Ako se osjećam maltretirano, onda i jesam.
A mogu se osjećati maltretirano zbog bilo čega.
Ako se osjećam maltretirano, onda i jesam.
Ma, odgovorila bi ti da znaš šta je u njoj loše.
Praktičan čovek - priča tako da ga ceo svet razumeno_sikiriki wrote: ↑28/02/2023 13:28 Mene u svemu tome najviše vređa što Clint priča ekavski.
Mogao se vala prilagoditi nama Bosancima (i Hercegovcima!). Ali neće da bude politički korektan. Moramo ga razumeti.![]()
Nego...je li Clint Eastwood ili Klint Istvud?
Pa, donekle. Ali kao sto @no_sikiriki napisa, nema "kvalitetnih" muskaraca. Mogu obje stvari biti tacne.daario naharis wrote: ↑01/03/2023 11:59 Zene imaju visoke standarde i zato ostaju bez partnera i djece. Uvijek ima normalnih skromnih momaka za udaju ali ono...
Sta je to kvalitetan muskarac? Onaj koji te voli, brine se za tebe, vjeran je, ne laze i ulaze energiju i napore da prehrani porodicu? Ja ne vidim da za sve ovo trebaju milioni maraka. Znaci da zene gledaju generalno nesto pogresno. Mnogim zenama je bitniji status od toga kako se odnosi prema njoj, auto od toga da ne laze, pare od toga koliko je vjeran. Zivimo u plasticnom vremenu poremecenih vrijednosti a ustvari zaboravljamo da su najprijatnije stvari besplatne.konoplja wrote: ↑01/03/2023 12:46Pa, donekle. Ali kao sto @no_sikiriki napisa, nema "kvalitetnih" muskaraca. Mogu obje stvari biti tacne.daario naharis wrote: ↑01/03/2023 11:59 Zene imaju visoke standarde i zato ostaju bez partnera i djece. Uvijek ima normalnih skromnih momaka za udaju ali ono...
Neke cinjenice koje podrzava nauka je da su zene vecinom hipergamne. Znaci da traze partnera koji ima visi status od njih.
Ali, u posljednjih 20ak godina vise zena upisuje i zavrsava fakultete od muskaraca. Nivo obrazovanja je jedan od pokazatelja statusa. Takodjer, razina obrazovanja ima jednu od jacih korelacija sa zaradom tokom zivota, sto opet utjece na status.
Ipak, ono sto feminizam sa agendom presuti je da zene zaraduju vise od muskaraca do otprilike 30te godine (ovo je uz njihovu racunicu bez posebne kontrole varijabli i logike). Sto naravno, u kombinaciji, sa gore navedenim znaci da imamo taj danasnji problem gdje
muskarcima izgleda da zene imaju prevelike standarde, a zenama izgleda da nema dovoljno kvalitenih muskaraca.
Tvoja verzija "kategorije 32+"daario naharis wrote: ↑01/03/2023 13:02 2. Kategorija (neudate 32+ godine)
Ovim zenama je svako drugi kriv osim njih samih. Izlazilo se od 21 godine, hodalo sa starijim imucnijim muskarcima, izlazilo sa ozenjenim, varala/i je, one jadne fokusirane na posao a od tog posla sada imaju ispodprosjecne plate, stres i nemaju nikoga (najcesce zive sa roditeljima). Naravno, lazni sjaj je tu, golf 6, iphone i Turska, a u stvarnosti usamljenost, depresija i krediti.
Zato treba ukinuti zakone po kojima uglavnom muškarci plaćaju poslije razvoda.no_sikiriki wrote: ↑01/03/2023 13:00 Mislim da je fascinantno i donekle tužno da se svaka konverzacija na ovoj temi i mnogim drugim kad su muško-ženski odnosi u pitanju, sa muške strane, uvijek vrti oko novca i statusa.
Kad se bira životni partner, pa i bilo kakav partner, to možda jeste nekim ženama bitan kriterij.
Ali za većinu normalnih žena ima mnogo toga bitnijeg od statusa/novca što se zanemaruje, kad neko hoće da prikaže žene kao sponzoruše ili opterećene novcem.
Zar se partner ne bira na osnovu nekog sviđanja? Dijeljenja načina razmišljanja? Smisla za humor? Razumijevanja? Fizičke privlačnosti? Nekog klika, povezanosti?
Nowicki wrote: ↑01/03/2023 14:57 Kako da se feminizam pozabavi pitanjem žena bez djece? Pa feminizam je i doveo do toga da sve veći broj žena ostaju neudate i bez djece. Patrijarhat nije sigurno. Žena mora biti slobodna i samostalno odlučivati o svojim ciljevim. Biti slobodan podrazumjeva i da se zajebeš u životu.
I ja sam skoro nesto razmisljao o ovome,ako ne volis cuke i macke,dosta ljudi te pogrdno gleda,ali posto te kucne ljubimce niko ne pita za njihov pristanak,zar to onda nije otmica,kidnapovanje?
Ja, ba... i cevap je kanibalizam. I cimbur je cedomorstvo. I jogurt eksploatacija.
daario naharis wrote: ↑01/03/2023 15:13Nowicki wrote: ↑01/03/2023 14:57 Kako da se feminizam pozabavi pitanjem žena bez djece? Pa feminizam je i doveo do toga da sve veći broj žena ostaju neudate i bez djece. Patrijarhat nije sigurno. Žena mora biti slobodna i samostalno odlučivati o svojim ciljevim. Biti slobodan podrazumjeva i da se zajebeš u životu.![]()
Neces da ti porodica bira partnera --> odluci sama --> ne mogu da se odlucim --> ostajes sama (WOW)![]()
Ne mislim da je tako jednostavno kao "sve se vrti oko novca i satusa" i "zene su sponzoruse opterecene novcem i statusom". I naravno da je bitna fizicka privlacnost, smisao za humor, nacin razmisljanja itd. Mnogo je kompleksnije i upravo nam to strucna literatura i otkriva. Cinjenica je da postoje jake korelacije i da na osnovu toga mozemo pokusati nesto zakljuciti.no_sikiriki wrote: ↑01/03/2023 13:00 Mislim da je fascinantno i donekle tužno da se svaka konverzacija na ovoj temi i mnogim drugim kad su muško-ženski odnosi u pitanju, sa muške strane, uvijek vrti oko novca i statusa.
Kad se bira životni partner, pa i bilo kakav partner, to možda jeste nekim ženama bitan kriterij.
Ali za većinu normalnih žena ima mnogo toga bitnijeg od statusa/novca što se zanemaruje, kad neko hoće da prikaže žene kao sponzoruše ili opterećene novcem.
Zar se partner ne bira na osnovu nekog sviđanja? Dijeljenja načina razmišljanja? Smisla za humor? Razumijevanja? Fizičke privlačnosti? Nekog klika, povezanosti?
Jedenje mesa je biološka zakonitost.