Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimist wrote: ↑09/02/2023 18:26
Ja znam za slucaj istog SQ7, koji je taman izasao iz garancije, presao 80.000km, i desilo mu se nesto slicno.
Epilog je bio racun u Asi 43.000 KM za popravak.
Auto kupljeno u Sarajevu, i sve vrijeme kod jednog vlasnika.
I ovaj serviser kaže da se čišćenje motora preventivno radi svakih 80k do 100k km
Takav auto samo zapaliti.
RagibUzoriti wrote: ↑09/02/2023 18:38
Citam ovaj poduzi post sa ovim navodnim cijenama za SQ7 audija.
Ne bi mi mrsko da provjerim navedene cijene, kad ono ... ni blizu navedenih u postu iznad.
Ne kontam poentu preuvelicavanja cijena i iznosenja neistina???
Cijene je naveo serviser iz videa, original iz ovlaštenog servisa. Mogu ti naznačiti i minute u videu.
Jezik je sličan srpsko-hrvatsko-bosanskom, nije teško ni onome ko ne zna slovački da ih prevede.
RagibUzoriti wrote: ↑09/02/2023 18:38
Citam ovaj poduzi post sa ovim navodnim cijenama za SQ7 audija.
Ne bi mi mrsko da provjerim navedene cijene, kad ono ... ni blizu navedenih u postu iznad.
Ne kontam poentu preuvelicavanja cijena i iznosenja neistina???
Cijene je naveo serviser iz videa, original iz ovlaštenog servisa. Mogu ti naznačiti i minute u videu.
Jezik je sličan srpsko-hrvatsko-bosanskom, nije teško ni onome ko ne zna slovački da ih prevede.
Pa ne kontam ga.
Evo prije par minuta gledao...
Usisne grane 10.400 eura... nidje veze. Da nije pogrijesio debelo cifru
Ja znam za slucaj istog SQ7, koji je taman izasao iz garancije, presao 80.000km, i desilo mu se nesto slicno.
kazem ja, u USA najpametniji ljudi, pred istek garancije nabiju nogom i kupe novo, sve osim lexusa
jedino su balkanci pametni i kupuju to polovno sa 2000KM plate u najboljem slucaju
U koji cjenovni/kvalitativni rang spadaju Banner akumulatori? Ja sam prezadovoljan. Bolji su se pokazali od Varte i Boscha. Jedino Exide da je bolji od njih.
Pa ne kontam ga.
Cijena obične jedne turbine od 6 min 5 sec do 6 min 16 sec
Elektro kompresor 6 min 30 sec
Dvije usisne grane od 06 min 50 sec
Cijene dijelova za SQ7 V8 TDI Euro 6 može neko provjeriti u ASI pa neka ih navede. Evo broj šasije WAUZZZ4M6JD058457.
U koji cjenovni/kvalitativni rang spadaju Banner akumulatori? Ja sam prezadovoljan. Bolji su se pokazali od Varte i Boscha. Jedino Exide da je bolji od njih.
Banner aklamasi budu za finu cijenu u skf ovlastenim preprodavacima
Pa ne kontam ga.
Vjerovatno pod tim ide i turbo i sve oko toga
Ali opet sumnjam da je ta cifra, kakav je to motor za svemir
Aaaaa
Sad sam skontao zasto su to premium auta. Imaju premium cijene popravki.
acuupo wrote: ↑09/02/2023 15:56
Drustvo
Trebam mijenjati akumulator na autu sa start stop sistemom ,trenutno je na njemu 12v 70Ah 760A originalni iz 2016 godine
Mozel preporuka za neki srednji akumulator bas ima mnogo proizvodjaca da covjek pojma nema koji uzeti .
Ma brate uzmes najjeftiniji koji ima te iste ili bolje karakteristike po specifikaciji.
I ovaj serviser kaže da se čišćenje motora preventivno radi svakih 80k do 100k km
Procenat koristenja EGR-a je ludjacki da bi dizeli ispunili norme, ljudima zine guzica na malo nizu potrosnju a niko ne racuna ovakve stvari.
I jos gore sto voze do tacke katastrofe, ne daj Boze preventivno potrositi 500 eura.
Procenat koristenja EGR-a je ludjacki da bi dizeli ispunili norme, ljudima zine guzica na malo nizu potrosnju a niko ne racuna ovakve stvari.
I jos gore sto voze do tacke katastrofe, ne daj Boze preventivno potrositi 500 eura.
Neko ko plati auto 200.000 maraka sigurno da ima i 1.000 KM za servis.
U ovom slucaju koji sam pomenuo iznad, niko prije nije pominjao potencijalne probleme sa bilo cim, niti ikakva preventivna ciscenja.
Auto se vozilo i koristilo normalno, bez simptoma da ce se nesto desiti.