Laplace wrote: ↑22/02/2023 08:28
mali_balon wrote: ↑22/02/2023 08:23
Ne znaju ljudi kako je san podmukao.....i kako se prisuja....trznes se i skontas da nemas filma od nekoliko sekundi pa kontas kako nisam zatvorio oci....a ti odspavo 2 3 sekunde....zato cim skontas da vozis a ne vozis stani i odspavaj 15 20 min
Zato ja ne volim voziti duge relacije bez pauze. Koliko god bio siguran u sebe i sposoban za duge vožnje, nikad ne znaš kad te može prenijeti na par sekundi.
Pogotovo kad se sporo vozi.
Bez zezancije, iako me nikad nije prenijelo ni na djelic sekunde, najvece krize su me hvatale kad moram voziti sporo u nekoj koloni, u kombinaciji naravno sa tim da sam pospan i da pocinje da svice nakon nocne voznje. Po mraku nisam imao krize vec tek kad pocne svirati, ne znam zasto.
Ako je cesta prazna i mogu voziti svojim tempom, to me dovoljno drzi budnim da nemam ni te krize.
Osim jednom nakon 15 sati voznje, a krenuo u 10 navece i nisam nikako spavao prije toga, zadnjih 100 - 200km sam bas imao krizu i pored toga sto sam mogao brzo voziti, jedva oci drzao otvorene, srce mi pocelo cudno lupati i slicno, bas ruzno iskustvo.