Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Gandalf

#80251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

palermo wrote: 03/02/2023 19:55
Pa ova Ilijina izjava moze znaciti samo jedno, HDZ se polako okrece ka SDA. Valjda se ne treba objasnjavati da Ilija nema svoje misljenje, on je samo kanal da se nesto kaze a da ne bude to direktno HDZ...
A osmorka se onoliko saginjala da udovolji gazdama legitimnosti. Stranke osmorke na sljedećim izborima ako dobiju po 1000 glasova nek se šutaju nogom u guzicu. Nesposobni SDP može lagano staviti ključ u bravu
Athlon64

#80252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

sajber87 wrote: 03/02/2023 19:17
Athlon64 wrote: 03/02/2023 19:05

Da da, HDZ inače mazohistička stranka koja radi protiv sebe. Ja mislim da tebi rođena mater ne vjeruje kad pričaš, a ni ti sam sebi. :lol:
Ti zaista mislis da covic vise voli vlast sa osmorkom nego sa sda, ne voli budi siguran u to vise moze da dobije od sda sto se i pokazalo do sada, jedino da su ameri umjesali prste u covicev izbor, kazem samo mozda jer vidim da se dosta pominju Hambasadori ;-) . Ali pazi ako sda uspije da kupi jos poslanika nece ni Hambasadori pomoci da formiraju federalnu vladu i isporuce hdz u sve sto zele, a hdz uvijek moze da kaze jbg mi ne bi ali imaju ruke :lol:
Brate, daj mi broj svog dilera. Jesil ti svjestan u šta nas pokušavaš ubijediti.
Hakiz

#80253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Gandalf wrote: 03/02/2023 20:00
palermo wrote: 03/02/2023 19:55
Pa ova Ilijina izjava moze znaciti samo jedno, HDZ se polako okrece ka SDA. Valjda se ne treba objasnjavati da Ilija nema svoje misljenje, on je samo kanal da se nesto kaze a da ne bude to direktno HDZ...
A osmorka se onoliko saginjala da udovolji gazdama legitimnosti. Stranke osmorke na sljedećim izborima ako dobiju po 1000 glasova nek se šutaju nogom u guzicu. Nesposobni SDP može lagano staviti ključ u bravu
Stani da vidimo to. NiP voli za sebe reći da je lider trojke i promjena baš kao i SDP.

Kada počne bježanija "Nismo mi bili glavni, oni su" :lol:
MuaDib

#80254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Dovoljno je da se priča kako SDA gubi pozicije, pa da se cijela država dovede u pitanje. Demonstracija sile, prijetnje i dehumanizacija demokratski izabrane opozicije prevazilazi sve granice normalnosti. A definiranje politike kao logike ko će koga jeftino kupiti, zaje*at, spletkarenjem prevariti, ko će kome šuknuti, uz nedostatak bilo kakve odgovornosti spram države i društva, samo daje argumente MZ da ovdje ama baš niko ne želi uređeno društvo. Posebno zabrinjava kreiranje narativa koji Bošnjake huška na sve koji ne misle kao SDA i produžena joj ruka DF, na način koji građansku državu ne predstavlja kao ideal društva, već ogoljava kao sredstvo dominacije. Što će se itekako negativno odraziti i koristiti kao sredstvo ukroćivanja prvenstveno SDA u pogledu ustavnih promjena, jer su zarad guzica u foteljama, urušili svaki argument protiv konsocijacijskih tendencija i rješenja kojima je u pogledu BiH sklona MZ.
Osmorka je prilika da se stvori inkluzivniji politička atmosfera, u kojoj se neće svaki politički zahtjev hrvatskih i srpskih stranaka dočekati kao neprijateljski akt. SDA je odlaskom rahmetli Tihića izgubila orjentir i postala servis jedne porodice, koja je zarad pozicije moći spremna na sve. A od njih su gore ove političke kukavice, jajare i transgeneracijski foteljaši. Ako padne ovaj pokušaj da se s kakve, takve tačke krene ka izgradnji moderne institucionalne države, BiH će ostati država slučaj, osuđena na pomaganje do uništenja.
Athlon64

#80255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

MuaDib wrote: 03/02/2023 20:06 Dovoljno je da se priča kako SDA gubi pozicije, pa da se cijela država dovede u pitanje. Demonstracija sile, prijetnje i dehumanizacija demokratski izabrane opozicije prevazilazi sve granice normalnosti. A definiranje politike kao logike ko će koga jeftino kupiti, zaje*at, spletkarenjem prevariti, ko će kome šuknuti, uz nedostatak bilo kakve odgovornosti spram države i društva, samo daje argumente MZ da ovdje ama baš niko ne želi uređeno društvo. Posebno zabrinjava kreiranje narativa koji Bošnjake huška na sve koji ne misle kao SDA i produžena joj ruka DF, na način koji građansku državu ne predstavlja kao ideal društva, već ogoljava kao sredstvo dominacije. Što će se itekako negativno odraziti i koristiti kao sredstvo ukroćivanja prvenstveno SDA u pogledu ustavnih promjena, jer su zarad guzica u foteljama, urušili svaki argument protiv konsocijacijskih tendencija i rješenja kojima je u pogledu BiH sklona MZ.
Osmorka je prilika da se stvori inkluzivniji politička atmosfera, u kojoj se neće svaki politički zahtjev hrvatskih i srpskih stranaka dočekati kao neprijateljski akt. SDA je odlaskom rahmetli Tihića izgubila orjentir i postala servis jedne porodice, koja je zarad pozicije moći spremna na sve. A od njih su gore ove političke kukavice, jajare i transgeneracijski foteljaši. Ako padne ovaj pokušaj da se s kakve, takve tačke krene ka izgradnji moderne institucionalne države, BiH će ostati država slučaj, osuđena na pomaganje do uništenja.
Koji si ti sa poskok foruma?
velikonja

#80256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Pandakonda wrote: 03/02/2023 19:21
velikonja wrote: 03/02/2023 18:19

pa to vi hrvati iz hercegovine, citaj kud hns, radite vec 25 godina

jebete vecinu u ovoj drzavi, jebete i opsti i apsolutnu jer vas je u nekom dovu 2/3

i sta, konstitutivni

e pa i bosnjaci su isto konstitutivni
Ja niti sam hrvat niti sam iz hercegovine. Da imas imalo razumijevanja kako konsocijacija funkcionise ne bi lupao takve gluposti da neko jebe neku vecinu. Ali razumijem te, 20 godina slusanja raznoraznih propagandi od 100% BiH pa do Komsica ljudi su u potpunosti postali odvojeni od zakonske realnosti.
meridiyan wrote: 03/02/2023 19:16 Sad vec ne mogu skupiti dovoljno potpisa za bezrezvernu podrsku Niksicu...
A nemaju ni potrebnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH potrebnu za imenovanje Vlade FBiH :?

HDZ 1990 nije ni bio planiran u koaliciji, samo osmorka plus HDZ i oni imaju dovoljno potpisa. Sto ti je receno u samoj rečenici "Nismo dio većine". Isto kao sto je Begic trubio kako nece podrzati VM a na kraju je mogao guzicu obrisati sa tim kad svakako nije dio većine.
super, evo zivimo i protklih 20, 25 godina konsocijaciju, pa sta je problem i da sad klub bosnjaka malo provodi isto
zasto tek sad zalopoljke a ne bijahose ni 2001 ( samoruparav a) ni svih ovih godina

ili je problem sto to radi klub bosnjaka, trebalo bi ga disciplinirati jel da

ko lupa gluposti, o tom po tom

ti se cudis otkud da sad grupa bosnjaka blokiran nesto sto grupa srba i grupa hrvata zeli
velikonja

#80257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

relaxirani decki, sta je ovo, ko nam je ovo rudonju naljutio?

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ima-832696

hoce li ga dinokio opet odobrovoljavati u banjoj luci, na ga herc ne opali?

a nek ode malo i covketu, da i njega odobrovolji i relaksira:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ima/482582
Bosanski_kralj

#80258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosanski_kralj »

Kako mislw formirati vlast bez SDP-a?
plavi_E

#80259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pandakonda wrote: 03/02/2023 19:21 Ja niti sam hrvat niti sam iz hercegovine.
Izvini i nije tebi licno upuceno ali po izjavama forumasa ovdje na forumu nema ni Srba ni Hrvata, Samo Bosnjaci i Jevreji i poneki Bosanac.
:D

A opet ovo ogromno razumijevanje za Covica i Dodika.
:shock:
Hakiz

#80260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

velikonja wrote: 03/02/2023 20:22 relaxirani decki, sta je ovo, ko nam je ovo rudonju naljutio?

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ima-832696

hoce li ga dinokio opet odobrovoljavati u banjoj luci, na ga herc ne opali?

a nek ode malo i covketu, da i njega odobrovolji i relaksira:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ima/482582
Ja ne brinem. Relaksiran sam.
plavi_E

#80261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

JohnnyS wrote: 03/02/2023 19:58 Ne bi valjda SDA s krstašima u koaliciju. Opet. :D
Nikad SDA nije ni tvrdila da nece sa nekim. Drugi su to tvrdili. Pobrkao si SDA sa nekim drugim.
JohnnyS

#80262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

plavi_E wrote: 03/02/2023 20:43
JohnnyS wrote: 03/02/2023 19:58 Ne bi valjda SDA s krstašima u koaliciju. Opet. :D
Nikad SDA nije ni tvrdila da nece sa nekim. Drugi su to tvrdili. Pobrkao si SDA sa nekim drugim.
Zašto SDA smije, osmorka ne smije?
Athlon64

#80263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

JohnnyS wrote: 03/02/2023 20:46
plavi_E wrote: 03/02/2023 20:43

Zašto SDA smije, osmorka ne smije?
Osmorka smije i hoće - ali ne može - u tome je razlika :izet:
plavi_E

#80264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

"Nikad sa nacionalistima"

:lol:
plavi_E

#80265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Kako se je doslo od "u zatvor ce mo poslati pola SDA" do "sta fali da Fadil i dalje bude premijer".
512MB

#80266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

plavi_E wrote: 03/02/2023 20:38
Izvini i nije tebi licno upuceno ali po izjavama forumasa ovdje na forumu nema ni Srba ni Hrvata, Samo Bosnjaci i Jevreji i poneki Bosanac.

Kae nisam rvat issami
plavi_E

#80267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

meridiyan wrote: 03/02/2023 19:53
Spoiler
Show

HDZ 1990 nije ni bio planiran u koaliciji, samo osmorka plus HDZ i oni imaju dovoljno potpisa. Sto ti je receno u samoj rečenici "Nismo dio većine". Isto kao sto je Begic trubio kako nece podrzati VM a na kraju je mogao guzicu obrisati sa tim kad svakako nije dio većine.
Ja nikako da saberem da imaju dovoljno potpisa za Schmidta. Pomozi !!!!!

Dace potpis......

HDZ ............ 15
SDP ...........- 15
NiP ............. 7
Nasa stranka... 6
POMAK.......... 1
Kasumovic..... 1
PDA.............. 1
.........
46

Nece dati potpis

SDA............. 26
DF............... 12
SBiH............ 4
NES............. 5
HDZ 1990....... 3

...............50
..........

Upitni
HNP............. 1
HRS............. 1

Ukupno......2
Ako su ovi podatci tacni (a niko od forumasa ih jos nije demantovao) onda se postavja pitanje o kakvoj vecini HDZ i Sedmosmorke se ovdje na temi prica.
velikonja

#80268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

plavi_E wrote: 03/02/2023 21:14 [
Spoiler
Show
quote=meridiyan post_id=18627070 time=1675450390 user_id=449495]
Spoiler
Show

Dace potpis......

HDZ ............ 15
SDP ...........- 15
NiP ............. 7
Nasa stranka... 6
POMAK.......... 1
Kasumovic..... 1
PDA.............. 1
.........
46

Nece dati potpis

SDA............. 26
DF............... 12
SBiH............ 4
NES............. 5
HDZ 1990....... 3

...............50
..........

Upitni
HNP............. 1
HRS............. 1

Ukupno......2
[/spoiler]
Ako su ovi podatci tacni (a niko od forumasa ih jos nije demantovao) onda se postavja pitanje o kakvoj vecini HDZ i Sedmosmorke se ovdje na temi prica.
[/quote]

pa racunalo se sa sbih i nes, pa cak i 90tka...to ti je 58 plus ova 2 hrs i hnp to je 60tak o kojim je niksic govorio

'ladno kompletan dom -sda i df, jest da ispada da je to u stvari dvanaestorka al jbg, izgurali bi se nacionalisti i kocnicari :mrgreen:
Pandakonda

#80269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

meridiyan wrote: 03/02/2023 19:53

Dace potpis......

HDZ ............ 15
SDP ...........- 15
NiP ............. 7
Nasa stranka... 6
POMAK.......... 1
Kasumovic..... 1
PDA.............. 1
.........
46

Nece dati potpis

SDA............. 26
DF............... 12
SBiH............ 4
NES............. 5
HDZ 1990....... 3

...............50
..........

Upitni
HNP............. 1
HRS............. 1

Ukupno......2
SBiH i NES će dati potpis i sa ovim izjavama kojim daju pokusavaju napraviti pritisak da bi dobili sto vise na nivou federacije i kantona. To je iskljucivo igra između SDP-a i te dvije stranke. Dodaj ruke tih stranaka i eto ti većine. I jos si fino izignorisao većinu unutar doma naroda koji mora potvrditi svaki zakon a tu SDA i DF van kluba bosnjaka ima u promilima :skoljka:
velikonja wrote: 03/02/2023 20:14

Ja niti sam hrvat niti sam iz hercegovine. Da imas imalo razumijevanja kako konsocijacija funkcionise ne bi lupao takve gluposti da neko jebe neku vecinu. Ali razumijem te, 20 godina slusanja raznoraznih propagandi od 100% BiH pa do Komsica ljudi su u potpunosti postali odvojeni od zakonske realnosti.

super, evo zivimo i protklih 20, 25 godina konsocijaciju, pa sta je problem i da sad klub bosnjaka malo provodi isto
zasto tek sad zalopoljke a ne bijahose ni 2001 ( samoruparav a) ni svih ovih godina

ili je problem sto to radi klub bosnjaka, trebalo bi ga disciplinirati jel da

ko lupa gluposti, o tom po tom

ti se cudis otkud da sad grupa bosnjaka blokiran nesto sto grupa srba i grupa hrvata zeli
Druze o kojim ti bosnjacima pricas ? Jesi ti svjestan da blokadama onda samo metu prebacujes sa hrvata na bosnjake sto bi upravo HDZu odgovaralo ? I opet ponavljam ne mozes to predstavljati kao voljom bosnjaka jer je jedan dio tih delegata potkupljen dok je jedan dio dosao iz kinder jajeta. Kako je to necija volja ? Unutar bosnjackog kluba postoje dva bloka gdje jedan ima vecinu radi gore navedenih stvari, dok drugom fali jedna ruka da se odblokira proces. To ne mozes porediti sa hrvatskim klubom koji se apsolutno homogenizirao oko HNS stranaka radi komsica i njemu slicnih.

Taj tvoj zakljucak upravo govori o kolektivnoj psihozi povelikog birackog tijela u tom sa-tz-ze trokutu. Postavio se određeni narativ gdje postoji samo jedan nacin razmisljanja i jedan narativ, i ako ti odes izvan tog narativa odjednom nisi bosnjak nego si dritan i izdajica. Je li to znaci da ne mozes biti Bosnjak ako dođes i kazes da ne mozes ignorisati problem koji ti većina hrvata pokusava objasnit ? Ili ako dođes i kazes da ne zelis blokirati neke projekte u RS-u pa da onda to koristis u politicke poene i da predstavljas da si nekoga zajebao ?

Je li tako govoris o ljudima poput Mijatovića ili Dragana Stevanovića sto imaju razumijevanje za nesto sto bi recimo Izetbegović rekao ?
Prpa.ba

#80270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Problem Trojke+ nije u tome sto botovski Mulahusici i Linge plasiraju bombe, plasirali su ih i prethodne 3 godine na nivou KS pa ih je Trojka izula iz cipela u KS.

Problem Trojke+ je sto su umjesto "nekih novih pregovaraca", dakle tvrde i jasne politike spram SNSD-a i HDZ-a, ponudili jedno za drugim simbolicko i retoricko ponizenje Bosne i Bosnjaka, potpuno abolirali SNSD i HDZ bilo kakve krivnje za blokade, separatizam i neustavno djelovanje, i sav svoj fokus prebacili na mlacenje navodno nokautirane SDA. Pored toga, krenuli su bez kurca u svatove, tj. u pravljenje vlasti bez jasne parlamentarne vecine, loveci u mutnom - cime se pokazalo da po necijem nalogu panicno pokusavaju realizovati izjalovljeni plan americke ambasade.

Tu su izgubili glasace poput mene koji nisu glasali za relaksaciju odnosa, nego za drzavnicku probosnjacku politiku koja ce udariti crvene linije i npr. dokinuti praksu finansiranja RTV HZHB bosnjackim parama. Umjesto toga, dobili smo "neke nove pregovarace" koji bi Federalnu TV transformisali u RTV HZHB.

Doslovno ako te Covic i Dodik hvale, znas da si Dritan.
Hakiz

#80271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 03/02/2023 21:28 Problem Trojke+ nije u tome sto botovski Mulahusici i Linge plasiraju bombe, plasirali su ih i prethodne 3 godine na nivou KS pa ih je Trojka izula iz cipela u KS.

Problem Trojke+ je sto su umjesto "nekih novih pregovaraca", dakle tvrde i jasne politike spram SNSD-a i HDZ-a, ponudili jedno za drugim simbolicko i retoricko ponizenje Bosne i Bosnjaka, potpuno abolirali SNSD i HDZ bilo kakve krivnje za blokade, separatizam i neustavno djelovanje, i sav svoj fokus prebacili na mlacenje navodno nokautirane SDA. Pored toga, krenuli su bez kurca u svatove, tj. u pravljenje vlasti bez jasne parlamentarne vecine, loveci u mutnom - cime se pokazalo da po necijem nalogu panicno pokusavaju realizovati izjalovljeni plan americke ambasade.

Tu su izgubili glasace poput mene koji nisu glasali za relaksaciju odnosa, nego za drzavnicku probosnjacku politiku koja ce udariti crvene linije i npr. dokinuti praksu finansiranja RTV HZHB bosnjackim parama. Umjesto toga, dobili smo "neke nove pregovarace" koji bi Federalnu TV transformisali u RTV HZHB.

Cijela gromoglasno, nadmoćno, samouvjereno, najavljivana "Promjena političke pradigme" svela se na izbacivanje SDA.

Kada su to (uslovno) uspjeli, sada više ne znaju šta će.
velikonja

#80272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Pandakonda wrote: 03/02/2023 21:22

Druze o kojim ti bosnjacima pricas ? Jesi ti svjestan da blokadama onda samo metu prebacujes sa hrvata na bosnjake sto bi upravo HDZu odgovaralo ? I opet ponavljam ne mozes to predstavljati kao voljom bosnjaka jer je jedan dio tih delegata potkupljen dok je jedan dio dosao iz kinder jajeta. Kako je to necija volja ? Unutar bosnjackog kluba postoje dva bloka gdje jedan ima vecinu radi gore navedenih stvari, dok drugom fali jedna ruka da se odblokira proces. To ne mozes porediti sa hrvatskim klubom koji se apsolutno homogenizirao oko HNS stranaka radi komsica i njemu slicnih.

Taj tvoj zakljucak upravo govori o kolektivnoj psihozi povelikog birackog tijela u tom sa-tz-ze trokutu. Postavio se određeni narativ gdje postoji samo jedan nacin razmisljanja i jedan narativ, i ako ti odes izvan tog narativa odjednom nisi bosnjak nego si dritan i izdajica. Je li to znaci da ne mozes biti Bosnjak ako dođes i kazes da ne mozes ignorisati problem koji ti većina hrvata pokusava objasnit ? Ili ako dođes i kazes da ne zelis blokirati neke projekte u RS-u pa da onda to koristis u politicke poene i da predstavljas da si nekoga zajebao ?

Je li tako govoris o ljudima poput Mijatovića ili Dragana Stevanovića sto imaju razumijevanje za nesto sto bi recimo Izetbegović rekao ?
fakat mi je pun k...oovih izjava, ima li iko jebeni dokaz

i dalje, evo malo analiziraj, neostrasceno,

volja bosnjackog naroda:
ako ali samo ako uzmemo da su i sdp i df, dio bosnjackog korpusa,jer vi to volite tako istaci
sdp15, nip 7, pomak 1, hebeni fudo 1, crnolistas kukic 1, sbih 4 nes 5 = 34
sda 26, df 12 = 38
bez sdp i df, jer njih donekle i smatram multi
xorka * 19, sda 26

koja jebena vecina, koji vam je...

i ponavljam, evo ja sam na dva nivoa glasao za ns a na jednom za df, ali mi se sve ovo gadi

sa konakovicem, kukice, fudom kasumovicem, ogresevicem i efendicem graditi bolje sutra... :zzzz:
neka otvoreno kazu, kao i njihovi uzori: hocemo jebenu vlasti, zaboli nas za narod..postenije bi bilo
a vi ih i dalje u svece uzdizite, sve i jednog sda skolovala i dvolicnjastvom zadojila
Novak20

#80273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Hakiz wrote: 03/02/2023 21:33
Prpa.ba wrote: 03/02/2023 21:28 Problem Trojke+ nije u tome sto botovski Mulahusici i Linge plasiraju bombe, plasirali su ih i prethodne 3 godine na nivou KS pa ih je Trojka izula iz cipela u KS.

Cijela gromoglasno, nadmoćno, samouvjereno, najavljivana "Promjena političke pradigme" svela se na izbacivanje SDA.

Da sam na njihovom mjestu, ja bih pitao forumaše što i kako dalje. :D
Hakiz

#80274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 03/02/2023 21:43
Hakiz wrote: 03/02/2023 21:33

Da sam na njihovom mjestu, ja bih pitao forumaše što i kako dalje. :D
Ja bih, danas, glasao za amandman na budžet koji bi pivećao invalidnine invalidima i uveo kategotije od 60 do 100 %, ne ssmo 100 % kao što je sada.

Ali, odmorka i koalicioni partner su to odbili

Dakle, znaju šta neće, neće da pomognu invalidima.

Još nisu pokazali da znaju šta hoće.

Možda "legitimni" izborni zakon hoće?

Fakat, možda znaju.
A_A_AKCIJA

#80275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

velikonja wrote: 03/02/2023 21:36 ponavljam, evo ja sam na dva nivoa glasao za ns a na jednom za df, ali mi se sve ovo gadi

sa konakovicem, kukice, fudom kasumovicem, ogresevicem i efendicem graditi bolje sutra...
A sa kim onda?

Ah, čekaj, ostane SDA :D
Locked