Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
Bodkin

#4501 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 16:30
Bodkin wrote: 27/02/2023 16:14

Nije problem pitati. Recimo pravi odgovor bi bio da ponudis delegaciji beogradskog festivala da dodje da vidi kako to sff radi. U sklopu dolaska fino obidju vijecnicu i pogledaju par filmova o opsadi. Najavis ih za vrijeme festivala kao delegaciju grada koji je sponzirisao paljenje vijecnice, ali su tu sad da uce od sarajeva

Kontas razliku? Ili ide pjena na usta opet
a oni bi došli u Vijećnicu. daj ba...
Kako rekoh, emotivno praznjenje ponedeljkom bez ikakve koristi za grad.
Po tvojoj logici gradonacelnik moze biti svaki klosar
dječak sa šibicama

#4502 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Ispala je paglu, nije prvi put, srecom ovaj iz BG je jos gluplji generalno pa nije neka steta ni tema za raspravu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4503 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 16:37

život nije film Gaj Ričija.

u čemu je izgubljena korist? u parama nekog bacača cvijeća na tenkove '92?

ah da, PR. preko Gangulinih leđa :D uozbiljite se.

mogla je ona svakako reagovati, ali ovo pranje nje, naspram konjine mi je fascinantno.

ok, neko bi drugačije reagovao. nismo svi isti. al zbog toga je sad prozivati. cirkus.
dulekrele

#4504 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dulekrele »

Izjava vaterpoliste i uzurpatora gradevinskog prostora nije bila dobronamjerna. Pa to se vidi iz aviona. Jer da jeste u prici oko FESTa nas festival ne bi ni spominjao.
madner

#4505 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by madner »

Par puta sam bio na istom letu i mogu reci da sam razocaran opstim dojmom.
uglavnomja

#4506 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

da ponovimo - niti je karicku izabrana narod, niti tog lika iz bg

zasto positovjecivati milion lli pola miliona ljudi sa nametnutim gradonacelnicima?

gdje ce nas - normalne ljude mrznja i pljuvanje odvesti generalno, a pogotovo ovaj karickin neintiligentni blam, jeftini plitki izlizani populizam

pa cak bi i zaha ovo 10 puta bolje srocio, a kifla bi ga ubio u pojam da ne bi znao kako se zove, nikad vise ne bi sarajevo spomenuo
dječak sa šibicama

#4507 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Jeftini populizam, tacno, ali kad vec komapriras sa Skakom, ova je za Skaku klasa dvije iznad. Njegovi rezultati su onaj kiosk, ono zdanje na Trebevicu koje sad propada, pokusaj davanja zvjezdarnice na Trebevicu nargilasima, ukratko na sve strane nastimani tenderi, podijeljeni talovi i slicno... Benjamina ipak ima puno bolje rezultate rada.

To sto su joj izjave nerijetko glupe do bola, a jebiga.

Inace nije birana od strane naroda, a mislim ni gangula. Zapravo je on par mjeseci prije izbora proklinjao sve oni koji idu sa Vucicem u koaliciju i kategoricno tvrdio da on ne bi nikada, a onda nakon izbora Vucic ga stavi za gradonacelnika. Posebna vrsta idiota.
Bodkin

#4508 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 16:40

mogla je ona svakako reagovati, ali ovo pranje nje, naspram konjine mi je fascinantno.

ok, neko bi drugačije reagovao. nismo svi isti. al zbog toga je sad prozivati. cirkus.
Cekaj, znaci beogradjani su svi inace bacaci cvijeca od prije 30 godina :D cak i ovi sto im je 22 sad kakvi dolaze na sff :D ali ona je inace gradonacelnica glavnog grada multietnicke drzave :D

Prozivati je naravno treba jer mene recimo ni 2% ne zanima vaterpolista
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4509 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Bilo je i boljih nacina za odgovoriti.

Ovo njeno lici na izjavu prevarene zene.
Chmoljo

#4510 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 17:00

Cekaj, znaci beogradjani su svi inace bacaci cvijeca od prije 30 godina :D cak i ovi sto im je 22 sad kakvi dolaze na sff :D ali ona je inace gradonacelnica glavnog grada multietnicke drzave :D

Kako je lijepo gurqti u usta ono sto nije receno. Vratis se, procitas, pa vidis da si procito nesto sto nije napisano. Ali lakse je izvlaciti poluzakljucke da bi se opravdao svoj stav.

Kad te vaterpolista ne zanima, sto te zanimaju izjave upucene njemu?
tramvajtrojka

#4511 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

znaci nju prozivati treba a nemoj ko da je spomenuo lika koji se pisha po tvom gradu sa izjavama ovakvim i ranijim :lol: :lol: ocam nevjerojatno :-) ili da i tebi ove njegove izjave nisu mrske ;-)

samo za ono u vezi mladica treba ga pljuvati zauvijek a ne sta vise tako da je i ovo blaga reakcija sa njezine strane , znamo svi ne trebamo se budale praviti sta misle o nama dan dns sto bi mi glumili neku gospodu i saginjali glavu dok te neko smatra nizom rasom
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#4512 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by teskeredzic_22 »

uglavnomja wrote: 27/02/2023 16:52 da ponovimo - niti je karicku izabrana narod, niti tog lika iz bg
Da razjasnimo.

Šapić je izabran voljom proste većine u skupštini Beograda sa jasnim nadležnostima koje jedna lokalna samouprava ima.
Recimo pola nadležnosti koje ima kanton Sarajevo. (budžet barem trostruki u odnosu na KS).

Grad Sarajevo i njegova gradonačelnica nemaju nikakve nadležnosti osim poveremenog biranja dezena za Vijećnicu , uređenja korita rijeke Milljacke te održavanja bazena na Otoci i održavanja Žičare a tu firmu za održavanje je davnih dana osnovala i sve radnike uhljebila SDA.

I ta naša gradonačelnica se bira iz osamdesetšestog prijedloga devedesetčetvrtog dogovora i dvadesetdruge kalkulacije SRBA , HRVATA , BOŠNJAKA I OSTALIH IZ SVIH GRADSKIH OPĆINA U gradskom vijeću , najbesmislenijem vijeću na svijetu po pitanju delegiranja i izbora tih vijećnika koji su paralelno i vijećnici u matičnim općinama i gdje sami sebe (jednom godišnje kao tačku dnevnog reda na općinskim sjednicama) ocjenjuju u kontekstu učinka.

Razlika je jasna.
uglavnomja

#4513 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

dječak sa šibicama wrote: 27/02/2023 16:56 Jeftini populizam, tacno, ali kad vec komapriras sa Skakom, ova je za Skaku klasa dvije iznad. Njegovi rezultati su onaj kiosk, ono zdanje na Trebevicu koje sad propada, pokusaj davanja zvjezdarnice na Trebevicu nargilasima, ukratko na sve strane nastimani tenderi, podijeljeni talovi i slicno... Benjamina ipak ima puno bolje rezultate rada.

Inace nije birana od strane naroda, a mislim ni gangula. Zapravo je on par mjeseci prije izbora proklinjao sve oni koji idu sa Vucicem u koaliciju i kategoricno tvrdio da on ne bi nikada, a onda nakon izbora Vucic ga stavi za gradonacelnika. Posebna vrsta idiota.
ko je spominjao skaku :?

samo kazem da nije dorasla funkciji koju obavlja

sarajevo je specifican grad, osnovna odlika sarajevskog sarma je manguplup, zajebancija, pilanje, ... a ona je bez duha, bezbojna, nevidljiva, ...
Last edited by uglavnomja on 27/02/2023 17:16, edited 2 times in total.
Bodkin

#4514 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 17:08

Kako je lijepo gurqti u usta ono sto nije receno. Vratis se, procitas, pa vidis da si procito nesto sto nije napisano. Ali lakse je izvlaciti poluzakljucke da bi se opravdao svoj stav.

Ako sam pogresno shvatio, povlacim napisano :thumbup:
Zanimaju me izjave gradonacelnice i efekat koje imaju. Kome je upuceno me ne zanima
Dogmano

#4515 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dogmano »

Ok mi je gradonačelnica Sarajeva, ali ova reakcija je bila bespotrebna i mnogo loša.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4516 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konektovan »

Treba mu se sageti ova delegacija,..bodkin, dječak, uglavnomja i ostatak ekipice..u vjećnici, svi zajedno da ga prime..ne mogu da vjerujem da neko treba da se pravda fasisti i fasistima?!
HelaS

#4517 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 27/02/2023 17:02 Bilo je i boljih nacina za odgovoriti.

:lol: :lol: :lol: Pun pogodak :thumbup:
dječak sa šibicama

#4518 Re: Gradonačelnica Sarajeva

uglavnomja wrote: 27/02/2023 17:13
dječak sa šibicama wrote: 27/02/2023 16:56 Jeftini populizam, tacno, ali kad vec komapriras sa Skakom, ova je za Skaku klasa dvije iznad. Njegovi rezultati su onaj kiosk, ono zdanje na Trebevicu koje sad propada, pokusaj davanja zvjezdarnice na Trebevicu nargilasima, ukratko na sve strane nastimani tenderi, podijeljeni talovi i slicno... Benjamina ipak ima puno bolje rezultate rada.

sarajevo je specifican grad, osnovna odlika sarajevskog sarma je manguplup, zajebancija, pilanje, ... a ona je bez duha, bezbojna, nevidljiva, ...
Izvinjavam se, pise Zaha ja citam Skaka.
uglavnomja

#4519 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

dječak sa šibicama wrote: 27/02/2023 17:24
uglavnomja wrote: 27/02/2023 17:13

Izvinjavam se, pise Zaha ja citam Skaka.
:)
ninjahepek

#4520 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ninjahepek »

Miro ode na Lopud i napravi 10x bolji festival tamo za 2 godine nego ovdje za 20 a mi se kobajagi nešto pušemo i palimo a najobičnija karina smo. Ko je vidio R. De Nira kod Falona (mislim) nakon gostovanja i nagrade u Sarajevu, zna o čemu pričam.
dječak sa šibicama

#4521 Re: Gradonačelnica Sarajeva

ninjahepek wrote: 27/02/2023 17:36 Miro ode na Lopud i napravi 10x bolji festival tamo za 2 godine nego ovdje za 20 a mi se kobajagi nešto pušemo i palimo a najobičnija karina smo. Ko je vidio R. De Nira kod Falona (mislim) nakon gostovanja i nagrade u Sarajevu, zna o čemu pričam.
Punta Lopud je dosta laksa prica, i dobra ideja, mislim lako je u Dubovniku okupiti zvijezde. Lopud je od ranije poznat kao okupljaliste informaticara, meni licno cudno kako niko do sada nije skontao fazon sa Elafitima, neotkrivenim blagom pored destinacije kakav je Dubrovnik. Ali zato Miro znao posao.
Chmoljo

#4522 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 17:14
Chmoljo wrote: 27/02/2023 17:08

Ako sam pogresno shvatio, povlacim napisano :thumbup:
Zanimaju me izjave gradonacelnice i efekat koje imaju. Kome je upuceno me ne zanima
Pa jesi pogresno shvatio. Nemam ja problem sto je neko iz Beograda. Imam problem ako on ima problem sa tim da je iz Beograda krenulo zlo. TAKVI ne moraju dolaziti.

Neki ne vide problem u izjavi Gangule. Ja vidim. Provejava taj lajtmotiv prema kojem smo zatucani orijentalci, dostojni samo kame. Znas kako ide, prvo ne zasluziju drzavu, pa jezik, pa kulturu, pa zivotni prostor, pa ni zivot. Ovo je slijed koji provlaci kroz narativ srpske politike jako dugo i njegovi pipci ne ostavljaju uvijek smek genocida, ali pokvarenost se osjeti.

Zao mi je sto pojedini ne vide, ali lik nije rekao: zao mi je sto fest nije dobar kao sff, ili trebamo biti bolji, ili vec nekako iz aktive iskljuciti SFF.

Umjesto toga, ON ne moze dozvoliti da SFF bude bolji... Niko ovdje ne vidi problem?

Nije rekao da zeli dobar fest, nego ne zeli bolji SFF od festa. Dakle fest ne mora ni biti dobar, samo nek nije bolji od onoga sto imaju smrdljive poturice.

Ili evo da ne budem dramatican, pokazao je totalno nepostovanje prema projektu sffa, jer nece da bude kvalitetniji od festa, a kakav je "apsolitni zbir", to je ocito nebitno.

Mislim, covjek se ne moze cinicno ne pitati, znajuci njegove svjetonazore i nedavnu historiju: hoces li kanafom sa vucije luke to postici?
PM72

#4523 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by PM72 »

Jes mu Chmoljo zahatario :lol:
uglavnomja

#4524 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

pricamo o (nazalost) gradonacelniku grada u kojem dino m. napuni arenu :lol: :lol: i to vise dana zaredom, i jos gomila ostane bez karte :-)
da ne pricam o indexima, dugmetu, coli, pa kemici ...

puno sarajevo bg-ana tokom svih praznika, raspusta ...

toliko o stavu beogradjana o sarajevu
Styling

#4525 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 27/02/2023 17:02 Bilo je i boljih nacina za odgovoriti.

Žena u PMS-u :lol:
Post Reply