Ma znaš da od toga nema ništa, fife i uefe su primile milione katarskih korupcionaških paretina da bi katarani sproveli neke svoje hirove. Tako je i sa klupskim fudbalom, bogatei šeici rade šta hoće, tako da kazna će biti simbolična, koji bod će se oduzet i možda jedna godina zabrane transfera. Ako i toliko.drug_profi wrote: ↑06/02/2023 14:15 kazna ima smisla ako se oduzme ono sto je steceno na prevaru.
Inace je mlacenje prazne slame
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#49326 Re: English Premier League
- Student_u_Ostavci
#49327 Re: English Premier League
City nije prekršio UEFA i FIFA pravila nego Premiership pravila i Premieship vodi postupak za period od 2009-2018te. Da UEFA vodi ovo, nema sumnje da bi prošlo bez ikakve kazne. Ali ovako, sumnjam da će dobro proći po njih.Gandalf wrote: ↑06/02/2023 14:38Ma znaš da od toga nema ništa, fife i uefe su primile milione katarskih korupcionaških paretina da bi katarani sproveli neke svoje hirove. Tako je i sa klupskim fudbalom, bogatei šeici rade šta hoće, tako da kazna će biti simbolična, koji bod će se oduzet i možda jedna godina zabrane transfera. Ako i toliko.drug_profi wrote: ↑06/02/2023 14:15 kazna ima smisla ako se oduzme ono sto je steceno na prevaru.
Inace je mlacenje prazne slame
- ShnjaZZZ
#49328 Re: English Premier League
Mislim da je ovo puno ozbiljnije nego što svi mislimo.
-
Zoooka
#49329 Re: English Premier League
Nisam upucen, jel se ovdje prica o oduzimanju titula ili oduzimanju bodova u nekim sezonama?
- vaučer
#49330 Re: English Premier League
Ne priča se o kaznama ništa još, bar ne službeno.
Sve što se zna je da imaju listu grijeha i prekršaja dugu kao rukav i da je ovo slučaj bez presedana u povijesti nogometa po obimu. Također nemaju pravo žalbe CAS-u. Ako im se potvrdi krivica, u što ne sumnjam, samo nebo je granica za kaznu koju im mogu opaliti. Vrijedno je sjetiti se da PL nije neka organizacija u vakuumu, PL čine klubovi koji u njoj igraju a skoro svi ti klubovi su zbog CIty-a trpili financijske i druge udarce. Od propuštenih kvalifikacija za Europu, naslova, relegacija u Championship - utjecaj njihovog dopinga je gotovo pa nemoguće izmjeriti.
Sve što se zna je da imaju listu grijeha i prekršaja dugu kao rukav i da je ovo slučaj bez presedana u povijesti nogometa po obimu. Također nemaju pravo žalbe CAS-u. Ako im se potvrdi krivica, u što ne sumnjam, samo nebo je granica za kaznu koju im mogu opaliti. Vrijedno je sjetiti se da PL nije neka organizacija u vakuumu, PL čine klubovi koji u njoj igraju a skoro svi ti klubovi su zbog CIty-a trpili financijske i druge udarce. Od propuštenih kvalifikacija za Europu, naslova, relegacija u Championship - utjecaj njihovog dopinga je gotovo pa nemoguće izmjeriti.
- Student_u_Ostavci
- Gandalf
#49332 Re: English Premier League
Po zaslugama ih onda i kazniti, ne moraju im uzimati titule, ialo bi ih pola Liverpool uzeo. Ali će biti važno za buduće sezone, da ne prolaze kroz njih ko slon kroz staklarsku radnju, bez ikakvih sankcija.Student_u_Ostavci wrote: ↑06/02/2023 15:23Event. kazne će se odnositi na sadašnjost i budućnost. Prošlost i titule se neće dirati.
- jeza u ledja
#49333 Re: English Premier League
Dosla cica na kolica a?
Glupo je raspravljati o proslim sezonama. Ako ih treba novcano ili bodovima kaznit bujrum. No nesto sumnjam da su jedini.
Glupo je raspravljati o proslim sezonama. Ako ih treba novcano ili bodovima kaznit bujrum. No nesto sumnjam da su jedini.
- vaučer
#49334 Re: English Premier League
Zašto je glupo raspravljati? Novčana kazna im ne znači ništa, oduzimanje bodova za aktivnu sezonu nije dovoljno. Doslovno bi bili nagrađeni za varanje.
Sumnjam da će drugi klubovi pristati na neku teatralnu kaznu bez pravog efekta, a drugi klubovi su faktor u svemu. Plus jebote od 2018 nadalje odbijaju PL-u predati tražene dokumente, dakle do grla su u kriminalu. Ili će ih razmontirati potpuno ili ništa nisu napravili.
Sumnjam da će drugi klubovi pristati na neku teatralnu kaznu bez pravog efekta, a drugi klubovi su faktor u svemu. Plus jebote od 2018 nadalje odbijaju PL-u predati tražene dokumente, dakle do grla su u kriminalu. Ili će ih razmontirati potpuno ili ništa nisu napravili.
- skafiskafsnjak
#49335 Re: English Premier League
Najmanje sto bi trebalo poslat ih u neku seosku liguvaučer wrote: ↑06/02/2023 16:09 Zašto je glupo raspravljati? Novčana kazna im ne znači ništa, oduzimanje bodova za aktivnu sezonu nije dovoljno. Doslovno bi bili nagrađeni za varanje.
-
Rob_Atl
#49337 Re: English Premier League
Ma nema kod Engleza veliki mali klub oni tretiraju sve isto. Cak sam misljenja da ce gore kazniti ove velike klubove kako bi dali primjer ostalim vecim klubovima da nema zajebancije. Sad su poceli da otkrivaju ova sranja mislim da je Barcelona slijedeca koja ce najebati od ovih velikih klubova.
-
Zoooka
#49338 Re: English Premier League
Pa ako se ispostavi da su krivi onda treba valjda i proslost dirati. Ne znam,tako logika nalaze. Citam da bi United i Liverpool mogli hajrovati po tri titule sto mi je okej ako se ispostavi da su ovi varanjem dosli do istih.Student_u_Ostavci wrote: ↑06/02/2023 15:23Event. kazne će se odnositi na sadašnjost i budućnost. Prošlost i titule se neće dirati.
- no_sekirli
#49339 Re: English Premier League
Zoooka wrote: ↑06/02/2023 16:33Pa ako se ispostavi da su krivi onda treba valjda i proslost dirati. Ne znam,tako logika nalaze. Citam da bi United i Liverpool mogli hajrovati po tri titule sto mi je okej ako se ispostavi da su ovi varanjem dosli do istih.Student_u_Ostavci wrote: ↑06/02/2023 15:23
Event. kazne će se odnositi na sadašnjost i budućnost. Prošlost i titule se neće dirati.
Ako im dokazu krivnju, jedina pravda bi bila da im se oduzme sve ono sto su osvojili na regularan nacin. U svakoj toj sezoni odredjeni broj bodova, plus u svim finalima kupa, pehar uzima drugi sudionik finala.
- Gandalf
#49340 Re: English Premier League
Ne znam, ja ne bih volio da im oduzimaju titule, kada se čitav svijet mogao pravit lud 10 godina na sve što su radili, nek se prave ludi i danas glede retrospektivnog kažnjavanja.
Ali bih im naplatio sa kamatama sve što su zasrali i to kroz cijelu narednu deceniju. Ulazili bi oni sljedećih 10 godina sa -15 u svaku sezonu, pa da vidimo to petljanje sa finansijama u narednoj dekadi.
Isti istragu sprovesti i na abramovičevom mafijaškom klubu. Nemoguće da taj putlerovac nije poslovao izvan pravila, liku na čelu piše da je režimski mafijaš.
Ali bih im naplatio sa kamatama sve što su zasrali i to kroz cijelu narednu deceniju. Ulazili bi oni sljedećih 10 godina sa -15 u svaku sezonu, pa da vidimo to petljanje sa finansijama u narednoj dekadi.
Isti istragu sprovesti i na abramovičevom mafijaškom klubu. Nemoguće da taj putlerovac nije poslovao izvan pravila, liku na čelu piše da je režimski mafijaš.
- jeza u ledja
#49341 Re: English Premier League
Zato sto prvo jebes ligu koja unazad oduzima titule i bodove. Sta smo koji kurac gledali onda i navijali? Sta ce nekom titula unazad? Ko garantuje da ce se za 5-10 godina opet oduzimati titule unazad? Sta onda koji kurac pratimo?vaučer wrote: ↑06/02/2023 16:09 Zašto je glupo raspravljati? Novčana kazna im ne znači ništa, oduzimanje bodova za aktivnu sezonu nije dovoljno. Doslovno bi bili nagrađeni za varanje.
Varali kazes? Jesu li varali na terenu? Ako su varali na terenu onda slobodno oduzimaj. Ovdje se radi o nekim drugim stvarima.
Kako mislis novcana kazna ne znaci nista? Mozda tebi ne znaci, onom ko je treba platiti znaci itekako. O novcima se ovdje i radi.
Ovisnosti od kriminala, novcana kazna, plus eventualno oduzimanje bodova za ovu sezonu, ili izbacivanje iz takmicenja, plus blokade transfera i slicno.
Uostalom oduzimanje titula i vracanje u proslost sto se tice rezultata uopste nije u opticaju.
- jeza u ledja
#49342 Re: English Premier League
Ispada sto je bogatiji vlasnik to je vise varanja? Malo nelogicno jelde.Gandalf wrote: ↑06/02/2023 16:56 Ne znam, ja ne bih volio da im oduzimaju titule, kada se čitav svijet mogao pravit lud 10 godina na sve što su radili, nek se prave ludi i danas glede retrospektivnog kažnjavanja.
Ili ce prije biti sto je bogatiji vlasnik, to su veci rezultatski uspjesi, pa su veca meta kojekakvih istraga.
-
Sid the sloth
#49343 Re: English Premier League
Jah, nema kod Engleza veliki klub, kao da se nismo nagledali kako to Englezi rade sa sudijskim odlukama. I da je tako kako kazes davno bi ovi bili kaznjeni. Itekako ima veliki klub, i veliki klub ce proci bolje nego mali.Rob_Atl wrote: ↑06/02/2023 16:26 Ma nema kod Engleza veliki mali klub oni tretiraju sve isto. Cak sam misljenja da ce gore kazniti ove velike klubove kako bi dali primjer ostalim vecim klubovima da nema zajebancije. Sad su poceli da otkrivaju ova sranja mislim da je Barcelona slijedeca koja ce najebati od ovih velikih klubova.
Idu uporedo parade po Liverpoolu i crvenom dijelu Machestera - slave se retroaktivne titule, Milner se rastocio od alkohola na autobusu koji paradila kroz grad. Dajte ljudi.
- Logovan
#49344 Re: English Premier League
Eto titula za Manchester United, a sve fol loši nakon odlaska Fergusona. 
-
isx
#49345 Re: English Premier League
Kad je City bio ‘veliki’ klub?Rob_Atl wrote: ↑06/02/2023 16:26 Ma nema kod Engleza veliki mali klub oni tretiraju sve isto. Cak sam misljenja da ce gore kazniti ove velike klubove kako bi dali primjer ostalim vecim klubovima da nema zajebancije. Sad su poceli da otkrivaju ova sranja mislim da je Barcelona slijedeca koja ce najebati od ovih velikih klubova.
- vaučer
#49346 Re: English Premier League
Daj jež molim te. Nije govno nego se pas posr’o a? Novčana kazna znači nešto petro-državi? Mogu bez da trepnu platiti pet milijardi eura sutra. Naravno da ne znači ništa. Od 2018 naovamo odbijaju surađivati s ligom i dati tražene dokumente - doslovno rogue klub, brišu guzicu pravilima. Halo?!jeza u ledja wrote: ↑06/02/2023 17:01
Zato sto prvo jebes ligu koja unazad oduzima titule i bodove. Sta smo koji kurac gledali onda i navijali? Sta ce nekom titula unazad? Ko garantuje da ce se za 5-10 godina opet oduzimati titule unazad? Sta onda koji kurac pratimo?
Varali kazes? Jesu li varali na terenu? Ako su varali na terenu onda slobodno oduzimaj. Ovdje se radi o nekim drugim stvarima.
Kako mislis novcana kazna ne znaci nista? Mozda tebi ne znaci, onom ko je treba platiti znaci itekako. O novcima se ovdje i radi.
Ovisnosti od kriminala, novcana kazna, plus eventualno oduzimanje bodova za ovu sezonu, ili izbacivanje iz takmicenja, plus blokade transfera i slicno.
Uostalom oduzimanje titula i vracanje u proslost sto se tice rezultata uopste nije u opticaju.
Ako su laganjem o parama na teren izveli 50% bolju ekipu nego bi inače mogli onda apsolutno jebeno jesu varali na terenu. Varaju isto i danas. Na vrhu Deloitte lige bolan? Koji kurac.
Da se razumijemo ja nisam da se titule ikom daju - samo da se njima oduzmu. I da, koji kurac smo gledali se i ja pitam. Jer sve ovo je bilo jasno godinama ali se šutilo ili kao ti govorilo ‘nek se rastroji stari kartel’.
- jeza u ledja
#49347 Re: English Premier League
Titule se ne oduzimaju za ovakve stvari. Nikad i nigdje.vaučer wrote: ↑06/02/2023 17:51Daj jež molim te. Nije govno nego se pas posr’o a? Novčana kazna znači nešto petro-državi? Mogu bez da trepnu platiti pet milijardi eura sutra. Naravno da ne znači ništa. Od 2018 naovamo odbijaju surađivati s ligom i dati tražene dokumente - doslovno rogue klub, brišu guzicu pravilima. Halo?!jeza u ledja wrote: ↑06/02/2023 17:01
Zato sto prvo jebes ligu koja unazad oduzima titule i bodove. Sta smo koji kurac gledali onda i navijali? Sta ce nekom titula unazad? Ko garantuje da ce se za 5-10 godina opet oduzimati titule unazad? Sta onda koji kurac pratimo?
Ako su laganjem o parama na teren izveli 50% bolju ekipu nego bi inače mogli onda apsolutno jebeno jesu varali na terenu. Varaju isto i danas. Na vrhu Deloitte lige bolan? Koji kurac.
Da se razumijemo ja nisam da se titule ikom daju - samo da se njima oduzmu. I da, koji kurac smo gledali se i ja pitam. Jer sve ovo je bilo jasno godinama ali se šutilo ili kao ti govorilo ‘nek se rastroji stari kartel’.
Naravno da ako se njima oduzmu da ce se dati drugoplasiranom. To je i razlog zasto ovoliko kukas.
Cuj laganjem izveli 50% bolju ekipu na teren.
Svaka novcana kazna ima znacenje ako je dovoljno velika. Nece se kaznjavati vlasnik, vec klub.
Inace koliko sam shvatio cijela se istraga zasniva na hakiranim dokumentima. Isti kurac ko sa WikiLeaks. Fino biras sta ces hakirati i na osnovu toga trebamo donositi zakljucke ko je igrao po pravilima a ko nije? Ma nemoj....
Inace sto se mene tice nek ih izbace u sestu ligu, ako se dokaze.
- vaučer
#49348 Re: English Premier League
A teorija zavjere btjebo.
Šta nećeš potegnuti da ih opravdaš? No dobro, tvoje pravo da umanjuješ važnost ovog. Hakirali ih jadne da ih ciljano oblate, sramota neviđena.
Ako su kršenjem pravila digli profit kluba za 200% koliko je onda bolja ekipa u odnosu na ono što bi mogli priuštiti? Po tebi nimalo. Sve isto?
Neće vlasnik nego klub a? Mwahahaha.. A isto ne vrijedi za prihode, onda može vlasnik ne mora biti klub a? Čuješ li ti sebe ikako?
Ako su kršenjem pravila digli profit kluba za 200% koliko je onda bolja ekipa u odnosu na ono što bi mogli priuštiti? Po tebi nimalo. Sve isto?
Neće vlasnik nego klub a? Mwahahaha.. A isto ne vrijedi za prihode, onda može vlasnik ne mora biti klub a? Čuješ li ti sebe ikako?
- jeza u ledja
#49349 Re: English Premier League
Iskreno, ne razumijem vise ni sta govoris.vaučer wrote: ↑06/02/2023 18:20 A teorija zavjere btjebo.Šta nećeš potegnuti da ih opravdaš? No dobro, tvoje pravo da umanjuješ važnost ovog. Hakirali ih jadne da ih ciljano oblate, sramota neviđena.