Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Bloo
Globalna šefica

#81951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

channel10 wrote: 13/02/2023 11:55
JohnnyS wrote: 13/02/2023 11:52 Evo opet slanina kao vrhunska uvreda :lol:
Pa pola vas su slaninari sa poskoka ili podrzavate te zmije, a predstavljate se drugacijim ;)
Trajni.
Bloo
Globalna šefica

#81952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 10:57 Rekoh ti, uzmi transparent pa i na kojem pise da je Caco ratni zlocinac i prosetaj Sarajevom, pa uzmi da je Dario Kordic ili Ratko Mladic pa prosetaj Sirokim Brijego ili Banjalukom pa onda se vrati da pricamo o tome opet, do tada pricas u prazno. [/b] Onda da vidimo kakvo je mainstream razmisljanje koje populacije po regijama!
Caco ima svoj mezar na Kovačima.
Svake godine njegovi suborci i poštovaoci se okupljaju kako bi odali počast svom komadantu. Istovremeno porodice devet policajaca obilaze mezarje u Velikom parku gdje su njihovi najmiliji ukopani.
Svake godine izađe Sjećanje na ubistvo Cace u novinama.

Iz pijeteta prema njegovim žrtvama barem ne koristi njega kao argument.
palermo

#81953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 11:33

Ovo je tipican spin. Hapsis ga jer je kriminalac i jer mozes. Kraj! Niko ga nije tjerao da bude kriminalac, mogao je raditi za kasom u Bingu.

Za drugog znas da je kriminalac ali nemas mogucnost da ga uhapsis bez tenka i helikoptera, a nemas ni tenk ni helikoper.

Pa bogati se, ko ti brani, za bogacenje BiH je drzava za pozelit, samo ne ocekuje da ja necu trazit tvoje hapsenje da se ti ne bi uvrijedio na nacionalnoj osnovi.

A to da preduzeca iz zapadne Hercegovine rade po citavoj BiH, mozemo to staviti kao uslov poslije kad krenu hapsenja, ako imas informaciju da je kriminal u pitanju naci nacin kako se na kantonalnom nivou moze zabraniti rad istih. I takve dokumente odmah proslijediti Interpolu.

Svasta se moze kad pocistis svoju avliju i nemas oraha u dzepu! Sve dok si u krugu "pa i kod njih isto" ne mozes nista.
O, ne. Naprotiv, spin je, i to vrlo opasan spin je ova priča o čiščenju u samo svojoj avliji. Jer da bi čistio u samo svojoj avliji, prvo trebaš definisati šta je tvoja avlija, ako definišeš šta je tvoja avlija, onda očito postoje i druge avlije. I ti si defacto pristao na podjelu države i samo se čeka de iure od strane međunarodne zajednice. Ovo što si pričao o tome šta će biti kad očistimo u svojoj avliji, pa dobro, neki međudržavni ugovori će se morati sklapati. Između Bošnjakistana i proširene Hrvatske , između Bošnjakistana (može se on zvati i Bosna i Hercegovina) i proširene Srbije. To je priča o hapšenju u svojoj avliji. O posljedicama.

O tome zašto hoćeš da hapsiš samo u svojoj avliji bih isto mogao, al nekom drugom prilikom
dr_Evil

#81954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

carobnjak_N wrote: 13/02/2023 12:06
Neuporediv je obim, a sve zbog toga jer je jedna strana bila slabija. Sve drugo je isto, svirepost zločina, ubijanje i mucenje zarobljenika i civila itd
Jesi smješan s tim kvaziargumentom nosanja transparenta.
Zato policija mora ići u pratnji kad Srbi dolaze u Dobrovoljacku.
Ne seri majke ti , svaki nacionalizam je isti.
Upravo ti to dokazujes skupa sa ostalima, sto na svaki bosnjacki zlocin trazite sta je to bilo na drugoj strani.
Pa to niko ne spori jbt ali ne mozes ti rijesavati pitanja u drugim drustvima. Pokazi na svom primjeru .
U WWII nije bilo slabije strane, valjda o tim zlocinima pricamo. Bilo je slabije strane po teritorijama. I samo je jedna strana pobijedila, a to je Titova, sve ostale su izgubile rat.

Svaki nacionalizam je isti, jednako los. Ali izvlaciti primjer Busuladzica i nabijati na nos je degutantno kad s druge strane imas drzavni projekat uzdizanja Draze i Nedicevaca.

Policija da li mora ici ili ne ici u pratnji upitno je, ali se organizatori osjecaju sigurnije dok je tu policija. Najveci problem Dobrovoljacke i dizanja tenzija je narativ lazne price koju organizatori stvaraju.

Ova rasprava je pocela time sto sam ja rekao da se ne moze graditi suzivot sa Zagrebom i Beogradom dok su na vlasti fasisticke vlade koje revitalizuju zlocine i uzdizu zlocince kao heroje koji su pobili stotine hiljda mojih sugradjana(u dva rata). I nisi mi uspio pokazati i dokazati da Sarajevo radi isto, ali da je Sarajevo cistih ruka daleko od toga.

Ne pada mi napamet da sutim i da pristajem na relaksaciju odnosa sa Zg i Bg dok je tako.

Ja nisam brojao o zlocinima ni zlocincima, samo sam rekao da ne mozes poredit Megafona Busuladzica sa Drazom. A da nalogodavce kao sto je bio Draza neces pronaci na muralima po Sarajevu.
dr_Evil

#81955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Bloo wrote: 13/02/2023 12:13
dr_Evil wrote: 13/02/2023 10:57 Rekoh ti, uzmi transparent pa i na kojem pise da je Caco ratni zlocinac i prosetaj Sarajevom, pa uzmi da je Dario Kordic ili Ratko Mladic pa prosetaj Sirokim Brijego ili Banjalukom pa onda se vrati da pricamo o tome opet, do tada pricas u prazno. [/b] Onda da vidimo kakvo je mainstream razmisljanje koje populacije po regijama!
Caco ima svoj mezar na Kovačima.
Svake godine njegovi suborci i poštovaoci se okupljaju kako bi odali počast svom komadantu. Istovremeno porodice devet policajaca obilaze mezarje u Velikom parku gdje su njihovi najmiliji ukopani.
Svake godine izađe Sjećanje na ubistvo Cace u novinama.

Iz pijeteta prema njegovim žrtvama barem ne koristi njega kao argument.

Za mene je Caco ratni zlocinac. End of story. Nije bila ideja ni tema postova da branim cacu ni aliju. Pricao sam o mentalitetu ljudi. Nema veze.
palermo

#81956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 13/02/2023 12:00
palermo wrote: 13/02/2023 11:27

Pa ti ga hapsis zato sto je Bosnjak. Ne zato sto je kriminalac. Jer, ponavljam se. OK je biti kriminalc ako si HDZ Hrvat.

Ja koliko znam vecina preduzeca iz zapadne hercegovine djeluje na podrucju citave BiH. Njima je dozvoljeno ono sto meni nije. Dakle njemu je dzvoljeno da se bogati na nezakonit nacin, meni nije.

I ti ocekujes da ja to ne vidim.

Sad bih ja trebao staviti one smajlice kao I ti...al haj vragu...
Jao logike. Pa fakat ne mogu da vjerujem. Kako bolan ne kontaš da zatvoriti onoga koji pljačka u Sarajevu može biti samo bolje za Bošnjake? Hoćeš da kažeš da ne trebamo zavoditi red tamo gdje možemo samo zato što red nije zaveden tamo gdje ne možemo? Jesi li ti svjestan koju količinu gluposti pišeš? Ma ja bih najviše volio da na ovom dijelu zavlada takva situacija gdje će odgovarati i onaj koji je ukrao žvaku kako god da se zove. To bi nas ojačalo i učinilo boljim. To bi nas izdiglo. To i ako je diskriminacija pozitivna je diskriminacija. I ne, ne hapsiš ga što je Bošnjak. Hapsiš ga što je kriminalac. Ti bi da ga amnestiraš i da onaj koji, npr. prebije nekoga i opljačka ga ne odgovara jer je Bošnjak zato što nije u Mostaru za istu stvar odgovarao neki Hrvat? To bi po tebi bilo pravedno? Kako bi se u toj situaciji ti kao oštećeni Bošnjak osjećao? Je li ti kontaš kakve gluposti pišeš?
Bogami se meni ne da odgovarati na te tvoje usklične rećenice, te jao, te jesi svjestan , te te ti bi ovo, te ono.

Uglavnom, Evilu sam odgovorio, eno i u ovom zadnjem postu...pa čitaj....
palermo

#81957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 13/02/2023 11:52 Evo opet slanina kao vrhunska uvreda :lol:
:D :thumbup:
dr_Evil

#81958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/02/2023 12:15

O, ne. Naprotiv, spin je, i to vrlo opasan spin je ova priča o čiščenju u samo svojoj avliji. Jer da bi čistio u samo svojoj avliji, prvo trebaš definisati šta je tvoja avlija, ako definišeš šta je tvoja avlija, onda očito postoje i druge avlije. I ti si defacto pristao na podjelu države i samo se čeka de iure od strane međunarodne zajednice. Ovo što si pričao o tome šta će biti kad očistimo u svojoj avliji, pa dobro, neki međudržavni ugovori će se morati sklapati. Između Bošnjakistana i proširene Hrvatske , između Bošnjakistana (može se on zvati i Bosna i Hercegovina) i proširene Srbije. To je priča o hapšenju u svojoj avliji. O posljedicama.

O tome zašto hoćeš da hapsiš samo u svojoj avliji bih isto mogao, al nekom drugom prilikom
Naravno da imaju avlije, sad glumi naivnu francusku sobaricu. Alija je potpisao avlije, a prije toga su 2 agresorske vojske sebi uzele avlije koliko im treba, Bakir zacementirao legitimnim predstavljanjem. Lagumdzija popisao pristankom da nema drzavnog MUP-a.

Kad nema ti fino zakaci BiH zastavu i vozaj se po Aveniji.

Hapsit sve gdje se moze, samo hapsit! Dosta vise, jel vam malo!
Student_u_Ostavci

#81959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Ovi i dalje o hapšenjima. :lol:
Koga ćete ba vi hapsiti, na kakvim ste opijatima već dva mjeseca? Poziva na hapšenja kriminalaca a šuruje sa Draganom Čovićem, okorjelim kriminalcem i ratnim zločincem koji bi u normalnoj državi gulio doživotnu robiju :lol:
Login77777

#81960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 10/02/2023 13:20
palermo wrote: 10/02/2023 12:58

A ko je zapjenjeno vikao, hapsit ćemo kad dođemo na vlast :).....i pri tome glasao za ljude na crnoj listi, za dokazane kriminlace i slično....što bi se reklo, hapsit će SDA--ovce i DF-ovce.....

Ovo koga ti kako nazivaš je tvoja stvar....al čemu i onda pjenjenje na otpor od strane SDA i DF-a....ako se moćno nek se hapsi....pri čemu, ne zabioravimo, 340 000 ljudi je glasalo za SANU-ovce , Kadirovce i kako već ne.....koje će Dino i ekipa sa foruma hapsiti......

I onda se kaže, to je bezobrazna teza da se izaziva unutarbošnjački sukob.....
I onda se kaže, Komšić je podvala Hrvatima.....a istovremeno NS sa par procenata glasova dobija i ministra i zamjenika ministra u državnoj vladi, unutar bošnjačke kvote.....

Nije ovo baš tebi upućeno više onako generalno, ali nešto mi šuplje na vrh glave
Susjed sta si zapijenio, ne znam u cemu si se tacno prepoznao ili sta te zabolilo.

Iskreno se nadam da ce hapsiti sve kad dodju na federalnu vlast(jer se samo tu moze hapsit, hvala Lagumdzija), ako ne uhapse makar 30 visokorangiranih ratnih tajkuna nikad od mene vise glasa nece imati. Svecano obecajem na ovom forumu ovo, reci cu ko Latic kod Senada:"ovo je moja zadnja kampanja". Doduse ako sta plate s bilo koje strane nastavljam za tu stranu :D :sax:

Ja pojma nemam ko je govorio da ce hapsit SDA-ovce i DF-ovce, naprotiv cesto sam slusao Kiflu i Nermina kako govore da se niko ne treba sekirat za svoj posao i da nikakvih smjena nece biti osim rukovodecih funkcija.

Ta tvoja izjava da je neko rekao da ce hapsiti SDFA-ovce mi zvuci kao ona laz plasirana da su Bosnjaci pricali da ce kad Alija uzme vlast ponistiti agrarnu reformu i svu zemlju oduzeti H i S faktoru. Dakle, nepostojeca!

A nikad mi napamet nije palo da bi ovih 340.000(nemam pojma odakle ti taj broj necu provjeravat) da se boji hapsenja, zasto bi iko hapsio narod na osnovu stranacke pripadnosti?

I da se ispravim, ne smatram ljude koji glasaju za SDFA SANU-ovcima, to smisla nema. Smatram uze rukovodstvo stranke, osnivaca, te stranacke botove. Ovi zadnji su samo alat, oprosti im tito ne znaju sta rade.

Naravno da se izaziva unutarbosnjacki sukob, samo od drveta ne vidis sumu. Mozemo se ja i ti svadjat do sutra(niko nije nevin), nazivati raznim imenima, ali kad kazes da ces uzeti mitraljez i zapaliti vatru, a da prethodno druga strana to nije rekla onda si ti taj koji je spreman pucati na brata i odgovoran si za sukob. Sva ta prica o unutarbosnjackom sukobu nastaje jer se radi o financijama, SDFA neda financije i spremni su na sve, nikad SDA nije bila opozicija, ne zna sta je to, a postoji i strah od upravo hapsenja za kriminal. Otuda je taj narativ.

Zaista je isto reci nekome da je ljakse jer glasa za sda i prijetiti sa gora vatra. Logicno!

To Komsic i te stvari.. moj stav oko toga je poznat.. isti je kao i tvoj uglavnom.

Svasta nasrah, a petak, halali.
I ako nije bilo nekog pomaka sto se zadnji izbora tice barem je ovo otkriveno do kraja. Vise se ne krije od strane glasaca SDFa sa ovi 340 000.
Do prije izbora je bilo kako nisu jedna stranka, nisu koalicija itd.
A sad javno to pisu na forumu, drustvenim mrezama itd.
Politicari im to govore.
Podrzavaju „legitimno predstavljanje“.
Zahiragić molio HDZ da spasi ‘legitimno predstavljanje’ i glasa za SDA-ovu Aidu Obuću
Sva DFova prica o graDzanskoj drzavi pada u vodu jer se drze uz „legitimno predstavljanje“
Milion potpisa za graDZansku itd. sve to pada u vodu.
A otkriven je i HDZ jer nije uz takozvane „legitimne predstavnike“ koji inaju vecinu u DN FBiH. S tim da se oni mogu vaditi na to da je SDF kupovao papke za DN FBiH.
Mislim mi ovdje smo znali da su oni jedno ali sad vise nema vadenja od strane bezglutenske SDA kako nisu SDA. :bih:
dr_Evil

#81961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Student_u_Ostavci wrote: 13/02/2023 12:24 Ovi i dalje o hapšenjima. :lol:
Koga ćete ba vi hapsiti, na kakvim ste opijatima već dva mjeseca? Poziva na hapšenja kriminalaca a šuruje sa Draganom Čovićem, okorjelim kriminalcem i ratnim zločincem koji bi u normalnoj državi gulio doživotnu robiju :lol:
Esade plavi, pa to je onaj Dragan sta ste mu vi sakrili original dokument da ne moze biti osudjen, da da.. Danas bi gulio robiju i tucao kamen.

Evo vidis, ja kazem hapsi kriminalce, on kaze koga cete vi ba hapsit. Eto!

Ja jos nisam dozivio da lopov za sebe kaze da je lopov, do sada :S

Svasta na dunjaluku, nadam se da si pogrijesio i da pises u ludilu nekom pa buncas.
Student_u_Ostavci

#81962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Halo, glasali ste da vam kriminalci sjede u VM, o kakvim hapšenjima i zakonu pričaš? :lol:
Jel Bunoza kriminalac ili nema dokaza o tome? Jel Nešić kriminalac, ima li Nešić veze sa SKY aplikacijom? Čovjek koji nije prošao sigurnosne provjere. Što niste pohapsili to, veliki borci za pravdu? :lol:
carobnjak_N

#81963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 12:16
carobnjak_N wrote: 13/02/2023 12:06
Neuporediv je obim, a sve zbog toga jer je jedna strana bila slabija. Sve drugo je isto, svirepost zločina, ubijanje i mucenje zarobljenika i civila itd
Jesi smješan s tim kvaziargumentom nosanja transparenta.
Zato policija mora ići u pratnji kad Srbi dolaze u Dobrovoljacku.
Ne seri majke ti , svaki nacionalizam je isti.
Upravo ti to dokazujes skupa sa ostalima, sto na svaki bosnjacki zlocin trazite sta je to bilo na drugoj strani.
Pa to niko ne spori jbt ali ne mozes ti rijesavati pitanja u drugim drustvima. Pokazi na svom primjeru .
U WWII nije bilo slabije strane, valjda o tim zlocinima pricamo. Bilo je slabije strane po teritorijama. I samo je jedna strana pobijedila, a to je Titova, sve ostale su izgubile rat.

Svaki nacionalizam je isti, jednako los. Ali izvlaciti primjer Busuladzica i nabijati na nos je degutantno kad s druge strane imas drzavni projekat uzdizanja Draze i Nedicevaca.

Policija da li mora ici ili ne ici u pratnji upitno je, ali se organizatori osjecaju sigurnije dok je tu policija. Najveci problem Dobrovoljacke i dizanja tenzija je narativ lazne price koju organizatori stvaraju.

Ova rasprava je pocela time sto sam ja rekao da se ne moze graditi suzivot sa Zagrebom i Beogradom dok su na vlasti fasisticke vlade koje revitalizuju zlocine i uzdizu zlocince kao heroje koji su pobili stotine hiljda mojih sugradjana(u dva rata). I nisi mi uspio pokazati i dokazati da Sarajevo radi isto, ali da je Sarajevo cistih ruka daleko od toga.

Ne pada mi napamet da sutim i da pristajem na relaksaciju odnosa sa Zg i Bg dok je tako.

Ja nisam brojao o zlocinima ni zlocincima, samo sam rekao da ne mozes poredit Megafona Busuladzica sa Drazom. A da nalogodavce kao sto je bio Draza neces pronaci na muralima po Sarajevu.
Tebi mozda ne pada na pamet ali ne znam jesi li svijestan. da te nece niko ni pitati.
Ubijanje zarobljenika u Velikom parku je klasicni ratni zlocin, a skoro da nema ofanzivnih operacija ArBih da u njima nema i ratnih zlocina. Isto kao i kod drugih strana.
Sljedbenici ideologije cetnustva i mladomuslimanstba i danas su tu prisutni, podjednako.
palermo

#81964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 12:21
palermo wrote: 13/02/2023 12:15

Naravno da imaju avlije, sad glumi naivnu francusku sobaricu. Alija je potpisao avlije, a prije toga su 2 agresorske vojske sebi uzele avlije koliko im treba, Bakir zacementirao legitimnim predstavljanjem. Lagumdzija popisao pristankom da nema drzavnog MUP-a.

Kad nema ti fino zakaci BiH zastavu i vozaj se po Aveniji.

Hapsit sve gdje se moze, samo hapsit! Dosta vise, jel vam malo!
O, pa drug moj, onda je rješenje jednostavno. Daj da umjesto ovih gluposti oko uspostave vlasti počnemo pričati o granicama....mor biti da nešto tako i ušicarimo, recimo Žepče i Mrkonjić grad (tad će biti Varcar Vakuf). A kad to riješimo onda će se lako i hapsiti.....valjda, nisam baš opet siguran, al valjda lakše...
dr_Evil

#81965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

carobnjak_N wrote: 13/02/2023 12:33
Tebi mozda ne pada na pamet ali ne znam jesi li svijestan. da te nece niko ni pitati.
Ubijanje zarobljenika u Velikom parku je klasicni ratni zlocin, a skoro da nema ofanzivnih operacija ArBih da u njima nema i ratnih zlocina. Isto kao i kod drugih strana.
Sljedbenici ideologije cetnustva i mladomuslimanstba i danas su tu prisutni, podjednako.
Nikad ja nisam rekao da nije bilo ratnih zlocina, bilo je i te kako!

Prisutni jesu, ali nisu podjednako. Mene vise brine sto na S strani ne postoji "SDP".
dr_Evil

#81966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/02/2023 12:36
O, pa drug moj, onda je rješenje jednostavno. Daj da umjesto ovih gluposti oko uspostave vlasti počnemo pričati o granicama....mor biti da nešto tako i ušicarimo, recimo Žepče i Mrkonjić grad (tad će biti Varcar Vakuf). A kad to riješimo onda će se lako i hapsiti.....valjda, nisam baš opet siguran, al valjda lakše...
Ja vjerujem da bi mnogi koji prizeljkuju fildzan drzavu na to rado pristali, ali ja nisam i nikad necu biti jedan od njih. Traziti pravdu znaci jedna stepenica BiH vise, a nikada nize!
Bloo
Globalna šefica

#81967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 12:36

Prisutni jesu, ali nisu podjednako. Mene vise brine sto na S strani ne postoji "SDP".
Nadite si neku drugu temu na PF-u pa tamo diskutujte.
dr_Evil

#81968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Student_u_Ostavci wrote: 13/02/2023 12:32 Halo, glasali ste da vam kriminalci sjede u VM, o kakvim hapšenjima i zakonu pričaš? :lol:
Jel Bunoza kriminalac ili nema dokaza o tome? Jel Nešić kriminalac, ima li Nešić veze sa SKY aplikacijom? Čovjek koji nije prošao sigurnosne provjere. Što niste pohapsili to, veliki borci za pravdu? :lol:
Sve si to upravu sta si rekao. Naslijedili kriminalce od SDA koji se 30 godina nisu hapsili, i jos pored toga na teritoriji na kojoj nemas pristupa.

Samo hapsi, sve sta se moze uhapsit hapsit. Ako ne padne tuce velikih krimosa nikad vise glasa od mene nece, a ni podrske, makar ni glas ni podrska nikome nista ne znace.

Jel Halka opet ili novi obecani poredak! Ako je Halka onda vracaj Bakira, makar znam sa Bakirom sta nas ceka!
Point.

#81969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 10:10
Point. wrote: 13/02/2023 10:05
Šta ja sad tebi trebam kopirati svoj glasački list.
Odnesi ti to Asimu. Sta cu ja sa tim, ko da je moje misljenje vazno ikome osim mojoj familiji.
Ko ti je Asim?
dr_Evil

#81970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Dosho vakat ni bana ne mozes dobit.
palermo

#81971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 12:38
palermo wrote: 13/02/2023 12:36
Ja vjerujem da bi mnogi koji prizeljkuju fildzan drzavu na to rado pristali, ali ja nisam i nikad necu biti jedan od njih. Traziti pravdu znaci jedna stepenica BiH vise, a nikada nize!
al ti si sa ovim stavovima vezanim za hapšenja na tragu fidžan države.

Ne postoji niti može postojati selektivna pravda, selektivna pravda je samo eufemizam za nepravdu....a nepravda rađa svašta nešto....

Umjesto čišćenja u samo svojoj avliji zalaži se za principe i djelovanja na osnovu tih principa koja će važiti za čitavu državu Bosnu ni Hercegovinu. Ali to znači i sukob, u ovoj trenutnoj situaciji znači sukob sa HDZ-om (naravno i sa svim drugim političkim parijama koje žele da štite kriminal) što je očito izvan zone komfora postojećih političkih elita ( u konkretnom slučaju xorke). A one ne bi da taj komfor napuste.
dr_Evil

#81972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/02/2023 12:47

Ne postoji niti može postojati selektivna pravda, selektivna pravda je samo eufemizam za nepravdu....a nepravda rađa svašta nešto....

Umjesto čišćenja u samo svojoj avliji zalaži se za principe i djelovanja na osnovu tih principa koja će važiti za čitavu državu Bosnu ni Hercegovinu. Ali to znači i sukob, u ovoj trenutnoj situaciji znači sukob sa HDZ-om (naravno i sa svim drugim političkim parijama koje žele da štite kriminal) što je očito izvan zone komfora postojećih političkih elita ( u konkretnom slučaju xorke). A one ne bi da taj komfor napuste.

Apsolutno nisam, ja sam na tragu jedinstvene BiH. Samo ekonomski jako Sarajevo moze povuci ostale krajeve sa bosnjackom vecinom, a samo jaki ekonomski krajevi sa bosnjackom vecinom mogu biti magnet koji odrzava BiH na okupu. Sarajevo nikad nece biti jako sve dok njime kriminalci vladaju i dok mladi i sposobni napustaju svoju domovinu, a napustaju zbog nepravde i nesigurnosti.

Investicije dolaze samo u krajeve gdje postoji red i sigurnost. Ne moze se imati sigurnost dok kriminalci su jaci od policije, ili jos bolje gdje kriminalci biraju policiju.

Kad napravis takvo Sarajevo, Konjic, Zenicu, onda ce doci i ljudi da zive u njemu, zbog posla i plata, a onda ces moci mahat nekome ispred nosa da ima vise Hrvata u Zenici nego na Listici.

SDA nikada nije vodila tu borbu sa HDZom oko hapsenja HDZ kriminalaca, a u isto vrijeme su dopustili da kriminalci vode kola i gdje SDA vlada.

Ja mislim da smo ja i ti iscrpili ovu temu, sve je receno. Odoh malo radit ima jos 2-3 sata, da zamazem oci sefu.
palermo

#81973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 12:53
palermo wrote: 13/02/2023 12:47

Apsolutno nisam, ja sam na tragu jedinstvene BiH. Samo ekonomski jako Sarajevo moze povuci ostale krajeve sa bosnjackom vecinom, a samo jaki ekonomski krajevi sa bosnjackom vecinom mogu biti magnet koji odrzava BiH na okupu. Sarajevo nikad nece biti jako sve dok njime kriminalci vladaju i dok mladi i sposobni napustaju svoju domovinu, a napustaju zbog nepravde i nesigurnosti.

Investicije dolaze samo u krajeve gdje postoji red i sigurnost. Ne moze se imati sigurnost dok kriminalci su jaci od policije, ili jos bolje gdje kriminalci biraju policiju.

Kad napravis takvo Sarajevo, Konjic, Zenicu, onda ce doci i ljudi da zive u njemu, zbog posla i plata, a onda ces moci mahat nekome ispred nosa da ima vise Hrvata u Zenici nego na Listici.

SDA nikada nije vodila tu borbu sa HDZom oko hapsenja HDZ kriminalaca, a u isto vrijeme su dopustili da kriminalci vode kola i gdje SDA vlada.

Ja mislim da smo ja i ti iscrpili ovu temu, sve je receno. Odoh malo radit ima jos 2-3 sata, da zamazem oci sefu.
Iscrpili, slazem se :thumbup:

I by the way, nisi u pravu...al sta's....
carobnjak_N

#81974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Postojao je. Ponavljam se po ko zna koji put ali evo samo za tebe.
Svi znamo kad je Dodik javno govorio o Srebrenici kao genocidu i Mladiću kao zločincu. Ali ne znate ili prečujete da je iste te godine,
podnio tužilaštvu za ratne zločine hrpu prikupljene dokumentacije za zločine ArBiH.
I da je izignorisan, kao što je napadnut i izložen javnom linču rahmetli Tihić, koji je tražio da se ispitaju strijeljanja, recimo u Velikom Parku.
Desio se javni linč od strane najuticajnijih dnevnih novina, sa vrha Iz, itd
Godinu kasnije Dodik očigledno frustriran jer se od njega traži sve, a druga strana ne prihvata nikakvu opciju da svoje zločine procesuira,
dakle Dodik postaje ono što imamo danas. Nacionalistu kakve smo i prije gledali ALI imamo evidentno zapisano da je riječ o odbijanju
bošnjačke instrumetalizirane javnosti, izmanipulisane putem ovih propagandi, da s nokta odbija mogućnost da ono što traži od drugih,
primjeni i na sebi samima. Već sam navodio napade glasngovornika tadašnje i sadašnje tvrde struje IZ. hodže Velića, na Tihića,
spočitavajući mu da "ne smije odustati od politike viktimizacije". To znači da Bošnjaci mogu biti samo i isključivo žrtve
i da na osnovu tog zamišljenog moralnog kapitala dobiju cijelu BiH.
carobnjak_N

#81975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Bloo wrote: 13/02/2023 12:38

Nadite si neku drugu temu na PF-u pa tamo diskutujte.
Ok. Nisam vidio da si to napisala, halali :-D
Locked