Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#84901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

tandmand wrote: 25/02/2023 19:06
sajber87 wrote: 25/02/2023 18:52

Zahiragic , kadirov, misa vacic, kapidzic, begic, pop antonije, drazen keleminec, zildzic, ima tu jos istaknutih prozapadnih istinskih demokrata :lol:
Ja sam vam nabrojao ove Ruse i Irance:
Angelina Eichhorst, Matthew Palmer, Gabriel Escobar, Michael Murphy, Johann Sattle, Angela Merkel, Christian Schmid, Željana Zovko, Grlić Radman, Zoram Milanović, Oliver Varhelyi, Tonino Picula, Josip Juratović

A vi nabrojite sada svoje Ruse i Irance, ali stog ranga, operativce, političare visokog ranga koji ovde kroje izborni zakon, politku, istjeruju i utjeruju vlast ....
Nemojte mi tamo neke naše iz mahale. Čuj Zahiragić .... kakav je to bgt. Rus.
Ja nabrojao prozapadnjake iskrene prave postovaoce zapadnog sistema vrijednosti, slicno kao i ti sto si nabrojao ove putinovce :lol: , necu vise o ovom zaista ne ljuti se :mrgreen:
Point.

#84902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

sajber87 wrote: 25/02/2023 17:25
Point. wrote: 25/02/2023 17:03
Navedi konkretno primjerima na koji način je DF godinama vodio proiransku i prorusku politiku. Ne podržava zbog HDZa, to je jasno.
Podrzavaju sda od kada su nastali(jedno prije drugo poslije izbora) koji je postao izrazito antizapadni i proiranski i to df u ne smeta, a to nije prinudjen niti mora biti vezan pupcanom vrpcom sa sda a to radi srcanije od nekih zadrtih sda-ovaca. Vidi zapad a posebno ameri to veoma dobro, njima ne mozes prodavati muda za bubrege kao sto kupljenim medijima(jos jedan ruski recept) to "patriote" prodaju ovdasnjoj javnosti.
Na koji način je sda proiranska i antizapadna? Jesu li ikada iz strogog vrha stranke rekli da su protiv zapadnih integracija i da podržavaju iranski režim na bilo koji način?
tandmand

#84903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

sajber87 wrote: 25/02/2023 19:11

Ja sam vam nabrojao ove Ruse i Irance:
Angelina Eichhorst, Matthew Palmer, Gabriel Escobar, Michael Murphy, Johann Sattle, Angela Merkel, Christian Schmid, Željana Zovko, Grlić Radman, Zoram Milanović, Oliver Varhelyi, Tonino Picula, Josip Juratović

A vi nabrojite sada svoje Ruse i Irance, ali stog ranga, operativce, političare visokog ranga koji ovde kroje izborni zakon, politku, istjeruju i utjeruju vlast ....
Ja nabrojao prozapadnjake iskrene prave postovaoce zapadnog sistema vrijednosti, slicno kao i ti sto si nabrojao ove putinovce :lol: , necu vise o ovom zaista ne ljuti se :mrgreen:
Nećeš jer nemaš argumenata.Ne možeš da navedeš imena političara, diplomata i operativaca iz "rusko-iranske" mreže koji su konkretno uticali na procese u BiH. Već je to postala neka mantra ruskog uticaja, nešto kao babaroga kojom se plaše djeca. Da ti ja ne bih objašnjavao evo čovjek lijepo
na 9:00 odgovara na standardnu mantru koja se vrti u medijima a to je "opasni ruski itucaj u BiH i šta mislite o tome" .. pa čovječe u skoro svakoj dijaloškoj emisiji se mlati ta mantra.

Last edited by tandmand on 25/02/2023 19:20, edited 2 times in total.
Student_u_Ostavci

#84904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

SDP je pozivao na proteste jer je OHR radio protiv države a mijenjanje ustava dva puta u par mjeseci, od kojih je ovo drugi put jednokratno a za ovaj prvi put još ne znamo jel stalno, je dobro za državu,

NiPovske glave zaista nisu na ti sa zdravim razumom. Da ne kažem neku grublju riječ.
GandalfSivi

#84905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

plavi_E wrote: 25/02/2023 18:52
sajber87 wrote: 25/02/2023 18:42

Potpuno je svejedno koja ce opcija biti jer ce sledeci izbori biti po novom izbornom zakonu u kojem ce biti implementirane sve presude evropskog suda i ustavnog suda bih
Itekako je bitno. I ova odluka nema nikakve veze sa najavama izmjena izbornog zakona na drzavnom nivou. Nije lijepo lagati. Do sada smo imaju jednu ad hoc* verziju i jednu "ma nije bitno". I ja sa opcijom 2. Jasno je da ce veliki broj ucesnika u ovoj raspravi izbjegavati da izaberu opciju. Iako se napokon radi o konkretnim stvarima.

*ovaj glas nije 100% potvdrjen je forumas @GandalfSivi jos nije pojasnio sta je mislio sa onim "nisam siguran da jednokratna odluka nije losa" A kad ce ne zna se.
Sta ti nije jasno? Dupla negacija. Ako kazem da nisam siguran da nesto nije lose, onda impliciram da vjerujem da jeste lose. Sto hoce da kaze da vjerujem da bi jednokratna odluka bila losa ne samo po SDA nego i po drzavu, gdje niposto ne bih stavljao znak jednakosti izmedju stranke i drzave.
sajber87

#84906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

tandmand wrote: 25/02/2023 19:19
sajber87 wrote: 25/02/2023 19:11

Nećeš jer nemaš argumenata.Ne možeš da navedeš imena političara, diplomata i operativaca iz "rusko-iranske" mreže koji su konkretno uticali na procese u BiH. Već je to postala neka mantra ruskog uticaja, nešto kao babaroga kojom se plaše djeca. Da ti ja ne bih objašnjavao evo čovjek lijepo
na 9:00 odgovara na standardnu mantru koja se vrti u medijima a to je "opasni ruski itucaj u BiH i šta mislite o tome" .. pa čovječe u skoro svakoj dijaloškoj emisiji se mlati ta mantra.

Marfi kaze da sda nije prozapadna ups izvini zaboravio sam da je marfi rus kako kazes :mrgreen: . Pobijedio si nema sta :lol:
Last edited by sajber87 on 25/02/2023 20:11, edited 1 time in total.
asurbanipal

#84907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

Ukratko Putin kontroliše SAD, Britaniju, EU, Zelenskog.

I naravno, Elvis Presley je živ, a Elon Musk je iz Republike Srpske.

Odoh u kuhinju staviti alu foliju na glavu...
asurbanipal

#84908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

sajber87 wrote: 25/02/2023 19:39
tandmand wrote: 25/02/2023 19:19

Marfi kaze da sda nije prozapadna ups izvini zaboravio sam da je marfi rus kako kazes :mrgreen: . Pobjedio si nema sta :lol:

Zavera :lol:

Image

Image

Image
agent_zero

#84909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Uhhh što im je Igor (inače borac Armije RBiH) zakuc'o istinu :D :thumbup:

Obruč i konstrukcija koša se još tresu. 8-)
Login77777

#84910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

asurbanipal wrote: 25/02/2023 18:52
Login77777 wrote: 25/02/2023 16:21
Onda nista do jula kada patriJote iz sveCke budu na godisnjem… :mrgreen:

Zamijenit će ih prekaljeni borci za graDžansku državu :lol:

Image
Imal ih milion? :D
Login77777

#84911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Avdo plasirao a Nedimaga zvao vec na proteste… :D
LAŽNA VIJEST
Kristijan Šmit se ne nalazi u Bosni i Hercegovini, nije bilo konsultacija o Lendi
512MB

#84912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Login77777 wrote: 25/02/2023 20:28 Avdo plasirao a Nedimaga zvao vec na proteste… :D
LAŽNA VIJEST
Kristijan Šmit se ne nalazi u Bosni i Hercegovini, nije bilo konsultacija o Lendi
OHR, ne Šmit
agent_zero

#84913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

tramvajtrojka wrote: 25/02/2023 10:20
_BataZiv_0809 wrote: 25/02/2023 10:07

Dodji ti zivi u BiH, nemoj nam pametovat iz daleka
Image
Image

ovakvi zive medju nama i otvoreno propagiraju da se covjek ubije , da mu se zaprijeti na ulici ne lijepim putem , da se naziva cetnikom, o ikoni i uniformi na tavanu itd itd sve je Igor u pravu rekao sinoc u zadnjih desetak minuta intervjua kod Senada u vezi ovakvih , zbog cega je on bio u armiji da ga neko ovakvim nazivima zove i da mu zeli smrt :-) :-)
Nadam se da će Igor sva ova imena i prezimena dostaviti policiji, osi i sipi, kao i stranim ambasadama.
sajber87

#84914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

512MB wrote: 25/02/2023 20:41
Login77777 wrote: 25/02/2023 20:28 Avdo plasirao a Nedimaga zvao vec na proteste… :D

OHR, ne Šmit
Pa da li se sda zalaze za izbacivanje smita ili ohr a, posto kao sto kazes smit nema nista sa ovim nego ohr :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#84915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bobi »

Ma jesu to oni sto su za gradjansku :D ?
Hakiz

#84916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

agent_zero wrote: 25/02/2023 20:43 ...
Nadam se da će Igor sva ova imena i prezimena dostaviti policiji, osi i sipi, kao i stranim ambasadama.
Upravo. Bolesnici.
Login77777

#84917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

OHR, ne Šmit
Jesu javili kad ce protesti biti? Sta kazu iz SDF?
tandmand

#84918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Login77777 wrote: 25/02/2023 22:54
OHR, ne Šmit
Jesu javili kad ce protesti biti? Sta kazu iz SDF?
Ne dolazi na prosvjede ako Boga ne znaš.
tandmand

#84919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Bakir me je dobro iznenadio na N1 u srazu sa Zukićem.
Dobro mu je odgovarao, kao da nije onaj čovjek koji je bio kad je bio u vlasti.
Sada imamo suprotan primjer da je Nermin Nikšić pogubljen kao što je nakada bio Bakir, kao što je nekada bio Lagumdžja dok je bio na vlasti, no to je tema za istraživanja zašto je to tako.

No jedna rečenica mu je bila TOP.
Veli Bakir:
Neka Schmidt i OHR donesu i nametnu odluku kakvu god hoće ali neka ona bude TRAJNA.

Sve drugo bi bilo naginjanje i guranje flipera u zavisnosti od toga ko igra. Nedo Bog TILTA.
sajber87

#84920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

tandmand wrote: 25/02/2023 23:11 Bakir me je dobro iznenadio na N1 u srazu sa Zukićem.
Dobro mu je odgovarao, kao da nije onaj čovjek koji je bio kad je bio u vlasti.
Sada imamo suprotan primjer da je Nermin Nikšić pogubljen kao što je nakada bio Bakir, kao što je nekada bio Lagumdžja dok je bio na vlasti, no to je tema za istraživanja zašto je to tako.

No jedna rečenica mu je bila TOP.
Veli Bakir:
Neka Schmidt i OHR donesu i nametnu odluku kakvu god hoće ali neka ona bude TRAJNA.

Sve drugo bi bilo naginjanje i guranje flipera u zavisnosti od toga ko igra. Nedo Bog TILTA.
Godine politike sda gdje su na sve nacine jacali hdz samo da bi kupili sebi mjesto u vlasti jer bosnjaci sda ne zele jako dugo vremena, a hdz koji su pravili nezaobilazanim politickim mahinacijama kupovali su vlast za sebe jer niko drugi osim sda nije smio sa hdz om dosle su na naplatu. Covic ih je majstorski preigrao i sad ovi uvidjevsi da ce vjerovatno da izvise zeljeli bi da povuku covica za sobom, ali kao sto rekoh covic ih je strucno nasankao i sad ovi kmece, a sutra bi sa zeljkom opet kleknuli pred covica da ih primi u vlast. Platise danak neiskustvu :mrgreen:
windows_xp

#84921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

GandalfSivi wrote: 25/02/2023 19:20
Sta ti nije jasno? Dupla negacija. Ako kazem da nisam siguran da nesto nije lose, onda impliciram da vjerujem da jeste lose. Sto hoce da kaze da vjerujem da bi jednokratna odluka bila losa ne samo po SDA nego i po drzavu, gdje niposto ne bih stavljao znak jednakosti izmedju stranke i drzave.
Ne zvuci kao da mislis da je lose.
Mislim da nisi izabrao prave rijeci.
Nisam siguran da nije gol.
Ovo u biti znaci da nije gol, al da ja nisam siguran je li ili nije.
Isto tako i ova tvoja recenica. Nije dupla negacija kao sto si zelio iskazati.
Oprosti, morao sam...
windows_xp

#84922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

Nisam upratio taj intervju, jer preskacem Face, Senad se pogubio u nekim svojim bitkama. Ali morat cu, cisto da vidim sta je covjek rekao.
Mislim, pogledat ko je cinio i cini Sabor IZ, i bit ce jasna veza SDA i IZ. Nazalost, IZ mi se cini historijski naginje vladajucim strukturama, pa se nista nije promijenilo ni u nasim vremenima.
A trebali bi da budu vodilja, na strani pravde i istine, sto SDA nije, a ni SDP, a niti jedna partija o kojoj se ovdje pise.
Svaka hutba i tribina bi trebala da je o stanju muslimana u BIH, o korupciji, neznanju, zaostalosti... I kako se izvuci iz nje, i kako maknuti iz vlasti one koji ne zasluzuju biti tu.
Mene muci pitanje, ko bi trebao istupiti i preuzeti odgovornost, gdje su ti ljudi, zasto se taj glas ne cuje?
uglavnomja

#84923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

windows_xp wrote: 25/02/2023 23:37 Nisam upratio taj intervju, jer preskacem Face, Senad se pogubio u nekim svojim bitkama. Ali morat cu, cisto da vidim sta je covjek rekao.
Mislim, pogledat ko je cinio i cini Sabor IZ, i bit ce jasna veza SDA i IZ. Nazalost, IZ mi se cini historijski naginje vladajucim strukturama, pa se nista nije promijenilo ni u nasim vremenima.
A trebali bi da budu vodilja, na strani pravde i istine, sto SDA nije, a ni SDP, a niti jedna partija o kojoj se ovdje pise.
Svaka hutba i tribina bi trebala da je o stanju muslimana u BIH, o korupciji, neznanju, zaostalosti... I kako se izvuci iz nje, i kako maknuti iz vlasti one koji ne zasluzuju biti tu.
Mene muci pitanje, ko bi trebao istupiti i preuzeti odgovornost, gdje su ti ljudi, zasto se taj glas ne cuje?
ne naginje ivz nigdje, ivz je kamen temeljac sda, jedan organizam sa dvije glave

stanje u zemlji je ovakvo upravo zato sto je ivz stvarala sistem sa sda i sa reisom na celu "drzave"
njima odgovara sto vise nepismenih i neobrazovanih, povodljivih, ispranih mozgova ... a poslusnih, poznatih kao ovce :oops: i "moralnih" koji ce se prodati za malo para i reisov halal
mislis da oni ne hapaju :-) koliko kosta dzenaza? gdje idu pare od vitri i kurbana?
zasto se bore da su izvan svih zakona i da se zabrane inspekcije?
ko je vidio imovinski karton nekog vjerskog sefa? napr bivseg reisa :oops:
godisnji izvjestaj neke institucije u okviru ivz?

mislis da nema korupcije i da je sva imovina koju je ivz zapikala fakat ivz-ina i da je ostala u vlasnistvu ivz?

30 godina su najveci lopovi u prvim safovima, gomila prevara-pljacki je dogoveran po dzamijama

reis vjencao kcerku najveceg od svih lopova i zenturace bez diplome :-) sa makroom :D

odakle pare za zdanje na kovacima?
a vlast im jos daje i grantove :-)

itd

isti mentalni sklop sjedi i u ivz i u sda

ili mislis ako je neko zavrsio fin da je automatski postao svetac :D
i da nije obicni covjek koji rade za pare
GandalfSivi

#84924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

windows_xp wrote: 25/02/2023 23:31
GandalfSivi wrote: 25/02/2023 19:20
Oprosti, morao sam...
Nisam siguran da nije gol, mislim da bi mogao biti gol.
Nisam siguran da nije lose, mislim da bi moglo biti lose.
windows_xp

#84925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by windows_xp »

GandalfSivi wrote: 26/02/2023 01:18
windows_xp wrote: 25/02/2023 23:31

Oprosti, morao sam...
Nisam siguran da nije gol, mislim da bi mogao biti gol.
Nisam siguran da nije lose, mislim da bi moglo biti lose.
Vratolimije! :) Ali svakako zanimljiv odabir rijeci!
Problem moje postavke je sto se odnosi na nesto iz proslosti!
Hvala sto si mi pojasnio!
Locked