Bodkin wrote: ↑27/02/2023 17:14
Chmoljo wrote: ↑27/02/2023 17:08
Kako je lijepo gurqti u usta ono sto nije receno. Vratis se, procitas, pa vidis da si procito nesto sto nije napisano. Ali lakse je izvlaciti poluzakljucke da bi se opravdao svoj stav.
Kad te vaterpolista ne zanima, sto te zanimaju izjave upucene njemu?
Ako sam pogresno shvatio, povlacim napisano
Zanimaju me izjave gradonacelnice i efekat koje imaju. Kome je upuceno me ne zanima
Pa jesi pogresno shvatio. Nemam ja problem sto je neko iz Beograda. Imam problem ako on ima problem sa tim da je iz Beograda krenulo zlo. TAKVI ne moraju dolaziti.
Neki ne vide problem u izjavi Gangule. Ja vidim. Provejava taj lajtmotiv prema kojem smo zatucani orijentalci, dostojni samo kame. Znas kako ide, prvo ne zasluziju drzavu, pa jezik, pa kulturu, pa zivotni prostor, pa ni zivot. Ovo je slijed koji provlaci kroz narativ srpske politike jako dugo i njegovi pipci ne ostavljaju uvijek smek genocida, ali pokvarenost se osjeti.
Zao mi je sto pojedini ne vide, ali lik nije rekao: zao mi je sto fest nije dobar kao sff, ili trebamo biti bolji, ili vec nekako iz aktive iskljuciti SFF.
Umjesto toga, ON ne moze dozvoliti da SFF bude bolji... Niko ovdje ne vidi problem?
Nije rekao da zeli dobar fest, nego ne zeli bolji SFF od festa. Dakle fest ne mora ni biti dobar, samo nek nije bolji od onoga sto imaju smrdljive poturice.
Ili evo da ne budem dramatican, pokazao je totalno nepostovanje prema projektu sffa, jer nece da bude kvalitetniji od festa, a kakav je "apsolitni zbir", to je ocito nebitno.
Mislim, covjek se ne moze cinicno ne pitati, znajuci njegove svjetonazore i nedavnu historiju: hoces li kanafom sa vucije luke to postici?