Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑18/01/2023 08:37
A sandzaklije placaju poreze i doprinose u BiH?
Da prostis. Nemam nista licno protiv njih, ali valjda gledamo da prvo svojim građanima poboljsamo zivot, a ne stranim.
Bitan je za vezu za Sofiju, Skopje, Pristinu, Istanbul itd...
U potpunosti se slazem s tobom, kakav crni Sandzak, BiH jeste maticna, ali nije nacionalna drzava Bosnjaka niti mi imamo resurse da ulazemo u neke manjine u susjednim zemljama dok svoje osnovne probleme nismo rijesili.
Ma naravno da je dobra veza na istok bitna. Ali to je sad samo vadiona zasto su pare ulupane u nista.
Nego ovo prvo sto sam rekao, daj velike bazene u BiH povezi dobrim cestama, pa onda gradi tranzitne puteve prema susjedstvu.
A nije da se nije moglo i da se ne moze. Samo kad bi domacin preuzeo seharu od akciza i putarina.
magistralna cesta Tuzla – Lukavac – Doboj je jedna od najlošijih u državi. I u takvom je stanju godinama.
Čak i kada svi drugi segmenti budu zadovoljeni, loši putni pravci značajno ometaju napredak. Tuzlanski kanton se tako godinama bori za rekonstrukciju magistralne ceste Tuzla – Lukavac – Doboj, no sve što su dobili su samo obećanja. Jedno od njih je bilo i to da će rekonstrukcija biti završena do kraja prošle godine.
Premijer TK-a (SDA) Irfan Halilagić kaže kako se osjeća izdano – Ceste Federacije su obećale: “Ja sam to obećanje prenio i javnosti i građanima Tuzlanskog kantona i danas mi objektivno trpimo kritike koje su realne, koje su na mjestu”.
Irfan je zelen i levat al makar priznaje da su ga slagali. Dodik je doveo AP na 7-8 kilometara od Tk i da ima pameti kao što nema išlo bi se u pravcu izgradnje brze ceste Šićki-Doboj i povezivanja na AP a time i mrežu AP Europe.
BarbaDue wrote: ↑13/01/2023 23:33
Pa haj'mo BPK pokloniti, prekrižiti i ne znam ti već šta...i svi zadovoljni.
Bas tako. Po meni je ovaj pravac jedan od najbitniji bas iz razloga sto je to jedini grad na Drini koji je slobodan.
sehohari wrote: ↑18/01/2023 01:18
Cesta za Goražde nije samo važan zbog BPK.
I velikom broju Sandžaklija bi dobrodošao, jer jer onda i put prema Novom Pazaru dosta kraći.
I to, veliki broj gradjana BiH je porijeklom iz Sandzaka. Bit ce i njima blize i sigurnije kao i onim koji zive u Sandzaku.
doktor78 wrote: ↑29/01/2023 18:53
Urađeno 1 km, i to pred izbore.
Ostatak ceste ne samo do Lukavca, nego i dalje do Miričine je Bože sačuvaj.
Na sve to što je cesta loša sa kolotrazima i rupama veći je problem sto se magistralna cesta pretvorila u lokalnu. Naseljena mjesta, svaka kuća ima svoj izlaz na cestu a haman da je 90 % ceste od Šićkog do Doboja pod ograničenjem brzine od 50 km/h. Po svim tim parametrima to odavno nije magistralna cesta.
Tuzla: Teška saobraćajna nesreća na putu Par selo – Krojčica
Ovaj put inače spaja Tuzlu sa aerodromom a ako vozite stranca sa aerodroma ovim putem često će vas pitati "gdje me ovo vodite"
Safari rođače!!
Strejt tu dauntaun
Tuzla: Teška saobraćajna nesreća na putu Par selo – Krojčica
Ovaj put inače spaja Tuzlu sa aerodromom a ako vozite stranca sa aerodroma ovim putem često će vas pitati "gdje me ovo vodite"
Safari rođače!!
Strejt tu dauntaun
Projekat izgradnje obilaznice oko Živinica je podijeljen u tri faze, a ona koja se odnosi na imovinsko-pravne odnose je u potpunosti riješena te problemi za radove na terenu ne postoje.
"Novac za realizaciju projekta u iznosu od 40 miliona konvertibilnih marka je obezbijeđen još 2019. godine.
Kada je riječ o obilaznici oko Živinica, imamo situaciju da nam je prvi tender pao jer se jedan od izvođača radova žalio na postupak te samu proceduru. Trenutno nam je u toku provođenje druge tenderske procedure
4 godine je "trenutno".
4 godine za exproprijaciju i šta još?
Mrš u pizdu matetinu
Nije sve I do njih, dosta je do naopakog zakona. Ovo za žalbe su u pravu. Kakav god da tender napravis uvijek znaš da će jedan od gubitnika poslat žalbu. Često neosnovanu, masu puta šalju samo da odugovlace proces i izvlače pare ispod ruke. A ako nećeš u zatvor, a većina običnih administrativaca nece, onda ti valja čekat da visa instanca donese odluku ili da se ponuđači dogovore da ne hebu jedni druge.
Krivi su podobni nesposobnjakovići koji prave tendersku dokumentaciju pa naprave i najmanju glupu grešku koja nas sve onda košta godinu dana.
Jer vidi, eskalacija žalbe na tendersku dokumentaciju sa ugovornog organa na Ured za žalbe košta, i to procentualno u ovisnosti o predviđenim sredstvima javne nabavke.
Mislim da za tendere iznad 100000 KM košta par hiljada, ne mogu da se sjetim tačno a svakako piše u ZJN.
I to su pare koje, ako žalitelj nije u pravu, odnosno ako je žalba neosnovana, ostaju u Uredu za žalbe.
Na svakom tenderu na kojem sam učestvovao, kad se neko žalio, žalio se s pravom.
Jer, ponavljam, debili koji rade u ugovornim organima, bili to nivoi vlasti, JP ili JU, ne znaju svoj posao.
EFD22 wrote: ↑12/02/2023 07:37
Krivi su podobni nesposobnjakovići koji prave tendersku dokumentaciju pa naprave i najmanju glupu grešku koja nas sve onda košta godinu dana.
Jer vidi, eskalacija žalbe na tendersku dokumentaciju sa ugovornog organa na Ured za žalbe košta, i to procentualno u ovisnosti o predviđenim sredstvima javne nabavke.
Mislim da za tendere iznad 100000 KM košta par hiljada, ne mogu da se sjetim tačno a svakako piše u ZJN.
I to su pare koje, ako žalitelj nije u pravu, odnosno ako je žalba neosnovana, ostaju u Uredu za žalbe.
Na svakom tenderu na kojem sam učestvovao, kad se neko žalio, žalio se s pravom.
Jer, ponavljam, debili koji rade u ugovornim organima, bili to nivoi vlasti, JP ili JU, ne znaju svoj posao.
Slazem se. Uglavnom je do onih sto pisu tendere. Ili ne znaju, ili silje nekom da pobjedi.
Blago nama na Tk. Auto cesta Tuzla-Brčko-Beograd sa krakom za Orašje i Županju. Zatim Y krak Tuzla-Žepče i brze ceste Tuzla-Sarajevo i Tuzla-Doboj. Tačno ni sam ne znam kojom cestom bi da krenem