Pms jebiga
Ukratko, pun mi na rende kora. Svacijih. Posebno ovakvih opskurnih likova koji svoju egzistenciju obezbjedjuju na tome sto zive u kurtonu od drzave.
Pa nista onda, bilo proslo. Jebaji ga.uglavnomja wrote: ↑27/02/2023 19:10 pricamo o (nazalost) gradonacelniku grada u kojem dino m. napuni arenu![]()
i to vise dana zaredom, i jos gomila ostane bez karte
![]()
da ne pricam o indexima, dugmetu, coli, pa kemici ...
puno sarajevo bg-ana tokom svih praznika, raspusta ...
toliko o stavu beogradjana o sarajevu
divan izraz za njega - gmaz.PM72 wrote: ↑27/02/2023 19:26![]()
![]()
Bradatog gmaza sam upratio kad je branio Ratka Mladića i od tada sam ga prekrižio kao insana.
Vučića sam prekrižio u ratu,kad je bio novinar Srne.
Šešelja od đurđevdanskog uranka 06.05.1991 na Romaniji.
Šta im je zajedničko? Svi bili Vojini radikali.Četništvo i velikosrpstvo.Hoće li doći tobe? Nikad.
Ko pomisli da će se promjeniti taj je budala.
u najmanju ruku obesmislila funkciju koju predstavlja i spustila se na nivo vaterpoliste, da ne kažem zaronila...Leopard_SA wrote: ↑27/02/2023 19:43Jel rekla nesto nekorektno? Nije
Jos jednom, Benjamini svaka cast. Nama odavno trebaju politicari koji znaju odgovoriti sljamu
Trebala je, ili odgovoriti pametno kako je već naznačeno na početku ove teme ili ne odgovorati uopšte...Leopard_SA wrote: ↑27/02/2023 19:45Mozes li molim te objasniti koji dio njene izjave je spusta ma nivo onog kromanjonca?
Pa politika. Narod ce pomisliti da se ne bavi nicim.palermo wrote: ↑27/02/2023 19:31 Ma meni je ok ovo sto pisu chmoljo, PM72 I jos neki. Ako je vec nesto rekla, nek je na ovaj nacin rekla.
Al zaista mi nije jasno zasto je uopste morala nesto reci....pa svaki dan neki salabajzer ( bio on gradonacèlnik necega ili kakva druga susa) kaze nesto na racun BiH...I sad bi mi na svaku morali reagovati....mislim, ko im jebe mater, laj kerce, ako nista drugo ne znas...
mah, baš mi je bitno šta ti misliš inačeLeopard_SA wrote: ↑27/02/2023 19:53Znaci ne mozes izdvojiti koji dio njene izjave vrijedja nekoga niti objasniti zasto je njena izjava pogresna?
Sve si rekao
Kako rekoh, totalno emotivno ali ti na to imas pravo. Ona nema.Chmoljo wrote: ↑27/02/2023 18:47Pa jesi pogresno shvatio. Nemam ja problem sto je neko iz Beograda. Imam problem ako on ima problem sa tim da je iz Beograda krenulo zlo. TAKVI ne moraju dolaziti.
Neki ne vide problem u izjavi Gangule. Ja vidim. Provejava taj lajtmotiv prema kojem smo zatucani orijentalci, dostojni samo kame. Znas kako ide, prvo ne zasluziju drzavu, pa jezik, pa kulturu, pa zivotni prostor, pa ni zivot. Ovo je slijed koji provlaci kroz narativ srpske politike jako dugo i njegovi pipci ne ostavljaju uvijek smek genocida, ali pokvarenost se osjeti.
Zao mi je sto pojedini ne vide, ali lik nije rekao: zao mi je sto fest nije dobar kao sff, ili trebamo biti bolji, ili vec nekako iz aktive iskljuciti SFF.
Umjesto toga, ON ne moze dozvoliti da SFF bude bolji... Niko ovdje ne vidi problem?
Nije rekao da zeli dobar fest, nego ne zeli bolji SFF od festa. Dakle fest ne mora ni biti dobar, samo nek nije bolji od onoga sto imaju smrdljive poturice.
Ili evo da ne budem dramatican, pokazao je totalno nepostovanje prema projektu sffa, jer nece da bude kvalitetniji od festa, a kakav je "apsolitni zbir", to je ocito nebitno.
Mislim, covjek se ne moze cinicno ne pitati, znajuci njegove svjetonazore i nedavnu historiju: hoces li kanafom sa vucije luke to postici?
Ispala je svadljiva mahaluša.Leopard_SA wrote: ↑27/02/2023 19:45Mozes li molim te objasniti koji dio njene izjave je spusta ma nivo onog kromanjonca?
Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od ZrinjskogLeopard_SA wrote: ↑27/02/2023 19:53Znaci ne mozes izdvojiti koji dio njene izjave vrijedja nekoga niti objasniti zasto je njena izjava pogresna?
Sve si rekao
Tako nekakodetroit-mercy wrote: ↑27/02/2023 22:17Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od ZrinjskogLeopard_SA wrote: ↑27/02/2023 19:53
Znaci ne mozes izdvojiti koji dio njene izjave vrijedja nekoga niti objasniti zasto je njena izjava pogresna?
Sve si rekao. OK, budi bolji ako mozes.
A ovo spustanje na nivo, e nek si mu rekla, ono, gradonacelnici bi se trebali baviti drugim poslovima a ne sakutati na svaku trivijalnu izjavu.
Pa ja sam izjavu shvatio kao ponizavanje Sarajeva. Kao kako ce Sarajevo imati nesto bolje od Beograda.detroit-mercy wrote: ↑27/02/2023 22:17 Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od Zrinjskog. OK, budi bolji ako mozes.
A ovo spustanje na nivo, e nek si mu rekla, ono, gradonacelnici bi se trebali baviti drugim poslovima a ne sakutati na svaku trivijalnu izjavu.
ne kontam logiku, covjek rekao da mu je krivo sto sarajevo ima nesto bolje od bg, odnosno javno je priznao da sff bolji od festaLeopard_SA wrote: ↑27/02/2023 22:23Pa ja sam izjavu shvatio kao ponizavanje Sarajeva. Kao kako ce Sarajevo imati nesto bolje od Beograda.detroit-mercy wrote: ↑27/02/2023 22:17 Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od Zrinjskog. OK, budi bolji ako mozes.
Opet, bitno je i ko je rekao. Ovaj sljam je i ranije imao kriticne izjave