Vjerojatno bi tako i napisla da pise odgovor danas. Treba prenociti. I ako nemam nista protiv sto se popišala po onom kromanjoncu.Sara03 wrote: ↑27/02/2023 14:13 Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
Gradonačelnica Sarajeva
- dulekrele
#4476 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Last edited by dulekrele on 27/02/2023 14:31, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4477 Re: Gradonačelnica Sarajeva
a koja je odluka ovdje donesena?Bodkin wrote: ↑27/02/2023 13:07Zato sto odluke i poteze u politici ili biznisu ne donosis na osnovu emocija.
Uzmes samo broj posjetilaca iz tog istog beograda kao i broj ucesnika i bude ti jasno da zelis da se to nastavi.
Onda skontas da zelis dobru reklamu, a to nije “sta glupi sportista zna o filmu”. Postoji sto puta bolji nacin da mu “suknes” ako je to poenta
kad smo već "na" filmu, za početak neka se Gangula pobrine da se prikaže BH kandidat za Oskara, pa da pričamo o nekim saradnjama. što se tiče posjetilaca, meni se ne glaba kurac za pare od likova koji imaju problem sa onim šta je bilo devedesetih. onaj ko nema problem sa tim, ne vidi nešto uvredljivo u njenom odgovoru.
snebivate se ko da ima hronični PMS, pa na osnovu toga pravi razvojni nacrt budžeta, a ne da se fejzbuk statusom pokenjala po četničkom simpatizeru.
- Chmoljo
#4478 Re: Gradonačelnica Sarajeva
da je izjava došla od nekog drugog, složio bih se sa tobom. lijepa riječ je ovdje slabost.Sara03 wrote: ↑27/02/2023 14:13 Gradonačelnica u posljednje vrijeme prerasta u pravu svađalicu, da ne kažem jezikaru. Čini mi se da je sinoćnja izjava bila suviše djetinjasta i nedostojna pozicije. Najlakše je drugome uzvratiti istom mjerom, poniziti ga salvom uvreda. Ali, potrebno je izdići se iznad malograđanskog dijaloga, naročito u diplomatskim okvirima, a pogotovo jer je riječ o kulturi i umjetnosti.
Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
to je ono kad se mi u politici zalažemo za građansku&nedjeljivu i pozivamo na status žrtve, a ostali delaju i dobivaju šta žele.
- tramvajtrojka
#4479 Re: Gradonačelnica Sarajeva
bukvalno da se odgovara kulturno cetniku koji te smatra nizom rasom i podcjenjuje svaki tvoj uspjeh i ako si bolji u necemu u fazonu kako oni niza rasa mogu da imaju bolji festivalChmoljo wrote: ↑27/02/2023 14:28da je izjava došla od nekog drugog, složio bih se sa tobom. lijepa riječ je ovdje slabost.Sara03 wrote: ↑27/02/2023 14:13 Gradonačelnica u posljednje vrijeme prerasta u pravu svađalicu, da ne kažem jezikaru. Čini mi se da je sinoćnja izjava bila suviše djetinjasta i nedostojna pozicije. Najlakše je drugome uzvratiti istom mjerom, poniziti ga salvom uvreda. Ali, potrebno je izdići se iznad malograđanskog dijaloga, naročito u diplomatskim okvirima, a pogotovo jer je riječ o kulturi i umjetnosti.
Zato je Benjamina mogla i trebala, zahvaliti se kolegi na komplimentu, pozvati njega ili njegove saradnike da iz prve ruke vide kako mi to ovdje radimo. I da će nam biti drago, ukoliko nam postanu konkurencija, jer će time i naš motiv biti veći. Možda četnik ne bi shvatio, ali bi svakako poslala jaču i širu poruku, zašto baš tvoj grad ima bolji festival od jednog Beograda.
to je ono kad se mi u politici zalažemo za građansku&nedjeljivu i pozivamo na status žrtve, a ostali delaju i dobivaju šta žele.
jedino sto mi je gore od otvorenih cetnika to mi je do ovih nasih fgr ubleha koji bi mir mir niko nije kriv sa mrtvim dzelatima i ljudima koji misle da smo niza rasa za njih , ima ona sa gospodom gospodski a sa stokom ovakav odg cak je bila i previse blaga

da neko ljudski odgovara ovoj kanalizaciji stvarno nema smisla
- Styling
#4480 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nisi. I ja isto citam. Zato sam i rekla da bih da sam na njenom mijestu zahvalila na priznanju i pozvala lika na slijedeci SFF.dječak sa šibicama wrote: ↑27/02/2023 14:18 Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu
I zasto ovakav odgovor gradonacelnice, pa ispada pomalo ... necu reci glupa
-
Bodkin
#4481 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da gradonacelnika glavnog grada drzave pored nazove glupim sportistom za pocetak.Chmoljo wrote: ↑27/02/2023 14:26a koja je odluka ovdje donesena?Bodkin wrote: ↑27/02/2023 13:07
Zato sto odluke i poteze u politici ili biznisu ne donosis na osnovu emocija.
Uzmes samo broj posjetilaca iz tog istog beograda kao i broj ucesnika i bude ti jasno da zelis da se to nastavi.
Onda skontas da zelis dobru reklamu, a to nije “sta glupi sportista zna o filmu”. Postoji sto puta bolji nacin da mu “suknes” ako je to poenta
kad smo već "na" filmu, za početak neka se Gangula pobrine da se prikaže BH kandidat za Oskara, pa da pričamo o nekim saradnjama. što se tiče posjetilaca, meni se ne glaba kurac za pare od likova koji imaju problem sa onim šta je bilo devedesetih. onaj ko nema problem sa tim, ne vidi nešto uvredljivo u njenom odgovoru.
snebivate se ko da ima hronični PMS, pa na osnovu toga pravi razvojni nacrt budžeta, a ne da se fejzbuk statusom pokenjala po četničkom simpatizeru.
Cuh da prikaze kandidat za oskara. Moze li prikazati nesto sto nije politicki?
Nebitno. Kako rekoh, svakako je odradila sve kako ti mislis da je trebala. Ne moras mene ubjedjivati. Ja mislim da je debilno, mahalski i dnevnopoliticki da skupi koji poen.
-
Bodkin
#4482 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nebitno. Ne bih rekao da je direktni kompliment ali je indirektno rekao da sarajevo ima nesto sto beograd nema, a zeli.dječak sa šibicama wrote: ↑27/02/2023 14:18 Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu
Idealna prilika za vrhunsku reklamu i koji pr bod. Al ne, bolje mahalski to “sta zna glupi sportista”
- Chmoljo
#4483 Re: Gradonačelnica Sarajeva
to za sportiste vjerovatno nije trebala, al sva šteta u tome.Bodkin wrote: ↑27/02/2023 15:31Da gradonacelnika glavnog grada drzave pored nazove glupim sportistom za pocetak.Chmoljo wrote: ↑27/02/2023 14:26
a koja je odluka ovdje donesena?
Nebitno. Kako rekoh, svakako je odradila sve kako ti mislis da je trebala. Ne moras mene ubjedjivati. Ja mislim da je debilno, mahalski i dnevnopoliticki da skupi koji poen.
no, niko nikoga u nešto nije na forum ubijedio, ali meni je debilno njoj dijeliti packe, a lik kojem se obratila je jedno obično fašističko govno. mi smo veći ljudi i tako ta priča, koja prolazi kod "druge Srbije".
- Chmoljo
#4484 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ako će dolaziti smetljari poput njihovog gradonačelnika, neka ostanu na Karakaju.Bodkin wrote: ↑27/02/2023 15:33Nebitno. Ne bih rekao da je direktni kompliment ali je indirektno rekao da sarajevo ima nesto sto beograd nema, a zeli.dječak sa šibicama wrote: ↑27/02/2023 14:18 Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu
Idealna prilika za vrhunsku reklamu i koji pr bod. Al ne, bolje mahalski to “sta zna glupi sportista”
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4485 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pazi šta pišeš da se dječak sa šibicama ne uvrijedi...tramvajtrojka wrote: ↑27/02/2023 15:06bukvalno da se odgovara kulturno cetniku koji te smatra nizom rasom i podcjenjuje svaki tvoj uspjeh i ako si bolji u necemu u fazonu kako oni niza rasa mogu da imaju bolji festival
jedino sto mi je gore od otvorenih cetnika to mi je do ovih nasih fgr ubleha koji bi mir mir niko nije kriv sa mrtvim dzelatima i ljudima koji misle da smo niza rasa za njih , ima ona sa gospodom gospodski a sa stokom ovakav odg cak je bila i previse blaga
da neko ljudski odgovara ovoj kanalizaciji stvarno nema smisla![]()
- tramvajtrojka
#4486 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bodkin wrote: ↑27/02/2023 15:31Da gradonacelnika glavnog grada drzave pored nazove glupim sportistom za pocetak.Chmoljo wrote: ↑27/02/2023 14:26
a koja je odluka ovdje donesena?

pa iskreno nazvala ga je blago glupim sportistom , osoba koja ovo kaze je maloumna za početak pa tek onda ostalo, ako vam smeta sto se otvorenim cetnicima i osobama koji tvoj narod smatraju nizom rasom i da se na njima mogu ciniti zlocini da se sa njima odgovara kulturno e jbg vala
-
Bodkin
#4487 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kako “to nije trebala”. Sta je drugo uopste rekla?Chmoljo wrote: ↑27/02/2023 15:43to za sportiste vjerovatno nije trebala, al sva šteta u tome.Bodkin wrote: ↑27/02/2023 15:31
Da gradonacelnika glavnog grada drzave pored nazove glupim sportistom za pocetak.
no, niko nikoga u nešto nije na forum ubijedio, ali meni je debilno njoj dijeliti packe, a lik kojem se obratila je jedno obično fašističko govno. mi smo veći ljudi i tako ta priča, koja prolazi kod "druge Srbije".![]()
Lik je mozda faisticko govno ali je on nebitan. Poenta je valjda maksimizirati u korist sarajeva i sff-a, a ne porediti se sa njim.
Elem ostajem pri onome sto sam rekao. Mahalski dnevnopoliticki odgovor za par glasova u kantonu. Neki ocekuju vise, neki manje od gradonacelnice sarajeva
-
Bodkin
#4488 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jasta. Inace je to moguce jelde
Da malo razmislis umjesto te neke emotivne reakcije zakljucio bi da ljudi koji razmisljaju kao on nisu dolazili ni prije niti ce kasnije. Ove njene debilne poruke mogu samo odvratiti one sto su dolazili i drugacije razmisljaju od vaterpoliste
- Chmoljo
#4489 Re: Gradonačelnica Sarajeva
s govnetom primjereno. ništa više, ni manje.
ako će PR SFFa zavisiti od Gangule, onda da odmah metnemo ključ u bravu.
ako će PR SFFa zavisiti od Gangule, onda da odmah metnemo ključ u bravu.
- Chmoljo
#4490 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ako im smetaju, onda nisu do kraja raščistili sa sobom neke stvari.Bodkin wrote: ↑27/02/2023 15:56Jasta. Inace je to moguce jelde![]()
Da malo razmislis umjesto te neke emotivne reakcije zakljucio bi da ljudi koji razmisljaju kao on nisu dolazili ni prije niti ce kasnije. Ove njene debilne poruke mogu samo odvratiti one sto su dolazili i drugacije razmisljaju od vaterpoliste
ne moraju.
-
Bodkin
#4491 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ma u pravu si
kako rekoh, kakvi biraci takva i gradonacelnica
- tramvajtrojka
#4492 Re: Gradonačelnica Sarajeva
znaci da se treba pognuti glava fašističkoj cetnickoj stoci da se toboze ne uvrijedi dok baca pish po tebi i tvom gradu
bas me zanima kad necete braniti ove sto pishaju po Sarajevu i uvijek jedna te ista ekipa se okupi ti , uglavnomoja i djecak sa dimijama kad neko pljuje po Sarajevu da dodatno nagazate nogama
-
Bodkin
#4493 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nije problem pitati. Recimo pravi odgovor bi bio da ponudis delegaciji beogradskog festivala da dodje da vidi kako to sff radi. U sklopu dolaska fino obidju vijecnicu i pogledaju par filmova o opsadi. Najavis ih za vrijeme festivala kao delegaciju grada koji je sponzirisao paljenje vijecnice, ali su tu sad da uce od sarajevatramvajtrojka wrote: ↑27/02/2023 16:10znaci da se treba pognuti glava fašističkoj cetnickoj stoci da se toboze ne uvrijedi dok baca pish po tebi i tvom gradu![]()
![]()
![]()
bas me zanima kad necete braniti ove sto pishaju po Sarajevu i uvijek jedna te ista ekipa se okupi ti , uglavnomoja i djecak sa dimijama kad neko pljuje po Sarajevu da dodatno nagazate nogama![]()
![]()
Kontas razliku? Ili ide pjena na usta opet
- dječak sa šibicama
#4494 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Koliko kompleksasa
- tramvajtrojka
#4495 Re: Gradonačelnica Sarajeva
jarane ti se prvi javis kad treba pljuvati po Sarajevu il promahalati nekoga i ti onda o kompleksima pricas
- Chmoljo
#4497 Re: Gradonačelnica Sarajeva
a oni bi došli u Vijećnicu. daj ba...Bodkin wrote: ↑27/02/2023 16:14Nije problem pitati. Recimo pravi odgovor bi bio da ponudis delegaciji beogradskog festivala da dodje da vidi kako to sff radi. U sklopu dolaska fino obidju vijecnicu i pogledaju par filmova o opsadi. Najavis ih za vrijeme festivala kao delegaciju grada koji je sponzirisao paljenje vijecnice, ali su tu sad da uce od sarajevatramvajtrojka wrote: ↑27/02/2023 16:10
znaci da se treba pognuti glava fašističkoj cetnickoj stoci da se toboze ne uvrijedi dok baca pish po tebi i tvom gradu![]()
![]()
![]()
bas me zanima kad necete braniti ove sto pishaju po Sarajevu i uvijek jedna te ista ekipa se okupi ti , uglavnomoja i djecak sa dimijama kad neko pljuje po Sarajevu da dodatno nagazate nogama![]()
![]()
Kontas razliku? Ili ide pjena na usta opet
- Ricken
#4498 Re: Gradonačelnica Sarajeva
I nek ponese mural Ratku.Styling wrote: ↑27/02/2023 15:18Nisi. I ja isto citam. Zato sam i rekla da bih da sam na njenom mijestu zahvalila na priznanju i pozvala lika na slijedeci SFF.dječak sa šibicama wrote: ↑27/02/2023 14:18 Jesam li ja jedini koji u gangulinoj izjavi cita kompliment SFFu
- dulekrele
#4499 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da li me osjecaj vara ali kao da su listom DiPovci protiv reakcije Karicke. Brzo ce se pronaci.
Last edited by dulekrele on 27/02/2023 16:35, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#4500 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ja ne znam ni ko si ti niti me zanima, ali ti znas sve o meni.
Kompleksas.
Kompleksas.