Pa nije jer se uvalio tamo gdje po onom sto mu koalcija propagira ne pripada..al nejse nisam fino shvatio si napiso na prvu, do mene...tako da ode sve u druge teme. Ako je mijenjao naciju radi fotelje popisam mu se na obojetramvajtrojka wrote: ↑09/02/2023 17:08pa Forto se nije izjasnjavao bosnjakom i kukao kako je ugrozen pa promjenio etnicku pripadnost![]()
, bukvalno df patriota izdao bosnjastvo za fotelju
![]()
![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#81426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Haris.ba
#81427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa je li mijenjao?
- tramvajtrojka
#81428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 17:11Pa nije jer se uvalio tamo gdje po onom sto mu koalcija propagira ne pripada..al nejse nisam fino shvatio si napiso na prvu, do mene...tako da ode sve u druge teme. Ako je mijenjao naciju radi fotelje popisam mu se na obojetramvajtrojka wrote: ↑09/02/2023 17:08
pa Forto se nije izjasnjavao bosnjakom i kukao kako je ugrozen pa promjenio etnicku pripadnost![]()
, bukvalno df patriota izdao bosnjastvo za fotelju
![]()
![]()
![]()

pa jer po zakonu i ustavu federacije predsjednik i potpredsjednik moraju biti iz tri konstitutivna naroda a ne ostalih , zato ga je cik prvi put odbio , jer on se prije izjasnjavao kao konstitutivni narod a sad na ovoj prijavi nije ni stavio ostali kako treba i po zakonu , a govori da je clan ostalih
silovanje zakona i poslovnika uvodjenje neustavnih kategorija u rad federacije
-
pinkman
#81429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoce covjek da pokrene postupak na ESLJP samo mora da iscrpi ovdje sve pravne mehanizme. Zna on da ce biti odbijen jer nema pravo po Ustavu, a sto jeste diskriminacija ljudi iz kategorije Ostali.tramvajtrojka wrote: ↑09/02/2023 17:18
pa jer po zakonu i ustavu federacije predsjednik i potpredsjednik moraju biti iz tri konstitutivna naroda a ne ostalih , zato ga je cik prvi put odbio , jer on se prije izjasnjavao kao konstitutivni narod a sad na ovoj prijavi nije ni stavio ostali kako treba i po zakonu , a govori da je clan ostalih
silovanje zakona i poslovnika uvodjenje neustavnih kategorija u rad federacije
- BHCluster
#81430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I sadašnja potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić je na Lokalnim izborima 2012. godine, bila je Bošnjakinja, da bi se dvije godine kasnije izjasnila kao pripadnica Ostalih. 
-
PM72
#81431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko su hvalili tu Sabinu a ona samo jordami ko seoska mlada...
-
sajber87
#81432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bolji je zakon sad nakon smitovih odluka nego sto je bio prije, da je savrsen i ono sto bi ja volio nije ali da je bolji jeste, samom tom cinjenicom sve drugo sto si nadrobio pada u vodu. Sda i df se sad sjetili svega sto im nije smetalo godinama. Lopovluk nad javnim sredstvima i sistemska korupcija koju zivimo od dejtona uz "zastitnike" naroda kao osnovne poluge za pljacku su najvece zlo za svako drustvo i najveci patriotizam je osloboditi se maksimalno koliko se moze od takvih politika i ljudi. Mi bosnjaci smo pokazali najveci demokratski kapacitet i poceli smo da cistimo i sredjujemo stanje u svojim redovima, zao mi je sto hrvati nisu imali vise snage iako imam neko razumjevanje zbog malobrojnosti, a narocito srbi koji su bukvalno mentalno vecinski zarobljeni u srednjem vijeku gdje im nacionalsovinisticka klika vodi politiku i ne da naprijed ni milimetraSpit_fire wrote: ↑09/02/2023 17:02Jeste korupcija je proble al isto tako je i jos veci problem Smitovo glupiranje u korist HdZsajber87 wrote: ↑09/02/2023 16:21
Ovdje govorimo o poslanicima u federaciji koji su vec bili kupljeni u blizoj istoriji, ne mjesaj babe i zabe, niko osim tebe ne pominje meteore i senatore iako je i to moguce samo u mnogo manjem procentu vjerovatnoce nego ovo o cemu ja govorim a mi zivimo vec 25 godina, pricamo o situaciji kupovine papaka kod nas kojih smo se nagledali koliko hoces od dejtona do danas. Sustina mog posta je da kakav god zakon imas ako postoji politicka korupcija moze doci do blokada, dakle zakljucak, uzrok problema je brutalna politicka korupcija a ne smitov zakon.
Jer korupciju ces nekad iskorijenit mozda a ovo njegovo bez rata tesko
Po tebi je veci problem da neko pljacka banku nego to sto ga niko ne smije privest i osudit?
Spinujes ljudino ko sto spinuju svi HDZovci...red finoce i suzovita pa kad ne uspije na taj nacin onda red blokada pa red prijetnji i bezobrazluka...a sve da bi se dobilo ono sto je od pocetka cilj
Ajde bgt pusti sad to sto vam mi pokisavamo razvalit drzavu na sve nacine gledaj bolan lopovluka...super rijesicemo lopovluk al to i dalje ne mijenja namjeru prvonavedenu. Bacate fleske da odvucete paznju da mozete u miru i tisini radit na onom
sto je stvarni cilj
-
Spit_fire
- Roccohljup
#81434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Malo se varaju izmedju sebe
POLITIKANovi raskorak u koaliciji zbog UIO. Dodik: Ako je tako, onda smo počeli da se varamo
09.02.2023 16:01 Autor: Raport
Da će Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) odnosno pozicija direktora biti kamen spoticanja u koaliciji na državnom nivou postalo je jasno prošle sedmice.
Danas je Milorad Dodik priču o tome nazvao prevarom.
Naime, Dodik tvrdi da je pozicija direktora UIO pripala RS-u u pregovorima o raspodjeli. Međutim, Nermin Nikšić je ranije kazao da to pripada strani iz FBiH.
Dodik je danas kazao da je za njega ta priča završena istakavši da su raspodjele usaglašane.
“Sve je bilo dogovoreno. Ne bih medijske tvrdnje komentarisao. Vidjet ćemo o čemu je riječ. UIO pripadaju srpskoj strani, Srbin nikad nije bio direktor. Bili u su Hrvati i Bošnjaci. To bi trebalo pripasti RS. Čak smo prihvatili da dio aranžmana koji je relaksirao njihovu poziciju jeste to da povučemo Šulića i usaglasimo s imenovanjem drugog čovjeka. I to je sve bio dio paketa”, rekao je Dodik.
Potom je kazao da, ako se to sad problematizira, onda je scenu pokušaj prevare.
“Ako je to promijenjeno, onda smo počeli da se varamo”, naveo je Dodik.
Da će UIO postati problem prvi je dao na znanje potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je kazao da će stav ove stranke biti čvrst. No, očito ni Dodik ne odustaje od UIO. Nikšić je ranije na pitanje novinara kazao da može i on insistirati na tome, kao i Dodik.
“Pa šte oni onda?”, pitao je Nikšić.
-
pemanapemani
#81435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti o svemu osim o svom postu koji sam komentarisao.Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 15:52Kakve to veze ima svijuti..Bosnjaci koji hoce gradjansku drzavu su debili jer su jedini na tom tonu, a ovi drugi sto hoce privatne drzave da ne kazem rasturanje drzave i etnicke podjele su ok.pemanapemani wrote: ↑09/02/2023 14:55
Zar nije Shmit uveo aparthejd građanima, a zacementirao etnička prava?
Zar nisu bili ko fol građanski protesti, a ne protesti Bošnjaka?
Ili su možda organizovani kao građanski, a u pola protesta, kada su Džaferović i Alečković uzeli mikrofon, postali su protesti Bošnjaka?
Onda su oni transparenti i parole o građanskoj državi bili šarena laža za naivne poput mene, koji su budalasto vjerovali da su protesti bili za građansku državu i provođenje presuda Suda za ljudska prava kroz izmjene IZ.
Što se mene tiče, budući protesti vozdra. A vi protestvujete po velikosrpskoj etničkoj matrici koju ste objeručke prihvatili. To pokazuju i pojedini postovi na forumu u kojima se građanska dražava opisuje kao podvala Bošnjacima.
Gluposti ocm...Bosnjaci kojih ima haman vise nego druga dva naroda zajedno traze da se svima isto donosi i odnosi pa nek
bude sta bude..ovi sto su teska manjina ne samo da hoce da imaju zagaratovano za sebe bez obzira na sve nego sad jos hcoe i ekskluzivtete prava?
Kao sto vam nije bitna istina nego ko je kaze isto tako vam nije bitna ni ideja nego ko je propagira...to govori samo o tebi da si ustvari kompleksas
Ti si napisao - Bosnjaci protestvovali jer im je Smit uveo aparthejd.
Moja malenkost se osvrnula na to kako su protesti organizovani kao gradjanski protiv dodatnih krsenja prava gradjana, pojedinaca. Glavna platforma bile presude Sejdic i Finci i Zornic, moze se reci "najgradjanskije" od plejade presuda koje se ne postuju. SDP organizovao proteste i pozvao ostale.
Onda su Dzaferovic i Alickovic uzeli mikrofon, a ti napisao kako su protestvovali Bosnjaci jer im je uveden aparthejd.
I kome to Vam?
I onda ja kompleksas.
-
meridiyan
- BHCluster
#81437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al onokad kazu da skupljaju potpise, pa gdje ih skupljas u Japanu?
- Login77777
-
Spit_fire
#81439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zakon dotice sve gradjane BiH al najvise ostecuje Bosnjake i uvodi im aprathejd ..sta je problem? Bosnjaci ne mogu imat svoja prava i interes... ako nesto i hoce moraju se priklonit nedje nekom?pemanapemani wrote: ↑09/02/2023 17:53Ti o svemu osim o svom postu koji sam komentarisao.Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 15:52
Kakve to veze ima svijuti..Bosnjaci koji hoce gradjansku drzavu su debili jer su jedini na tom tonu, a ovi drugi sto hoce privatne drzave da ne kazem rasturanje drzave i etnicke podjele su ok.
Gluposti ocm...Bosnjaci kojih ima haman vise nego druga dva naroda zajedno traze da se svima isto donosi i odnosi pa nek
bude sta bude..ovi sto su teska manjina ne samo da hoce da imaju zagaratovano za sebe bez obzira na sve nego sad jos hcoe i ekskluzivtete prava?
Kao sto vam nije bitna istina nego ko je kaze isto tako vam nije bitna ni ideja nego ko je propagira...to govori samo o tebi da si ustvari kompleksas
Moja malenkost se osvrnula na to kako su protesti organizovani kao gradjanski protiv dodatnih krsenja prava gradjana, pojedinaca. Glavna platforma bile presude Sejdic i Finci i Zornic, moze se reci "najgradjanskije" od plejade presuda koje se ne postuju. SDP organizovao proteste i pozvao ostale.
Onda su Dzaferovic i Alickovic uzeli mikrofon, a ti napisao kako su protestvovali Bosnjaci jer im je uveden aparthejd.
I kome to Vam?
I onda ja kompleksas.
Da ne ulazim u to da zakon ima za cilj da bude jedan u nizu koraka ka raspadu ove drzave...
Ta me briga ko je drzo govor...cilj protesta je bio jasan...sutra da ti dodju na vrata ti bi reko necu sa komsijom iz SDA da se borim nek nas pobiju
Taj isti SDP i svi ostali iz osmorke su nakon tih protrsta podvili repove i kao zadnje hine presutno pristali na tak zakon jer je stigla direktiva iz glavnog stana i ambasade..zakon koji im je prakticno ugasio stranku
Nama koji vole ovu zemlju
- BHCluster
#81440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ocel uspjeti da kupe avaj skupe dovoljno potpisa uskorije vrijeme?
- Login77777
#81441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
#81442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gledaj na sta su spali, Novalic ih podjebavaLogin77777 wrote: ↑09/02/2023 18:21Odkud znam. A nije me ni briga. Nisam na budzetu da mi je vazno kao nekim drugim forumasima.![]()
Ne mislim na tebe, bez ljutnje.![]()
- Login77777
#81443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidio sam to.

- Haris.ba
-
Bossona
#81445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rezultat trodecenijske politike Izetbegovića i SDA je protivustavno rušenje građanske Republike Bosne i Hercegovine i uspostave etničko aparthejdskog uređenja koje nije moglo biti legalizovano i uspostavljeno bez pristanka, podrške i potpisa Alije i njegove SDA bratije. Danas SDA botovi i njihovi sljedbenici napadaju i kmeče o aparthejdu i nepravdi prema Bošnjacima kojoj su kumovali, oni se sjetili nepravde nad Bošnjacima samo zato što im se ugožava trodecenijski koalicioni tronožac, kojima nije smetalo što su pristali na diskriminaciju i apartjed ne samo za Bošnjake u genocidnom čentitetu i GDZ-UZP aparthejdu već i sve druge građane i manjine koji su ustavno pravno građani drugog reda bez prava da budu birani. Izdajnici su uvijek bili najveći neprijatelji jer bez kontinuiteta izdaje i trgovine gtađanskjim ustavom, državom, pravima i slobodama građana RBiH sa neprijateljima i secesionistima u koaliciji na vlasti su saučesnici i krivci za posljedice njihove trodecenijske vladacine.Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 18:11Zakon dotice sve gradjane BiH al najvise ostecuje Bosnjake i uvodi im aprathejd ..sta je problem? Bosnjaci ne mogu imat svoja prava i interes... ako nesto i hoce moraju se priklonit nedje nekom?pemanapemani wrote: ↑09/02/2023 17:53
Ti o svemu osim o svom postu koji sam komentarisao.
I kome to Vam?
I onda ja kompleksas.
Da ne ulazim u to da zakon ima za cilj da bude jedan u nizu koraka ka raspadu ove drzave...
Ta me briga ko je drzo govor...cilj protesta je bio jasan...sutra da ti dodju na vrata ti bi reko necu sa komsijom iz SDA da se borim nek nas pobiju
Taj isti SDP i svi ostali iz osmorke su nakon tih protrsta podvili repove i kao zadnje hine presutno pristali na tak zakon jer je stigla direktiva iz glavnog stana i ambasade..zakon koji im je prakticno ugasio stranku
Alija Izetbegović je privatizirao Predsjedništvo, njegove funkcije i nadležnosti i tako uništio suštinu njegovog postojanja. Kako je on shvatao funkciju države najbolje se vidi iz jednog sukoba koji je imao sa Nikolom Koljevićem, srpskim članom Predsjedništva, u prisustvu Adila Zulfikarpašića. Kada je Nikola Koljević, koji je u Predsjedništvu bio zadužen za spoljnopolitičke poslove, prigovorio Izetbegoviću da putuje u Ameriku a da on o tome nema pojma, da u delegaciji vodi svoju kćerku, a da on kao član Predsjedništva nije pozvan, Izetbegović mu je odgovorio: "Znaš, ja sam razumio da je Skupština u vašim rukama, Vlada u rukama Hrvata, a Predsjedništvo u rukama nas Muslimana". Tako je "razumio" i tako djelovao čovjek koji je trebalo da bude predsjednik svih građana Bosne i Hercegovine. Kada predsjednik jedne države, umjesto da štiti ustavni poredak zemlje, neovlašteno započne tajne i javne pregovore o njenoj podjeli i prije izbijanja ratnih sukoba, drugačiji rezultat se ne može ni očekivati.
Spoiler
Show
Mijenjanje karaktera rata i insistiranje na odbrani vjere umjesto na odbrani društvenog poretka i državno-pravnog karaktera Bosne i Hercegovine, uz potpuno nesposobnost i nespremnost da se jasno i bez ostatka na vrijeme formulišu ciljevi odbrane, pristajanje na razgovore o podjeli zemlje i sjedanje za pregovarački sto sa Karadžićem i Bobanom, umanjili su težinu koju je sa sobom nosila prvobitna ocjena Londonske konferencije da se radi o agresiji na međunarodno priznatu državu, članicu Ujedinjenih nacija. Rat je umjesto međunarodne dimenzije sveden na lokalni sukob. Kasnije, agresija na Bosnu i Hercegovinu se definiše sintagmom "sukob zaraćenih strana". Alija Izetbegović nije imao mudrosti, hrabrosti a ni znanja da ovu veliku početnu diplomatsku prednost iskorist. Alija je svo vrijeme agresije imao prijateljske odnose sa agresorima na RBIH, o tome je bio zatečen i Sefer kako se odnosio o Čosiću koji ga je prvo zatvorio a onda peticijama oslobodio i nama prijevremno podvalio pred rat da im ostvari viševjekovni san proširenja zapadno od Drine
Bakirov Šefikus je to najbolje opisao ovom izjavom.

Last edited by Bossona on 09/02/2023 18:48, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#81446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prica je bila o protestima, odnosno, cilju i ucesnicima, da sad ne ponavljam.Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 18:11Zakon dotice sve gradjane BiH al najvise ostecuje Bosnjake i uvodi im aprathejd ..sta je problem? Bosnjaci ne mogu imat svoja prava i interes... ako nesto i hoce moraju se priklonit nedje nekom?pemanapemani wrote: ↑09/02/2023 17:53
I kome to Vam?
I onda ja kompleksas.
Drugo, protesti su organizivani zbog vijesti da ce VP donijeti promjene IZ u kojima ce biti onih 3% odredjenog naroda da bi uopce mogao biti biran u DN iz nekog kantona.
Protesti nisu organizovani radi 23 delegata u klubu naroda, jer ocito taj zakon ne ostecuje dodatno prava Bosnjaka kao naroda, jer da skodi valjda bi bili protesti 3. oktobra.
Samo bih volio da se otvoreno kaze, da li su Bosnjaci vecinski za BiH kao nacionalnu drzavu Bosnjaka gdje ce ostali biti nacionalne manjine sa svim zagarantovanim pravima ili za gradjansku drzavu gdje je nositelj suvereniteta gradjanin pojedinac, pa da se traze modeli od jedan covjek jedan glas do decentralizirane drzave sa unutrasnjom podjelom na 7-10 geografskih regija.
Da se razumijemo, sto se mene tice obje varijante su legitimne i legalne, samo bez prodavanja muda pod bubrege.
- Student_u_Ostavci
#81447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jako kvalitetan trol post Fadila Novalića ali ispravio bih ga i rekao da Konaković nije nastavnik tjelesnog nego magistar tjelesnog.
-
NediM17
#81448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling likes this. 
-
Hakiz
#81449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedan čovjek, jedan glas.pemanapemani wrote: ↑09/02/2023 18:47Prica je bila o protestima, odnosno, cilju i ucesnicima, da sad ne ponavljam.Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 18:11
Zakon dotice sve gradjane BiH al najvise ostecuje Bosnjake i uvodi im aprathejd ..sta je problem? Bosnjaci ne mogu imat svoja prava i interes... ako nesto i hoce moraju se priklonit nedje nekom?
Drugo, protesti su organizivani zbog vijesti da ce VP donijeti promjene IZ u kojima ce biti onih 3% odredjenog naroda da bi uopce mogao biti biran u DN iz nekog kantona.
Protesti nisu organizovani radi 23 delegata u klubu naroda, jer ocito taj zakon ne ostecuje dodatno prava Bosnjaka kao naroda, jer da skodi valjda bi bili protesti 3. oktobra.
Samo bih volio da se otvoreno kaze, da li su Bosnjaci vecinski za BiH kao nacionalnu drzavu Bosnjaka gdje ce ostali biti nacionalne manjine sa svim zagarantovanim pravima ili za gradjansku drzavu gdje je nositelj suvereniteta gradjanin pojedinac, pa da se traze modeli od jedan covjek jedan glas do decentralizirane drzave sa unutrasnjom podjelom na 7-10 geografskih regija.
Da se razumijemo, sto se mene tice obje varijante su legitimne i legalne, samo bez prodavanja muda pod bubrege.
Nikakve regije, dva nivoa, država i opštine. Što manje administracije.
- Pandakonda
#81450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakav pobogu crni aparthejd ako sva 3 naroda imaju isti broj delegata u klubovima naroda ?Spit_fire wrote: ↑09/02/2023 18:11Zakon dotice sve gradjane BiH al najvise ostecuje Bosnjake i uvodi im aprathejd ..sta je problem? Bosnjaci ne mogu imat svoja prava i interes... ako nesto i hoce moraju se priklonit nedje nekom?pemanapemani wrote: ↑09/02/2023 17:53
I kome to Vam?
I onda ja kompleksas.