Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#81401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

pemanapemani wrote: 09/02/2023 14:55
Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:54

I niko nista, odlikuje putina i niko nista..on je novi kooperativni Dodik..vamo Bosnjaci izadju na proteste jer Smit hoce da im uvede aprthejd kae KADIROVCI, ANTIZAPADNI
Zar nije Shmit uveo aparthejd građanima, a zacementirao etnička prava?

Zar nisu bili ko fol građanski protesti, a ne protesti Bošnjaka?

Ili su možda organizovani kao građanski, a u pola protesta, kada su Džaferović i Alečković uzeli mikrofon, postali su protesti Bošnjaka?

Onda su oni transparenti i parole o građanskoj državi bili šarena laža za naivne poput mene, koji su budalasto vjerovali da su protesti bili za građansku državu i provođenje presuda Suda za ljudska prava kroz izmjene IZ.

Što se mene tiče, budući protesti vozdra. A vi protestvujete po velikosrpskoj etničkoj matrici koju ste objeručke prihvatili. To pokazuju i pojedini postovi na forumu u kojima se građanska dražava opisuje kao podvala Bošnjacima.
Kakve to veze ima svijuti..Bosnjaci koji hoce gradjansku drzavu su debili jer su jedini na tom tonu, a ovi drugi sto hoce privatne drzave da ne kazem rasturanje drzave i etnicke podjele su ok.

Gluposti ocm...Bosnjaci kojih ima haman vise nego druga dva naroda zajedno traze da se svima isto donosi i odnosi pa nek
bude sta bude..ovi sto su teska manjina ne samo da hoce da imaju zagaratovano za sebe bez obzira na sve nego sad jos hcoe i ekskluzivtete prava?

Kao sto vam nije bitna istina nego ko je kaze isto tako vam nije bitna ni ideja nego ko je propagira...to govori samo o tebi da si ustvari kompleksas
Spit_fire

#81402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Login77777 wrote: 09/02/2023 14:57
Spit_fire wrote: 09/02/2023 14:39

Pitao sam vec...al evo nije problem

Da SDP stavi sve hrvate na listu bez ijednof srbina i bosnjaka i da ti hrvati dobiju 500k glasova u TK i KS opet ce se pitat HDZ sa 50k recimo...i tebi je to ok?
Jesi ti procitao zadnji dio mog posta? Fino sam napisao da ne podrzavam Smitove izmjene.

kompletan Dayton nije okej. Taj problem nije tek od Smitovi promjena nego od prvog dana.
Nije to samo tako u vezi DN FBiH nego na svim razinama izuzev kantona i gradova.
I na drzavnom nivou gdje imas vise Bosnjaka svi drze 33%.
Bosnjaka imas sami vise nego Hrvata i Srba zajedno pa oni na drzavnom nivou imaju 66% a Bosnjaci 33%.

A sto se tice tih Hrvata sto bi stavio SDP treba realno priznati da bi iste u 99% slucaja birali glasaci Bosnjaci. Pitanje za tebe bil bilo oke da HDZ stavi samo Bosnjake na listu i isti dobiju 500 000 glasova a SDA/NiP/NES Bosnjaci samo 50 000. i da onda HDZ Bosnjaci poput Sulica vode klub Bosnjaka u DN FBiH. :mrgreen:
Pa nek stavi sta je problem? Sutra nek bude svak glasa za sve nek dodik pobjedi ja cu mu prvi cestitat

Brate hocete nekakav napredak a konstano govorite "nemoj to naljutice se neko"...sta me briga nek se ljuti..ako je pravedna i prava stvar u pitanju mogu se samo naljutit oni nepravedni i pogresni

Reko sam sto puta...nek svi ljudi u BiH prvo budu gradjani BiH a onda nek budu indijanci ako hoce niko im ne brani. Medjutim ti hoces da si Hrvat i tjt..BiH ma yebe mi se ionako nije moja drzava, daj meni moje a eto vi ako hocete u Sarajevu birjate hrvate ko vas yebe...

Daj ba pa jbt stojite na braniku UZP bande i njihovog cilja eto kao postuj...sta da paotujem..sutra ce se pokusat ocijepit i neko ce rec pa eto postuj to

I onda dodje Smit hoce da im legalizuje te gluposti koje traze i mi kao trebamo "ma ok" "alija potpiso"...alija je sve isto ko i komsic samo jos nije da su pucali po nama..a kako je krneulo
ne bi me cudilo da i to neko kaze

EDIT: U ovom slucaju bi svak morao mislit i na druge narode ne samo na svoj jer njegov sam bi mi ne bi bio dovoljan za pobjedu. I eto to je lose nesto najgore ikad, al zato je ok da srbujes i da te istomilsjenici izaberu i ti imas legitimitet da yebes mater druga dva ...
Last edited by Spit_fire on 09/02/2023 16:05, edited 1 time in total.
sajber87

#81403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Evo jedno pitanje za one koji misle da je smit uveo blokade a ne politicka korupcija kupovina poslanika na kilu i tople kuglice. Zamislimo sutra smit donese odluku da ukida dom naroda federacije i da vlast pravi samo prosta vecina u predstavnickom domu. Nakon odluke pojavi se neki i nad hodzom hodza sa brdom love kupi 50 poslanika i kaze ja necu da formiram vlast uopste ovo sam uradio samo da vas zajebavam da vam pokazem da mogu da vas ostavim bez vlasti ako kupim dovoljan broj poslanika. Kako bi formirali vlast u totalno gradjanskom entitetu kad imate situaciju da kupljenih 50 poslanika ne zeli da je formira.
Spit_fire

#81404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Athlon64 wrote: 09/02/2023 15:40
dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:38 Nisam bio ukljucen u tu vasu raspravu jucer, mora se ponekad i radit, lol. Za mene je Avdo izgubio svaki legitimitet davnih dana, da ga je zabavno slusati pa naravno da jeste, svi mi iz BiH gotivimo teorije zavjere, ali cinjenica je da plasira informacije i polu informacije, a bogami i lazi od OSmice. I jos cemo se sjetit da je zajedno sa Lagumdzijom pokopao Bakira Hadz.

Ovaj zakon je napravljen da odgovara svim etnickim strankama, ali blokade nije skinuo. Sad neki herr svabo polulegitmni popravlja sta je zasro.
Eh da, kad smo kod toga, ja sam Avdu Avdica do prosle godine smatrao jednim shizofrenim likom i teoreticarem zavjere (kao u Srbiji sto je bio onaj Lazanski npr.), posebno kad je pricao o ruskom uticaju u Evropi, regionu i kod nas.

Prije godinu i jace je najavio da ce biti oslobadajujuca presuda u ovom zadnjem slucaju Memic i obrazlozio zasto.

Nakon rata u Ukrajini i svega sto se izdesavalo - pokazao se kao vrlo legitiman izvor informacija - nebitno odakle ih dobija. Ali otrpilike sve sto je rekao, iako je u momentu zvucalo kao sci-fi - na kraju se ispostavilo tacnim.
Vise puta sam citirao neke navode iz B92 dokumentaraca al sta cu kad su slicni

Ovako je isto Legija govorio kad ih je Cume povalio "Kakva ste vi drzava kad vam ovaj krimos rijesava slucajve, sta on ima pricat debil seljak vidi mu glave"

To sto je istinu govorio koga boli qrac bitno je ko kaze a ne sta kaze
Spit_fire

#81405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 09/02/2023 16:00 Evo jedno pitanje za one koji misle da je smit uveo blokade a ne politicka korupcija kupovina poslanika na kilu i tople kuglice. Zamislimo sutra smit donese odluku da ukida dom naroda federacije i da vlast pravi samo prosta vecina u predstavnickom domu. Nakon odluke pojavi se neki i nad hodzom hodza sa brdom love kupi 50 poslanika i kaze ja necu da formiram vlast uopste ovo sam uradio samo da vas zajebavam da vam pokazem da mogu da vas ostavim bez vlasti ako kupim dovoljan broj poslanika. Kako bi formirali vlast u totalno gradjanskom entitetu kad imate situaciju da kupljenih 50 poslanika ne zeli da je formira.
Zamisli meteor padne i svi izginemo..ajde ba

Zamisli neko kupi sve clanove americkog senata?
Gandalf

#81406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Ja zamišljam Nikšića kao premijera Federacije
Znam, smiješno je, neću više :lol:
studiorum_tuzlaensis

#81407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by studiorum_tuzlaensis »

Athlon64 wrote: 09/02/2023 15:40
dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:38 Nisam bio ukljucen u tu vasu raspravu jucer, mora se ponekad i radit, lol. Za mene je Avdo izgubio svaki legitimitet davnih dana, da ga je zabavno slusati pa naravno da jeste, svi mi iz BiH gotivimo teorije zavjere, ali cinjenica je da plasira informacije i polu informacije, a bogami i lazi od OSmice. I jos cemo se sjetit da je zajedno sa Lagumdzijom pokopao Bakira Hadz.

Ovaj zakon je napravljen da odgovara svim etnickim strankama, ali blokade nije skinuo. Sad neki herr svabo polulegitmni popravlja sta je zasro.
Eh da, kad smo kod toga, ja sam Avdu Avdica do prosle godine smatrao jednim shizofrenim likom i teoreticarem zavjere (kao u Srbiji sto je bio onaj Lazanski npr.), posebno kad je pricao o ruskom uticaju u Evropi, regionu i kod nas.

Prije godinu i jace je najavio da ce biti oslobadajujuca presuda u ovom zadnjem slucaju Memic i obrazlozio zasto.

Nakon rata u Ukrajini i svega sto se izdesavalo - pokazao se kao vrlo legitiman izvor informacija - nebitno odakle ih dobija. Ali otrpilike sve sto je rekao, iako je u momentu zvucalo kao sci-fi - na kraju se ispostavilo tacnim.
Avdo je ogolio Covica sa aferama ruskog uticaja i pranje para i tu je pukla tiva SDA- HDZ na federalnom nivou, dok ljudi i dalje misle da je izborni zakon i Sporazum u Mostaru razlog što Cirilo neće sa SDA u sigurnu vlast. Osmorka je tu potrošno sredstvo, a ne dugoročni cilj.

Razlozi su puno dublji, kad jedan kriminalac neće u sigurnu koaliciju...

Sad su uzdrmani i općinski nivoi sa SDA i pušit će ga i lokalci (manjine) i firme u "središnjoj bosni" i Hercegovini. Krađa budžeta će morati usporiti, ili će otići u nebo.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 09/02/2023 16:18, edited 1 time in total.
carobnjak_N

#81408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by carobnjak_N »

Ova ekipa iz Sdfa pokazuje već sad da će blokirati šta god bude u mogućnosti, pa čak i trolati vlast, kao juče Zahi i Dević
koji su trolali oko neke proceduralne stvari, i Fortine ostavke.
Kao djeca kad ne mogu dobiti šta žele i onda se dure i ponašaju destruktivno, kao ovaj masni Df uhljeb, Begić.
sajber87

#81409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 16:02
sajber87 wrote: 09/02/2023 16:00 Evo jedno pitanje za one koji misle da je smit uveo blokade a ne politicka korupcija kupovina poslanika na kilu i tople kuglice. Zamislimo sutra smit donese odluku da ukida dom naroda federacije i da vlast pravi samo prosta vecina u predstavnickom domu. Nakon odluke pojavi se neki i nad hodzom hodza sa brdom love kupi 50 poslanika i kaze ja necu da formiram vlast uopste ovo sam uradio samo da vas zajebavam da vam pokazem da mogu da vas ostavim bez vlasti ako kupim dovoljan broj poslanika. Kako bi formirali vlast u totalno gradjanskom entitetu kad imate situaciju da kupljenih 50 poslanika ne zeli da je formira.

Ovdje govorimo o poslanicima u federaciji koji su vec bili kupljeni u blizoj istoriji, ne mjesaj babe i zabe, niko osim tebe ne pominje meteore i senatore iako je i to moguce samo u mnogo manjem procentu vjerovatnoce nego ovo o cemu ja govorim a mi zivimo vec 25 godina, pricamo o situaciji kupovine papaka kod nas kojih smo se nagledali koliko hoces od dejtona do danas. Sustina mog posta je da kakav god zakon imas ako postoji politicka korupcija moze doci do blokada, dakle zakljucak, uzrok problema je brutalna politicka korupcija a ne smitov zakon.
tramvajtrojka

#81410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

carobnjak_N wrote: 09/02/2023 16:17 Ova ekipa iz Sdfa pokazuje već sad da će blokirati šta god bude u mogućnosti, pa čak i trolati vlast, kao juče Zahi i Dević
Kao djeca kad ne mogu dobiti šta žele i onda se dure i ponašaju destruktivno, kao ovaj masni Df uhljeb, Begić.
pa to Begić bi da malo bude ugrozeni apartheidom Bošnjak pa malo ostali , ne moze biti jedno i drugo :lol: :lol: onda znaci da ti je ubleha o aparthejdu bosnjaka na kraju samo ubleha i da je ostalo samo SDF kmecanje :oops: :cry:
PM72

#81411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Gandalf wrote: 09/02/2023 16:07 Ja zamišljam Nikšića kao premijera Federacije
Znam, smiješno je, neću više :lol:
Moraju ga tješit i držat u pripravnosti...do sljedećih izbora
DonieBrasco

#81412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Tuzno kako je otislo u zaborav, da mediji ne znaju ili nece da prenesu da je sutra presuda Asimu Sarajlicu nakon koliko godina.
Haris.ba

#81413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 09/02/2023 16:24 Tuzno kako je otislo u zaborav, da mediji ne znaju ili nece da prenesu da je sutra presuda Asimu Sarajlicu nakon koliko godina.
Oslobadjajuca? :mrgreen:

Asim mu sredio. :bih:
BHCluster

#81414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

:thumbup: Lik ima tako plitko razmisljanje, zamisli da sad neki kunta kinte dodje i kupi sve ili vecinu zastupnika u sva tri kluba te one u predstavnickom? Intrelektualni plichak koji je rijetko vidjen.
BHCluster

#81415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

DonieBrasco wrote: 09/02/2023 16:24 Tuzno kako je otislo u zaborav, da mediji ne znaju ili nece da prenesu da je sutra presuda Asimu Sarajlicu nakon koliko godina.
Pa valjda ce prenjeti sutra presudu?
BHCluster

#81416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

tramvajtrojka wrote: 09/02/2023 16:21
carobnjak_N wrote: 09/02/2023 16:17 Ova ekipa iz Sdfa pokazuje već sad da će blokirati šta god bude u mogućnosti, pa čak i trolati vlast, kao juče Zahi i Dević
pa to Begić bi da malo bude ugrozeni apartheidom Bošnjak pa malo ostali , ne moze biti jedno i drugo :lol: :lol: onda znaci da ti je ubleha o aparthejdu bosnjaka na kraju samo ubleha i da je ostalo samo SDF kmecanje :oops: :cry:
Zato svako malo prizivate Smita?!
Haris.ba

#81417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Masni df uhljeb?

Sta je ovo? Uticaj "poskoka"? :D
BHCluster

#81418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Konkursne procedure za pozicije koje pripadaju bošnjačkim kadrovima biće ponovo provedene.

Vijeće ministara BiH danas je u Sarajevu održalo drugu redovnu sjednicu na kojoj se riješio dio kadrovske križaljke kada su u pitanju sigurnosne i policijske agencije naše zemlje.

Prema informacijama koje su objavili domaći mediji, Žarko Laketa izabran je za direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Kada je u pitanju SIPA, novi mandat dobio je Darko Ćulum, a bivši direktor Granične policije BiH Zoran Galić imenovan je za njegovog zamjenika.

Novi direktor Granične policije BiH biće Mirko Kuprešaković. Intersantno je da danas nisu imenovani bošnjački kadrovi u sigurnosnim i policijskim agencijama.

Konkursne procedure za pozicije koje pripadaju bošnjačkim kadrovima biće ponovo provedene
.
Izgleda da su Bošnjaci šišarke.
tramvajtrojka

#81419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

BHCluster wrote: 09/02/2023 16:51
tramvajtrojka wrote: 09/02/2023 16:21

pa jel' Bošnjak il ostali :oops: :oops: kmecanje nema smisla ako je ostali :lol: :lol: , jer kako je ono islo po popisu nema potrebe da se izjasnjavas bosancem i ostalim mi smo bosnjaci , gdje sad zapelo :shock: :?
Officer Crabtree

#81420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

U šta se ovaj forum pretvorio...
Spit_fire

#81421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 09/02/2023 16:21

Ovdje govorimo o poslanicima u federaciji koji su vec bili kupljeni u blizoj istoriji, ne mjesaj babe i zabe, niko osim tebe ne pominje meteore i senatore iako je i to moguce samo u mnogo manjem procentu vjerovatnoce nego ovo o cemu ja govorim a mi zivimo vec 25 godina, pricamo o situaciji kupovine papaka kod nas kojih smo se nagledali koliko hoces od dejtona do danas. Sustina mog posta je da kakav god zakon imas ako postoji politicka korupcija moze doci do blokada, dakle zakljucak, uzrok problema je brutalna politicka korupcija a ne smitov zakon.
Jeste korupcija je proble al isto tako je i jos veci problem Smitovo glupiranje u korist HdZ

Jer korupciju ces nekad iskorijenit mozda a ovo njegovo bez rata tesko

Po tebi je veci problem da neko pljacka banku nego to sto ga niko ne smije privest i osudit?

Spinujes ljudino ko sto spinuju svi HDZovci...red finoce i suzovita pa kad ne uspije na taj nacin onda red blokada pa red prijetnji i bezobrazluka...a sve da bi se dobilo ono sto je od pocetka cilj

Ajde bgt pusti sad to sto vam mi pokisavamo razvalit drzavu na sve nacine gledaj bolan lopovluka...super rijesicemo lopovluk al to i dalje ne mijenja namjeru prvonavedenu. Bacate fleske da odvucete paznju da mozete u miru i tisini radit na onom
sto je stvarni cilj
Spit_fire

#81422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

tramvajtrojka wrote: 09/02/2023 17:00

pa jel' Bošnjak il ostali :oops: :oops: kmecanje nema smisla ako je ostali :lol: :lol: , jer kako je ono islo po popisu nema potrebe da se izjasnjavas bosancem i ostalim mi smo bosnjaci , gdje sad zapelo :shock: :?
Pa sta je forto? Sta ce onda on i ostali kao i on u bosnjackoj reprezntaciji?
tramvajtrojka

#81423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 17:04

pa Forto se nije izjasnjavao bosnjakom i kukao kako je ugrozen pa promjenio etnicku pripadnost :lol: :lol: , bukvalno df patriota izdao bosnjastvo za fotelju :oops: :oops: :cry:
BHCluster

#81424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Pa sta on kaze ili mora tebe pitati sta je?
BHCluster

#81425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 17:04

Muslimanskoj kolega muslimanskoj.
Locked