U tvom selu u okolini Lukavca se to drugačije kaže?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
PM72
#85101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sumirprimus
#85102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#85103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sda bi ti ovo lajkovao, otjeras sve koji kriticki razmisljaju ostavis vecinu koju uhljebis sa manjinom koja mora da ih trpi i gleda propast. Savrsen recept sluzbi iz komsiluka za nestanak bosnjaka, jer njima je dobar bosnjak samo onaj na novom zelandu, australiji, americi, njemackoj, kanadi, austriji, norveskoj itd, a ovakav sda sa svojim klepto koruptivno autoritativnim sistemom vladanja je savrsen izvrsilac za novi genocid nad bosnjacima ali ovaj put u miru.agent_zero wrote: ↑27/02/2023 14:50 Ja ću samo reći blago onima koji su otišli daleko od ovih prostora.
-
sumirprimus
#85104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dodao bih sdfa jer im se df savrseno uklopio kao narandzasto krilo sda...sajber87 wrote: ↑27/02/2023 14:58Sda bi ti ovo lajkovao, otjeras sve koji kriticki razmisljaju ostavis vecinu koju uhljebis sa manjinom koja mora da ih trpi i gleda propast. Savrsen recept sluzbi iz komsiluka za nestanak bosnjaka, jer njima je dobar bosnjak samo onaj na novom zelandu, australiji, americi, njemackoj, kanadi, austriji, norveskoj itd, a ovakav sda sa svojim klepto koruptivno autoritativnim sistemom vladanja je savrsen izvrsilac za novi genocid nad bosnjacima ali ovaj put u miru.agent_zero wrote: ↑27/02/2023 14:50 Ja ću samo reći blago onima koji su otišli daleko od ovih prostora.
-
sajber87
#85105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem sesumirprimus wrote: ↑27/02/2023 14:59dodao bih sdfa jer im se df savrseno uklopio kao narandzasto krilo sda...sajber87 wrote: ↑27/02/2023 14:58
Sda bi ti ovo lajkovao, otjeras sve koji kriticki razmisljaju ostavis vecinu koju uhljebis sa manjinom koja mora da ih trpi i gleda propast. Savrsen recept sluzbi iz komsiluka za nestanak bosnjaka, jer njima je dobar bosnjak samo onaj na novom zelandu, australiji, americi, njemackoj, kanadi, austriji, norveskoj itd, a ovakav sda sa svojim klepto koruptivno autoritativnim sistemom vladanja je savrsen izvrsilac za novi genocid nad bosnjacima ali ovaj put u miru.
-
PM72
#85106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi u pravu...tip fino napisa da nije trebalo potpisati ovakvo uređenje zemlje.Je li to pdf istorija ili podjebavanje?sumirprimus wrote: ↑27/02/2023 14:56i ovo je kao šuk? cuj stari, bolje da pises na pdfu istorija, jer ovo realno ti ne ide, vidi se da se trudis al slaba nafaka.
Vidim da mi redovno podapinješ pa sam ti poslao PP sa upitom šta imaš protiv mene i mog pisanja,da to raspravimo bez davljenja ostalih.Nisi odgovorio.Mene tvoji kompleksi ne dotiču.
-
sumirprimus
#85107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nema potrebe za ppom
ne bi skonto svakako
ne bi skonto svakako
-
PM72
#85108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E blagodarim što si me poštedio
-
sumirprimus
- tramvajtrojka
#85110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
po kojem je bosnjacki narod sveden na 15% i na ono sto nije imao , znaci toliko su vam puna usta Bosne al kad patriote koje nisu bosnjaci sjednu u te neke toboznje bosnjacke kvote onda su bosnjaci majorizirani , gdje je tu pro bosanski odnos i patriotizam il su samo bosnjaci muslimani jedine patriote sto se provlači vec jedno vrijeme pa je general jovo postao cica jovo , igor borac armije bih postane cetnik itd itdanimus wrote: ↑27/02/2023 14:32Najveci problem kod trojke je sto ona ne predstavlja Bošnjake nego sve ali u kvoti Bošnjaka. Naravno da i ostali trebaju da budu zastupljeni ali ne na štetu najbrojnijeg naroda. Pripadnici S i H iz trojke su isto uzeli dio kvote Bošnjaka. Narod koji cini preko 50% stanovnika države je sveden tako na 15% vlasti. Ako to nije aparthejd onda ne znam sta je.Styling wrote: ↑27/02/2023 14:13
Koga "nas"? Nisu svi u Federaciji Bosnjaci. Mislis da ne-Bosnjaci ne bi trebali imati pravo da ucestvuju u vlasti?
Dodik dok je isao sa SDA nije vam smetao, sada vam odjednom smeta sto "on bira". Ima izborni legitimitet da bira. Ubjedljiv je u RS-u.
Ko je pristao da da Drinu Srbiji i kojim aktom? Gdje to pise?
Nebi ni to bio problem da je ta vlast državotvorna i da nije sačinjena od ljudi koji žele da nestane ta država. Ovakvim odnosom će do toga i doci uz naravno pomoc stranaca u koje se ta trojka kune. Nigdje nisam spomenuo SDA i ne znam sto se u odgovoru navodi ista stranka koja je sada opozicija. O Drini je dovoljno receno i nema potrebe da citiram izjave Konakovica nakon sasatanaka sa Dodikom.
a prica oko kvota i da samo ekskluzivni predstavnici naroda sto bakir kaze dionicari mogu imati vlast je za
- Styling
#85111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo. kako drugacije? I sta mi mozemo uraditi da njegovu ulogu promijenimo? Nismo u stanju 25 godina usvojiti 5+2 uslove za ukidanje VP. Sad moramo trpiti posljedice.Student_u_Ostavci wrote: ↑27/02/2023 14:44'Kako on smatra da treba'Styling wrote: ↑27/02/2023 14:41
Ja nisam rekla da se promijenio, ali sam rekla d se s njim ora razgovarati. Prosto jer druge opcije nema.
Niko ne pristaje na skrnavljenje Ustava, vec se prihvataju odluke VP koji ima Ustavnu mogucnost da mijenja i namece kako on smatra da treba. Tebi ako ovlastenja VP nisu jasna, onda nemamo o cemu pricati.
![]()
![]()
-
DonieBrasco
- Grean
#85113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne razvodnjavaj problem radi dnevnopoliticke upotrebe.tramvajtrojka wrote: ↑27/02/2023 15:12po kojem je bosnjacki narod sveden na 15% i na ono sto nije imao , znaci toliko su vam puna usta Bosne al kad patriote koje nisu bosnjaci sjednu u te neke toboznje bosnjacke kvote onda su bosnjaci majorizirani , gdje je tu pro bosanski odnos i patriotizam il su samo bosnjaci muslimani jedine patriote sto se provlači vec jedno vrijeme pa je general jovo postao cica jovo , igor borac armije bih postane cetnik itd itdanimus wrote: ↑27/02/2023 14:32
Najveci problem kod trojke je sto ona ne predstavlja Bošnjake nego sve ali u kvoti Bošnjaka. Naravno da i ostali trebaju da budu zastupljeni ali ne na štetu najbrojnijeg naroda. Pripadnici S i H iz trojke su isto uzeli dio kvote Bošnjaka. Narod koji cini preko 50% stanovnika države je sveden tako na 15% vlasti. Ako to nije aparthejd onda ne znam sta je.
Nebi ni to bio problem da je ta vlast državotvorna i da nije sačinjena od ljudi koji žele da nestane ta država. Ovakvim odnosom će do toga i doci uz naravno pomoc stranaca u koje se ta trojka kune. Nigdje nisam spomenuo SDA i ne znam sto se u odgovoru navodi ista stranka koja je sada opozicija. O Drini je dovoljno receno i nema potrebe da citiram izjave Konakovica nakon sasatanaka sa Dodikom.
a prica oko kvota i da samo ekskluzivni predstavnici naroda sto bakir kaze dionicari mogu imati vlast je za![]()
Vecini ne smetaju patriote koji nisu Bosnjaci ali svima (ili bi bar trebalo svima) da smeta sto su Bosnjaci + te patriote koji nisu Bosnjaci zgurani u 33,3% svuda od Predsjednistva do najnize komisije u Fudbalskom savezu BiH.
Ili je to tebi OK a jedini problem izbor Zeljka Komsica bosnjackim glasovima?
- agent_zero
#85114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ova mentalno oboljela sda botina ne preza ni od čega:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rija ... /230227122
-
kluz franjo
#85115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedno je "smetati/ne smetati", a drugo je kada kolega forumaš priča o IZDAJI DRŽAVE, zato što Trojka učestvuje u vlasti na dejtonom definisan i zadnjih frtalj vijeka zacementiran način.Grean wrote: ↑27/02/2023 15:20Ne razvodnjavaj problem radi dnevnopoliticke upotrebe.tramvajtrojka wrote: ↑27/02/2023 15:12
po kojem je bosnjacki narod sveden na 15% i na ono sto nije imao , znaci toliko su vam puna usta Bosne al kad patriote koje nisu bosnjaci sjednu u te neke toboznje bosnjacke kvote onda su bosnjaci majorizirani , gdje je tu pro bosanski odnos i patriotizam il su samo bosnjaci muslimani jedine patriote sto se provlači vec jedno vrijeme pa je general jovo postao cica jovo , igor borac armije bih postane cetnik itd itd
a prica oko kvota i da samo ekskluzivni predstavnici naroda sto bakir kaze dionicari mogu imati vlast je za![]()
Vecini ne smetaju patriote koji nisu Bosnjaci ali svima (ili bi bar trebalo svima) da smeta sto su Bosnjaci + te patriote koji nisu Bosnjaci zgurani u 33,3% svuda od Predsjednistva do najnize komisije u Fudbalskom savezu BiH.
- tramvajtrojka
#85116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ono kad se reis od tebe mora ograditi znas koji si level bolestiagent_zero wrote: ↑27/02/2023 15:29 Ova mentalno oboljela sda botina ne preza ni od čega:
- Grean
#85117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa tim dijelom se slazem.kluz franjo wrote: ↑27/02/2023 15:36Jedno je "smetati/ne smetati", a drugo je kada kolega forumaš priča o IZDAJI DRŽAVE, zato što Trojka učestvuje u vlasti na dejtonom definisan i zadnjih frtalj vijeka zacementiran način.Grean wrote: ↑27/02/2023 15:20
Ne razvodnjavaj problem radi dnevnopoliticke upotrebe.
S tim, da je moj zamalo favorit Konakovic maltene rekao da to nista nije problem i iskljucivo prica o problemu clana predsjednistva iz hrvatskog naroda i pokazuje razumijevanje.
Cak kaze da nije za SDA prijedlog da se smanje ovlasti Doma naroda.
Znaci mi smo glasali kontra SDA, velika vecina nas da bi se pokrenula borba za ispravljanje ranijih nebuloza a svi signali koji trenutno dobijamo od onih za koje smo glasali je da takve stvari nisu i nece biti na dnevnom redu.
Meni je to problem, npr. pravo na bosanski jezik mi je bitan najmanje koliko i juzna ili istocna konekcija o kojoj se vazi ili puno bitniji nego sastav troclanog predsjednistva (btw zasto se ne zalazu za rjesenje i Aprilskog nego se klima na Plenkovic - Covic prijedloge).
Ako cemo jedan SDA zamijeniti malo uglancanijom varijantom cemu prica o promjenama? Sta je tacno promjena? Prodavo' nas jedan pa ce sad neki drugi?
-
plavi_E
#85118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neko tvrdi da je izdaja drzave to sto X-morka ucestvuje u vlasti? 
-
laik1981
#85119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je uglancanija varijanta SDA?Grean wrote: ↑27/02/2023 16:09Sa tim dijelom se slazem.kluz franjo wrote: ↑27/02/2023 15:36
Jedno je "smetati/ne smetati", a drugo je kada kolega forumaš priča o IZDAJI DRŽAVE, zato što Trojka učestvuje u vlasti na dejtonom definisan i zadnjih frtalj vijeka zacementiran način.
S tim, da je moj zamalo favorit Konakovic maltene rekao da to nista nije problem i iskljucivo prica o problemu clana predsjednistva iz hrvatskog naroda i pokazuje razumijevanje.
Znaci mi smo glasali kontra SDA, velika vecina nas da bi se pokrenula borba za ispravljanje ranijih nebuloza a svi signali koji trenutno dobijamo od onih za koje smo glasali je da takve stvari nisu i nece biti na dnevnom redu.
Meni je to problem, npr. pravo na bosanski jezik mi je bitan najmanje koliko i juzna ili istocna konekcija o kojoj se vazi ili puno bitniji nego sastav troclanog predsjednistva (btw zasto se ne zalazu za rjesenje i Aprilskog nego se klima na Plenkovic - Covic prijedloge).
Ako cemo jedan SDA zamijeniti malo uglancanijom varijantom cemu prica o promjenama? Sta je tacno promjena? Prodavo' nas jedan pa ce sad neki drugi?
- anelsol
#85120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma mislio sam na onaj jad sto smo dobivali preko mjesne zajednice. Sad jeli bilo mjesečno ili sedmično, ko ce se toga sjetiti.denis.istok wrote: ↑27/02/2023 14:53Samo da te korigujem nije smjena bila mjesec nego 7 danaanelsol wrote: ↑27/02/2023 13:58
Kad mi je tetak, koji je bio rezervni sastav policije i dužio PM 72 ko i naš kolega forumaš, 93 godine pošao na liniju u zloglasnu Šantićevu ulicu u Mostaru, pojeo za ručak mjesečno sljedovanje što je dobio. Tetka ga pita što nije ostavio nešto za kasnije. Kaže: "Ne mislim ja gladan umirati."
Lahko je tuđim k...cem gloginje mlatiti.A i nije se odmah sve dobilo nego za 1 dan, Mackerel riba, i komad hljeba, taman za jedan osrednji obrok. Nadam se da je tekak prezivio, onaj ko 93.bio u Santicevoj i Bulevaru je ustat pa spomenut.
Tetak živ i zdrav. U penziji bavi se pčelama.
P.s. jeli to ona riba u crvenom sosu?
-
kluz franjo
#85121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo čak i da je sve to precizno tačno kako opisuješ. A nije baš.Grean wrote: ↑27/02/2023 16:09Sa tim dijelom se slazem.kluz franjo wrote: ↑27/02/2023 15:36
Jedno je "smetati/ne smetati", a drugo je kada kolega forumaš priča o IZDAJI DRŽAVE, zato što Trojka učestvuje u vlasti na dejtonom definisan i zadnjih frtalj vijeka zacementiran način.
Šta je od toga što si ti naveo IZDAJA DRŽAVE?
- Login77777
#85122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad kad Reisa pozovu u Mehmeda Spahe na raport. Ne mozes tako sa SDA Luxemburgtramvajtrojka wrote: ↑27/02/2023 15:48ono kad se reis od tebe mora ograditi znas koji si level bolestiagent_zero wrote: ↑27/02/2023 15:29 Ova mentalno oboljela sda botina ne preza ni od čega:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rija ... /230227122![]()
![]()
, a sve iz tople luksemburške socijale
![]()
-
mirza_15
#85123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poništi ga Šmit.
- muha_sa
-
HelaS