Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#17326 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 27/02/2023 20:38 Zašto na EON premium ne radi EPG, vraćanje programa itd?
Pozdrav @Hakiz,
Nisu zabilježe poteškoće u radu navedenih usluga. Ukoliko koristite PDS2 D3 resiver, potrebno je da isti spojite sa modemom u port 4, kako bi Vam navedene usluge bile dostupne. Ukoliko koristite drugi D3 uređaj, molimo da izvršite restart uređaja, a ukoliko koristite EON box uređaj, molimo da provjerite da li svijeti plava lampica s prednje strane EON box uređaja, a zatim da izvršite restart uređaja. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Hakiz

#17327 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Hvala, proradilo.
Telemach

#17328 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 27/02/2023 20:53 Hvala, proradilo.
Pozdrav @Hakiz,
Nema na čemu. Hvala Vam na povratnim informacijama i saradnji na ovaj način.
SindzaBG

#17329 Re: Telemach BH

Post by SindzaBG »

Euroleague Basketball (EB), the organizer of the two top European club basketball competitions, and United Media, the leading media company in Southeast Europe and member of United Group, are delighted to announce the renewal of their partnership, which secures the exclusive rights to broadcast all Turkish Airlines EuroLeague and 7DAYS EuroCup matches in Greece, Serbia, Cyprus, Slovenia, Croatia, Montenegro, Bosnia & Herzegovina and North Macedonia.
kao_kaoty

#17330 Re: Telemach BH

Post by kao_kaoty »

Pozdrav,

kako izvrsiti iskljucenje Total TV usluge za korisnika kojem je ugovor vec istekao i na kojem su placene sve obaveze? Da li je potrebno predati ovaj zahtjev u poslovnicu: https://totaltv.tv/wp-content/uploads/2 ... -BiH-1.pdf, ili ima neki brzi nacin?
Telemach

#17331 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kao_kaoty wrote: 28/02/2023 13:58 Pozdrav,

kako izvrsiti iskljucenje Total TV usluge za korisnika kojem je ugovor vec istekao i na kojem su placene sve obaveze? Da li je potrebno predati ovaj zahtjev u poslovnicu: https://totaltv.tv/wp-content/uploads/2 ... -BiH-1.pdf, ili ima neki brzi nacin?
Pozdrav @kao_kaoty,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i prezentovati dostupne mogućnosti.
holowey

#17332 Re: Telemach BH

Post by holowey »

kakav haos u radnickoj, tristo dusa ceka na raskid ugovora...moze li se u jos nekoj poslovnici raskinuti ili mora u radnickoj?
Telemach

#17333 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

holowey wrote: 28/02/2023 16:53 kakav haos u radnickoj, tristo dusa ceka na raskid ugovora...moze li se u jos nekoj poslovnici raskinuti ili mora u radnickoj?
Pozdrav @holowey,
Raskid usluge je moguće izvršiti isključivo u poslovnici Radnička na području grada Sarajeva. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox, kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima pozvale i za Vas prezentovale najbolje benefite i pogodnosti uz nastavak saradnje sa kompanijom Telemach.
probook

#17334 Re: Telemach BH

Post by probook »

holowey wrote: 28/02/2023 16:53 kakav haos u radnickoj, tristo dusa ceka na raskid ugovora...moze li se u jos nekoj poslovnici raskinuti ili mora u radnickoj?
Cekali zadnji dan ha :lol:
hipija

#17335 Re: Telemach BH

Post by hipija »

Gledam i u Zenici, juče i danas ogroman red ispred poslovnice.
Vjerovatno se traže nove pogodnosti uz novi ugovor.
Ne vjerujem da ima puno onih koji samo raskidaju ugovor i prelaze kod konkurencije.

Puno je onih koji nisu znali da mogu raskinuti trenutni ugovor,
te dobiti neke benefite uz novi ugovor ili jednostavno preći na slabiji paket.
mistek

#17336 Re: Telemach BH

Post by mistek »

mistek wrote: 14/02/2023 20:06
Telemach wrote: 14/02/2023 20:05
Pozdrav @mistek,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama iz tima za posebnu brigu o korisnicima. Kolege će Vas pozvati po prioritetu. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Hvala :D Imam strpljenje i nije žurba druže, što se mene tiče zacrtao sam sebi da to riješim do 24. februara, tako da nema frke, ima još vremena :D
Telemaše, prođe od tada 14 dana i nit poziva, nit išta :D
Telemach

#17337 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mistek wrote: 28/02/2023 17:37 Telemaše, prođe od tada 14 dana i nit poziva, nit išta :D
Pozdrav @mistek,
Kolege su Vas kontaktirale 2 puta i niste bili u mogućnosti da razgovarate, te ste odgovorili da ćete se javiti kada razgovarate sa sinom. Ukoliko ste odlučili da prihvatite prezentovanu ponudu, molimo da nam dostavite povratne informacije kako bi Vas kolege pozvale po prioritetu i sa Vama dogovorile nastavak saradnje uz prezentovane benefite i pogodnosti.
Micah

#17338 Re: Telemach BH

Post by Micah »

SindzaBG wrote: 28/02/2023 12:40 Euroleague Basketball (EB), the organizer of the two top European club basketball competitions, and United Media, the leading media company in Southeast Europe and member of United Group, are delighted to announce the renewal of their partnership, which secures the exclusive rights to broadcast all Turkish Airlines EuroLeague and 7DAYS EuroCup matches in Greece, Serbia, Cyprus, Slovenia, Croatia, Montenegro, Bosnia & Herzegovina and North Macedonia.
Hajd da i oni ubodu nešto konačno. Mislio sam da je TS više nemoguće poraziti u tim licitiranjima.
AnonymousBIH

#17339 Re: Telemach BH

Post by AnonymousBIH »

W0rM wrote: 27/02/2023 18:27
AnonymousBIH wrote: 27/02/2023 18:07 Telemach se moze kritikovati samo za nedostatak sportskih kanala tj. Arena konkretno, sve ostalo ljudi rade profesionalno.

Apsolutno se ne slažem, mislim da su više nužno zlo. Prvo ko gleda onolike Pink kanale? U dahu bih sve njih promijenio za 3 HBOa i Cinestar Premium. Internet brzina je oke, pogotovo kablom, tu nemam šta reći. Usluga je relativna, znači kad se desi da internet konekcija nestane, resetovanje rutera je nekad vrhunac tehničke pomoći. Zvao ih povodom EON aplikacije, odgovor je bio "je li vam TV na listi preporučenih? Ako nije mi Vam ne možemo garantovati ispravan rad aplikacije", mooooliiiiim? moram se voditi koji ću TV uzeti da bih imao EON app? Sreća skapirao sam do čega je i riješio problem. Cijena je već cirkus. Najjeftiniji paket 47.5 Keka za nešto što ne koristim toliko, 47.5, ekvivalent skoro 6 mjeseci usluga KJKP RAD, skoro mjesečne grasove karte, preko 4 mjeseca računa za vodu, haman struje potrošim toliko kad nije zima.

Nemaju istinske konkurencije, a da imaju ovo se ne bi dešavalo.
Kupis sebi ruter i uzivas u najboljem netu.
HBO imam u paketu, Pinkovi i svi ostali kanali osim dokumentarnih me ne zanimaju.
Cijena 47.50 KM za uloženo/dobiveno je i vise nego korektna, po tebi bi bilo najbolje kako za cenera da ponude sve. Kompatibilnost opreme je uslov kod svih aplikacija, ne samo kod njihove.
Konkurenciju nemaju, jer BHT nije nikome konkurencija sa svojom ponudom, da mogu biti bolji mogu, ali i ovako su odlicni.
kao_kaoty

#17340 Re: Telemach BH

Post by kao_kaoty »

Telemach wrote: 28/02/2023 13:59
kao_kaoty wrote: 28/02/2023 13:58 Pozdrav,

Pozdrav @kao_kaoty,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u što kraćem roku i prezentovati dostupne mogućnosti.
Pozdrav, Total TV mi vise nije potreban na ovoj lokaciji. Ugovor je istekao u Septembru prosle godine i svi racuni placeni na vrijeme. Da li mi mozete reci, molim Vas, kako izvrsiti prekid usluge, posto je oprema deinstalirana i spremna na vracanje.
Telemach

#17341 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kao_kaoty wrote: 28/02/2023 18:39 Pozdrav, Total TV mi vise nije potreban na ovoj lokaciji. Ugovor je istekao u Septembru prosle godine i svi racuni placeni na vrijeme. Da li mi mozete reci, molim Vas, kako izvrsiti prekid usluge, posto je oprema deinstalirana i spremna na vracanje.
Pozdrav @kao_kaoty,
Dostavili smo Vam odgovor u inbox.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17342 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

AnonymousBIH wrote: 28/02/2023 18:04
W0rM wrote: 27/02/2023 18:27

Apsolutno se ne slažem, mislim da su više nužno zlo. Prvo ko gleda onolike Pink kanale? U dahu bih sve njih promijenio za 3 HBOa i Cinestar Premium. Internet brzina je oke, pogotovo kablom, tu nemam šta reći. Usluga je relativna, znači kad se desi da internet konekcija nestane, resetovanje rutera je nekad vrhunac tehničke pomoći. Zvao ih povodom EON aplikacije, odgovor je bio "je li vam TV na listi preporučenih? Ako nije mi Vam ne možemo garantovati ispravan rad aplikacije", mooooliiiiim? moram se voditi koji ću TV uzeti da bih imao EON app? Sreća skapirao sam do čega je i riješio problem. Cijena je već cirkus. Najjeftiniji paket 47.5 Keka za nešto što ne koristim toliko, 47.5, ekvivalent skoro 6 mjeseci usluga KJKP RAD, skoro mjesečne grasove karte, preko 4 mjeseca računa za vodu, haman struje potrošim toliko kad nije zima.

Nemaju istinske konkurencije, a da imaju ovo se ne bi dešavalo.
Kupis sebi ruter i uzivas u najboljem netu.
HBO imam u paketu, Pinkovi i svi ostali kanali osim dokumentarnih me ne zanimaju.
Cijena 47.50 KM za uloženo/dobiveno je i vise nego korektna, po tebi bi bilo najbolje kako za cenera da ponude sve. Kompatibilnost opreme je uslov kod svih aplikacija, ne samo kod njihove.
Konkurenciju nemaju, jer BHT nije nikome konkurencija sa svojom ponudom, da mogu biti bolji mogu, ali i ovako su odlicni.
Ako nisi pročitao za brzinu neta nisam ništa loše rekao.
Rekao sam tehničku podršku kada konekcija "pukne" a nije do strane klijenta.

Pinkove i ostalo plaćaš, recimo tu su mogli uletiti s ponudom da sebi napraviš programsku šemu.

Cijena od skoro 50 Keka nije oke, ne kažem da mi treba za cenera, ali cijena od 30-35 KMcica bi bila daleko bolja i prihvatljivija.

Slažem se, kompatibilnost opreme jeste uslov. Ali ako mi na reklami kažeš i pri potpisu ugovora "da, radi EON na android OS-u" i ja uzmem taj TV jer jel, većina smart TVova danas imaju android OS, poneki Roku itd, a u ugovoru se ogradiš "preporučenim TV uređajima", to je daleko od poštenog.

I da, opet, napisao sam da (nažalost) nemaju istinske konkurencije, jer da imaju ovo se ne bi dešavalo.

Nadam se, da će u skorije vrijeme aBd neko drugi doći na tržište BiH i pomrsiti vam planove. Jer ovakvim (ne)radom, možete kako hoćete ali ne i dokle hoćete.
c_g

#17343 Re: Telemach BH

Post by c_g »

Boga mi, otkako sam dobio novi modem, nikakvi problema sa internetom nisam imao. Neureklo se.

Samo se nadam da ce u buducnosti vise paznje posvetiti svojim dugogodisnjim korisnicima. Bude tu beneficija, ali nista specijalno za nas. Ja sam npr tu od pocetka, ali i dalje su mi beneficije na nivou nekoga ko ima tek godinu, dvije, a da ne pricam o nekim poklonima i slicno.

Bilo je problema i svega tokom godina i godina, ali se sve dalo rijesiti, ja sam uvijek bio prezadovoljan njihovom uslugom marka dvije gore dole, vrijedi. Boljeg interneta nema na cijelom dunjaluku. Brat kad dodje kod mene uziva u brzini, a vani zivi. Nema ni blizu kao mi.

Ima li negdje podatak kad je izvesen prikljucak, da vidim tacno koliko sam na Telemachu?
Averus

#17344 Re: Telemach BH

Post by Averus »

Ima li kakva opcija na EON boxu da se podesi automatsko paljenje i gasenje u odredjenim vremenskim terminima?
Hakiz

#17345 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

@Telemach

Ako je promjena koju sam primijetio danas na mom paketu (Trio mini) privremena, neka akcija/promocija ograničenog trajanja, hvala dobro je.

Ali, ako je trajna, benefit dugogodišnjem korisniku ili neki drugi razlog, izvinit ću se za sve šta sam u posljednje vrijeme loše govorio. U tom slučaju :kakoste:
made_in_sarajevo

#17346 Re: Telemach BH

Post by made_in_sarajevo »

Na obavijesti je pisalo 30 dana od dana objavljivana u sluzbenim novinama. Ja sad od pocetka godine preletio sluzbeni list federacije j BIH i nigdje telemacha nema. Znaci 30 dana danas zadnji dan?
Telemach

#17347 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

c_g wrote: 28/02/2023 21:52 Ima li negdje podatak kad je izvesen prikljucak, da vidim tacno koliko sam na Telemachu?
Pozdrav @c_g,
Usluge kompanije Telemach koristite od 01.11.2012. godine. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Benq

#17348 Re: Telemach BH

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote: 01/03/2023 09:42 Na obavijesti je pisalo 30 dana od dana objavljivana u sluzbenim novinama. Ja sad od pocetka godine preletio sluzbeni list federacije j BIH i nigdje telemacha nema. Znaci 30 dana danas zadnji dan?
Od 30.01. do 28.02., isteklo je tih 30 dana jucer.
Telemach

#17349 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Averus wrote: 28/02/2023 22:33 Ima li kakva opcija na EON boxu da se podesi automatsko paljenje i gasenje u odredjenim vremenskim terminima?
Pozdrav @Averus,
Trenutno nije dostupna navedena mogućnosti putem EON box uređaja. Vaš prijedlog ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za razvoj EON platforme. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#17350 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 01/03/2023 03:40 @Telemach

Ako je promjena koju sam primijetio danas na mom paketu (Trio mini) privremena, neka akcija/promocija ograničenog trajanja, hvala dobro je.

Ali, ako je trajna, benefit dugogodišnjem korisniku ili neki drugi razlog, izvinit ću se za sve šta sam u posljednje vrijeme loše govorio. U tom slučaju :kakoste:
Pozdrav @Hakiz,
S obzirom da nam nikada niste dostavili Vaše korisničke podatke, trenutno nismo u mogućnosti izvršiti provjeru Vaših navoda. Za provjeru navoda je potrebno da nam dostavite korisničke podatke u inbox. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Post Reply