Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
carobnjak_N

#82201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

dr_Evil wrote: 16/02/2023 07:07 @Spit_fire sta bi sa onom carobnjakovom temom :D
Bilo ono što je i trebalo da pokaže tema ;-)
Nije je mogla svariti "građanska" Bih. Ali eto, raja se još fura na bajke od čika Alije.
Bossona

#82202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

tataćusak wrote: 15/02/2023 18:55

A sad vjerujemo šešelju, četničkom vojvodi, krajišniku momčilu i mekim hercegovačkim medijima. Kao da ti je risto djogo pisao post
Ratni zločinac Krajišnik je bio kućni prijatelj s Alijom, pa on je i za vrijeme agresije imao prijateljske odnose sa agresorima na RBIH.

Image

DOBRI, MOJ, DOBRICE - PISMO ALIJE IZETBEGOVIĆA DOBRICI ĆOSIĆU
Alija Izetbegović se, za vrijeme agresije na RBiH, dopisivao sa ideologom agresije na RBiH - Dobricom Ćosićem, kao i sa Slobodanom Miloševićem. Pisma su pisana krajem 1992. odnosno augusts 1993.

Genaral Sefer Halilović je bio šokiran kako se odnosio prema Ćosiću koji ga je prvo zatvorio politički montiranom optužnicom da bi ga napravili mučenikom a onda ga peticijama oslobodili prijevremeno i pustili iz zatvora pred rat da im legalizuje viševjekovni san proširenja zapadno od Drine

SANU podvala Alija i njegova lažnomuslimanska bratija su planski dovedeni od strane velikorpskih ideologa. Evo ti iz usta bivšeg Srbina priznanje ko ga je predložio i postavio da bude prvi i zadnji predsjednik Republike BiH, koju je ukinuo kao i Armiju RBIH a legalizovao Karadžićevu tzv.republiku srpsku, vojsku i policiju koja je četiri godine vršila etničko čišćenje, udruženi zločinački poduhvat, sistematska silovanja i zločine genocida.
Alija Izetbegovic-"Kako sam postao predsjednik"

anelsol wrote: 15/02/2023 22:05

Odade se sa pjesmom " da te ne bi Alija" :lol:
Alija je zaslužio da mu Karadžićevi i Miloševićevi Srbi podignu spomenik u Beogradu i Banjaluci jer bez njega nisu mogli nametnuti i legalizovati zločinačko genocidnu republiku srpsku.
Stjepan Kljujić: Izetbegović je izdao Bosnu
https://www.slobodnaevropa.org/a/104534 ... 6Z9tPVezvc
Stjepan Kljuić javnosti rekao istinu kako nikada RS nije spomenuta na našim sjednicama prije Dejtona!
Hvala velikom gospodinu Kljuiću koji je bio i ostao državnik za izrečenu istinu koju mi mnogi znamo i zbog iznošenja te istine bili napadani godinama od Alijinih rukoljuba koji od veleizdajnika i grobara RBIH tri decenije prave mitskog državnika.
Velizdajnik je sve odluke donosi sam na svoju ruku, kršio Ustav RBIH i zato ga treba posthumno suditi za izdaju.

A ovi ispod su sljedbenici Alijinog puta i čuvari njegove ostavštine, koji rade za prekodrinsku Srbiju kao i Alija.
Image
Image
Image
Last edited by Bossona on 16/02/2023 07:46, edited 1 time in total.
dr_Evil

#82203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

carobnjak_N wrote: 16/02/2023 07:42
dr_Evil wrote: 16/02/2023 07:07 @Spit_fire sta bi sa onom carobnjakovom temom :D
Bilo ono što je i trebalo da pokaže tema ;-)
Nije je mogla svariti "građanska" Bih. Ali eto, raja se još fura na bajke od čika Alije.
Ah da :D neka, nek je onda hairli, vakat ti novu otvarat. Ne znam, mislim da je ipak do tebe, evo gledaj bossone kakve postove lijepi, i svi ih samo pohvalimo.
carobnjak_N

#82204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Svaka čast na postu gore. Samo što ja ne kontam kako neki ljudi to akceptiraju, a opet na temama o ratu, pričaju istu priču
koju im je Alija utuvio u glavu sa politikom viktimizacije. :?
dr_Evil

#82205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Lahko, jer on je mozda upravu, ali ti si 100% fulao. Pokusavas narodu koji je prosao kroz genocid na 50% svoje domovine da nakacis da je sam sebi kriv za to, i onda dobijes reakciju kakvu dobijes.

Necem vise, nije tema :)
carobnjak_N

#82206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

kaHko to taHko laHko
dr_Evil

#82207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

carobnjak_N wrote: 16/02/2023 08:04 kaHko to taHko laHko
Ljepota jezika, ali da bi razumio moras prvo moci voljeti, manje mrziti, i dati sebi mogucnost da vidis i cujes lijepe stvari oko sebe.
carobnjak_N

#82208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

dr_Evil wrote: 16/02/2023 08:06
carobnjak_N wrote: 16/02/2023 08:04 kaHko to taHko laHko
Ljepota jezika, ali da bi razumio moras prvo moci voljeti, manje mrziti, i dati sebi mogucnost da vidis i cujes lijepe stvari oko sebe.
:lol: šta je ovo sad, neki lajfkouč momenat
Tebe da pitaju šta imaš za prijaviti od identiteta, bilo bi : imam slovo H i patološku mržnju prema Srbima i Hrvatima.
mishic

#82209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Sporo i teško ali Istina iz dana u dan dobiva na značaju:

"AKADEMIK ABDULAH SIDRAN, OTVORENO: "Istina je da mi iz Sarajeva nijednog Srbina nismo otjerali, 40.000 Srba sa avionima je izveo u Beograd i pogledajte u arhivu Politike..."
"Ja sam donekle sudionik ovih zbivanja i prije agresije na Bosnu, ja to zovem rat protiv Bosne, u Karađorđevu su oni imali 47 sastanka od marta ’91. pa do kraja, recimo, do Dejtona, Milošević i Tuđman, baš kao neki ljubavni partneri", kazao je Sidran.
"
dr_Evil

#82210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 16/02/2023 08:44 Sporo i teško ali Istina iz dana u dan dobiva na značaju:

"AKADEMIK ABDULAH SIDRAN, OTVORENO: "Istina je da mi iz Sarajeva nijednog Srbina nismo otjerali, 40.000 Srba sa avionima je izveo u Beograd i pogledajte u arhivu Politike..."
"Ja sam donekle sudionik ovih zbivanja i prije agresije na Bosnu, ja to zovem rat protiv Bosne, u Karađorđevu su oni imali 47 sastanka od marta ’91. pa do kraja, recimo, do Dejtona, Milošević i Tuđman, baš kao neki ljubavni partneri", kazao je Sidran.
"
Iz Mostara su Srbe sa helikopterima, a sve krave sta su bile od Mljekare sa sleperima, sve upravljacke jedinice i vecinu masina iz Sokola sa kamionima, i tako.. trebao bi Woody toga da se sjeca i te kako :)

Doduse ko nije sa helikopterima, ili kasnije sa autom, HOS je logor nagurao.. Da se i ta istina kaze.
Last edited by dr_Evil on 16/02/2023 08:52, edited 1 time in total.
dr_Evil

#82211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

carobnjak_N wrote: 16/02/2023 08:13
dr_Evil wrote: 16/02/2023 08:06

:lol: šta je ovo sad, neki lajfkouč momenat
Tebe da pitaju šta imaš za prijaviti od identiteta, bilo bi : imam slovo H i patološku mržnju prema Srbima i Hrvatima.
Imam slovo H, nemam slovo J u ponedJeljak, ovdJe, valjda jer se ebi ga slabo govori u mom kraju, i imam patolosku mrznju prema nacistima i onima koji pravdaju njihove zlocine.

Ali dobro ovo je ipak Balkan, mjesto gdje je zena kriva kad je siluju jer ebi ga nosi je kratku suknju, mjesto gdje je zena kriva kad je muz mlati, jer ebi ga trebala je bolje mislit glavom prije nego se udala, i mjesto gdje je zrtva genocida kriva kad mu selo zakopaju.
dr_Evil

#82212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ljudi Dodik nam gubi na vaznosti, jos malo i gotov:
"Nije korektno doći u nečiju zemlju i to izjaviti. Hajmo na neki način to da svedemo da neko dođe u moju kuću i kaže: 'Aleksandre, neću razgovarati sa tvojim ocem Brankom ali sa tobom želim razgovarati'. Ti ako ne poštuješ mog oca, nemoj ni mene poštovati. Ne želim s tobom razgovarati. Milorad Dodik je otac srpske nacije tako da, ako neko ne želi s njim razgovarati, nema potrebe da razgovara ni sa mnom", zaključio je Goganović.
Kad se sjetim prije godinu, dvije:

Image
JohnnyS

#82213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Sigurno mora biti lijepo tim ljudima koji nekog smatraju bogom ili ocem nacije. Zamisli da imaš šansu da tako velika osoba za tebe s tobom popriča, dodirne te, kaže ti hvala za nešto. Mi anarhisti i heretici nikad nećemo moći doživjeti takvu sreću
dr_Evil

#82214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 16/02/2023 09:15 Sigurno mora biti lijepo tim ljudima koji nekog smatraju bogom ili ocem nacije. Zamisli da imaš šansu da tako velika osoba za tebe s tobom popriča, dodirne te, kaže ti hvala za nešto. Mi anarhisti i heretici nikad nećemo moći doživjeti takvu sreću
Imamo mi takvih :D , to jest nemamo MI, ali eto neki medju nama :D

Image
Spit_fire

#82215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Postali smo pre radikalni :D pa zavrsi sijelo
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#82216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

*mislilac*
mishic

#82217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Bilo koji stav koji se želi tumačiti treba staviti u kontekst vremena i prilika u kojima je nastao. Bojim se da danas veliki broj "tumaća" pojedinih stavova niti razumije niti pokušava da razumije kontekst o kome se radi.
vee-jay

#82218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Klixformer ponovo na djelu:
Zamjenik ministra odbrane BiH nazvao Milorada Dodika "ocem srpske nacije"
dr_Evil

#82219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 16/02/2023 09:48 Bilo koji stav koji se želi tumačiti treba staviti u kontekst vremena i prilika u kojima je nastao. Bojim se da danas veliki broj "tumaća" pojedinih stavova niti razumije niti pokušava da razumije kontekst o kome se radi.
Pa prosvijetli narod
muha_sa

#82220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

mishic wrote: 16/02/2023 08:44 Sporo i teško ali Istina iz dana u dan dobiva na značaju:

"
I ja sam svjedok odlaska vojnim avionima mojih radnih kolega pošto sam radio u jna (gradjansko lice)
Svaki dan nekoliko letova--a oni koji su ostali (muškarci) cuvali straže i cekali oslobodioce :-) popušili drugog maja na Skenderiji te im oslobodioci ne dodjoše pa se jedan po jedan ispariše :-)
Login77777

#82221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Point. wrote: 16/02/2023 07:08
Login77777 wrote: 15/02/2023 19:53

Moj drug iz Norköppingena sta tebi u novoj vlasti smeta? Pa nisi glasao za iste. Zasto pobuna?
Moj drug iz Luzerna, šta tebi u novoj vlasti ne smeta?
Mogu ti reci kad se sve vlade izaberu. Do tad ne mogu jos nista reci. Ali na kraju to je ipak odabrala vecina glasaca kantona, entiteta i drzave. Izuzev par nepravilnost koja su se desavala. Ko sam ja da se tu bunim?
halo_ba

#82222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

Truba wrote: 15/02/2023 15:17 https://www.nedjelja.ba/hr/komentari/bo ... hova/28465

Ako se ipak „Osmorka“, zahvaljujući utjecaju Konakovića i nekih drugih pojedinaca, odvaži za rješenje onih problema koji muče Hrvate, i po cijenu gubitka birača, moglo bi doći do velikih nemira.
Da postavii misljenje hodze iz Kaludrana, garanz je interesantno za citati.
Dupli_skalp

#82223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

nedavno sam napisao da ozbiljno razmišljam da više ne izlazim na izbore (naveo sam tu i neke trenutne razloge zašto sam to napisao) i nisam promijenio mišljenje.

neki dan razgovaram sa jednom osobom koja je stranački aktivna u jednoj od stranaka trojke.

kaže, da parafraziram, eto znaš sda hobotnica je prejaka. i mislim se ja, rečeno mi je nešto što znam preko 30 godina, a šta ste vi kao trojka poduzeli da počnete sjeći pipke te hobotnice??? ili ste samo sposobni konstatovati stanje???

e dok ne počnete rezati pipke hobotnice, teško da ćete me više vidjeti na glasačkom mjestu. meni ne treba da glasam da bi mi neko samo konstatovao kako je nešto loše, a ja nigdje ne vidim da je smogao hrabrosti da počne uništavati zlo.
Leverage

#82224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

eyesburn wrote: 16/02/2023 11:25 nedavno sam napisao da ozbiljno razmišljam da više ne izlazim na izbore (naveo sam tu i neke trenutne razloge zašto sam to napisao) i nisam promijenio mišljenje.

neki dan razgovaram sa jednom osobom koja je stranački aktivna u jednoj od stranaka trojke.

kaže, da parafraziram, eto znaš sda hobotnica je prejaka. i mislim se ja, rečeno mi je nešto što znam preko 30 godina, a šta ste vi kao trojka poduzeli da počnete sjeći pipke te hobotnice??? ili ste samo sposobni konstatovati stanje???

e dok ne počnete rezati pipke hobotnice, teško da ćete me više vidjeti na glasačkom mjestu. meni ne treba da glasam da bi mi neko samo konstatovao kako je nešto loše, a ja nigdje ne vidim da je smogao hrabrosti da počne uništavati zlo.
To ti je začarani krug. Trojka može početi rezati pipke samo ako dobije dovoljno glasova. Razlog zbog kojeg smo sada u ovoj situaciji je taj što su SDA i DF dobili dovoljan broj glasova da uz nekoliko kupljenih papaka blokiraju federalni nivo. Da su recimo dobili 30-40 hiljada glasova manje, a Trojka isto toliko više, SDA bi odavno bila opozicija na svim nivoima.

Uz takav način razmišljanja nećeš vidjeti rezanje SDA pipaka nego upravo suprotno.
sajber87

#82225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Leverage wrote: 16/02/2023 11:32
eyesburn wrote: 16/02/2023 11:25 nedavno sam napisao da ozbiljno razmišljam da više ne izlazim na izbore (naveo sam tu i neke trenutne razloge zašto sam to napisao) i nisam promijenio mišljenje.

To ti je začarani krug. Trojka može početi rezati pipke samo ako dobije dovoljno glasova. Razlog zbog kojeg smo sada u ovoj situaciji je taj što su SDA i DF dobili dovoljan broj glasova da uz nekoliko kupljenih papaka blokiraju federalni nivo. Da su recimo dobili 30-40 hiljada glasova manje, a Trojka isto toliko više, SDA bi odavno bila opozicija na svim nivoima.

Uz takav način razmišljanja nećeš vidjeti rezanje SDA pipaka nego upravo suprotno.
Snsd sda i hdz su krali glasove, poslanike, mandate itd i to iz izbora u izbore, nisu imali ni priblizno koliko izbroje. Nr nasjedaj i uvijek ponavljaj istinu da su snsd hdz i sda pokrali izbore
Locked