crazy_diamond wrote: ↑11/11/2015 15:26
PM72 wrote:
Samo ću ti na ovo replicirati pošto ostalo ne zavrjeđuje odgovor.
Možda ne znaš ili se praviš bilmez ali trebao bi znati da su momci iz Sarajeva ratovali od Krajine do Mostara.Od Treskavice do Nišića.I nisu NIKAD pare uzimali kao ti tvoji iz Živinica.A bili su i u tom Mostaru i Krajini neki momci pa su sarajlije opet išle da brane i osvajaju.I ginuli.Mnogi su vraćeni u tabutima i sanducima.Prema tome,prvo se raspitaj o nekim stvarima pa izvodi zaključke.
mani ti tu pricu, mislis da niko nema pojma ni o cemu, samo ti, pa onda pravis takva poredjenja, islo je i pola moje familije na krajinu, pa sta, nit je ko pare trazio niti je bilo ko postavljao pitanje zasto se ide tamo, dal ici ili ne ici, niti je ko smatrao kao ti da je to neka sudijska nadoknada pa bolje cuvati guzicu i cekati da sudija svira kraj. vrlo je jasna i opravdana situacija bila da se dovode pomocne snage itz drugih krajeva bih, 5. korpus je oslobadjao velika prostranstva i svako je znao da im treba pomoc u ljudstvu jer se islo u sirinu
spicastu stijenu porediti s tim je smijesno, jedno brdo s kojeg je sijana smrt po sarajevu, oko kojeg je stvorena fama da je neosvojivo, kakva je tu logika da se dovode ljudi s drugog kraja drzave da to napadaju kad imas tamo vec svoj korpus iz kojeg treba izdvojiti 50 ludjaka da to napadnu. posto je evidentno bilo da onoliko sarajevo nije bilo u stanju sabrati 50 ludaka, ludaci su eto izgleda morali biti dovodjeni, crni labudovi koje su uglavnom cinili momci iz podrinja, citao sam vase price i o tome, sarajevski borci vele da je ta spicasta stijena bila prehebena za osvajati i drzati, ako su momci iz labudova angazovani za to, red je bio i da im se plati kad idu vec tamo gdje niko ne smije od domicijelnih, krajina je druga prica, svako ko je tamo isao imao je respect prema 5. korpusu i njihovom herojstvu i uspjesima, i svakome je bilo jasno da im se mora pomoci i da su to zasluzili i prezasluzili
Čitam ovo i sad ugledah. Nemam pojma jel ovaj dijamant još na forumu, ali reći da nije bilo ludaka u Sa koji bi tu Špicu uzeli, pa uzimali su 2x.
Ja sam bio jedan od 25 ludaka koji su se spustili hladnom Miljackom u neprijateljsku pozadinu decembra 93 na - 2. I ti ćeš mi govoriti da nije bilo ludaka. Evo, moj primjer obični lik sa cvikama, da me vidiš ne bi pomislio da sam u ratu bio. 2 puta sam sam na liniji ostajao u februaru 93 u Azićima i 28. juna 95 na Stupskom brdu. U oktobru, novembru 94 sam prvi iz moje grupe prošao kroz armaturu ispred četničke linije kockajući se jer nismo znali ima li ih. Nek ti
@trokadero ispriča kako sam ja jedan sam spriječio upad 20 njihovih iz Nedžarića. A, bojao sam se i to mnogo. Sigurno ti kažem mnogo, mnogo ih je bilo i hrabrijih, spospbnijih i većih ludaka od mene.
Il, ovaj
@Drinski ovako da vrijeđa. Jbm ti PTSP što me upališe. I to 8 godina poslije