Ja ne vidim šta je tvoj problem ovdje? Ja mislim da će Bošnjaci biti jači ako kod njih kriminalci budu u zatvoru. Ili ti misliš da su Bošnjacima ugrožena prava ako njihovi kriminalci budu u zatovru zato što HDZ-ovi nisu? Pravda za naše kriminalcepalermo wrote: ↑13/02/2023 10:54Zivimo u istoj drzavi ( a kad je rijec o Hrvatima I u entitetu). HDZ je vlast u entitetu ( I u drzavi) . HDZ samim tim odlucuje io mojoj sudbini. HDZ- u je dopusteno da budu kriminalci, meni nije. Zbog cega meni nije dopusteno. Zato sto sam Bosnjak. Jer nije problem biti kriminalqc, problem je biti Bosnjak kriminalac.dr_Evil wrote: ↑13/02/2023 10:44
Dobro, nek je selektivna, nek je selektivna u onom dijelu gdje se BiH navodno voli i postuje! Ja trazim da tamo gdje su Bosnjaci vecina se hapse kriminalci bez obzira na stranacku i vjersku pripadnost. Da budemo ono sve sta za sebe kazemo da jesmo. Trazim to jer sam Bosnjak i dao sam glas strankama koje su pro-BiH.
U kantonima gdje su Hrvati vecina stranke n-torke nisu dobile niti glasove niti imaju vlast. Kantoni imaju svoju sudsku, izvrsnu i zakonodavnu vlast i kao takvi mogu hapsi i osudjivati zlocince. N-torka je sto se mene tice vec pala na tom testu u KS. Evo ako uzmu federalnu onda mogu reci da imaju podrsku vece instance vlasti pa onda aspolutno vise nikakve isprike nema.
Ja ne mogu ocekivati da ce HDZ hapsiti kriminalce koji odrzavaju stranku, i ne mogu ocekivati da ce HDZ na federalnom nivou podrzati hapsenje istih. I iskreno zaboli me q, uvijek kazemo mi smo dobri i posteni, a oni su zli i ne daju naprijed. Pa evo prilika nek neko pokaze da su Bosnjaci posteni i da zele dobro svojoj domovini a Hrvati zli i korumpirani i da ne zele dobro svojoj domovini evo, bujrum, SDA je pokazala i dokazala da je ista kao HDZ kriminalna i korumpirana i nikad niko nije osudjen za 30 godina.
To je za mene jedini test n-torke! Jel Halka opet ili nije.
Tvoja logika kaze da ako necu hapsiti HDZ kriminalca da se onda i onaj kriminalac koji radi u kantonu sa bosnjackom vecinom ne treba dirati. I tu ja i ti ne dijelimo iste vrijednosti, pa valjda zato i ne podrzavamo iste stranke.
I nek zakoni ove zemlje ne vaze isto, mi volimo ovu zemlju jel tako, onda hajde da je gradimo.
To je logika koju ti predstavljas. I nne mozes ocekivati od ljudi da ovo ne prepoznaju.
Naravno, treba hapsiti i jedne i druge, ali kukati kako je problem hapsiti "naše" zato što se ne hapse "njihovi"