Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
dulekrele

#4476 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dulekrele »

Sara03 wrote: 27/02/2023 14:13 Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
Vjerojatno bi tako i napisla da pise odgovor danas. Treba prenociti. I ako nemam nista protiv sto se popišala po onom kromanjoncu.
Last edited by dulekrele on 27/02/2023 14:31, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4477 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 13:07
Chmoljo wrote: 27/02/2023 12:22

opet, ne shvatam šta je problem u emotivnosti :? i što to nema mjesta emotivnosti, pogotovo na njenoj poziciji?

da, po mojim željama jeste.
Zato sto odluke i poteze u politici ili biznisu ne donosis na osnovu emocija.

Uzmes samo broj posjetilaca iz tog istog beograda kao i broj ucesnika i bude ti jasno da zelis da se to nastavi.
Onda skontas da zelis dobru reklamu, a to nije “sta glupi sportista zna o filmu”. Postoji sto puta bolji nacin da mu “suknes” ako je to poenta
a koja je odluka ovdje donesena?

kad smo već "na" filmu, za početak neka se Gangula pobrine da se prikaže BH kandidat za Oskara, pa da pričamo o nekim saradnjama. što se tiče posjetilaca, meni se ne glaba kurac za pare od likova koji imaju problem sa onim šta je bilo devedesetih. onaj ko nema problem sa tim, ne vidi nešto uvredljivo u njenom odgovoru.

snebivate se ko da ima hronični PMS, pa na osnovu toga pravi razvojni nacrt budžeta, a ne da se fejzbuk statusom pokenjala po četničkom simpatizeru.
Chmoljo

#4478 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Sara03 wrote: 27/02/2023 14:13 Gradonačelnica u posljednje vrijeme prerasta u pravu svađalicu, da ne kažem jezikaru. Čini mi se da je sinoćnja izjava bila suviše djetinjasta i nedostojna pozicije. Najlakše je drugome uzvratiti istom mjerom, poniziti ga salvom uvreda. Ali, potrebno je izdići se iznad malograđanskog dijaloga, naročito u diplomatskim okvirima, a pogotovo jer je riječ o kulturi i umjetnosti.

Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
da je izjava došla od nekog drugog, složio bih se sa tobom. lijepa riječ je ovdje slabost.

to je ono kad se mi u politici zalažemo za građansku&nedjeljivu i pozivamo na status žrtve, a ostali delaju i dobivaju šta žele.
tramvajtrojka

#4479 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 14:28
Sara03 wrote: 27/02/2023 14:13 Gradonačelnica u posljednje vrijeme prerasta u pravu svađalicu, da ne kažem jezikaru. Čini mi se da je sinoćnja izjava bila suviše djetinjasta i nedostojna pozicije. Najlakše je drugome uzvratiti istom mjerom, poniziti ga salvom uvreda. Ali, potrebno je izdići se iznad malograđanskog dijaloga, naročito u diplomatskim okvirima, a pogotovo jer je riječ o kulturi i umjetnosti.

Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
da je izjava došla od nekog drugog, složio bih se sa tobom. lijepa riječ je ovdje slabost.

to je ono kad se mi u politici zalažemo za građansku&nedjeljivu i pozivamo na status žrtve, a ostali delaju i dobivaju šta žele.
bukvalno da se odgovara kulturno cetniku koji te smatra nizom rasom i podcjenjuje svaki tvoj uspjeh i ako si bolji u necemu u fazonu kako oni niza rasa mogu da imaju bolji festival

jedino sto mi je gore od otvorenih cetnika to mi je do ovih nasih fgr ubleha koji bi mir mir niko nije kriv sa mrtvim dzelatima i ljudima koji misle da smo niza rasa za njih , ima ona sa gospodom gospodski a sa stokom ovakav odg cak je bila i previse blaga

Image

da neko ljudski odgovara ovoj kanalizaciji stvarno nema smisla :-)
Styling

#4480 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

dječak sa šibicama wrote: 27/02/2023 14:18 Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu

I zasto ovakav odgovor gradonacelnice, pa ispada pomalo ... necu reci glupa
Nisi. I ja isto citam. Zato sam i rekla da bih da sam na njenom mijestu zahvalila na priznanju i pozvala lika na slijedeci SFF.
Bodkin

#4481 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 14:26
Bodkin wrote: 27/02/2023 13:07

Zato sto odluke i poteze u politici ili biznisu ne donosis na osnovu emocija.

Uzmes samo broj posjetilaca iz tog istog beograda kao i broj ucesnika i bude ti jasno da zelis da se to nastavi.
Onda skontas da zelis dobru reklamu, a to nije “sta glupi sportista zna o filmu”. Postoji sto puta bolji nacin da mu “suknes” ako je to poenta

kad smo već "na" filmu, za početak neka se Gangula pobrine da se prikaže BH kandidat za Oskara, pa da pričamo o nekim saradnjama. što se tiče posjetilaca, meni se ne glaba kurac za pare od likova koji imaju problem sa onim šta je bilo devedesetih. onaj ko nema problem sa tim, ne vidi nešto uvredljivo u njenom odgovoru.

snebivate se ko da ima hronični PMS, pa na osnovu toga pravi razvojni nacrt budžeta, a ne da se fejzbuk statusom pokenjala po četničkom simpatizeru.
Da gradonacelnika glavnog grada drzave pored nazove glupim sportistom za pocetak.
Cuh da prikaze kandidat za oskara. Moze li prikazati nesto sto nije politicki?

Nebitno. Kako rekoh, svakako je odradila sve kako ti mislis da je trebala. Ne moras mene ubjedjivati. Ja mislim da je debilno, mahalski i dnevnopoliticki da skupi koji poen.
Bodkin

#4482 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote: 27/02/2023 14:18 Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu

Nebitno. Ne bih rekao da je direktni kompliment ali je indirektno rekao da sarajevo ima nesto sto beograd nema, a zeli.
Idealna prilika za vrhunsku reklamu i koji pr bod. Al ne, bolje mahalski to “sta zna glupi sportista”
Chmoljo

#4483 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 15:31

Da gradonacelnika glavnog grada drzave pored nazove glupim sportistom za pocetak.

Nebitno. Kako rekoh, svakako je odradila sve kako ti mislis da je trebala. Ne moras mene ubjedjivati. Ja mislim da je debilno, mahalski i dnevnopoliticki da skupi koji poen.
to za sportiste vjerovatno nije trebala, al sva šteta u tome.

no, niko nikoga u nešto nije na forum ubijedio, ali meni je debilno njoj dijeliti packe, a lik kojem se obratila je jedno obično fašističko govno. mi smo veći ljudi i tako ta priča, koja prolazi kod "druge Srbije". :lol:
Chmoljo

#4484 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 15:33

Nebitno. Ne bih rekao da je direktni kompliment ali je indirektno rekao da sarajevo ima nesto sto beograd nema, a zeli.
Idealna prilika za vrhunsku reklamu i koji pr bod. Al ne, bolje mahalski to “sta zna glupi sportista”
ako će dolaziti smetljari poput njihovog gradonačelnika, neka ostanu na Karakaju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4485 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by konektovan »

tramvajtrojka wrote: 27/02/2023 15:06
Chmoljo wrote: 27/02/2023 14:28

bukvalno da se odgovara kulturno cetniku koji te smatra nizom rasom i podcjenjuje svaki tvoj uspjeh i ako si bolji u necemu u fazonu kako oni niza rasa mogu da imaju bolji festival

jedino sto mi je gore od otvorenih cetnika to mi je do ovih nasih fgr ubleha koji bi mir mir niko nije kriv sa mrtvim dzelatima i ljudima koji misle da smo niza rasa za njih , ima ona sa gospodom gospodski a sa stokom ovakav odg cak je bila i previse blaga

Image

da neko ljudski odgovara ovoj kanalizaciji stvarno nema smisla :-)
Pazi šta pišeš da se dječak sa šibicama ne uvrijedi... :lol:
tramvajtrojka

#4486 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

Image

pa iskreno nazvala ga je blago glupim sportistom , osoba koja ovo kaze je maloumna za početak pa tek onda ostalo, ako vam smeta sto se otvorenim cetnicima i osobama koji tvoj narod smatraju nizom rasom i da se na njima mogu ciniti zlocini da se sa njima odgovara kulturno e jbg vala :cry:
Bodkin

#4487 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 27/02/2023 15:43

to za sportiste vjerovatno nije trebala, al sva šteta u tome.

no, niko nikoga u nešto nije na forum ubijedio, ali meni je debilno njoj dijeliti packe, a lik kojem se obratila je jedno obično fašističko govno. mi smo veći ljudi i tako ta priča, koja prolazi kod "druge Srbije". :lol:
Kako “to nije trebala”. Sta je drugo uopste rekla?

Lik je mozda faisticko govno ali je on nebitan. Poenta je valjda maksimizirati u korist sarajeva i sff-a, a ne porediti se sa njim.
Elem ostajem pri onome sto sam rekao. Mahalski dnevnopoliticki odgovor za par glasova u kantonu. Neki ocekuju vise, neki manje od gradonacelnice sarajeva :)
Bodkin

#4488 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Bodkin wrote: 27/02/2023 15:33

ako će dolaziti smetljari poput njihovog gradonačelnika, neka ostanu na Karakaju.
Jasta. Inace je to moguce jelde :D
Da malo razmislis umjesto te neke emotivne reakcije zakljucio bi da ljudi koji razmisljaju kao on nisu dolazili ni prije niti ce kasnije. Ove njene debilne poruke mogu samo odvratiti one sto su dolazili i drugacije razmisljaju od vaterpoliste
Chmoljo

#4489 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

s govnetom primjereno. ništa više, ni manje.

ako će PR SFFa zavisiti od Gangule, onda da odmah metnemo ključ u bravu.
Chmoljo

#4490 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 15:56

Jasta. Inace je to moguce jelde :D
Da malo razmislis umjesto te neke emotivne reakcije zakljucio bi da ljudi koji razmisljaju kao on nisu dolazili ni prije niti ce kasnije. Ove njene debilne poruke mogu samo odvratiti one sto su dolazili i drugacije razmisljaju od vaterpoliste
ako im smetaju, onda nisu do kraja raščistili sa sobom neke stvari.

ne moraju.
Bodkin

#4491 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Ma u pravu si :thumbup: kako rekoh, kakvi biraci takva i gradonacelnica
tramvajtrojka

#4492 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

Bodkin wrote: 27/02/2023 16:07 Ma u pravu si :thumbup: kako rekoh, kakvi biraci takva i gradonacelnica
znaci da se treba pognuti glava fašističkoj cetnickoj stoci da se toboze ne uvrijedi dok baca pish po tebi i tvom gradu :lol: :lol: :zjev:

bas me zanima kad necete braniti ove sto pishaju po Sarajevu i uvijek jedna te ista ekipa se okupi ti , uglavnomoja i djecak sa dimijama kad neko pljuje po Sarajevu da dodatno nagazate nogama :oops: :oops:
Bodkin

#4493 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

tramvajtrojka wrote: 27/02/2023 16:10
Bodkin wrote: 27/02/2023 16:07 Ma u pravu si :thumbup: kako rekoh, kakvi biraci takva i gradonacelnica
znaci da se treba pognuti glava fašističkoj cetnickoj stoci da se toboze ne uvrijedi dok baca pish po tebi i tvom gradu :lol: :lol: :zjev:

bas me zanima kad necete braniti ove sto pishaju po Sarajevu i uvijek jedna te ista ekipa se okupi ti , uglavnomoja i djecak sa dimijama kad neko pljuje po Sarajevu da dodatno nagazate nogama :oops: :oops:
Nije problem pitati. Recimo pravi odgovor bi bio da ponudis delegaciji beogradskog festivala da dodje da vidi kako to sff radi. U sklopu dolaska fino obidju vijecnicu i pogledaju par filmova o opsadi. Najavis ih za vrijeme festivala kao delegaciju grada koji je sponzirisao paljenje vijecnice, ali su tu sad da uce od sarajeva

Kontas razliku? Ili ide pjena na usta opet
dječak sa šibicama

#4494 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Koliko kompleksasa
tramvajtrojka

#4495 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

dječak sa šibicama wrote: 27/02/2023 16:17 Koliko kompleksasa
jarane ti se prvi javis kad treba pljuvati po Sarajevu il promahalati nekoga i ti onda o kompleksima pricas :mrgreen: :lol: :lol: , kona hanifa ti nije ravna u mahalanju i tracanju sta se u gradu desava i ko s kim al zato pljujes po tom istom Sarajevu :lol: :lol:
madner

#4496 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by madner »

Nula bodova.
Chmoljo

#4497 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 27/02/2023 16:14
tramvajtrojka wrote: 27/02/2023 16:10

Nije problem pitati. Recimo pravi odgovor bi bio da ponudis delegaciji beogradskog festivala da dodje da vidi kako to sff radi. U sklopu dolaska fino obidju vijecnicu i pogledaju par filmova o opsadi. Najavis ih za vrijeme festivala kao delegaciju grada koji je sponzirisao paljenje vijecnice, ali su tu sad da uce od sarajeva

Kontas razliku? Ili ide pjena na usta opet
a oni bi došli u Vijećnicu. daj ba...
Ricken

#4498 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Ricken »

Styling wrote: 27/02/2023 15:18

Nisi. I ja isto citam. Zato sam i rekla da bih da sam na njenom mijestu zahvalila na priznanju i pozvala lika na slijedeci SFF.
I nek ponese mural Ratku.
dulekrele

#4499 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dulekrele »

Da li me osjecaj vara ali kao da su listom DiPovci protiv reakcije Karicke. Brzo ce se pronaci.
Last edited by dulekrele on 27/02/2023 16:35, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#4500 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Ja ne znam ni ko si ti niti me zanima, ali ti znas sve o meni.

Kompleksas.
Post Reply