7 mjeseci obračunavaju i dostavljaju račune.
Nemoj samo sad nešto računati i sabirati ... pa tvrditi kako je to još dobro.
Moderator: anex
To nije pravi sir biljna zamjena koja je prije bila 5 KM maximalnokonektovan wrote: ↑03/02/2023 13:20I sir je pojeftinio donekle, ali ne i svi...u bingu je nekakav gauda i edamer na akciji 10.95 KM,..u robotu isto,..
Jesi li probao??tap3ah75 wrote: ↑03/02/2023 13:24Da prostiš ... to klincu ne valjakonektovan wrote: ↑03/02/2023 13:20
I sir je pojeftinio donekle, ali ne i svi...u bingu je nekakav gauda i edamer na akciji 10.95 KM,..u robotu isto,..
Ima isto mliječne masti po deklaraciji ko i skuplji..tj. sastav im je isti čini mi se..Nokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:26To nije pravi sir biljna zamjena koja je prije bila 5 KM maximalnokonektovan wrote: ↑03/02/2023 13:20
I sir je pojeftinio donekle, ali ne i svi...u bingu je nekakav gauda i edamer na akciji 10.95 KM,..u robotu isto,..
Slično postupam, i ja se pitam ko kupuje. Očito mnogi kupuju kojima je to nebitno ili su jednostavno navikli da kupuju. Recimo, skoro godinu se pitam ko kupuje megle puter od 9km za 250g ili njihovo milijeko 3.2 l%od 3km, pa neko reče da su vidjeli i veću cijenu. Ne dam, crkni bagro. Mogu kupiti, ali ne dam iz principa i solidarišem se s onima koji ne mogu. Sto konektovani napisa itekako su prazni marketi i centri, nigdje ziva roba, roba se manje slaže, vjerovatno je i najduži mjesec učinio svoje, ali ljudi jednostavno manje izlaze i manje kupuju. Svako ima svoje razloge za to. Kada bi se veći broj kupaca tako ponašao, kada bi još više robe propadalo, spustili bi oni većinu prozvoda.Nokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:12 Protiv neopravdanih podizanja cijena od strane prehrambene industrije i trgovaca se lako moze boriti bojkotom.
Evo na primjer ja znam da su dva puta pokusali dici cijenu pileceg filea na 13 KM medjutim brzo je vracen na ispod 10 KM a ima ga naci cak ispod 9 KM. Jednostavno narod nije kupovao jer bilo je preskupo za piletinu kao uvijek najjeftinije i najmanje cjenjeno meso u nasem podneblju.
Sa hljebom vise prolazi jer navika kupovanja hljeba je jaca ali moze se...
Ja obilazim i sve cijene gledam i ne kupujem cak iako mi mozda treba ako je napuhano. Naprimjer treba mi gauda vidim da je 15-16 KM necu je uzeti ali ni njenu biljnu zamjenu Gaudelu za nenormalnih 12 KM - izlazim na vrata ne kupujem nista i sebi kazem "nek se drogiraju to je njihovo pravo ali spustice se na zemlju"i fakat dva dana kasnije ista gauda akcija 13.45 KM ali je opet ne kupim jer sam u medjuvremenu u drugom trgovackom lancu nasao bolju za 12.95 KM kg.
Zbog pohlepe izgubili kupca sad odem i kupim tu drugu odmah kg bude mi 10 dana.
Kad bi se vecina ljudi tako ponasala vjerujem da bi se cijene unormalile ne bi bile kao 2021 ali bi rikverc bio mnogo veci nego sto je trenutno.
Jesam probao samkonektovan wrote: ↑03/02/2023 13:27Jesi li probao??
Ovaj u bingu je poljska čini mi se...ima i bayerland n akciji, oko 13 KM..
Sir je to nije onaj biljni.konektovan wrote: ↑03/02/2023 13:28Ima isto mliječne masti po deklaraciji ko i skuplji..tj. sastav im je isti čini mi se..
E to nije vidjelo pravog sira, ovaj u Robotu od 11.50 je pravi sir.
Da vidiš cijene u HR za isto...last mohicans wrote: ↑03/02/2023 13:31 Ovi Lasta proizvodi su stvarno odlični, ali što dere s gramažom. Smiješno, 150g,jedna osoba se moze sasladiti uz kafu, a nisu jeftini.
U robotu je mellona njihova robna marka,..
Nisam inžinjer ali sam sve to sam skontaoNokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:35 Da vam kao prehrambeni inzinjer nesto objasnim u vezi tehnologije i pravilnika...
Ako se proizvod zove GAUDELLA a ne GAUDA za to postoji razlog.
Ako se Mizzo zove milk drink a ne mlijeko za to postoji razlog
Ako se nesto zove Cremko a ne pavlaka za to postoji razlog.
A taj razlog je najcesce koristenje jeftinije masnoce biljnog porjekla....
Cestitam kolega po struci.Nokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:35 Da vam kao prehrambeni inzinjer nesto objasnim u vezi tehnologije i pravilnika...
Znaci da koristis zdrav razum. Cestitamtap3ah75 wrote: ↑03/02/2023 13:37Nisam inžinjer ali sam sve to sam skontaoNokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:35 Da vam kao prehrambeni inzinjer nesto objasnim u vezi tehnologije i pravilnika...
![]()
Ja sam u Robotu uzimao Melona Gaudu bila bukvalno rebrendiran Milram koji je OK.
mozes li nam onda objasniti malo detaljnije kad se vec razumijes u materiju, po tebi koje je kod nas najkvalitetnije mlijeko za uzeti, najkvalitetniji sir neke prosjecne cijene i sl, u sustini ko je po tebi najbolji proizvodjac mlijecnih proizvoda, da ne racunamo sad tu neke manje lokalne, vec ove koji se imaju uzeti u vecini prodavnica ili je to sve u 5 dekaNokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:35 Da vam kao prehrambeni inzinjer nesto objasnim u vezi tehnologije i pravilnika...
HvalaNediM17 wrote: ↑03/02/2023 13:38Cestitam kolega po struci.Nokian808 wrote: ↑03/02/2023 13:35 Da vam kao prehrambeni inzinjer nesto objasnim u vezi tehnologije i pravilnika...
Nisam smio da kupim cim sam procitao gaudella.