Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nepenthe11

#23501 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nepenthe11 »

canvra888 wrote: 23/02/2023 22:07
Nepenthe11 wrote: 23/02/2023 22:04 Kako mi ide na živce ovaj komentar koji nema pojma, ni sukomentator. HALO ČOVJEČE, Crna Gora izgubi, mi dobijemo Mađarsku, mi smo s boljim omjerom i idemo na SP. Kako možeš pričati mjesecima s tolikim samopouzdanjem da samo CG moraš dobiti 20 razlike da bi išao?

E moj komentatore budžetlijo već 300 godina, jel to Crna Gora neka velesila koja milion posto dobija Čehe? Ko je samo ovo večeras gledao jasno mu je da nije, limitirani posvuda. Evo, Česi večeras s Wenbayamom Francuze jedno vrijeme vodili. Ekipa s glavom i repom zadnjih godina. Ovi pričaju o sljedećim kvalifikacijama sa apsolutnom sigurnošču, ko je mlad i sl.

Samo pričam realno, ništa više.

I da, ne bih rekao ni da su sljedeće kvale one za EP 2025. Neću da guglam jer ovi stručLJaci ne mogu pet minuta izdvojiti za to, ma idite u krasni qrac oba, pogotovo ovaj glavni vječni komentator posrani. Igraju se pretkvalifikacije i kvalifikacije za OI 2024, ako je Hrvatska u njima koja je u pretkvalifikacijama za EP 2025, onda mora biti i BiH. To će igrati mnogo reprezentacija i gotovo sam 100 % siguran da je BiH tu.
Nisi realan, druže.

Nije Crna Gora velesila, ali igraju za prolaz u toj narednoj utakmici, dok Česi bukvalno ni za šta ne igraju. Nije realno očekivati da će Česi imati i upola borbenosti, motivacije, volje za igrom kao što će Crna Gora imati. Postoji šansa da će Česi dobiti, ali ja bih rekao da je manja šansa nego što je bila da ćemo mi Crnu Goru 20 razlike dobiti.
Ne slažem se s tobom. Niko neće skinuti gaće tek tako, niko ne želi izgubiti NIKADA. Sorry, jednostavno se ne slažem s tobom ni u čemu što si rekao.

Puno jače ekipe su padale, hajde molim te i Crnogorci eto 😆 A to za šansu si rekso mi je smiješno. Pobijediti iole ozbiljniju ekipu dvadeset razlike, uh.

Crnogorci, naš mentalitet, šta ako Česi krenu trice cijepat. Na papiru jesu favoriti, ali ja to nikad ne bi proglasio gotovim.
Pazi, oni su bez obzira na stanje na tabeli vrlo ozbiljna ekipa, organizovani maksimalno. Bumo vidli.
al-em

#23502 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by al-em »

Limitirana ekipa crne gore, poput naše. Njima će se skratiti ruka protiv čeha, biće guravo tu, ali opet će i sa mađarima biti preteška utakmica.
El_comadante

#23503 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Meni je drago da počnemo ličiti ne ekipu. Dobili smo ukleti 3/4, dobili smo Francusku koja je velesila, dok u fudbalu nismo dobili nikog jačeg, dobili kad smo pod pritiskom, neželjenom razlikom ali opet ... Znači pokazujemo karakter nekakav, borbenost.
canvra888

#23504 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Nepenthe11 wrote: 23/02/2023 22:22
canvra888 wrote: 23/02/2023 22:07

Nisi realan, druže.

Nije Crna Gora velesila, ali igraju za prolaz u toj narednoj utakmici, dok Česi bukvalno ni za šta ne igraju. Nije realno očekivati da će Česi imati i upola borbenosti, motivacije, volje za igrom kao što će Crna Gora imati. Postoji šansa da će Česi dobiti, ali ja bih rekao da je manja šansa nego što je bila da ćemo mi Crnu Goru 20 razlike dobiti.
Ne slažem se s tobom. Niko neće skinuti gaće tek tako, niko ne želi izgubiti NIKADA. Sorry, jednostavno se ne slažem s tobom ni u čemu što si rekao.

Puno jače ekipe su padale, hajde molim te i Crnogorci eto 😆 A to za šansu si rekso mi je smiješno. Pobijediti iole ozbiljniju ekipu dvadeset razlike, uh.

Crnogorci, naš mentalitet, šta ako Česi krenu trice cijepat. Na papiru jesu favoriti, ali ja to nikad ne bi proglasio gotovim.
Pazi, oni su bez obzira na stanje na tabeli vrlo ozbiljna ekipa, organizovani maksimalno. Bumo vidli.
U nas se večeras dala primijetiti strašna borbenost, iako nije manjkala ni borbenost od strane Crne Gore, ali ipak smo mi više htjeli pobjedu jer su nam, pa čak i teoretske samo, šanse ovisile o pobjedi večeras.

Eh sad, računaj na takvu borbenost CG protov Čeha, kao što je naša bila večeras, samo što će oni igrati protiv ekipe koja ne igra ni za šta, za razliku od protivnika kojeg su imali večeras, tj. nas.

Mogu krenuti trice Čehe što ti kažeš, ali mi je puno realnije da će CG svakako požrtvovanijom odbranom, plivanjem za 50:50 loptama, boljim skokom nadomjestiti i tu hipotetičku situaciju. Jednostavno nije realno očekivati pobjedu Čeha. Ne kažem da će Česi skinuti gaće, ali se sigurno neće boriti kao što će se CG boriti, još na domaćem terenu igraju Crnogorci...

Šansa postoji naravno, ali ponavljam opet, mizerna je. Pa valjda nešto govori i to što su svi portali/analitičari/novinari realnijom opcijom vidjeli tih +20, nego poraz Crnogoraca.
Nepenthe11

#23505 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nepenthe11 »

canvra888 wrote: 23/02/2023 22:50
Nepenthe11 wrote: 23/02/2023 22:22

U nas se večeras dala primijetiti strašna borbenost, iako nije manjkala ni borbenost od strane Crne Gore, ali ipak smo mi više htjeli pobjedu jer su nam, pa čak i teoretske samo, šanse ovisile o pobjedi večeras.

Eh sad, računaj na takvu borbenost CG protov Čeha, kao što je naša bila večeras, samo što će oni igrati protiv ekipe koja ne igra ni za šta, za razliku od protivnika kojeg su imali večeras, tj. nas.

Mogu krenuti trice Čehe što ti kažeš, ali mi je puno realnije da će CG svakako požrtvovanijom odbranom, plivanjem za 50:50 loptama, boljim skokom nadomjestiti i tu hipotetičku situaciju. Jednostavno nije realno očekivati pobjedu Čeha. Ne kažem da će Česi skinuti gaće, ali se sigurno neće boriti kao što će se CG boriti, još na domaćem terenu igraju Crnogorci...

Šansa postoji naravno, ali ponavljam opet, mizerna je. Pa valjda nešto govori i to što su svi portali/analitičari/novinari realnijom opcijom vidjeli tih +20, nego poraz Crnogoraca.
Ma sve to stoji, samo po mom skromnom mišljenju nije gotovo koliko svi govore da jeste, već par mjeseci trube. Pa uzmi eto Crnu Goru i Češku i usporedi kvalitet igrača, nema tu neke velike razlike.

A domaći teren, u ovoj situaciji, može lako biti dvosjekli mač :D :D Nije prvi put da Crnogorci prospu nemoguće kao i svi Balkanci. Česi idu na pobjedu milion posto, dok god postoji šansa.

Da, neko je spomenuo, trebalo bi ih malo pogurati khm khm if you know what i mean. Nije to ništa novo, niti je zabranjeno. Eto Fadile lol hajde radi nešto.

Ne slažem se s tobom i gotovo. Kad bi igrali Litva - Mađarska i bila ovakva situacija, tek bi onda rekao da gotovo i nema šanse.
giovanni008

#23506 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

To da je Crna gora vec haman unaprijed pobjedila Cesku, objesite macku od rep.

Selektor crnogoraca je napravio veliku glupost davavsi njihovom najboljem igracu Perryju da igra skoro 38 minuta a frajer je u nedjelju igrao finale Kupa kralja i slavlje poslije toga, tako da je dosao jako umoran. To se najbolje vidjelo pri kraju kada je promasio 3 slobodna bacanja. Za 3 dana ponovo igraju, nema sanse da se ovaj dovoljno osvjezi.

Ceska nije nimalo naivna ekipa, vodili su protiv jake Francuske sve do zadnje cetvrtine i da francuzi nisu imali fantasticnog Wembanyamu nebi sigurno pobjedili.
Pogledajte isjecak pa cete vidjeti:
https://www.youtube.com/watch?v=BMX_RgvA8_4

S obzirom da su crnogorci nas balkanski gen, itekako ih moze trema spucati i ruke gumene biti.
Nece crnogorcima biti nimalo lako protiv nezgodnih ceha!
spree

#23507 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Treba dobiti madjare, a ovamo sta bude. Ja se nadam da su ovi optimisti u pravu, ali nekako sumnjam da cesi hoce. Mogu sigurno, samo je pitanje motiva. Nadam se istom motivu kao protiv francuza, mada znate kako se i mi borimo protiv jakih, a nikakve motiv protiv slabijih. U svakom slučaju osim sranja u Podgorici vrlo dobre kvale za nas. Veceras gegic odlican, roberson vrlo dobar, lazic i kameni kosi, vrabac standardno odbrana top, a eto bilo je i par polaganja. Halilovicu svaka cast, sa slomljenim rebrom. Kapa do poda kapitenu. Šamar za onu dvojicu.
El_comadante

#23508 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Ovde je priča da li može Češka dobiti CG a naša pobjeda je već upisana unaprijed izgleda, još igramo u gostima.
_Reds_

#23509 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by _Reds_ »

Da li Mađari imaju bilo kakvih šansi ?
Ironman_88

#23510 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironman_88 »

Sve ide prema tome da ćemo plakati za prvom utakmicom protiv CG gdje smo odigrali jednu od najmučnijih i najjadnijih utakmica ikad.
pepeljara

#23511 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pepeljara »

spree wrote: 24/02/2023 01:23 ..................... :thumbup: :bih: Kapa do poda kapitenu. Šamar za onu dvojicu.

Kad dodje vrijeme da se ide na sveTCko, onda ce doci da pomazu :)
nije hejt,nego realnost. Kad se lomi i treba, nidgje ih, ali tako nam je kako nam je.
canvra888

#23512 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Iskreno meni je puno veća žal za onom prvom utakmicom protiv Litvanije u Tuzli prošlog februara, nego ta protiv CG koje se se svi uhvatili. Vodili smo cijelo prvo poluvrijeme, treća bila egal, u četvrtoj se vratili sa minus 8 i imali jedan ili dva napada za pobjedu. Ta utakmica je bila naša da je izgubimo. Bodovi se prenosili, da smo tu uzeli, sami bismo bili u poziciji da ovjerimo svjetsko u nedjelju.

Ali eto, šta je tu je.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23513 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

pepeljara wrote: 24/02/2023 11:53
spree wrote: 24/02/2023 01:23 ..................... :thumbup: :bih: Kapa do poda kapitenu. Šamar za onu dvojicu.

Kad dodje vrijeme da se ide na sveTCko, onda ce doci da pomazu :)
nije hejt,nego realnost. Kad se lomi i treba, nidgje ih, ali tako nam je kako nam je.
Pa ne znam bas da li je samapr za njih ili samar za Adisa koji inace je uvijek imao moju podrsku. S obizrom da nije rekao pravu istinu za Emira mislim da njega treba da bude sramota jer svoje lazi pokriva sa pricom o vjeri. Bruka ljudi zna sta se dogodilo u Estoniji na pripremnom turniru i on misli stvarno da mu moze proci ona prica.
Ovdje je onako solidno opisano sve i svasta o samoj utakmici ali i o onome sta je pozadina svih dogadjanja.....

https://argumenti.ba/?p=1023
studeni76

#23514 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

Ma Adis je težak lik u pm. Nije nesto ni ovo njegovo vođenje ekipe, ionako tanak roster on jos vise smanjuje. Imam osjećaj da bi njemu najdraže bilo da ima samo petorku i da ne vrti ništa! Malo je reci da je glupa izjava da ti igrači koje si pozvao nemaju kvalitet da igraju! :shock: I sta sada da ti igrači rade kada znaju da ih selektor ne cijeni ni sekunde. Ja da sam na mjestu Sejfica bi lagano otišao kući, sta ćeš tu kad te selektor ne gleda. Ono kad ce igrat ako neće protiv ekipa kao što je CG!
A mislim da grijesi i za Emira, nemamo mi igrača za bacanje. Ne raste Emir na svakom ćošku! Al eto Adis je šef pa moze siljit q... na njemu.

To je moje mišljenje, imam pravo na njega. Isto kao i oni sto bezpogovorno brane selektora!
hrasno38

#23515 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

studeni76 wrote: 25/02/2023 11:57 Ma Adis je težak lik u pm. Nije nesto ni ovo njegovo vođenje ekipe, ionako tanak roster on jos vise smanjuje. Imam osjećaj da bi njemu najdraže bilo da ima samo petorku i da ne vrti ništa! Malo je reci da je glupa izjava da ti igrači koje si pozvao nemaju kvalitet da igraju! :shock: I sta sada da ti igrači rade kada znaju da ih selektor ne cijeni ni sekunde. Ja da sam na mjestu Sejfica bi lagano otišao kući, sta ćeš tu kad te selektor ne gleda. Ono kad ce igrat ako neće protiv ekipa kao što je CG!
A mislim da grijesi i za Emira, nemamo mi igrača za bacanje. Ne raste Emir na svakom ćošku! Al eto Adis je šef pa moze siljit q... na njemu.

To je moje mišljenje, imam pravo na njega. Isto kao i oni sto bezpogovorno brane selektora!
Adis je u kolu sa Colanom, Razom, Avdicem koji nije u savezu ali ima veliki uticaj i tu dobija strasnu podrsku. Adis je dobar trener iz razloga sto je zaista imao vrhunskog strucnjaka pored sebe od kojeg je mogao da nauci sve o kosarci Bosgdana Tanjavica. I sam Bosa kaze za Adisa da je osslican trener ali sada je pao na ispitu one ljudske strane. Emir mu se suprostavio sa potpunim pravom i poslije toga ga je ovaj kaznjavao na EP iko pored Muse igra u najjcu ligu u Evropi sa odlicnom minutazom (20 minuta u prosjeku). Emir je samo trazio da se ponasaju kao tim i ekipa i da budu zajedno nista vise i to je 101% tacna i provjerena informacija a tim je udario na ego Adisa. Odlican tekst je napisao Camil Durakovic koji je na neki nacin posebno vezan za Emira:
"Nakon 11. jula 1995. godine, svijetom su kružile slike i snimci srebreničkog pakla, smrti, uplakanih žena i djece, čije su muške članove porodica ubijali zlikovci pod komandom Ratka Mladića.
U jednom takvom zbjegu i koloni našla se trudnica Sulejmanović Vahdeta. Vahdeta je, skrivena velom noći i gustim lišćem srebreničkih šuma, okružena izbezumljenim članovima porodice i komšija, 13. jula rodila dječaka. Moja majka Remzija je bebi podvezala pupčanu vrpcu, prvi put ga kupala, čula njegov prvi plač i, kako je mogla, povila ga i pružila njegovoj izmučenoj majci. Vahdeta je svom sinu dala ime Emir.
Bila je to radost i nada… sa strahom od smrti.
Emirov babo Nedžad je uspio preživjeti, ali je njihovoj porodičnoj sreći ubrzo došao kraj. Nekoliko godina kasnije, u cvijetu svoje mladosti i kada joj je najdraže bilo da živi, Vahdeta je umrla. Emir Sulejmanović je ostao siroče, bez majke. Sa babom i bratom, Emir je kasnije završio u Finskoj.
Ono krupno muško čeljade Sulejmanovića, raslo je svome ocu na radost, pucalo od zdravlja i “ganjalo loptu”.
Emir se, međutim, uhvatio košarkaške i svojim stasom, širokim plećima i udovima karakterističnim za visoke gorostase iz srebreničkog sela Luka, lahko dohvatao koš i ubrzo napredovao u jednog od najpoznatijih sportista Finske.
Činilo se da Emiru, naprosto, ništa nije moglo stati na put.
Preko Finske, Španije, Barcelone i zagrebačke Cibone, danas je moj Emir Sulejmanović, onaj dječak čije je rođenje obilježilo ruke moje majke, visok 206cm i težak ravnih 100kg, slavni igrač Bilbaa, španske ABC Iige.
Emir Sulejmanović je moj i srebrenički ponos, jedno od one srebreničke djece siročadi koja su pobijedila genocid, smrt, sve zakone prirode, politike, zla i tame sijući nadu u našu budućnost, budeći osjećaj ponosa svojstven svima nama koji volimo BiH za koju nam je osud boriti se do Sudnjeg dana.
I ne bi našoj sreći nigdje bilo kraja da se među nama ne nađe neka prznica koja će, zarad udovoljavanja vlastitom egu, pakosti ili nervoze na dnevnoj bazi, ovakvoj mladosti kontinuirano zatvarati vrata domovine.
Emir Sulejmanović više neće igrati za Bosnu i Hercegovinu. Nakon press konferencije Adisa Bećiragića, selektora bh. košarkaške reprezentacije, evo ravnih 48 sati pokušavam da saberem utiske i snagu da prešutim… i ne mogu!
Naime, ovaj izuzetno drzak čovjek, na krajnje nesportski način, prekjuče je komentarisao zašto nije pozvao Emira Sulejmanovića i Edina Atića, jer kako tvrdi Bećiragić “u novembru nisu htjeli igrati za bh. reprezentaciju”.
Osim toga, Bećiragić se potrudio da slikovito pojasni svoj odnos sa pomenutim igračima, u svom stilu: “Kad te napusti djevojka, onda ne trčiš za njom!”
U svom pojašnjenju, Bećiragić nesmotreno više govori o sebi, nego o svojim igračima i svako ko je dobro slušao, a naknadno i čitao, shvatit će da su odnosi lične prirode i da postoji animozitet selektora Bećiragića prema ovoj dvojici sjajnih momaka.
Naravno, kontaktirao sam Emira i saznao nekoliko detalja iz skorije prošlosti i saslušao njegovu stranu priče koja medije očito ne zanima.
Žalosti me ovaj odnos prema mladima, jer nisam jednom bio u prilici da sam se osjećao poniženim, obezvrijeđenim i ožalošćenim, postupcima egomanijaka koji nam truju javni prostor, politiziraju ga ili naturaju vlastita ideološka stajališta do zadnje pore našeg društva, pa i kada je riječ o sportu. Znam šta znači i to kada ste usamljeni u vlastitoj muci.
Svjedokom sam karakternih osobina Emira Sulejmanovića, a nadasve njegovoj beskrajnoj ljubavi prema domovini BiH, za koju je igrao srcem. O njegovim sportskim rezultatima govori statistika.
Tim prije, arogancija nekog selektora biva i treba biti “pomnožena s nulom”.
Odluke selektora generalno treba poštovati, međutim bilo je “stručnjaka” kojima nisu valjali ni Džeko, Ibrahimović… a evo danas, Emir valja Španiji, ali za nas, po mišljenu selektora, nije dobar.
Prečesto se i olahko, u svakoj oblasti, odričemo kvalitetnih kadrova koje ničim ne možemo nadoknaditi.
Ne znam da li se selektor Bećiragić sjeća da je promašio kad nije smio promašiti i da ga se niko nije odrekao poslije toga. A možda danas opet promašuje…

Takodje izjava Adisa na pressu za Sejfica i Topolovica je u najmanju ruku bezobrazna i to ne bi rekao ni jedan selektor na svijetu za svoje igrace ako ih i trun postuje. Ne znam zasto bi se nakon takve izjave i jedan i drugi ikada vise njemu odazvali i da su losi moci zatjerali bi ga u tri lijepe P.M!
studeni76

#23516 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

Ma mogo je ucit uz Grega Popovića, džaba mu!
Popishao se po Aticu I Sulejmanovicu a sada po Sejficu i Topolovicu. To je vec pola rostera (uz Nurkica I Musu) da mu fali. Znaci doći ćemo do onog da će imat samo petorku za igru! :-)
Neće ovaj Adis biti upamćen po dobrom.
al-em

#23517 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by al-em »

Ironman_88 wrote: 24/02/2023 09:07 Sve ide prema tome da ćemo plakati za prvom utakmicom protiv CG gdje smo odigrali jednu od najmučnijih i najjadnijih utakmica ikad.
Mislim da smo mi izvukli maksimum, jeste ona utakmica bila bruka, ali je i cg dobila dvije utakmice koje su bile u domenu nemogućeg, francuze i čehe u gostima. Mi ćemo vrlo vjerovatno biti ekipa sa 6 pobjeda koja će ispasti, a u drugim grupama će se i sa 5 prolaziti.
hrasno38

#23518 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

al-em wrote: 25/02/2023 13:57
Ironman_88 wrote: 24/02/2023 09:07 Sve ide prema tome da ćemo plakati za prvom utakmicom protiv CG gdje smo odigrali jednu od najmučnijih i najjadnijih utakmica ikad.
Mislim da smo mi izvukli maksimum, jeste ona utakmica bila bruka, ali je i cg dobila dvije utakmice koje su bile u domenu nemogućeg, francuze i čehe u gostima. Mi ćemo vrlo vjerovatno biti ekipa sa 6 pobjeda koja će ispasti, a u drugim grupama će se i sa 5 prolaziti.
Nije CG dobila Francuze u gostima nego kuci pola kosa razlike
GandalfSivi

#23519 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by GandalfSivi »

hrasno38 wrote: 25/02/2023 14:07
al-em wrote: 25/02/2023 13:57

Mislim da je na to i mislio. A ovo da mi ispadamo sa vise pobjeda nego sto drugima treba da prodju, tako je kod nas vazda. Bas smo peh sto se tice kosarke…
hrasno38

#23520 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

GandalfSivi wrote: 25/02/2023 14:13
hrasno38 wrote: 25/02/2023 14:07

Mislim da je na to i mislio. A ovo da mi ispadamo sa vise pobjeda nego sto drugima treba da prodju, tako je kod nas vazda. Bas smo peh sto se tice kosarke…
Pa dobro da ipak sacekamo kraj Ceska nije ni malo naivna ekipa koliko sam uspio da vidim protiv Francuske bez obzira na krajnji rezultat jer francuzi imaju onog vanzemaljca Wembanyamu
canvra888

#23521 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

@hrasno38 Vidio sam ovu Ćamilovu objavu još jučer koja je niđe veze najblaže rečeno. Čisto spinovanje. Svi smo mi osjetljivi i empatični prema Emirovoj priči i situaciji sa Srebrenicom, ali kakve to veze ima sa sportom i (ne)nastupima? Je l' to treba značiti sada neku privilegiju ili šta? Dovođenje u paralelu nečeg što nema apsolutno nikakvih poveznica.

Dalje, ta informacija o situaciji u Estoniji je i dalje na nivou 'ko kome želi da vjeruje'. Nigdje službenih iskaza oko toga i dalje. Mada i prije te situacije, Emir je u lošoj formi za repku već dugo vremena, zadnja solidna utakmica mu je bila protiv Češke, sa 9 poena. Prije toga protiv Bugarske dao 2 poena, a poslije toga protiv CG 0 poena i protiv FRA 1 poen. Da ne spominjemo igru u odbrani. Fino je to što ima solidnu minutažu za Bilbao, ali nisu mu ni tu bajni prosjeci. Uostalom, Adis ga javno nigdje i ničim nije vrijeđao, čak naprotiv.

Ja po n-ti put ponavljam za Čamparu i Penavu, nisu dobili ni jedne jedine sekunde na EB pa se nisu ni žalili, bojkotovali, nego su se odazvali u novembru selektoru i dobili minutažu.

Što se tiče Bekirove izjave oko Sejfića, slažem se da to nije trebao da kaže onako javno na presici, iako je to bolna istina koju neki od nas ne mogu sebi priznati. I tako je za još neke igrače, kao što sam govorio tokom evropskog da Sani, momku svaka čast na odazivanju i usluzi reprezentaciji, jednostavno nije na nivou potrebnog kvaliteta kada se igra protiv jačih reprezentacija i u bitnim utakmicama. Mi smo jako limitirana ekipa i ja razumijem Bekira po pitanju toga i skraćenih rotacija, samo nije trebao to tako javno da kaže za Sejfića iako mislim da je to tako rekao jer mu je prethodno bilo postavljeno pitanje tipa 'zašto niste Sejfića ubacili'. I šta čovjek sad da odgovori na to?
Nepenthe11

#23522 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nepenthe11 »

Užas, sada mi se zgadilo to oko svađa sa Atićem i Sulejmanovićem. Dva vrlo bitna kotača, pogotovo Atić.

Jebote zatomi taj ego. Kada to čujem ni ne zaslužuje se da se ide SP. Boli me qrac, konji jedni
hrasno38

#23523 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 25/02/2023 14:55 @hrasno38 Vidio sam ovu Ćamilovu objavu još jučer koja je niđe veze najblaže rečeno. Čisto spinovanje. Svi smo mi osjetljivi i empatični prema Emirovoj priči i situaciji sa Srebrenicom, ali kakve to veze ima sa sportom i (ne)nastupima? Je l' to treba značiti sada neku privilegiju ili šta? Dovođenje u paralelu nečeg što nema apsolutno nikakvih poveznica.

Dalje, ta informacija o situaciji u Estoniji je i dalje na nivou 'ko kome želi da vjeruje'. Nigdje službenih iskaza oko toga i dalje. Mada i prije te situacije, Emir je u lošoj formi za repku već dugo vremena, zadnja solidna utakmica mu je bila protiv Češke, sa 9 poena. Prije toga protiv Bugarske dao 2 poena, a poslije toga protiv CG 0 poena i protiv FRA 1 poen. Da ne spominjemo igru u odbrani. Fino je to što ima solidnu minutažu za Bilbao, ali nisu mu ni tu bajni prosjeci. Uostalom, Adis ga javno nigdje i ničim nije vrijeđao, čak naprotiv.

Ja po n-ti put ponavljam za Čamparu i Penavu, nisu dobili ni jedne jedine sekunde na EB pa se nisu ni žalili, bojkotovali, nego su se odazvali u novembru selektoru i dobili minutažu.

Što se tiče Bekirove izjave oko Sejfića, slažem se da to nije trebao da kaže onako javno na presici, iako je to bolna istina koju neki od nas ne mogu sebi priznati. I tako je za još neke igrače, kao što sam govorio tokom evropskog da Sani, momku svaka čast na odazivanju i usluzi reprezentaciji, jednostavno nije na nivou potrebnog kvaliteta kada se igra protiv jačih reprezentacija i u bitnim utakmicama. Mi smo jako limitirana ekipa i ja razumijem Bekira po pitanju toga i skraćenih rotacija, samo nije trebao to tako javno da kaže za Sejfića iako mislim da je to tako rekao jer mu je prethodno bilo postavljeno pitanje tipa 'zašto niste Sejfića ubacili'. I šta čovjek sad da odgovori na to?
Naravno da treba da znaci privilegiju a pogotovo ako si zaista dobar kosarkas!! Decko je bezbroj puta odbijao Finsku i 4 godine cekao da nastupi za BiH. I da treba pominjati kroz sta je sve prosao, gdje je rodjen i na koji nacin dok je Bekir gladio muda po Turskoj. Situacija iz Estonije je 101% provjerena jer ja ne pisem nikada takve stvari bez kvalitetne potvde. Potvrdili ljudi koji su bili tamo i neki igraci. Sve te utakmice koje si naveo sa losom statistikom su poslijee Estonije ali Emir je rijetko kad bio igrac sa velikim brojem poena.
Bekirova izjava za Sejfica je nedopustivo bezobrazna, arogantna i neprimjerena i trebao bi dobiti od saveza po usima radi nje. Kad on kazni igraca sto mu je prigovorio sto rastura ekipu sto i on ne bi kaznjen radi ovakve izjave.
Ja znamo vjerovatno od vecine vas Adisa od malih nogu. Skupa smo igrali, basketali, jedno vrijeme se i druzili i nije bio ovakav i ni ovdje ne bi bio da fga nije dovela ekipa koja jebe BH kosarku mada on zaista jeste dobar trener i ja sam to uvijek tvrdio.
hrasno38

#23524 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Nepenthe11 wrote: 25/02/2023 15:18 Užas, sada mi se zgadilo to oko svađa sa Atićem i Sulejmanovićem. Dva vrlo bitna kotača, pogotovo Atić.

Jebote zatomi taj ego. Kada to čujem ni ne zaslužuje se da se ide SP. Boli me qrac, konji jedni
Ma za Atica i mogu da shvatim i jos ga je Misko dodtano uvalio sa glupostima koje je izvalio ali Emir to nije zasluzio jer je momak za 10+ i nikada nije glumio zvijezdu.
canvra888

#23525 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

hrasno38 wrote: 25/02/2023 18:31
canvra888 wrote: 25/02/2023 14:55 @hrasno38 Vidio sam ovu Ćamilovu objavu još jučer koja je niđe veze najblaže rečeno. Čisto spinovanje. Svi smo mi osjetljivi i empatični prema Emirovoj priči i situaciji sa Srebrenicom, ali kakve to veze ima sa sportom i (ne)nastupima? Je l' to treba značiti sada neku privilegiju ili šta? Dovođenje u paralelu nečeg što nema apsolutno nikakvih poveznica.

Naravno da treba da znaci privilegiju a pogotovo ako si zaista dobar kosarkas!! Decko je bezbroj puta odbijao Finsku i 4 godine cekao da nastupi za BiH. I da treba pominjati kroz sta je sve prosao, gdje je rodjen i na koji nacin dok je Bekir gladio muda po Turskoj. Situacija iz Estonije je 101% provjerena jer ja ne pisem nikada takve stvari bez kvalitetne potvde. Potvrdili ljudi koji su bili tamo i neki igraci. Sve te utakmice koje si naveo sa losom statistikom su poslijee Estonije ali Emir je rijetko kad bio igrac sa velikim brojem poena.
Bekirova izjava za Sejfica je nedopustivo bezobrazna, arogantna i neprimjerena i trebao bi dobiti od saveza po usima radi nje. Kad on kazni igraca sto mu je prigovorio sto rastura ekipu sto i on ne bi kaznjen radi ovakve izjave.
Ja znamo vjerovatno od vecine vas Adisa od malih nogu. Skupa smo igrali, basketali, jedno vrijeme se i druzili i nije bio ovakav i ni ovdje ne bi bio da fga nije dovela ekipa koja jebe BH kosarku mada on zaista jeste dobar trener i ja sam to uvijek tvrdio.
Netačno je da su sve utakmice poslije Estonije, protiv Bugarske i Češke je bilo prije Estonije. Eto, ja napisah Emirove posljednje nastupe za reprezentaciju i njegov učinak, a ti pominješ minutažu gore... I nije baš da su rijekte bile poenterske utakmice Emira, znao on je jako često biti dvocifren pod Bosnićem u kvalifikacijama za EB. Čak je i među bolji šuterima za 3 bio, ali je krenulo nizvodno onda.

Sve je to lijepo što je on čekao 4 godine i respekt za to, jako je tužna i doticajna njegova životna priča, al daj ba, ako nisi u stanju da ispoštuješ trenerovu odluku ako je to u tom trenutku možda najviše stavljalo ekipu u poziciju za pobjedu kao što su Čampara i Penava ispoštovali, šta mi onda tu imamo pričati dalje? A sva trojica se što se tiče reprezentacije svode na isto jer su svi imali minutažu u kvalifikacijama za evropsko, a Penava i Sani su imali minutaže i u novembru.

Ja opet ponavljam, i ja smatram da je Bekir trebao drugačije upakovati izjavu o Sejfiću i da je pogriješio sa onom direktušom, ali ono što je rekao je brutalna istina. Pa zašto Sejfića nije bilo u sastavu za evropsko, možda zato što posjeduje kvalitet za evropskog prvenstva?

btw Bekir je u presici pohvalno pričao o Emiru i rekao je da je momak za primjer, nešto u tom kontekstu.
Post Reply