Bilo ono što je i trebalo da pokaže tema
Nije je mogla svariti "građanska" Bih. Ali eto, raja se još fura na bajke od čika Alije.
Ratni zločinac Krajišnik je bio kućni prijatelj s Alijom, pa on je i za vrijeme agresije imao prijateljske odnose sa agresorima na RBIH.

Alija je zaslužio da mu Karadžićevi i Miloševićevi Srbi podignu spomenik u Beogradu i Banjaluci jer bez njega nisu mogli nametnuti i legalizovati zločinačko genocidnu republiku srpsku.
Stjepan Kljuić javnosti rekao istinu kako nikada RS nije spomenuta na našim sjednicama prije Dejtona!Stjepan Kljujić: Izetbegović je izdao Bosnu
https://www.slobodnaevropa.org/a/104534 ... 6Z9tPVezvc

Ah dacarobnjak_N wrote: ↑16/02/2023 07:42Bilo ono što je i trebalo da pokaže tema![]()
Nije je mogla svariti "građanska" Bih. Ali eto, raja se još fura na bajke od čika Alije.
Ljepota jezika, ali da bi razumio moras prvo moci voljeti, manje mrziti, i dati sebi mogucnost da vidis i cujes lijepe stvari oko sebe.
Iz Mostara su Srbe sa helikopterima, a sve krave sta su bile od Mljekare sa sleperima, sve upravljacke jedinice i vecinu masina iz Sokola sa kamionima, i tako.. trebao bi Woody toga da se sjeca i te kakomishic wrote: ↑16/02/2023 08:44 Sporo i teško ali Istina iz dana u dan dobiva na značaju:
"AKADEMIK ABDULAH SIDRAN, OTVORENO: "Istina je da mi iz Sarajeva nijednog Srbina nismo otjerali, 40.000 Srba sa avionima je izveo u Beograd i pogledajte u arhivu Politike..."
"Ja sam donekle sudionik ovih zbivanja i prije agresije na Bosnu, ja to zovem rat protiv Bosne, u Karađorđevu su oni imali 47 sastanka od marta ’91. pa do kraja, recimo, do Dejtona, Milošević i Tuđman, baš kao neki ljubavni partneri", kazao je Sidran."
Imam slovo H, nemam slovo J u ponedJeljak, ovdJe, valjda jer se ebi ga slabo govori u mom kraju, i imam patolosku mrznju prema nacistima i onima koji pravdaju njihove zlocine.carobnjak_N wrote: ↑16/02/2023 08:13šta je ovo sad, neki lajfkouč momenat
Tebe da pitaju šta imaš za prijaviti od identiteta, bilo bi : imam slovo H i patološku mržnju prema Srbima i Hrvatima.
Kad se sjetim prije godinu, dvije:"Nije korektno doći u nečiju zemlju i to izjaviti. Hajmo na neki način to da svedemo da neko dođe u moju kuću i kaže: 'Aleksandre, neću razgovarati sa tvojim ocem Brankom ali sa tobom želim razgovarati'. Ti ako ne poštuješ mog oca, nemoj ni mene poštovati. Ne želim s tobom razgovarati. Milorad Dodik je otac srpske nacije tako da, ako neko ne želi s njim razgovarati, nema potrebe da razgovara ni sa mnom", zaključio je Goganović.

Imamo mi takvih

Zamjenik ministra odbrane BiH nazvao Milorada Dodika "ocem srpske nacije"
I ja sam svjedok odlaska vojnim avionima mojih radnih kolega pošto sam radio u jna (gradjansko lice)mishic wrote: ↑16/02/2023 08:44 Sporo i teško ali Istina iz dana u dan dobiva na značaju:
"AKADEMIK ABDULAH SIDRAN, OTVORENO: "Istina je da mi iz Sarajeva nijednog Srbina nismo otjerali, 40.000 Srba sa avionima je izveo u Beograd i pogledajte u arhivu Politike..."
"Ja sam donekle sudionik ovih zbivanja i prije agresije na Bosnu, ja to zovem rat protiv Bosne, u Karađorđevu su oni imali 47 sastanka od marta ’91. pa do kraja, recimo, do Dejtona, Milošević i Tuđman, baš kao neki ljubavni partneri", kazao je Sidran."
Mogu ti reci kad se sve vlade izaberu. Do tad ne mogu jos nista reci. Ali na kraju to je ipak odabrala vecina glasaca kantona, entiteta i drzave. Izuzev par nepravilnost koja su se desavala. Ko sam ja da se tu bunim?Point. wrote: ↑16/02/2023 07:08Moj drug iz Luzerna, šta tebi u novoj vlasti ne smeta?Login77777 wrote: ↑15/02/2023 19:53
Moj drug iz Norköppingena sta tebi u novoj vlasti smeta? Pa nisi glasao za iste. Zasto pobuna?
Da postavii misljenje hodze iz Kaludrana, garanz je interesantno za citati.Truba wrote: ↑15/02/2023 15:17 https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... hova/28465
Ako se ipak „Osmorka“, zahvaljujući utjecaju Konakovića i nekih drugih pojedinaca, odvaži za rješenje onih problema koji muče Hrvate, i po cijenu gubitka birača, moglo bi doći do velikih nemira.
To ti je začarani krug. Trojka može početi rezati pipke samo ako dobije dovoljno glasova. Razlog zbog kojeg smo sada u ovoj situaciji je taj što su SDA i DF dobili dovoljan broj glasova da uz nekoliko kupljenih papaka blokiraju federalni nivo. Da su recimo dobili 30-40 hiljada glasova manje, a Trojka isto toliko više, SDA bi odavno bila opozicija na svim nivoima.eyesburn wrote: ↑16/02/2023 11:25 nedavno sam napisao da ozbiljno razmišljam da više ne izlazim na izbore (naveo sam tu i neke trenutne razloge zašto sam to napisao) i nisam promijenio mišljenje.
neki dan razgovaram sa jednom osobom koja je stranački aktivna u jednoj od stranaka trojke.
kaže, da parafraziram, eto znaš sda hobotnica je prejaka. i mislim se ja, rečeno mi je nešto što znam preko 30 godina, a šta ste vi kao trojka poduzeli da počnete sjeći pipke te hobotnice??? ili ste samo sposobni konstatovati stanje???
e dok ne počnete rezati pipke hobotnice, teško da ćete me više vidjeti na glasačkom mjestu. meni ne treba da glasam da bi mi neko samo konstatovao kako je nešto loše, a ja nigdje ne vidim da je smogao hrabrosti da počne uništavati zlo.
Snsd sda i hdz su krali glasove, poslanike, mandate itd i to iz izbora u izbore, nisu imali ni priblizno koliko izbroje. Nr nasjedaj i uvijek ponavljaj istinu da su snsd hdz i sda pokrali izboreLeverage wrote: ↑16/02/2023 11:32To ti je začarani krug. Trojka može početi rezati pipke samo ako dobije dovoljno glasova. Razlog zbog kojeg smo sada u ovoj situaciji je taj što su SDA i DF dobili dovoljan broj glasova da uz nekoliko kupljenih papaka blokiraju federalni nivo. Da su recimo dobili 30-40 hiljada glasova manje, a Trojka isto toliko više, SDA bi odavno bila opozicija na svim nivoima.eyesburn wrote: ↑16/02/2023 11:25 nedavno sam napisao da ozbiljno razmišljam da više ne izlazim na izbore (naveo sam tu i neke trenutne razloge zašto sam to napisao) i nisam promijenio mišljenje.
neki dan razgovaram sa jednom osobom koja je stranački aktivna u jednoj od stranaka trojke.
kaže, da parafraziram, eto znaš sda hobotnica je prejaka. i mislim se ja, rečeno mi je nešto što znam preko 30 godina, a šta ste vi kao trojka poduzeli da počnete sjeći pipke te hobotnice??? ili ste samo sposobni konstatovati stanje???
e dok ne počnete rezati pipke hobotnice, teško da ćete me više vidjeti na glasačkom mjestu. meni ne treba da glasam da bi mi neko samo konstatovao kako je nešto loše, a ja nigdje ne vidim da je smogao hrabrosti da počne uništavati zlo.
Uz takav način razmišljanja nećeš vidjeti rezanje SDA pipaka nego upravo suprotno.