Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 09/02/2023 10:17
Elmedin Konaković - Dogovor sa SDA bio bi iznevjerena nada stotina hiljada ljudi koji nisu glasali za tu stranku.
Naravno sa HDZ/UZP i SNSD to nije slucaj. :hm:
Moze li se vlast formirati bez hdz i snsd? Ako moze, objasni s kim i kako?
Spit_fire

#81377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:38
Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:25

Slazem se da je vise ovakvih novinara i emisija ne bi politicari smjeli ni doc na tv ako im namjere i ruke nisu ciste...

Sto se tice Avde ja sam jucer rekao..sve i da jeste ovo sto radi zbog SDA opet ne mijenja cinjenicu da vecina stvari koje kaze su istina.

Uostalom evo vidimo kako Dino odgovara rendom ljudima po FB, Helez se cak i javlja ljudima, a Avdu napadaju preko statusa..izvoli evo covjek ti se ponudio da se suocite. Ako nista ne krijes i ako Avdo laze dodji i raskrinkaj ga ...neces (ne smijes), pa sta cu zakljucit nego da si ti u krivu...cisto logicki...

Ovaj narativ koji sami pocinju priznavat kako po forumu tako i politicari da uospte nije bitno STA je neko reko nego KO je to reko ...je iskreno odraz izopacenosti ....

Da ne idemo dalje uzecu banalan primjer. Dan dva nakon izbora cak i u izbornoj noci Avdo je reko da je smitov zakon katastrofa jer haj sto je mimo zdravog razuma nego nije nista ni odblokirao. Tad su botovi govorili "ima dobrih stvari" a bgm i politicari ...i nazivali ga SDA kerom i neprijateljem zapada...kad eto ti ga Bum blokirase te ljudi ko iz picke....i sad AJ OTKUD OVO SMITE POMAGAJ...
Nisam bio ukljucen u tu vasu raspravu jucer, mora se ponekad i radit, lol. Za mene je Avdo izgubio svaki legitimitet davnih dana, da ga je zabavno slusati pa naravno da jeste, svi mi iz BiH gotivimo teorije zavjere, ali cinjenica je da plasira informacije i polu informacije, a bogami i lazi od OSmice. I jos cemo se sjetit da je zajedno sa Lagumdzijom pokopao Bakira Hadz.

Ovaj zakon je napravljen da odgovara svim etnickim strankama, ali blokade nije skinuo. Sad neki herr svabo polulegitmni popravlja sta je zasro.
Pa evo dodjes u emisju avdo kaze svoje "ti"kazes LAZES AVDO TO JE OSMICA IZMISLIO JER...to to i to..cao kraj price. Nego covjek te optuzi za ozbiljne stvari i iznese argumente poprilicno uvjerljive..

Umjesto da odgovoris na to, haj sto neces da se suocis, nego i u tim trksotivma po drustvenim mrezama se ne branis..nego pises j faznu "Stas ti SDA KERU VIDI TI GLAVE KAKAV TI IDI KOD OSMICE"
DonieBrasco

#81378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Last edited by DonieBrasco on 09/02/2023 13:45, edited 1 time in total.
PM72

#81379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

izvrsni direktor wrote: 09/02/2023 13:41
BHCluster wrote: 09/02/2023 10:17

Naravno sa HDZ/UZP i SNSD to nije slucaj. :hm:
Mogu li HDZ i SNSD formirati vlast bez ovih "naših",da uvedu one Fikretove iz Kladuše i još SBB koji bi bjanko pristao... :D
dr_Evil

#81380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:43
Pa evo dodjes u emisju avdo kaze svoje "ti"kazes LAZES AVDO TO JE OSMICA IZMISLIO JER...to to i to..cao kraj price. Nego covjek te optuzi za ozbiljne stvari i iznese argumente poprilicno uvjerljive..

Umjesto da odgovoris na to, haj sto neces da se suocis, nego i u tim trksotivma po drustvenim mrezama se ne branis..nego pises j faznu "Stas ti SDA KERU VIDI TI GLAVE KAKAV TI IDI KOD OSMICE"
Ja sam za to da se suoce, mislim da bi obojica bili ko bubice :D
Spit_fire

#81381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

DonieBrasco wrote: 09/02/2023 13:44 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/807741/ ... g-interesa

https://www.klix.ba/vijesti/dodik-nikad ... /230209128

U međuvremenu, kad ga Šmit nagradi radi relaksacije odnosa.
I niko nista, odlikuje putina i niko nista..on je novi kooperativni Dodik..vamo Bosnjaci izadju na proteste jer Smit hoce da im uvede aprthejd kae KADIROVCI, ANTIZAPADNI
Spit_fire

#81382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:52
Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:43

Ja sam za to da se suoce, mislim da bi obojica bili ko bubice :D
Pa i ja, evo ako ga pobije dino u raspeavi ja cu prvi rec da je Avdo levat i placenik obicni koji laze
BHCluster

#81383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote: 09/02/2023 10:17 Naravno sa HDZ/UZP i SNSD to nije slucaj. :hm:
Principijelno i programski, samo izostase ti principi i program. Vego znas li procitati napisano i kako tvoje pitanje ima smisla sa napisanim.
noviforumas

#81384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Meni je bas dobro da ima novinara kao Emela, koji se ne libe postaviti skakljivo pitanje. Jeste da je nekad mucno za gledati, ali na kraju ces zbog toga cuti sto treba od nekog politicara, umjesto da slusas foskule a voditelj klima glavom. I ona je mala maca kad pogledas, recimo, britanske novinare na BBC-u... ispreskacu gosta da ne moze do rijeci da dodje. Kazem opet, nije prijatno gledati, ali u moru klimoglavaca Emela je osvjezenje, i mene iskreno cudi sto jos uvijek pristaju da joj dolaze u goste. Lakse je na Hayat ili platiti termin kod Senada, kojem se intervjui ionako svode na nekakvo kasljucanje i mumlanje.
n+1

#81385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by n+1 »

laik1981 wrote: 09/02/2023 13:17
n+1 wrote: 09/02/2023 04:00 Šta kaže Zildžić, najbolje da ih zovemo n-torka. :lol:

A jest ga Emela rascijepala kao balvan, što ovaj i jeste. :D
Onako skace pritisak i pucaju cirevi i ostalim SDA spodobama.. Zbog onakvih pitanja se oni i boje da ostanu bez vlasti.. Kad se postavi pitanje o zaposljavanjima mimo konkursa krene im pjena na one volovske zvalje..
Krmak neotesani.
dr_Evil

#81386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

n+1 wrote: 09/02/2023 14:14
laik1981 wrote: 09/02/2023 13:17
Onako skace pritisak i pucaju cirevi i ostalim SDA spodobama.. Zbog onakvih pitanja se oni i boje da ostanu bez vlasti.. Kad se postavi pitanje o zaposljavanjima mimo konkursa krene im pjena na one volovske zvalje..
Krmak neotesani.
Kaze Zildzic dzaba smo mi dobili priliku nesto da mjenjamo kada nam je to neko oduzeo
Emela: A vi cete sada nesto mjenjati ako dodjete u vlast, sta cete mjenjati, ono sta smo do sada imali to ste isto vi.
Z: hahahah, pa ovo sta je do sad bilo bila je i osmorka

Oplakah :D
n+1

#81387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by n+1 »

Na kraju ono grananje rukama i on će nju tužiti. :D

Tužit će je jer mu je postavila pitanje. :lol: :lol: :lol: Može li kako da dođe u emisiju, ali da ga pita samo što se njemu sviđa. U toj rečenici sumirao je bahatost cijelog SDA sistema zadnjih 30 godina.
shandrprcSA

#81388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by shandrprcSA »

odavno veceg parmaka od Zildžić ne vidjeh :shock:
dr_Evil

#81389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

shandrprcSA wrote: 09/02/2023 14:35 odavno veceg parmaka od Zildžić ne vidjeh :shock:
Tek sad dodjoh do dijela kad kaze da ce je tuzit haha :D koji bidon!
Login77777

#81390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Spit_fire wrote: 08/02/2023 15:51
Login77777 wrote: 08/02/2023 15:48

E pa de reci kako? Jel to ima HDZ 13 da postavi potpredsjednika FBiH iz reda Bosnjaka? Vecinu u klubu Bosnjaka u FBiH?
Jel to moze nesto u VM proci bez Bosnjaka? Jel mogu izabrati clana Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka? Jel drze klub Bosnjaka u drzavnom DN? Drzavnom parlamentu BiH? Itd.
I kako sad bez toga svega Hrvati i Zagreb mogu neki zakon provesti u FBiH i BiH bez Bosnjaka?
Da koji zakon donesu u FBiH bez Bosnjaka?
Ja znam kako je sad, al ti si odgovorio na ono sto kazem da se moze desit i da se planira

Trenurno je uradjeno da se sto se Hrvata tice pita samo HDZ i ZG iduce je da se pitaju i za ostalo

Da ti odgovorim na pitanja..ne mogu al ne znaci da nece moci u budncosri
Znaci ne mogu bez Bosnjaka nista. Kod Hrvata se stanlo pitao HDZ, prije Smita a i sada. Nije mi poznato da su ikad drugacije glasali.

Ali evo da nije Smit nista promjenio. Bil se mogla sastaviti Vlada FBiH i da sve radi uredno? Ukljucujuci i DN FBiH.

A sto se tice Smitovi izmjena. Ne podrzavam iste. Da ne bi bila prica kako iste opravdam.
Spit_fire

#81391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Login77777 wrote: 09/02/2023 14:37
Spit_fire wrote: 08/02/2023 15:51

Ja znam kako je sad, al ti si odgovorio na ono sto kazem da se moze desit i da se planira

Trenurno je uradjeno da se sto se Hrvata tice pita samo HDZ i ZG iduce je da se pitaju i za ostalo

Da ti odgovorim na pitanja..ne mogu al ne znaci da nece moci u budncosri
Znaci ne mogu bez Bosnjaka nista. Kod Hrvata se stanlo pitao HDZ, prije Smita a i sada. Nije mi poznato da su ikad drugacije glasali.

Ali evo da nije Smit nista promjenio. Bil se mogla sastaviti Vlada FBiH i da sve radi uredno? Ukljucujuci i DN FBiH.
Pitao sam vec...al evo nije problem

Da SDP stavi sve hrvate na listu bez ijednof srbina i bosnjaka i da ti hrvati dobiju 500k glasova u TK i KS opet ce se pitat HDZ sa 50k recimo...i tebi je to ok?
pemanapemani

#81392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 13:54
DonieBrasco wrote: 09/02/2023 13:44 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/807741/ ... g-interesa

https://www.klix.ba/vijesti/dodik-nikad ... /230209128

U međuvremenu, kad ga Šmit nagradi radi relaksacije odnosa.
I niko nista, odlikuje putina i niko nista..on je novi kooperativni Dodik..vamo Bosnjaci izadju na proteste jer Smit hoce da im uvede aprthejd kae KADIROVCI, ANTIZAPADNI
Zar nije Shmit uveo aparthejd građanima, a zacementirao etnička prava?

Zar nisu bili ko fol građanski protesti, a ne protesti Bošnjaka?

Ili su možda organizovani kao građanski, a u pola protesta, kada su Džaferović i Alečković uzeli mikrofon, postali su protesti Bošnjaka?

Onda su oni transparenti i parole o građanskoj državi bili šarena laža za naivne poput mene, koji su budalasto vjerovali da su protesti bili za građansku državu i provođenje presuda Suda za ljudska prava kroz izmjene IZ.

Što se mene tiče, budući protesti vozdra. A vi protestvujete po velikosrpskoj etničkoj matrici koju ste objeručke prihvatili. To pokazuju i pojedini postovi na forumu u kojima se građanska dražava opisuje kao podvala Bošnjacima.
Login77777

#81393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Spit_fire wrote: 09/02/2023 14:39
Login77777 wrote: 09/02/2023 14:37

Pitao sam vec...al evo nije problem

Da SDP stavi sve hrvate na listu bez ijednof srbina i bosnjaka i da ti hrvati dobiju 500k glasova u TK i KS opet ce se pitat HDZ sa 50k recimo...i tebi je to ok?
Jesi ti procitao zadnji dio mog posta? Fino sam napisao da ne podrzavam Smitove izmjene.

kompletan Dayton nije okej. Taj problem nije tek od Smitovi promjena nego od prvog dana.
Nije to samo tako u vezi DN FBiH nego na svim razinama izuzev kantona i gradova.
I na drzavnom nivou gdje imas vise Bosnjaka svi drze 33%.
Bosnjaka imas sami vise nego Hrvata i Srba zajedno pa oni na drzavnom nivou imaju 66% a Bosnjaci 33%.

A sto se tice tih Hrvata sto bi stavio SDP treba realno priznati da bi iste u 99% slucaja birali glasaci Bosnjaci. Pitanje za tebe bil bilo oke da HDZ stavi samo Bosnjake na listu i isti dobiju 500 000 glasova a SDA/NiP/NES Bosnjaci samo 50 000. i da onda HDZ Bosnjaci poput Sulica vode klub Bosnjaka u DN FBiH. :mrgreen:
vee-jay

#81394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Styling wrote: 09/02/2023 13:35
Chmoljo wrote: 09/02/2023 13:23

ne znaš ni ti o obrazovanju, po vlastitom priznjanju pa komentarišeš ministricu obrazovanja.

problem je u tome što guslaš ovu priču jer je naljepila nekog koga ti gotiviš. nije uopšte problem Emela, a fino se može upratiti twitter trolčina koja se šprdala sa kasumovićem i navijala za Emelu, a onda serucka na Emelu zbog provokativnih pitanja Zildžiću.
Nisma rekla da ne znam o obrazovanju, vec da ne pratim taj sektor. Imam druge sfere interesovanja. Vjerovatno da su mi djeca u osnovnoj ili srednjoj skoli, mozda bih detaljnije i pratila.

To sto se nekim roditeljima i nastavnicima ne svidjaju promjene koje ministrica uvodi ne znaci da se te promjene nece s vremenom pokazati kao dobre. Mi kao narod imamo tu osobinu da sve sto najavljuje bilo kakvu promjenu nase svakodnevne kolotecine docekujemo na noz a da pri tome nismo uoposte sagledali zasto i zbog cega se nesto uvodi i koje su pozitivne a koje negativne strane. Ako se nesto dugorocno pokaze da ne valja, mijenjaj ga.
Stav nas kao naroda je da promjene a priori ne valjaju, ma kakve bile. Mi se promjena bojimo, i to nam je velika mana.
Odlicno - sad ste se 5 stranica svadjali svi sa svima da bi na kraju dosli do saznanja da su politicari i novinari samo odraz drustva.

Covjek bi pomislio da ste izgubili neke vrijedne momente svog zivota, ali to je dokaz da niste.

I btw: svugdje na svijetu prosjecni covjek / prosjecno drustvo ima strah od "novoga".
To je u potpunosti normalno, prirodno -- i tako treba i da ostane jer je strah najveci razlog zasto ljudska rasa i dan danas jos uvijek postoji.
Jedina je razlika u stepenu civilizacije i demokratizacije drustva - a kao sto ste zakljucili BiH, naravno, jos uvijek nije Svedska.

:thumbup:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 09/02/2023 13:59

Principijelno i programski
S kime? Ako ne sa hdz i snsd?
Student_u_Ostavci

#81396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

izvrsni direktor wrote: 09/02/2023 15:11

Pitaj ove iz Naše stranke. Oni su prije izbora znali odgovor na to pitanje na koje u praksi nema odgovora :lol:
archi_a

#81397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Nešić prije dva dana
Kako nam je rečeno iz Ministarstva sigurnosti BiH odobrenje je potpisano, ali se čeka na odluku Vijeća ministara BiH.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić za Faktor kaže kako Civilna zaštita Republike Srpske ide samostalno.

- Oni su stupili u kontakt sa Vladom Turske i dobili su saglasnot, a i od nas će dobiti ostale potrebne dozvole u skladu sa zakonom – naveo je on.

- Ovi su iskoordinirali, ovi idu, ovi čekaju i tako... Uglavnom, bit će pomoći. Ja upravo potpisujem akt ka Vijeću ministara, odluka o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje. Očekujem da Vijeće ministara usvoji što prije ovu odluku i da time budu otvorena vrata za pomoć i slanje civilnih zaštita i FBiH i RS-a – dodao je on.
Konaković jučer
"Razumijem da je želja da što prije pomognemo narodu Turske i Sirije, ali ne treba praviti oko toga političku priču zbog činjenice da ljudi nisu upoznati s nadležnostima. VIjeće ministara ne može poslati svoje ekipe jer ih nemamo, to se koordinira s entitetima. Vijeće ministara prati sve što se dešava. Možemo reagovati da se pomogne finansijskim sredstvima. Razgovarao sam s Krištom i Tegeltijom o tome i mi ćemo donijeti tu odluku danas ili sutra", rekao je Konaković u emisiji Jutro za sve na BHRT-u.

Kada je riječ o nekoordiniranim aktivnostima entitetskih vlasti, a koje se tiču slanja spasilaca u Tursku, Konaković ističe kako ne želi prigovarati nikome.

"Ne želim da prigovaram entitetskim vladama. Želim da vjerujem da su to uradili u najboljoj namjeri i mislim da je dobro što su ljudi već u Turskoj. Mislim da su obje entitetske vlade uradile dobar posao", ističe šef bh. diplomatije.
Konaković danas
O spasilačkim timovima i njihovom odlasku u Tursku kazao je sljedeće:

- Na ovoj tački smo se najduže zadržali. Kolega Nešić kaže da niti od jednog nivoa vlasti nije dobio zahtjev za reakciju - rekao je Konakovic i dodao da su obje entitetske vlade preuzele veliku odgovornost jer ako se neko od spasilaca tamo povrijedi pitanje je ko će snositi troškove jer je to trebalo ići preko Koordinacije za koje je zaduženo Ministarstvo sigurnosti koje nije dobilo nijedan zahtjev.
:-)
Poš'o, doš'o
Last edited by archi_a on 09/02/2023 15:35, edited 1 time in total.
BHCluster

#81398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Pitaj "genija" koji je odgovorio na ovaj nacin.
BHCluster

#81399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Student_u_Ostavci wrote: 09/02/2023 15:17

Pitaj ove iz Naše stranke. Oni su prije izbora znali odgovor na to pitanje na koje u praksi nema odgovora :lol:
:thumbup:
Athlon64

#81400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

dr_Evil wrote: 09/02/2023 13:38 Nisam bio ukljucen u tu vasu raspravu jucer, mora se ponekad i radit, lol. Za mene je Avdo izgubio svaki legitimitet davnih dana, da ga je zabavno slusati pa naravno da jeste, svi mi iz BiH gotivimo teorije zavjere, ali cinjenica je da plasira informacije i polu informacije, a bogami i lazi od OSmice. I jos cemo se sjetit da je zajedno sa Lagumdzijom pokopao Bakira Hadz.

Ovaj zakon je napravljen da odgovara svim etnickim strankama, ali blokade nije skinuo. Sad neki herr svabo polulegitmni popravlja sta je zasro.
Eh da, kad smo kod toga, ja sam Avdu Avdica do prosle godine smatrao jednim shizofrenim likom i teoreticarem zavjere (kao u Srbiji sto je bio onaj Lazanski npr.), posebno kad je pricao o ruskom uticaju u Evropi, regionu i kod nas.

Prije godinu i jace je najavio da ce biti oslobadajujuca presuda u ovom zadnjem slucaju Memic i obrazlozio zasto.

Nakon rata u Ukrajini i svega sto se izdesavalo - pokazao se kao vrlo legitiman izvor informacija - nebitno odakle ih dobija. Ali otrpilike sve sto je rekao, iako je u momentu zvucalo kao sci-fi - na kraju se ispostavilo tacnim.
Locked