Dobila je i drzava puno opcija za jacanje ali je problem sto to nema ko koristiti. Becirovic je napravio pravi potez sa zahjtvom regulisanja uvoza plina na državnom nivou što i stoji u Ustavu BiH. Zajednicki nastup na nivou BiH bi ojacao poziciju države ali toga nema niti je ikada do sada bilo. Fali nam taj neki BNS.Login77777 wrote: ↑27/02/2023 11:49Student voli vise stranku nego drzavu. Stranka te hrani, stranka te stiti…![]()
Ali da se vratimo na drzavnu imovinu i sve ostale stvari u vezi drzave. Iz dana u dan se vidi koju su glupost uradili sa potpisom u Daytonu. Vise koje su ovlasti dobili agresori i koje sve mogucnost imaju.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- animus
#85076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Hajvan
#85077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
manuchao91 wrote: ↑24/02/2023 19:23 ljudi ja sam na ovom forumu vec par godina i dosta citam ovu temu ali rijetko komentarišem.
Ono špto sam primijetio u zadnjih hajmo rec 4 mjeseca po komentarima ovdje kao da se drazava raspada ,kao da nam svi drugi kroje sudbinu kao da BiH ne postoji vise
Jel su to ti botovi o kojim pričate i koji sire negativnu energiju i defetizam jer ovo nisam primijetio prije npr godinu dana jer kad je SDA bila na vlasti kao da su ruze cvjetale ?' wtf
- anelsol
#85078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad mi je tetak, koji je bio rezervni sastav policije i dužio PM 72 ko i naš kolega forumaš, 93 godine pošao na liniju u zloglasnu Šantićevu ulicu u Mostaru, pojeo za ručak mjesečno sljedovanje što je dobio. Tetka ga pita što nije ostavio nešto za kasnije. Kaže: "Ne mislim ja gladan umirati."Login77777 wrote: ↑27/02/2023 12:01Ne krivim ja tebe nego „majstore“ koji su tad pregovarali. A i ove koji je poslje rata do danas vode i primaju pare za to.
Lahko je tuđim k...cem gloginje mlatiti.
-
sajber87
#85079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti si neko kome objasniti nije gubljenje vremena pa opet da ponovim ukratko, dodik nece dobiti imovinu drzava ce biti titular a nizi nivoi korisnici jer drugacije zbog odluka sudova ne moze da bude, covic nece dobiti izborni, novi izborni ce biti sa svim presudama evropskog i domaceg suda. Sva halabuka je zbog moguceg odlaska u opoziciju sda i df, godinama mediji i botovi finansirani javnim novcem sada moraju da vrate uslugu i opravdaju "ulozeno".dr_Evil wrote: ↑27/02/2023 11:28A svi se smijali kad se pricalo Dodi imovina, Draganu izborni, Bakiru zakon o negiranju genocida. Bake se rodio kad su Trojka ko kurbani poletili na drzavni nivo dok se ovo troje odvija. Begovski ih odradio, respect do poda.DonieBrasco wrote: ↑27/02/2023 11:14 Koju tragediju mi zivimo !
Danas stupa na snagu zakon RS o imovini, Šmita nema na mapi, Ustavni sud zakazao, a sutra Šmit treba da nametene "privremenu" odluku opet u korsti HOZ-a vezano za FBiH.
![]()
Prekosutra 1. mart.![]()
Ali ako ovaj zakon stupi na snagu bespovratno, svi skupa od Neke do Baketa treba da pocine kolektivni harakiri.
- House
#85080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA brOniladr_Evil wrote: ↑27/02/2023 11:38Dobra, zamalo ne padoh sa stoliceLogin77777 wrote: ↑27/02/2023 11:37
Pa ovi su izdali za mjesec dana sve sto je SDA branila 30 godina…![]()
![]()
![]()
- animus
#85081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pristajanje na ovu sramnu podjelu vlasti od 33% gdje se gradjanske stranke trpaju u Bošnjačku kvotu, gdje ti Dodik odredjuje ko ce nas predstavljati, gdje pristajes na davanje Srbiji rijeke Drine. Ne treba dalje.
- Student_u_Ostavci
#85082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa kojim presudama evropskih i domaćih sudova je jednokratno nametanje zakona par mjeseci nakon nametanja zakona koji takođe nije u skladu sa presudama sudova?!sajber87 wrote: ↑27/02/2023 14:04Ti si neko kome objasniti nije gubljenje vremena pa opet da ponovim ukratko, dodik nece dobiti imovinu drzava ce biti titular a nizi nivoi korisnici jer drugacije zbog odluka sudova ne moze da bude, covic nece dobiti izborni, novi izborni ce biti sa svim presudama evropskog i domaceg suda. Sva halabuka je zbog moguceg odlaska u opoziciju sda i df, godinama mediji i botovi finansirani javnim novcem sada moraju da vrate uslugu i opravdaju "ulozeno".dr_Evil wrote: ↑27/02/2023 11:28
A svi se smijali kad se pricalo Dodi imovina, Draganu izborni, Bakiru zakon o negiranju genocida. Bake se rodio kad su Trojka ko kurbani poletili na drzavni nivo dok se ovo troje odvija. Begovski ih odradio, respect do poda.
Ali ako ovaj zakon stupi na snagu bespovratno, svi skupa od Neke do Baketa treba da pocine kolektivni harakiri.
-
sajber87
#85083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
VidjecesStudent_u_Ostavci wrote: ↑27/02/2023 14:08Sa kojim presudama evropskih i domaćih sudova je jednokratno nametanje zakona par mjeseci nakon nametanja zakona koji takođe nije u skladu sa presudama sudova?!sajber87 wrote: ↑27/02/2023 14:04
Ti si neko kome objasniti nije gubljenje vremena pa opet da ponovim ukratko, dodik nece dobiti imovinu drzava ce biti titular a nizi nivoi korisnici jer drugacije zbog odluka sudova ne moze da bude, covic nece dobiti izborni, novi izborni ce biti sa svim presudama evropskog i domaceg suda. Sva halabuka je zbog moguceg odlaska u opoziciju sda i df, godinama mediji i botovi finansirani javnim novcem sada moraju da vrate uslugu i opravdaju "ulozeno".![]()
![]()
- Styling
#85084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koga "nas"? Nisu svi u Federaciji Bosnjaci. Mislis da ne-Bosnjaci ne bi trebali imati pravo da ucestvuju u vlasti?
Dodik dok je isao sa SDA nije vam smetao, sada vam odjednom smeta sto "on bira". Ima izborni legitimitet da bira. Ubjedljiv je u RS-u.
Ko je pristao da da Drinu Srbiji i kojim aktom? Gdje to pise?
- Login77777
#85085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zajednicki napad ali prezivjecu. Samo im fali Prpa i Merdzan i ekipa je kompletna…sumirprimus wrote: ↑27/02/2023 13:34 nastavlja se udruzeno kriminalno kmecanje sda i df botova lepo lepo
-
PM72
#85086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi se izjasnio...jesi li rat proveo u Bosni ili Švici? Čisto informativno,da znam gdje da te svrstam.Login77777 wrote: ↑27/02/2023 14:16Zajednicki napad ali prezivjecu. Samo im fali Prpa i Merdzan i ekipa je kompletna…sumirprimus wrote: ↑27/02/2023 13:34 nastavlja se udruzeno kriminalno kmecanje sda i df botova lepo lepo![]()
- Student_u_Ostavci
#85087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi pristajete da neko skrnavi ustav federacije dva puta u 4 mjeseca. I opet nije sigurno da neće biti i trećeg nametanja.Styling wrote: ↑27/02/2023 14:13Koga "nas"? Nisu svi u Federaciji Bosnjaci. Mislis da ne-Bosnjaci ne bi trebali imati pravo da ucestvuju u vlasti?
Dodik dok je isao sa SDA nije vam smetao, sada vam odjednom smeta sto "on bira". Ima izborni legitimitet da bira. Ubjedljiv je u RS-u.
Ja o Dodiku imam isto mišljenje u zadnjih 15 godina. Ti ne jer si nas prije par mjeseci ubjeđivala da se promijenio i da se s njim može dogovorit. E ne može jbga. Da se moglo, dogovorio bi se neko prije.
- Login77777
#85088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Svici bio vec godinama prije agresije na BiH. Davno sam to vec rekao na forumu. Ali kakve to veze ima kad kritikujem odluku oni sto su potpisali ovolike ovlasti manjem entitetu?PM72 wrote: ↑27/02/2023 14:20Nisi se izjasnio...jesi li rat proveo u Bosni ili Švici? Čisto informativno,da znam gdje da te svrstam.Login77777 wrote: ↑27/02/2023 14:16
Zajednicki napad ali prezivjecu. Samo im fali Prpa i Merdzan i ekipa je kompletna…![]()
- dječak sa šibicama
#85089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

samo SDA na braniku drzave, sve sto je SDA branila 30 godina ovi izdadose u tri dana
- animus
#85090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najveci problem kod trojke je sto ona ne predstavlja Bošnjake nego sve ali u kvoti Bošnjaka. Naravno da i ostali trebaju da budu zastupljeni ali ne na štetu najbrojnijeg naroda. Pripadnici S i H iz trojke su isto uzeli dio kvote Bošnjaka. Narod koji cini preko 50% stanovnika države je sveden tako na 15% vlasti. Ako to nije aparthejd onda ne znam sta je.Styling wrote: ↑27/02/2023 14:13Koga "nas"? Nisu svi u Federaciji Bosnjaci. Mislis da ne-Bosnjaci ne bi trebali imati pravo da ucestvuju u vlasti?
Nebi ni to bio problem da je ta vlast državotvorna i da nije sačinjena od ljudi koji žele da nestane ta država. Ovakvim odnosom će do toga i doci uz naravno pomoc stranaca u koje se ta trojka kune. Nigdje nisam spomenuo SDA i ne znam sto se u odgovoru navodi ista stranka koja je sada opozicija. O Drini je dovoljno receno i nema potrebe da citiram izjave Konakovica nakon sasatanaka sa Dodikom.
-
PM72
#85091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Login77777 wrote: ↑27/02/2023 14:25U Svici bio vec godinama prije agresije na BiH. Davno sam to vec rekao na forumu. Ali kakve to veze ima kad kritikujem odluku oni sto su potpisali ovolike ovlasti manjem entitetu?
Ja dijelim dijasporu na one koji su tamo bili prije rata,na one koji su bili u Bosni tokom rata pa nakon njega otišli i na one koji su pobjegli da ne ratuju.Ovi zadnji su mi najmrži.
Kapu skidam onima koji su ratovali i poslije otišli.
A vi koji ste bili tamo prije rata- ne serite dok voz stoji...jer niste okusili ni glad,ni zimu,ni čuli metak i granatu.Mislim,fino je što se interesujete za bivšu domovinu ali pisati da smo trebali i dalje ratovati...ti uz toblerone bi to gledao na tv a ja da ginem?Kad si toliko volio Bosnu,što ne dođe da okusiš malo blata i baruta? Možda si baš ti bio ona kap koja bi prelila čašu i da pobjedimo.
-
sumirprimus
#85092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a kakve to veze ima sa trenutnom dnevno politickm situacijom u drzavi? posto sdfaovci svakako napadaju i borce.
a trenutni uciniak im ravan karanani
treba na pdf istoriju da idu zajedno sa svojim politikama.. il na kakav minder.
a trenutni uciniak im ravan karanani
treba na pdf istoriju da idu zajedno sa svojim politikama.. il na kakav minder.
- animus
#85093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema potrebe da se dijaspora dijeli na bilo kakve kategorije. Sve su to indivudualne sudbine na koje je u ratu malo ko mogao uticati. Kad je rat poceo vrlo tesko se moglo izaci odavde i takvi su vrlo rijetki. Ostali su prosli kroz logore ili su u najboljem slucaju samo protjerani. Masa ljudi se zatekla prije rata u dijaspori i pokusavala je da se vrati ali su zavrsavali u logorima ili cak i zivote gubili. Nikoga ne treba osudjivati jer nama nije ni trebalo vojnika nego oruzja. A druga je prica sto ga nismo mogli dobiti.PM72 wrote: ↑27/02/2023 14:34Login77777 wrote: ↑27/02/2023 14:25
U Svici bio vec godinama prije agresije na BiH. Davno sam to vec rekao na forumu. Ali kakve to veze ima kad kritikujem odluku oni sto su potpisali ovolike ovlasti manjem entitetu?
Ja dijelim dijasporu na one koji su tamo bili prije rata,na one koji su bili u Bosni tokom rata pa nakon njega otišli i na one koji su pobjegli da ne ratuju.Ovi zadnji su mi najmrži.
A vi koji ste bili tamo prije rata- ne serite dok voz stoji...jer niste okusili ni glad,ni zimu,ni čuli metak i granatu.Mislim,fino je što se interesujete za bivšu domovinu ali pisati da smo trebali i dalje ratovati...ti uz toblerone bi to gledao na tv a ja da ginem?Kad si toliko volio Bosnu,što ne dođe da okusiš malo blata i baruta? Možda si baš ti bio ona kap koja bi prelila čašu i da pobjedimo.
- Styling
#85094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nisam rekla da se promijenio, ali sam rekla d se s njim ora razgovarati. Prosto jer druge opcije nema.Student_u_Ostavci wrote: ↑27/02/2023 14:23Vi pristajete da neko skrnavi ustav federacije dva puta u 4 mjeseca. I opet nije sigurno da neće biti i trećeg nametanja.Styling wrote: ↑27/02/2023 14:13
Koga "nas"? Nisu svi u Federaciji Bosnjaci. Mislis da ne-Bosnjaci ne bi trebali imati pravo da ucestvuju u vlasti?
Ja o Dodiku imam isto mišljenje u zadnjih 15 godina. Ti ne jer si nas prije par mjeseci ubjeđivala da se promijenio i da se s njim može dogovorit. E ne može jbga. Da se moglo, dogovorio bi se neko prije.
Niko ne pristaje na skrnavljenje Ustava, vec se prihvataju odluke VP koji ima Ustavnu mogucnost da mijenja i namece kako on smatra da treba. Tebi ako ovlastenja VP nisu jasna, onda nemamo o cemu pricati.
- Styling
#85095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Trojka je heterogena, zastupa gradjanski kocept i svi imaju pravo ucestovati u vlasti. Ne vidim zasto bi se Bosnjaci favorizovali u tom konceptu, osim tamo gdje je etnicka pripadnost iskljuciva kategorija, kao sto su Domovi naroda.animus wrote: ↑27/02/2023 14:32Najveci problem kod trojke je sto ona ne predstavlja Bošnjake nego sve ali u kvoti Bošnjaka. Naravno da i ostali trebaju da budu zastupljeni ali ne na štetu najbrojnijeg naroda. Pripadnici S i H iz trojke su isto uzeli dio kvote Bošnjaka. Narod koji cini preko 50% stanovnika države je sveden tako na 15% vlasti. Ako to nije aparthejd onda ne znam sta je.Styling wrote: ↑27/02/2023 14:13
Nebi ni to bio problem da je ta vlast državotvorna i da nije sačinjena od ljudi koji žele da nestane ta država. Ovakvim odnosom će do toga i doci uz naravno pomoc stranaca u koje se ta trojka kune. Nigdje nisam spomenuo SDA i ne znam sto se u odgovoru navodi ista stranka koja je sada opozicija. O Drini je dovoljno receno i nema potrebe da citiram izjave Konakovica nakon sasatanaka sa Dodikom.
- Student_u_Ostavci
#85096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
'Kako on smatra da treba'Styling wrote: ↑27/02/2023 14:41Ja nisam rekla da se promijenio, ali sam rekla d se s njim ora razgovarati. Prosto jer druge opcije nema.Student_u_Ostavci wrote: ↑27/02/2023 14:23
Vi pristajete da neko skrnavi ustav federacije dva puta u 4 mjeseca. I opet nije sigurno da neće biti i trećeg nametanja.
Niko ne pristaje na skrnavljenje Ustava, vec se prihvataju odluke VP koji ima Ustavnu mogucnost da mijenja i namece kako on smatra da treba. Tebi ako ovlastenja VP nisu jasna, onda nemamo o cemu pricati.
-
PM72
#85097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ih dijelim na te kategorije i to je moje pravo i ćeif.Jasno sam naznačio kome ne dozvoljavam da mi drži predavanje tipa - sve smo mogli mi.animus wrote: ↑27/02/2023 14:40Nema potrebe da se dijaspora dijeli na bilo kakve kategorije. Sve su to indivudualne sudbine na koje je u ratu malo ko mogao uticati. Kad je rat poceo vrlo tesko se moglo izaci odavde i takvi su vrlo rijetki. Ostali su prosli kroz logore ili su u najboljem slucaju samo protjerani. Masa ljudi se zatekla prije rata u dijaspori i pokusavala je da se vrati ali su zavrsavali u logorima ili cak i zivote gubili. Nikoga ne treba osudjivati jer nama nije ni trebalo vojnika nego oruzja. A druga je prica sto ga nismo mogli dobiti.PM72 wrote: ↑27/02/2023 14:34
Ko se nađe uvrijeđen - kuri me bolac
-
sumirprimus
#85098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pravo dnevnopliticki, mahalski 
- agent_zero
#85099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ću samo reći blago onima koji su otišli daleko od ovih prostora.
- denis.istok
#85100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo da te korigujem nije smjena bila mjesec nego 7 danaanelsol wrote: ↑27/02/2023 13:58Kad mi je tetak, koji je bio rezervni sastav policije i dužio PM 72 ko i naš kolega forumaš, 93 godine pošao na liniju u zloglasnu Šantićevu ulicu u Mostaru, pojeo za ručak mjesečno sljedovanje što je dobio. Tetka ga pita što nije ostavio nešto za kasnije. Kaže: "Ne mislim ja gladan umirati."Login77777 wrote: ↑27/02/2023 12:01
Ne krivim ja tebe nego „majstore“ koji su tad pregovarali. A i ove koji je poslje rata do danas vode i primaju pare za to.
Lahko je tuđim k...cem gloginje mlatiti.