A prvi komentar k'o fol neko pametovanje:
Pa kad samo u BiH radari služe da zarađuju pare (sakrij ga što više možeš), a u svijetu služe za prevenciju nesreća(javno vidljiv i jasno obilježen).
Već smo diskutovali da kod sudara sa teškim vozilom (autobus, natovaren kamion,...) i ne mora biti neka velika brzina da bi auto bio raznesen. Vozač je možda vozio po ograničenju pa radar ne bi spriječio nesreću (koja je vjerovatnije uzrokovana nepažnjom ili time što je možda vozač zadrijemao nego velikom brzinom).
Dalje u BiH u saobraćaju imamo samo represiju(povećaj kazne na maximalno) dok za edukaciju i prevenciju u saobraćaju nisu nikad čuli...
Majstore, položio si vozački ispit i to ti je osnovna edukacija. Za ostalo si slobodan educirati se na mnogobrojnim izvorima, ipak je 2023. godina. Šta još očekuješ od države? Na obuci za vozače si morao naučiti da poštuješ ograničenja brzine, kako se pretiče i sve ostalo.
Ja sam položio u gradu u kome nije bilo ni semafora koji rade a kamoli kružnih tokova i autoceste pa sam naučio kasnije, nisam tražio od države da me educira.