Marihuana007 wrote: ↑06/03/2023 15:21
djukak wrote: ↑06/03/2023 14:11
Ja imam ovaj neka 4 mjeseca, isto kupljen na ekupi, i sasvim dobar TV.
I ja sam htio kupiti jer opravdava vrijednosti i uloženo. Medjutim prošli vikend je bila akcija samo za korisnike visa kreditne kartice a ne debitne. Moram cekati neku neka sljedeću akciju za ovaj tv. Moj budzet je 1000 km. Teško da cu naci bolji tv od ovog. Znaš li gdje se može pogledati uživo u trgovinama ovaj tv? Samo u web shopu ga ima.
Može li kakva recenzija, tvoji dojmovi. Neko je napisao da je slika zbog qleda previše topla tj da zuckasta i crvena boja predominatna ?
Boje mozes ispraviti kako ti zelis.
Moze predefinirani profil biti svakakav ali ti niko ne zabranjuje da ti sebi nastimas kako tebi odgovara.
Uzmes neke kalibracijske postavke sa neta,nastimas tako kako pise a onda sebi jos malo nastimas po tvojoj volji.
Sa slikom i prikazom bukvalno svako oko je drugacije i ono sto nekome odgovara,ne znaci da odgovara i drugom...zato se i moze stimati sve na televizoru.
A sto se tice ispravnog prikaza boja...kada je tako nastimano,slika uvijek bude malo toplija i zuckastija,jer tako prikazuje tacno boje.
Ja isto stavim profil warm ili rucno nastimam malo na topliju boju...na prvu bude cudno ali nakon 2 dana se naviknes i vise ne razmisljas o tome.