Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mirza_15

#81926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 13/02/2023 10:54
dr_Evil wrote: 13/02/2023 10:44

Dobro, nek je selektivna, nek je selektivna u onom dijelu gdje se BiH navodno voli i postuje! Ja trazim da tamo gdje su Bosnjaci vecina se hapse kriminalci bez obzira na stranacku i vjersku pripadnost. Da budemo ono sve sta za sebe kazemo da jesmo. Trazim to jer sam Bosnjak i dao sam glas strankama koje su pro-BiH.

U kantonima gdje su Hrvati vecina stranke n-torke nisu dobile niti glasove niti imaju vlast. Kantoni imaju svoju sudsku, izvrsnu i zakonodavnu vlast i kao takvi mogu hapsi i osudjivati zlocince. N-torka je sto se mene tice vec pala na tom testu u KS. Evo ako uzmu federalnu onda mogu reci da imaju podrsku vece instance vlasti pa onda aspolutno vise nikakve isprike nema.

Ja ne mogu ocekivati da ce HDZ hapsiti kriminalce koji odrzavaju stranku, i ne mogu ocekivati da ce HDZ na federalnom nivou podrzati hapsenje istih. I iskreno zaboli me q, uvijek kazemo mi smo dobri i posteni, a oni su zli i ne daju naprijed. Pa evo prilika nek neko pokaze da su Bosnjaci posteni i da zele dobro svojoj domovini a Hrvati zli i korumpirani i da ne zele dobro svojoj domovini evo, bujrum, SDA je pokazala i dokazala da je ista kao HDZ kriminalna i korumpirana i nikad niko nije osudjen za 30 godina.

To je za mene jedini test n-torke! Jel Halka opet ili nije.

Tvoja logika kaze da ako necu hapsiti HDZ kriminalca da se onda i onaj kriminalac koji radi u kantonu sa bosnjackom vecinom ne treba dirati. I tu ja i ti ne dijelimo iste vrijednosti, pa valjda zato i ne podrzavamo iste stranke.

I nek zakoni ove zemlje ne vaze isto, mi volimo ovu zemlju jel tako, onda hajde da je gradimo.
Zivimo u istoj drzavi ( a kad je rijec o Hrvatima I u entitetu). HDZ je vlast u entitetu ( I u drzavi) . HDZ samim tim odlucuje io mojoj sudbini. HDZ- u je dopusteno da budu kriminalci, meni nije. Zbog cega meni nije dopusteno. Zato sto sam Bosnjak. Jer nije problem biti kriminalqc, problem je biti Bosnjak kriminalac.

To je logika koju ti predstavljas. I nne mozes ocekivati od ljudi da ovo ne prepoznaju.
Ja ne vidim šta je tvoj problem ovdje? Ja mislim da će Bošnjaci biti jači ako kod njih kriminalci budu u zatvoru. Ili ti misliš da su Bošnjacima ugrožena prava ako njihovi kriminalci budu u zatovru zato što HDZ-ovi nisu? Pravda za naše kriminalce :lol: Pa je li moguće :lol:

Naravno, treba hapsiti i jedne i druge, ali kukati kako je problem hapsiti "naše" zato što se ne hapse "njihovi" :lol: :lol: Pa ne mogu da vjerujem. Daj ba odmah pohapsi sve naše. To je pozitivna diskriminacija koja će nas učiniti boljima.
dr_Evil

#81927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 13/02/2023 11:09
:lol:

Učlani se u SDA. Onda možeš biti rahat kriminalac i Bošnjak. :D

Osim Čauševića, bivšeg direktora UIO ne znam da je i jedan osuđen na neku ozbiljnu kaznu.
Moram da se slozim sa palermom, bolje mu je u HDZ sto se toga tice, makar nema opozicije koja nekad negdje moze povuci pitanje hapsenja.
palermo

#81928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 13/02/2023 11:19
palermo wrote: 13/02/2023 10:54

Zivimo u istoj drzavi ( a kad je rijec o Hrvatima I u entitetu). HDZ je vlast u entitetu ( I u drzavi) . HDZ samim tim odlucuje io mojoj sudbini. HDZ- u je dopusteno da budu kriminalci, meni nije. Zbog cega meni nije dopusteno. Zato sto sam Bosnjak. Jer nije problem biti kriminalqc, problem je biti Bosnjak kriminalac.

To je logika koju ti predstavljas. I nne mozes ocekivati od ljudi da ovo ne prepoznaju.
Ja ne vidim šta je tvoj problem ovdje? Ja mislim da će Bošnjaci biti jači ako kod njih kriminalci budu u zatvoru. Ili ti misliš da su Bošnjacima ugrožena prava ako njihovi kriminalci budu u zatovru zato što HDZ-ovi nisu? Pravda za naše kriminalce :lol: Pa je li moguće :lol:

Naravno, treba hapsiti i jedne i druge, ali kukati kako je problem hapsiti "naše" zato što se ne hapse "njihovi" :lol: :lol: Pa ne mogu da vjerujem. Daj ba odmah pohapsi sve naše. To je pozitivna diskriminacija koja će nas učiniti boljima.
Pa ti ga hapsis zato sto je Bosnjak. Ne zato sto je kriminalac. Jer, ponavljam se. OK je biti kriminalc ako si HDZ Hrvat.

Ja koliko znam vecina preduzeca iz zapadne hercegovine djeluje na podrucju citave BiH. Njima je dozvoljeno ono sto meni nije. Dakle njemu je dzvoljeno da se bogati na nezakonit nacin, meni nije.

I ti ocekujes da ja to ne vidim.

Sad bih ja trebao staviti one smajlice kao I ti...al haj vragu...
Login77777

#81929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

E jeste i vi zli ljudi. Covjek zeli da Bosnjaci isto imaju svoje kriminalce a vi mu branite… :lol:
Jel vama jasno da je to udar na Bosnjake? :mrgreen:
palermo

#81930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Login77777 wrote: 13/02/2023 11:28 E jeste i vi zli ljudi. Covjek zeli da Bosnjaci isto imaju svoje kriminalce a vi mu branite… :lol:
Ti bi nam mogao prenijeti pozitivna iskustva uz svajcarske :D
dr_Evil

#81931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/02/2023 11:27
Pa ti ga hapsis zato sto je Bosnjak. Ne zato sto je kriminalac. Jer, ponavljam se. OK je biti kriminalc ako si HDZ Hrvat.

Ja koliko znam vecina preduzeca iz zapadne hercegovine djeluje na podrucju citave BiH. Njima je dozvoljeno ono sto meni nije. Dakle njemu je dzvoljeno da se bogati na nezakonit nacin, meni nije.

Ovo je tipican spin. Hapsis ga jer je kriminalac i jer mozes. Kraj! Niko ga nije tjerao da bude kriminalac, mogao je raditi za kasom u Bingu.

Za drugog znas da je kriminalac ali nemas mogucnost da ga uhapsis bez tenka i helikoptera, a nemas ni tenk ni helikoper.

Pa bogati se, ko ti brani, za bogacenje BiH je drzava za pozelit, samo ne ocekuje da ja necu trazit tvoje hapsenje da se ti ne bi uvrijedio na nacionalnoj osnovi.

A to da preduzeca iz zapadne Hercegovine rade po citavoj BiH, mozemo to staviti kao uslov poslije kad krenu hapsenja, ako imas informaciju da je kriminal u pitanju naci nacin kako se na kantonalnom nivou moze zabraniti rad istih. I takve dokumente odmah proslijediti Interpolu.

Svasta se moze kad pocistis svoju avliju i nemas oraha u dzepu! Sve dok si u krugu "pa i kod njih isto" ne mozes nista.
Novak20

#81932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

palermo wrote: 13/02/2023 11:17
Novak20 wrote: 13/02/2023 11:09

:lol:

Učlani se u SDA. Onda možeš biti rahat kriminalac i Bošnjak. :D

Osim Čauševića, bivšeg direktora UIO ne znam da je i jedan osuđen na neku ozbiljnu kaznu.
Pa zar mi nije bolje onda u HDZ??? Onda bih bio potpuno zasticen.
:-)
Da si HDZ sa tvojom adresom stanovanja prije bi bio meta za slobodan odstrel. Vjeruj.

Jedva bi čekali da te kazne.
dr_Evil

#81933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 13/02/2023 11:33
palermo wrote: 13/02/2023 11:17

Pa zar mi nije bolje onda u HDZ??? Onda bih bio potpuno zasticen.
:-)
Da si HDZ sa tvojom adresom stanovanja prije bi bio meta za slobodan odstrel. Vjeruj.

Jedva bi čekali da te kazne.
Kaznili bi ga samo iz HDZ-a jer narusava sliku o etnicki cistim teritorijama i narusava granice potencijalnog treceg. Vjeruj!
channel10

#81934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 11:33

Ovo je tipican spin. Hapsis ga jer je kriminalac i jer mozes. Kraj! Niko ga nije tjerao da bude kriminalac, mogao je raditi za kasom u Bingu.

Za drugog znas da je kriminalac ali nemas mogucnost da ga uhapsis bez tenka i helikoptera, a nemas ni tenk ni helikoper.

Pa bogati se, ko ti brani, za bogacenje BiH je drzava za pozelit, samo ne ocekuje da ja necu trazit tvoje hapsenje da se ti ne bi uvrijedio na nacionalnoj osnovi.

A to da preduzeca iz zapadne Hercegovine rade po citavoj BiH, mozemo to staviti kao uslov poslije kad krenu hapsenja, ako imas informaciju da je kriminal u pitanju naci nacin kako se na kantonalnom nivou moze zabraniti rad istih. I takve dokumente odmah proslijediti Interpolu.

Svasta se moze kad pocistis svoju avliju i nemas oraha u dzepu! Sve dok si u krugu "pa i kod njih isto" ne mozes nista.
A druge ne smijes cistiti jer svoju nisi pocistio?

Kakva je ovo logika, ala chombe?

Nesto mi ti druze imas puno slobodnog vremena. Jel makar dobar sendvic? Jel barem pun slanine :D?

Hajde sad nastavi truniti..
Login77777

#81935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

palermo wrote: 13/02/2023 11:32
Login77777 wrote: 13/02/2023 11:28 E jeste i vi zli ljudi. Covjek zeli da Bosnjaci isto imaju svoje kriminalce a vi mu branite… :lol:
Ti bi nam mogao prenijeti pozitivna iskustva uz svajcarske :D
Svakako. :mrgreen:
Tu sam za svaku pomoc buraze! :bih:
dr_Evil

#81936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

channel10 wrote: 13/02/2023 11:43

Nesto mi ti druze imas puno slobodnog vremena. Jel makar dobar sendvic? Jel barem pun slanine :D?

30 godina niste niti jednog kriminalca iz HDZ-a, SDS-a, i SNSD-a uhapsili, a ratni zlocinci vam setaju preko granice ko da je Knez Mihajlova.

E hajd sad jedan tops pojedi:

Image

To je ta logika!
channel10

#81937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 11:46
channel10 wrote: 13/02/2023 11:43

30 godina niste niti jednog kriminalca iz HDZ-a, SDS-a, i SNSD-a uhapsili, a ratni zlocinci vam setaju preko granice ko da je Knez Mihajlova.

E hajd sad jedan tops pojedi:

Image

To je ta logika!
Ja nemam mogucnosti da ikoga uhapsim. Da imam, imali bi mi jos barem dva tri zatvora.
TOPS tebi ostavljam jer meni nije potreban.

Mozes poslije slanine da zasladis...
JohnnyS

#81938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Evo opet slanina kao vrhunska uvreda :lol:
dr_Evil

#81939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

channel10 wrote: 13/02/2023 11:49
Ja nemam mogucnosti da ikoga uhapsim. Da imam, imali bi mi jos barem dva tri zatvora.

Eto, ja imam mogucnost da hapsim, mnogo sam bitan!

Ma ne bi, jer kako ces da hapsis ako nisi prvo uhapsio jednog u Banja Luci, pa jednog na Listici, e tek onda mozes jednog u Konjicu, tako se hapsi.

Ipak ti pricuvaj taj TOPS, a ako budes dobar mozda premija bude romanticni vikend u spa centru kod Budnje.

logika: mi smo more krvi prosuli da mozemo da krademo, i napravili tri etnicki ciste teritorije da svako krade na svojoj, i necemo dopustiti nikome da hapsi na jednoj dok se ne hapsi na sve tri podjednako, zivjela krada i uzp!
channel10

#81940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

JohnnyS wrote: 13/02/2023 11:52 Evo opet slanina kao vrhunska uvreda :lol:
Pa pola vas su slaninari sa poskoka ili podrzavate te zmije, a predstavljate se drugacijim ;)
JohnnyS

#81941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

channel10 wrote: 13/02/2023 11:55
Pa pola vas su slaninari sa poskoka ili podrzavate te zmije, a predstavljate se drugacijim ;)
Pazi, ide Pepa prase. Bu!
dr_Evil

#81942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ma pusti, slanina mu uvreda, ali kao muslimanu ponosnom kradja mu je sasvim uredu. Davno sam rekao da SDA misli da ima tapiju nad teritorijama koje je odbranila Armija, pa to nije onda kradja nego njihovo legitimno pravo. Ko ima pravo da nekome kaze da ne moze drvo posijeci i prodat iz svoje avlije!
channel10

#81943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 11:54
channel10 wrote: 13/02/2023 11:49

Eto, ja imam mogucnost da hapsim, mnogo sam bitan!

Ma ne bi, jer kako ces da hapsis ako nisi prvo uhapsio jednog u Banja Luci, pa jednog na Listici, e tek onda mozes jednog u Konjicu, tako se hapsi.

Ipak ti pricuvaj taj TOPS, a ako budes dobar mozda premija bude romanticni vikend u spa centru kod Budnje.

logika: mi smo more krvi prosuli da mozemo da krademo, i napravili tri etnicki ciste teritorije da svako krade na svojoj, i necemo dopustiti nikome da hapsi na jednoj dok se ne hapsi na sve tri podjednako, zivjela krada i uzp!
Nemam vremena da ti odgovorim, a vala ni zivaca, a imao bih svasta nesto. Samo pazi sta pricas, da se ne ugrizes za jezik kasnije, pogotovo to oko lopovluka.
JohnnyS

#81944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 11:56
Ma pusti, slanina mu uvreda, ali kao muslimanu ponosnom kradja mu je sasvim uredu. Davno sam rekao da SDA misli da ima tapiju nad teritorijama koje je odbranila Armija, pa to nije onda kradja nego njihovo legitimno pravo. Ko ima pravo da nekome kaze da ne moze drvo posijeci i prodat iz svoje avlije!
Neka kradu, samo nek nisu slaninari. Sad ima i naziv među ovim vjerskim fanaticima
dr_Evil

#81945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

channel10 wrote: 13/02/2023 11:57
Nemam vremena da ti odgovorim, a vala ni zivaca, a imao bih svasta nesto. Samo pazi sta pricas, da se ne ugrizes za jezik kasnije, pogotovo to oko lopovluka.
U kojoj opciji bih ja mogao da se ugrizem za jezik zbog lopovluka? Odgovori mi to, zanima me iskreno.
Last edited by dr_Evil on 13/02/2023 12:00, edited 1 time in total.
mirza_15

#81946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote: 13/02/2023 11:19

Jao logike. Pa fakat ne mogu da vjerujem. Kako bolan ne kontaš da zatvoriti onoga koji pljačka u Sarajevu može biti samo bolje za Bošnjake? Hoćeš da kažeš da ne trebamo zavoditi red tamo gdje možemo samo zato što red nije zaveden tamo gdje ne možemo? Jesi li ti svjestan koju količinu gluposti pišeš? Ma ja bih najviše volio da na ovom dijelu zavlada takva situacija gdje će odgovarati i onaj koji je ukrao žvaku kako god da se zove. To bi nas ojačalo i učinilo boljim. To bi nas izdiglo. To i ako je diskriminacija pozitivna je diskriminacija. I ne, ne hapsiš ga što je Bošnjak. Hapsiš ga što je kriminalac. Ti bi da ga amnestiraš i da onaj koji, npr. prebije nekoga i opljačka ga ne odgovara jer je Bošnjak zato što nije u Mostaru za istu stvar odgovarao neki Hrvat? To bi po tebi bilo pravedno? Kako bi se u toj situaciji ti kao oštećeni Bošnjak osjećao? Je li ti kontaš kakve gluposti pišeš?
channel10

#81947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Nije bolan uvreda. Razumijes li ti uopste sta ja pisem.

Ko kaze da sam musliman?

Muslimani su oni sto idu u dzamiju i klanjaju pet vakata.
Barem se peedstavljaju muslimanima.

A musliman sam ovim sto vole slaninu i poskok( jer nosim muslimansko ime i dobio bih metak.prvom prilikom samo zbog toga), a predstavlaju se drugacije ovdje i "otvaraju" oci naivnim bosnjama. Barem im pokusavaju otvoriti. Pa ko se upeca.
channel10

#81948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

JohnnyS wrote: 13/02/2023 11:57

Neka kradu, samo nek nisu slaninari. Sad ima i naziv među ovim vjerskim fanaticima
Pa ti ga izmisli,a ne ja. Kazem ja da ste vi zmije.
dr_Evil

#81949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

channel10 wrote: 13/02/2023 12:01
Nije bolan uvreda. Razumijes li ti uopste sta ja pisem.

Ko kaze da sam musliman?

Muslimani su oni sto idu u dzamiju i klanjaju pet vakata.
Barem se peedstavljaju muslimanima.

A musliman sam ovim sto vole slaninu i poskok( jer nosim muslimansko ime i dobio bih metak.prvom prilikom samo zbog toga), a predstavlaju se drugacije ovdje i "otvaraju" oci naivnim bosnjama. Barem im pokusavaju otvoriti. Pa ko se upeca.
Razumijem ja odlicno sta ti pises, stavljas metu na celo politickim neistomisljenicima. I ne postoje muslimanska imena, ali to nije za ove teme.
carobnjak_N

#81950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

dr_Evil wrote: 13/02/2023 10:57
carobnjak_N wrote: 13/02/2023 10:40

Da, izjednačavam. Zasto to ne bi bilo isto ??
Ta smijesna prica koju se potura, kao mi Bosnjaci smo presudili Caci , je šuplja.
Cinjenica je kako je to urađeno od strane vojne policije, čije je Caco saborce netom prije pobio. Riječ je o klasičnoj osveti.
Sve kasnije u vezi tog slucaja, dzenaza sa 10.000 ljudi, prisustvo B.Izetbegivica i ljudi iz vrha IZ, govori da to NIJE bio nikakav cin provodenja pravde, vec osveta.
E pa "prijatelju" nije isto! Da je isto danas bismo pola RTRS-a trebali strijeljati, trebali bismo pronaci redakciju poskok-a i staviti ih pred zid pravde, ali necemo, jel tako, necemo iz hiljadu i jednog razloga, necemo jer se i onaj incident u Charlie Hebo nikad nije trebao desiti.

Sta god on pricao i srao, a bio je megafon fasistickog rezima, i kao takav zasluzuje da mu se ime izbrise iz historije u potpunosti, on nije naredio ubisto stotine hiljada svojih sugradjana, niti je (da ja znam) ubio nekoga. Njegova uloga i moc je neuporediva sa stvarnim izvrsiocima i naredbodavcima zlocina. Odurno, gnusno, i zasluzuje strijeljanje za sirenje propagande.

Bilo je u Bosnjaka takvih ljudi koji su imali moc, ali se ne spominju, zaboravljeni su, pitaj mlade generacije za Kulenovice. Gdje su ispisana njihova imena, gdje su im murali.

Sramota je da ta skola nosi ime megafona, i sramotno je da SDP nije u stanju da to skloni. Ali zlocini Megafona i Nedica/Mihailovica su neuporedivi.

Rekoh ti, uzmi transparent pa i na kojem pise da je Caco ratni zlocinac i prosetaj Sarajevom, pa uzmi da je Dario Kordic ili Ratko Mladic pa prosetaj Sirokim Brijego ili Banjalukom pa onda se vrati da pricamo o tome opet, do tada pricas u prazno.
Onda da vidimo kakvo je mainstream razmisljanje koje populacije po regijama!
Neuporediv je obim, a sve zbog toga jer je jedna strana bila slabija. Sve drugo je isto, svirepost zločina, ubijanje i mucenje zarobljenika i civila itd
Jesi smješan s tim kvaziargumentom nosanja transparenta.
Zato policija mora ići u pratnji kad Srbi dolaze u Dobrovoljacku.
Ne seri majke ti , svaki nacionalizam je isti.
Upravo ti to dokazujes skupa sa ostalima, sto na svaki bosnjacki zlocin trazite sta je to bilo na drugoj strani.
Pa to niko ne spori jbt ali ne mozes ti rijesavati pitanja u drugim drustvima. Pokazi na svom primjeru .
Locked