Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4526 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

PM72 wrote: 27/02/2023 18:55 Jes mu Chmoljo zahatario :lol:
Pms jebiga :lol:

Ukratko, pun mi na rende kora. Svacijih. Posebno ovakvih opskurnih likova koji svoju egzistenciju obezbjedjuju na tome sto zive u kurtonu od drzave.
Chmoljo

#4527 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

uglavnomja wrote: 27/02/2023 19:10 pricamo o (nazalost) gradonacelniku grada u kojem dino m. napuni arenu :lol: :lol: i to vise dana zaredom, i jos gomila ostane bez karte :-)
da ne pricam o indexima, dugmetu, coli, pa kemici ...

puno sarajevo bg-ana tokom svih praznika, raspusta ...

toliko o stavu beogradjana o sarajevu
Pa nista onda, bilo proslo. Jebaji ga.
PM72

#4528 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by PM72 »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 19:14
PM72 wrote: 27/02/2023 18:55 Jes mu Chmoljo zahatario :lol:

Ukratko, pun mi na rende kora. Svacijih. Posebno ovakvih opskurnih likova koji svoju egzistenciju obezbjedjuju na tome sto zive u kurtonu od drzave.
:lol: :thumbup:
Bradatog gmaza sam upratio kad je branio Ratka Mladića i od tada sam ga prekrižio kao insana.
Vučića sam prekrižio u ratu,kad je bio novinar Srne.
Šešelja od đurđevdanskog uranka 06.05.1991 na Romaniji.
Šta im je zajedničko? Svi bili Vojini radikali.Četništvo i velikosrpstvo.Hoće li doći tobe? Nikad.
Ko pomisli da će se promjeniti taj je budala.
palermo

#4529 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by palermo »

Ma meni je ok ovo sto pisu chmoljo, PM72 I jos neki. Ako je vec nesto rekla, nek je na ovaj nacin rekla.

Al zaista mi nije jasno zasto je uopste morala nesto reci....pa svaki dan neki salabajzer ( bio on gradonacèlnik necega ili kakva druga susa) kaze nesto na racun BiH...I sad bi mi na svaku morali reagovati....mislim, ko im jebe mater, laj kerce, ako nista drugo ne znas...
Leopard_SA

#4530 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Leopard_SA »

Benjamini svaka cast :thumbup: Tako se i treba odgovoriti navedenom sljamu koji je nazalost gradonacelnik Beograda.
breuer

#4531 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by breuer »

:-) ok je, možda, da tako odgovori Benjamina Aleksandru,

al gradonačelnica gradonačleniku ni slučajno...
Bloo
Globalna šefica

#4532 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bloo »

PM72 wrote: 27/02/2023 19:26
Chmoljo wrote: 27/02/2023 19:14

:lol: :thumbup:
Bradatog gmaza sam upratio kad je branio Ratka Mladića i od tada sam ga prekrižio kao insana.
Vučića sam prekrižio u ratu,kad je bio novinar Srne.
Šešelja od đurđevdanskog uranka 06.05.1991 na Romaniji.
Šta im je zajedničko? Svi bili Vojini radikali.Četništvo i velikosrpstvo.Hoće li doći tobe? Nikad.
Ko pomisli da će se promjeniti taj je budala.
divan izraz za njega - gmaz. :D Tacno ga opisuje.
Ograniceni nacionalista, u se na se podase mentaliteta, koji je vjerovatno po nalogu Šefa pljucnuo kurčevito a vjerovatno u cilju skretanja pozornosti sa nečeg drugog.
Leopard_SA

#4533 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Leopard_SA »

breuer wrote: 27/02/2023 19:41 :-) ok je, možda, da tako odgovori Benjamina Aleksandru,

Jel rekla nesto nekorektno? Nije

Jos jednom, Benjamini svaka cast. Nama odavno trebaju politicari koji znaju odgovoriti sljamu
breuer

#4534 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by breuer »

Leopard_SA wrote: 27/02/2023 19:43
breuer wrote: 27/02/2023 19:41 :-) ok je, možda, da tako odgovori Benjamina Aleksandru,

Jel rekla nesto nekorektno? Nije

Jos jednom, Benjamini svaka cast. Nama odavno trebaju politicari koji znaju odgovoriti sljamu
u najmanju ruku obesmislila funkciju koju predstavlja i spustila se na nivo vaterpoliste, da ne kažem zaronila...
Leopard_SA

#4535 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Leopard_SA »

breuer wrote: 27/02/2023 19:44 u najmanju ruku obesmislila funkciju koju predstavlja i spustila se na nivo vaterpoliste, da ne kažem zaronila...
Mozes li molim te objasniti koji dio njene izjave je spusta ma nivo onog kromanjonca?
breuer

#4536 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by breuer »

Leopard_SA wrote: 27/02/2023 19:45
breuer wrote: 27/02/2023 19:44 u najmanju ruku obesmislila funkciju koju predstavlja i spustila se na nivo vaterpoliste, da ne kažem zaronila...
Mozes li molim te objasniti koji dio njene izjave je spusta ma nivo onog kromanjonca?
Trebala je, ili odgovoriti pametno kako je već naznačeno na početku ove teme ili ne odgovorati uopšte...
JohnnyS

#4537 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Isus je onomad navodno rekao da kad ti netko opali šamar da okreneš i drugi obraz da ti opali još jedan. Osobno mislim da su Sarajevo i Sarajlije okrenule previše puta obraz na raznorazne izjave odsvakud, pogotovo iz Beograda.
Haris.ba

#4538 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 27/02/2023 19:31 Ma meni je ok ovo sto pisu chmoljo, PM72 I jos neki. Ako je vec nesto rekla, nek je na ovaj nacin rekla.

Al zaista mi nije jasno zasto je uopste morala nesto reci....pa svaki dan neki salabajzer ( bio on gradonacèlnik necega ili kakva druga susa) kaze nesto na racun BiH...I sad bi mi na svaku morali reagovati....mislim, ko im jebe mater, laj kerce, ako nista drugo ne znas...
Pa politika. Narod ce pomisliti da se ne bavi nicim.

Nakon sto su ispucali nadleznost na tome da ipak ne upravlja iluminacijom na Vjecnici, vec samo sugrerira, cime da se bavi?
Last edited by Haris.ba on 27/02/2023 19:52, edited 1 time in total.
JohnnyS

#4539 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Ali moram još i napomenuti da SFF smatram precijenjenom snobovskom paradom za dokonu hipsterčad :D
Leopard_SA

#4540 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Leopard_SA »

breuer wrote: 27/02/2023 19:46
Trebala je, ili odgovoriti pametno kako je već naznačeno na početku ove teme ili ne odgovorati uopšte...
Znaci ne mozes izdvojiti koji dio njene izjave vrijedja nekoga niti objasniti zasto je njena izjava pogresna?

Sve si rekao
breuer

#4541 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by breuer »

Leopard_SA wrote: 27/02/2023 19:53
Znaci ne mozes izdvojiti koji dio njene izjave vrijedja nekoga niti objasniti zasto je njena izjava pogresna?

Sve si rekao
mah, baš mi je bitno šta ti misliš inače :D
Bodkin

#4542 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 18:47
Bodkin wrote: 27/02/2023 17:14

Ako sam pogresno shvatio, povlacim napisano :thumbup:
Zanimaju me izjave gradonacelnice i efekat koje imaju. Kome je upuceno me ne zanima
Pa jesi pogresno shvatio. Nemam ja problem sto je neko iz Beograda. Imam problem ako on ima problem sa tim da je iz Beograda krenulo zlo. TAKVI ne moraju dolaziti.

Neki ne vide problem u izjavi Gangule. Ja vidim. Provejava taj lajtmotiv prema kojem smo zatucani orijentalci, dostojni samo kame. Znas kako ide, prvo ne zasluziju drzavu, pa jezik, pa kulturu, pa zivotni prostor, pa ni zivot. Ovo je slijed koji provlaci kroz narativ srpske politike jako dugo i njegovi pipci ne ostavljaju uvijek smek genocida, ali pokvarenost se osjeti.

Zao mi je sto pojedini ne vide, ali lik nije rekao: zao mi je sto fest nije dobar kao sff, ili trebamo biti bolji, ili vec nekako iz aktive iskljuciti SFF.

Umjesto toga, ON ne moze dozvoliti da SFF bude bolji... Niko ovdje ne vidi problem?

Nije rekao da zeli dobar fest, nego ne zeli bolji SFF od festa. Dakle fest ne mora ni biti dobar, samo nek nije bolji od onoga sto imaju smrdljive poturice.

Ili evo da ne budem dramatican, pokazao je totalno nepostovanje prema projektu sffa, jer nece da bude kvalitetniji od festa, a kakav je "apsolitni zbir", to je ocito nebitno.

Mislim, covjek se ne moze cinicno ne pitati, znajuci njegove svjetonazore i nedavnu historiju: hoces li kanafom sa vucije luke to postici?
Kako rekoh, totalno emotivno ali ti na to imas pravo. Ona nema.
Izvukao si masu nekih zakljucaka koji veze sa napisanim nemaju.

Srbi redovno to govore i za hrvate. Hrvatska ne moze imati bolje ovo ili ono. Hrvati skoro nikad ne trepnu.

Uostalom, ja ne bih trepnuo da neko kaze iz sarajeva kaze kako beograd ne smije imati bolju kosarku od sarajeva. Btw nije davno bilo kad ova recenica nije bila toliko luda.

Uostalom mrsko mi vise pisati. Super je gradonacelnica. Samo po prstima i da skuplja par glasova za naredne izbore :thumbup:
Chmoljo

#4543 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Pa bitno je ko sta govori, kako sam i rekao vise puta oko ovoga, tako da poredjenje apsolutno ne stoji.

Steta sto je vili brandt pokazao emocije. Koga bismo onda spominjali svaki put kad bismo pricali o denacafikaciji.

Neka skuplja, zasluzila je :thumbup:
Bodkin

#4544 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Brandt inace standard u ljudskoj historiji :thumbup:
Styling

#4545 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Leopard_SA wrote: 27/02/2023 19:45
Ispala je svadljiva mahaluša.
detroit-mercy

#4546 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by detroit-mercy »

Sve si rekao
Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od Zrinjskog :mrgreen:. OK, budi bolji ako mozes.
A ovo spustanje na nivo, e nek si mu rekla, ono, gradonacelnici bi se trebali baviti drugim poslovima a ne sakutati na svaku trivijalnu izjavu.
Bodkin

#4547 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote: 27/02/2023 22:17

Sve si rekao
Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od Zrinjskog :mrgreen:. OK, budi bolji ako mozes.
A ovo spustanje na nivo, e nek si mu rekla, ono, gradonacelnici bi se trebali baviti drugim poslovima a ne sakutati na svaku trivijalnu izjavu.
Tako nekako
Leopard_SA

#4548 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Leopard_SA »

detroit-mercy wrote: 27/02/2023 22:17 Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od Zrinjskog :mrgreen:. OK, budi bolji ako mozes.
Pa ja sam izjavu shvatio kao ponizavanje Sarajeva. Kao kako ce Sarajevo imati nesto bolje od Beograda.
Opet, bitno je i ko je rekao. Ovaj sljam je i ranije imao kriticne izjave
uglavnomja

#4549 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

Leopard_SA wrote: 27/02/2023 22:23
detroit-mercy wrote: 27/02/2023 22:17 Realno a u cemu je njegova izjava problematicna, to sto je reako da hoce da FEST bude bolji od Sarajevskog festivala jer je stariji meni licno uopste ne podize pritisak. Ti isto da United kaze hocemo da smo bolji od City-a jer smo stariji ili Sarajevo od Zrinjskog :mrgreen:. OK, budi bolji ako mozes.
Pa ja sam izjavu shvatio kao ponizavanje Sarajeva. Kao kako ce Sarajevo imati nesto bolje od Beograda.
Opet, bitno je i ko je rekao. Ovaj sljam je i ranije imao kriticne izjave
ne kontam logiku, covjek rekao da mu je krivo sto sarajevo ima nesto bolje od bg, odnosno javno je priznao da sff bolji od festa

i gdje je tu uvreda, ponizavanje ... :?:

osim u drugom dijelu posta - bitnije je ko je spoenuo sarajevo, a lik je cetnik, konjina ... i xato se njegov indirektan kompliment, izrazen kroz frustraciju automatski smatra uvredom, ponizenjen, napadom ...

a mozda je lik samo laprdao da popuni vrijeme, da se pravi da nesto kao radi ili ce raditi ... plitki populizam, kao i kod karicke (koja jeste napisala gomilu glupavih uvreda bez stvarnog povoda)
Chmoljo

#4550 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Nije rekao da mu je krivo nego da nece dozvoliti. Izjava od dvije recenice. Nije tesko upamtiti.
Post Reply