/03/2023 13:07 Dozer jos uvijek ubjedjuje ljude da njegova azijska nakaza "uzima" nekog, da dobro lezi u krivinama, da je bolji od njemackih premiuma... isto kao kad udjes na profil neke trebe na Instagramu, i nadjes 150 selfija slikanih sa podignutom rukom odozgo da ispadne mrsavija... znas da ima kompleks.
Ko je brzi se pokaze na cesti, kao sto ti je pokazao taj Golf koji je vjerovatno na pola snage kulirao i nije tebe ni primijetio, a ti se sav zadao da ga pretices, neke krivine, nesto.
Nego, kako se vozi u okukama? Ozbiljno pitam.
- Dozer
#43653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da nema. Taj 50TDI ima 3.0 motor sa 285 KS, i zapravo je L-HEV.Throttle wrote: ↑04/03/2023 19:52A6 nema 5.0 TDI motor. Ta oznaka znaci nesto drugo, al ti to vec znasDozer wrote: ↑04/03/2023 12:44 Sumnjam. Ne bi na pravcu imao onakvo ubrzanje. Naprosto lik ne zna voziti na okukama, kao i vecina nasih sofercina.... Nije imao nikakve oznake nazad, pa pretpostavljam da je benzinac, ali tesko da je 1.4.
Dole izmedju Dreznice i Jablanice me gnjavio lik s A6 5.0 TDI. Jarane...... jel' vidi pravac, odmah 120. Jel' okuka, odmah 70. Na kraju ga uzmem na punoj izmedju dvije krivine, jer drugacije nije moglo. I vise se nismo vidjeli.
Sto si ti znao, znam da jesi.
E, kad na cesti vidim takav auto, ocekujem da je za volanom neko ko zna sta vozi, i ko zna da vozi. U datom primjeru je sve kontra.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#43654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje je naš dobri emko da vas otrese, emko vrati se 
- kabal1337
#43655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cemu trkanje?
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#43656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
uzet cu ga ja sa kangoo od 90ks, sto ne mogu tih supaka i nadri vozaca, samo na pravcu ko neka sila i voznja naravno sa automatikom, jer bi s rucnim zavrsili u3pm sa 250+ks, cim krivine manji od makovog zrna i drka ispod ogranicenja, mrs ba 
-
Naslovnica
#43657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja i u krivinama i na prvacu lagano i opušteno, češće iznad nego ispod ograničenja.
Ne znam koji vam je svima Q, nervoza, prođe veljača a niste umočili, šta li?!

Ne znam koji vam je svima Q, nervoza, prođe veljača a niste umočili, šta li?!
- Evolution_IV
#43658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni je svejedno druze, zna se kako voze pomenuti supci, ljepljenje na guzicu i neko izdrkavanje, meni je puna kapa tih debila ba na cestama...
malo cu odmorit psihicki kad predam vozacku uskoro
, radi 62km/h 
malo cu odmorit psihicki kad predam vozacku uskoro
-
Naslovnica
#43659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mjesec?Evolution_IV wrote: ↑04/03/2023 23:36 meni je svejedno druze, zna se kako voze pomenuti supci, ljepljenje na guzicu i neko izdrkavanje, meni je puna kapa tih debila ba na cestama...
malo cu odmorit psihicki kad predam vozacku uskoro, radi 62km/h
![]()
Jbga, sa ovim debilnim kamerama čovjek više nije siguran da i ako normalno voziš nećeš biti opaljen po ušima.
A što se tiče šupaka i vožnje, sve jasno ba.
- Evolution_IV
#43660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moguce i 2 ako nastiklajuNaslovnica wrote: ↑04/03/2023 23:40Mjesec?Evolution_IV wrote: ↑04/03/2023 23:36 meni je svejedno druze, zna se kako voze pomenuti supci, ljepljenje na guzicu i neko izdrkavanje, meni je puna kapa tih debila ba na cestama...
malo cu odmorit psihicki kad predam vozacku uskoro, radi 62km/h
![]()
![]()
Jbga, sa ovim debilnim kamerama čovjek više nije siguran da i ako normalno voziš nećeš biti opaljen po ušima.
A što se tiče šupaka i vožnje, sve jasno ba.![]()
-
Naslovnica
- Evolution_IV
#43662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma sta ces, ko puno vozi vece su sanse da ga dobije 
- omega369
#43663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije stvar nervoze. Imas ljude koji svaki dan spartaju od tacke a do g i svaki dan nazad...dosadi pomalo. Stoji ova dozerova milion posto. Imao sam auto koje lijepi u krivinama i kad bih se vracao npr. iz hercegovine, uz bradinu, dvije trake, gas i uzbrdo...ne zbog furanja, jednostavno da mi je sto prije doci kuci, a cestu napamet znam. Znam da cu tu ustediti a da me pored tarcina i pazarica ceka patnja, itd...
I tu se naovjeravalo auta i auta
Likova sa bolesnim autima koji ne znaju voziti "malo brze" po krivinama a vide da proletis pored njih pa ih eto za tobom...ili je krenuo kolonu preticati u podorascu pa ga sustignes a nece da se skloni...svega bilo, gluho bilo. I premijuma i tamica 
I tu se naovjeravalo auta i auta
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#43664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad sam bio mladji, nikad nisam dozvoljavao da me neko pretekne. Ne da sam nekoga blokirao ili slicno, nego sam uvijek bio najbrzi i ja sam bio taj koji je preticao. Najdraze mi je bilo kad se jos neko takav nadje i onda se pratimo cijelim putem i preticemo i furamo.
Ali kako sam postao stariji, shvatio sam da je to glupost pa pustim tako neke kao Dozer da me preteknu, nasmijem se, fakat me to ne dira. Boli me kara. Shvatio sam da su najvaznije trebe. One ne vole brzu voznju, vole samo da imas mocno njemacko auto. Vozis 50 kroz grad, kuliras, parkiras da te vide, izvadis kljuceve sa emblemom... to je bitno. A brzina, preticanje i to, to je za djecu. I za vozace azijskih nakaza jer oni i kao stariji moraju dokazivati nesto.
Ali naravno, nekad mi bude cejf da ga patosiram, pa to i uradim i ocejfim malo. Ali to kad sam sam u autu i kad je dobra ruta, pogodna za preticanja i slicno. Samo isprekidana linija, dobar pregled situacije, bez rizika.
Ali kako sam postao stariji, shvatio sam da je to glupost pa pustim tako neke kao Dozer da me preteknu, nasmijem se, fakat me to ne dira. Boli me kara. Shvatio sam da su najvaznije trebe. One ne vole brzu voznju, vole samo da imas mocno njemacko auto. Vozis 50 kroz grad, kuliras, parkiras da te vide, izvadis kljuceve sa emblemom... to je bitno. A brzina, preticanje i to, to je za djecu. I za vozace azijskih nakaza jer oni i kao stariji moraju dokazivati nesto.
Ali naravno, nekad mi bude cejf da ga patosiram, pa to i uradim i ocejfim malo. Ali to kad sam sam u autu i kad je dobra ruta, pogodna za preticanja i slicno. Samo isprekidana linija, dobar pregled situacije, bez rizika.
- omega369
#43665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok god se izivljavas sa svojim autom, pa ok hajde, ali kad uzme firminog kombija, clija ili octaviju pa se krene mangupisati po cesti.... Pa jaooo krvi bi im pio
-
zdruzdjo
#43666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvo
Danas idem iz zenice auto putem. Na naplatnim josanica nastavljam prema sarajevu.
Prvi put tom dionicom od kako su postavili kamere.
Hajd znam gdje su, vozim sasvim ok nekih 100-110. Necu da me uhvati bezveze.
Znaci uprosteno, na toj dionici vozi 100-110 i sasvim si "safe". Sve je tako dok ne krenes na izlazak na petlji butile prema sarajevu, gdje je ogranicenje 70.
Cim smo se poceli priblizavati prvom tunelu lik dva auta ispred mene sa g7 spusti na jebenih 80. Ovi ispred zakocise i usporise i oni.
Hocu da ih preteknem, prilazi nam sa ledja lijevom trakom neki audi i uspori i on. Pored njih. Ali jos gore, ostade u lijevoj. Jos auta vidim tamo negdje ispred isto.
Oko nas neki koji su isto tako vozili ukopase se na 70-80. Obije trake zablokirane. Skrooooz. Voze ljudi na auto putu 70-80. U obije trake. ne mozes preteci nikoga. Niko da ode u desnu traku pa.da nastavi guslanje. Jooook. Vidim i iza isto.Maaaaajku jebem od-do debilima. Tu ima barem jedno 10-ak znakova sa ogranicenjem i ni jedan nije ispod 100. Pa koji vam je kur...
Sjednem na sirenu. Nista!!!! Lobotomija. Isto ona pjesma ".....Sad ulicom tako juri ta čudna kolona.....". . Medjutim niko da se skloni u desnu. 10-ak auta je sigurno tuda. Izlazimo iz tunela i sad vec pocinju i neki da sviraju iz tog "konvoja". Ali jooook, moze ga ufatiti negdje satelitom. Fakat sam aktivno razmisljao o preticanju zaustavnom trakom. Ono ne mogu da vjerujem. Sreca ovaj sa audijem u lijevoj malo ubrza ovaj jedan malo iza mene se skloni u desnu, pa je progulilo preticanje ali bas unezvjereno. Tacno se vidjelo da je par ljudi bilo na ivici zivaca.
Drugo
Gume-zima-gume-zima....Sarajevo
Pa majko moja.
Neku noc pade onaj zadnji snijeg. Ulica u mahali je vec ociscena bila, ali se na istoj ubrzo i pohvata onih 1 do 1.5 cm. Uzbrdica je. Hamsa u ulici par kuca od moje ima nekog bijesnijeg audija a3 benzinac. Skroz nova generacija. Dvije tri godine star plafon. Svaki dan na posao i sa posla(i ko zna gdje jos)vozi .
Da napomenem, cijelu ovu zimu vozi auto. Vidjam je stalno. Srecom u mahali smo dosta solidarni i bas brzo rasistimo tako da je taj snijeg pao na cisto i nema ga puno.
Uzimam nesto sa svog balkona i vidim je da se zalijece odozdo. Kako krenu, tako na ovom jednom djelu samo zaslajdra i ni makac dalje. Slajdra ali ne mrda. Bukvalno je poce zabacivati po cesti lijevo-desno. Vec je opasno jer ce fiknuti u ogradu ili u neku od kuca. Poprijecila se na putu za skoro 90 stepeni i slajdra. Ali dalje ni milimetra. Izadjem da joj otvorim kapiju da se uvuce kod mene rukverzom pa da ocisti se ako treba. Ako nastavi satrati ce mi kapiju. Izlazim i bacim pogled na gume. 18-ke su, i vise ja sare na tabanima imam nego na gumama kod nje.
Jos uz to inace niz i uz ulicu vozi ko sumanuta. Kontam koliko sam je puta vidio ove zime kako je snijeg da vozi i mimoisao se sa njom. Znaci Bog me sacuvao, a i mnoge druge. Djece u ulici vazda. Pa milu ti jexxx majku, imas pare za audija koji 30-ak hiljada sigurno je kostao ako ne i vise, ali ti zao dati par stotina makar za tigar gume. I rizikujes da sjeeee auto svaki dan ili da ubijes nekoga. Paaaaaaa......
Bacili smo soli na cestu mozda 3-4 sake samo da malo razjede. Izvukla se i vratila rikvercom i zaletila ponovo i slajdrala, slajdrala, ...... I ode. Aaaaa od sada kad je vidim, guzica ide u kraj zestoko.
Danas idem iz zenice auto putem. Na naplatnim josanica nastavljam prema sarajevu.
Prvi put tom dionicom od kako su postavili kamere.
Hajd znam gdje su, vozim sasvim ok nekih 100-110. Necu da me uhvati bezveze.
Znaci uprosteno, na toj dionici vozi 100-110 i sasvim si "safe". Sve je tako dok ne krenes na izlazak na petlji butile prema sarajevu, gdje je ogranicenje 70.
Cim smo se poceli priblizavati prvom tunelu lik dva auta ispred mene sa g7 spusti na jebenih 80. Ovi ispred zakocise i usporise i oni.
Hocu da ih preteknem, prilazi nam sa ledja lijevom trakom neki audi i uspori i on. Pored njih. Ali jos gore, ostade u lijevoj. Jos auta vidim tamo negdje ispred isto.
Oko nas neki koji su isto tako vozili ukopase se na 70-80. Obije trake zablokirane. Skrooooz. Voze ljudi na auto putu 70-80. U obije trake. ne mozes preteci nikoga. Niko da ode u desnu traku pa.da nastavi guslanje. Jooook. Vidim i iza isto.Maaaaajku jebem od-do debilima. Tu ima barem jedno 10-ak znakova sa ogranicenjem i ni jedan nije ispod 100. Pa koji vam je kur...
Sjednem na sirenu. Nista!!!! Lobotomija. Isto ona pjesma ".....Sad ulicom tako juri ta čudna kolona.....". . Medjutim niko da se skloni u desnu. 10-ak auta je sigurno tuda. Izlazimo iz tunela i sad vec pocinju i neki da sviraju iz tog "konvoja". Ali jooook, moze ga ufatiti negdje satelitom. Fakat sam aktivno razmisljao o preticanju zaustavnom trakom. Ono ne mogu da vjerujem. Sreca ovaj sa audijem u lijevoj malo ubrza ovaj jedan malo iza mene se skloni u desnu, pa je progulilo preticanje ali bas unezvjereno. Tacno se vidjelo da je par ljudi bilo na ivici zivaca.
Drugo
Gume-zima-gume-zima....Sarajevo
Pa majko moja.
Neku noc pade onaj zadnji snijeg. Ulica u mahali je vec ociscena bila, ali se na istoj ubrzo i pohvata onih 1 do 1.5 cm. Uzbrdica je. Hamsa u ulici par kuca od moje ima nekog bijesnijeg audija a3 benzinac. Skroz nova generacija. Dvije tri godine star plafon. Svaki dan na posao i sa posla(i ko zna gdje jos)vozi .
Da napomenem, cijelu ovu zimu vozi auto. Vidjam je stalno. Srecom u mahali smo dosta solidarni i bas brzo rasistimo tako da je taj snijeg pao na cisto i nema ga puno.
Uzimam nesto sa svog balkona i vidim je da se zalijece odozdo. Kako krenu, tako na ovom jednom djelu samo zaslajdra i ni makac dalje. Slajdra ali ne mrda. Bukvalno je poce zabacivati po cesti lijevo-desno. Vec je opasno jer ce fiknuti u ogradu ili u neku od kuca. Poprijecila se na putu za skoro 90 stepeni i slajdra. Ali dalje ni milimetra. Izadjem da joj otvorim kapiju da se uvuce kod mene rukverzom pa da ocisti se ako treba. Ako nastavi satrati ce mi kapiju. Izlazim i bacim pogled na gume. 18-ke su, i vise ja sare na tabanima imam nego na gumama kod nje.
Jos uz to inace niz i uz ulicu vozi ko sumanuta. Kontam koliko sam je puta vidio ove zime kako je snijeg da vozi i mimoisao se sa njom. Znaci Bog me sacuvao, a i mnoge druge. Djece u ulici vazda. Pa milu ti jexxx majku, imas pare za audija koji 30-ak hiljada sigurno je kostao ako ne i vise, ali ti zao dati par stotina makar za tigar gume. I rizikujes da sjeeee auto svaki dan ili da ubijes nekoga. Paaaaaaa......
Bacili smo soli na cestu mozda 3-4 sake samo da malo razjede. Izvukla se i vratila rikvercom i zaletila ponovo i slajdrala, slajdrala, ...... I ode. Aaaaa od sada kad je vidim, guzica ide u kraj zestoko.
- drug_profi
#43667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti bi jarane trebao ove svoje upise u neku knjigu skupiti i objaviti...
Imas talenta jbg.
Imas talenta jbg.
-
zdruzdjo
#43668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Entropio wrote: ↑05/03/2023 00:02 Kad sam bio mladji, nikad nisam dozvoljavao da me neko pretekne. Ne da sam nekoga blokirao ili slicno, nego sam uvijek bio najbrzi i ja sam bio taj koji je preticao. Najdraze mi je bilo kad se jos neko takav nadje i onda se pratimo cijelim putem i preticemo i furamo.
Ja to i danas radim ali ne iz cilja da budem najbrzi, brzi od ostalih, da brze stignem... Nego jednostavno ne volim da mi neko ispred mene namece svoj stil voznje. Pipne kocinicu, ubrza, uspori, prepadne se kamiona, zakoci u okuki, kilavi se hoce li krenuti u preticanje,.....onda nakon nekog vremena osjetim da vozim u grču jer stalno pazim na tog nekoga. Preteknem i odmaknem se, a onda cak i nastavim voziti onoliko koliko sam vozio iza toga. Ali sam onda opusten. Ako vidim da se taj neko ljepi za guzu jer mi je proradio ego, e onda opletem po gasu zestoko dok mu bas ne pobjegnem. Naravno sve ovo samo mozes na otvorenijim putevima, i ako ostali uslovi dozvoljavaju.
U gradu suti i trpi krembila kad ti vozi srednjom trakom 40
- Laplace
#43669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A i ta kočenja... Od deset kočenja devet ih je sasvim nepotrebno. Vozim iza njega i on svako malo koči a ja bez kočnice održavam istu brzinu motorom.
-
kakaljin
#43670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je kada vidis takva auta onda se i ocekuje da ce vozac voziti bolje i normalnom brzinom, ali na zalost svi smo svjedoci da nije tako i da u vecini slucajeva ne znaju da voze takva auta.
-
Mrvice_ba
#43671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Edukacije za voznju autom, firma placala, bajke klix foruma.
Pa niste Jason Statham u transporteru
Pa niste Jason Statham u transporteru
- kabal1337
#43672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci covjek ako ima 3.0 motor odmah mora da vozi kao Sena kroz krivine? Sta ga briga covjek cejfi u dozi sigurnosti. Stisne ga gdje misli da je sigurno, gdje nije spusti. Jbg ne vole svi krivine
Last edited by kabal1337 on 05/03/2023 11:43, edited 1 time in total.
- Evolution_IV
#43673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve ok, nek pusti ko hoce da pretice, jaka vozaca kad pritisce samo na pravcu pa lupa po kocnici, meni su karine vozaci a vi kako hocete...
- kabal1337
#43674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako si brzi u krivni, sto ga ne preteknes svakako mu na guzici budes.
Ako on ne dozvoljava iako jasno vidi i zmigavac i sve onda je supak
Pa ne vozite DTM
Ako on ne dozvoljava iako jasno vidi i zmigavac i sve onda je supak
Pa ne vozite DTM
-
kakaljin
#43675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NE nego se ocekuje da vozi norlano i da ne pravi greske kao da nikada nije sjeo za volan i da normalno vozi po ogranicenju i da ne smatra da je jedini na cesti.
Sa takvim autima se ne prave velike oscilacije u brzini vec se sve radi umjereno. Jer takva auta mogu bez ikakvih problema i po ravnom i krivinama ici dosta brze od napisane brzine ali kazem neka makar po ogranicenju voze bice dovoljno i ako ih neko pretice puste ga a ne da ubrzavaju jer imaju jace autao i ne daju nikome ispred sebe a usporavaju sve one iza.