Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
palermo

#79651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 01/02/2023 15:36
palermo wrote: 01/02/2023 15:29

Pa koliko se ja sjecam, Hrvati su ovlastili Franju da pregovora. Ti bi da mijenjas volju Hrvata ???? ti si DFa - i Zeljka fan ??
bezveze me trolaš, ne nasjedam
He, ...ne trolam, al logika koju upotrebljas vice na ovo sto sam ti napisao.....Haj sad, nebitno
pemanapemani

#79652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

512MB wrote: 01/02/2023 15:34
Spit_fire wrote: 01/02/2023 15:30

Oko toga da si rekao da su prije svega Bosnjaci potrosili historijsku sansu na popisu da se izjasne ko Bosnaci i tako ugase taj model 33

Ponovicu...nikakv problem nemam da su srbi srbi hrbati hrvati ovi ovi oni oni...al da ovu drzavu ne osjecaju kao svoju tj da se ne smatraju gradjanima iste i hoce da to i formalno okoncaju...e sa tim imam
Ja nemam, ko ovu državu ne smatra svojom, neka ide u svoju rezervnu preko grane.
Pa ti po vlastitom priznanju imaš hrvatsko državljanstvo.
Otac ti je bio dragovoljac Hrvatske vojske.
Nekretnine na Hvaru, a živiš u Austriji...

Mislim, sam si ovo više puta pisao.

I onda verglaš o rezervnim domovinama i ovdje glumiš moralnu patriotsku vertikalu. :-)

Jebote, šta ljudi sebi umisle i daju za pravo.
Athlon64

#79653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

sajber87 wrote: 01/02/2023 14:50 Ne smijemo se predati, bosnjaci moraju jacati na selima i manjim gradovima gdje ih je 100% pa makar i da ih je po 150 u svakom, imas desetine sela i manjih mjesta po rs koja su bosnjacka i dan danas raditi na njihovom jacanju pomoci im da se bave poljoprivredom otkupljivati proizvode da otvaraju neke pogone da jacaju ekonomski, imaju veoma jaku dijasporu raditi sa njima, pod moranje raditi na uvodjenju bosanskog jezika i na skolskom sistemu. Sve ono sto je sda izdala ovih 25 godina i dovela nas do ove pozicije. Na kraju krajeva konstitutuvni smo u rs u, ponovicu u buducnosti sa zapadom raditi na jacanju vijeca naroda i dovodjenja na nivo doma naroda federacije a ne obrnuto kako su neznalice predlagale. Na ovom pitanju cu bar ja najvise obratiti paznju sta radi trojka na drzavnom nivou, meni je to veoma vazno pitanje. Tu mora da rade predano hurtic unutar drzave konakovic prema zapadu i buduca federalna vlada ko god je cinio. Nazalost sa hrvatima u rs u je tesko ali ne smijemo zaboraviti ni njih koliko god da ih ima
Eh upravo u ovome grmu i lezi zec. Ovo sto ti navodis ja nacelno podrzavam, ali nacin na koji se to radi jeste SDA - nacin, koji je propao nazalost zbog vise razloga. Morate shvatiti da je 21. vijek i da necete ljude zadrzati na nekom podrucju ako im donirate traktore i otkupljujete od njih prozivode poljoprivredne.

Samim tim sto se povratnicima implicira da bi se trebali baviti (iskljucivo) poljoprivredom, kupovati od njih kurbane - na neki nacin ih se ponizava.
Bosnjaci u RS su jos uvijek opstali u podrucjima gdje su koliko-toliko naslonjeni na urbane centre i gdje im nije FBIH daleko.

Ako mislis mijenjati demografsku strukturu RS - uradit ces 5x vise ako Kanton Sarajevo da 10 000 KM podsticaj za porodice koje prijave boravak u I. Sarajevu, a pri i dalje budu mogli ostvarivati sva prava (zdravstvo, skolstvo, etc.) u Kantonu Sarajevo. Problem je sto time politicari kantona sami sebi skacu u stomak, jer time gube glasacku bazu.

Naravno ni ostale "prave povratnike" ne treba zaboraviti, njima se moze pomoci sa izdasnim djecijim doplatcima koji su veci za svako naredno dijete npr.
laik1981

#79654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

pemanapemani wrote: 01/02/2023 15:44
Ja nemam, ko ovu državu ne smatra svojom, neka ide u svoju rezervnu preko grane.

I onda verglaš o rezervnim domovinama i ovdje glumiš moralnu patriotsku vertikalu. :-)

:lol:

Takvi su najvece patriote.. Najljepse je soliti mozak iz Austrije..
Last edited by laik1981 on 01/02/2023 15:46, edited 1 time in total.
dr_Evil

#79655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

channel10 wrote: 01/02/2023 15:42 Treba biti ponizan..

Relax brothers...

Bake, decembar 2019 - ponizno i relaksirano!
"Mislim da bi trebalo relaksirati odnose i očekujemo sa strane hrvatskog partnera potez, omogućivanje potpisivanje ugovora IZ BiH sa državom", kazao je.
palermo

#79656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

vee-jay wrote: 01/02/2023 15:41
Spit_fire wrote: 01/02/2023 13:37

.znaci prema neprijateljima fino da se ko ne uvrijedi? Sa druge strane Dodik ih ponizava gdje stigne, a nije ni Covicu mane
Ovo se uopste ne radi radi SNSDa i HDZa nego radi Amerikanaca i Njemaca/EU.
Vazno je pozicionirati Bosnjake (i Ostale) kao demokratski narod koji se drzi Evropskih vrijednosti i koji se bore za te vrijednosti.
Pa zar vi stvarno niste u stanju da vidite koliko ogromna geostrateska prelamanja se u ovom trenutku desavaju u svijetu.
Ili mislis da Dodik i Covic radi kriminala ganjaju veze sa Izraelcima -- dok se Turkovicka guzi sa Irancima?

Pa moze se to I drugacije iscitati...recimo, vazno je eliminirati Bosnjake kao politicki faktor a onda ce rjesenje biti mnogo lakse....

Sad bih I ja mogao napisati ovo tvoje...zar stvarno sisi u stanju da.....itd
512MB

#79657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

pemanapemani wrote: 01/02/2023 15:44

Ja i? I dalje smatram da HDZ treba sravnati sa zemljom, da se više nikad ne oporave.
palermo

#79658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 01/02/2023 15:45
channel10 wrote: 01/02/2023 15:42 Treba biti ponizan..

Relax brothers...

Bake, decembar 2019 - ponizno i relaksirano!
"Mislim da bi trebalo relaksirati odnose i očekujemo sa strane hrvatskog partnera potez, omogućivanje potpisivanje ugovora IZ BiH sa državom", kazao je.
Pa xorka kad nije Bake na ovaj nacin uspio relaksirati odnose, pokusava na drugi....." mislim da bi trebalo relaksirati odnose I pristati na izborni zakon kako trazi HDZ " dina ti, kakav ti je argument ovaj citat ?
Sanjarko

#79659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

sajber87 wrote: 01/02/2023 15:15
Sanjarko wrote: 01/02/2023 14:55

Suplja. Eno SNSD hoce da ukine i vijece naroda u RS-u, onda hoce preko imovine/zemljista da otmu imovinu/zemljiste i od ono malo Bosnjaka sta je ostalo u RS-u itd. Hrvata u RS-u fakticki i nema. Ono malo sta i ima je u mijesanim brakovima pa nece ni talasati itd.

Jednostavno u ratu su Bosnjaci i Hrvati unisteni na prostoru RS-a, prijasnjeg i sadasnjeg, i nista to nazalost kazem opet nemoze promjeniti. Ko da ja ne bi volio da moze. Realnost je nazalost drugacija.
Dodik hoce i to je argument da ce biti :lol: budi ozbiljan, svi mi imamo svoje zelje kad bi bilo ko sta hoce. Evo ja sad ko prosjecan gradjanin da ti kazem, to sto dodik hoce nece se desiti a u buducnosti cemo vidjeti ko je u pravu dodik i ti na jednoj strani ili ja :D
Nije smijesno, ni za ismijavanja, nego je ozbiljno. Takva je prica isla i predrat, nece i sl.
dr_Evil

#79660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 01/02/2023 15:49
Pa xorka kad nije Bake na ovaj nacin uspio relaksirati odnose, pokusava na drugi....." mislim da bi trebalo relaksirati odnose I pristati na izborni zakon kako trazi HDZ " dina ti, kakav ti je argument ovaj citat ?
Susjed, daj link prvo, pa cu ti reci. Nemam pojma ko je to rekao i kada, ko iz cetvorke?
Last edited by dr_Evil on 01/02/2023 15:59, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#79661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 01/02/2023 15:43
DaysleepeR wrote: 01/02/2023 15:36

bezveze me trolaš, ne nasjedam
He, ...ne trolam, al logika koju upotrebljas vice na ovo sto sam ti napisao.....Haj sad, nebitno
sva tri učesnika u diskusiji sa mnom mi stavljaju riječi u usta, možda me miješaju s nekim

ja sam samo reagovao na neke stvari koji se nabacuju kao krivica određenim partijama a nikako nisu njihova krivica, mogu biti samo krivica direktnih učesnika kada se nešto potpisivalo, plus, NIKO, ali NIKO nema ni snagu (domaće patriotske stranke), niti volju (međunarodna zajednica) da to promijeni

dok je bošnjačka diplomatija obilazila zemlje zaljeva, hrvati su lobirali u EU, pa više od 8 godina da ih se zaštiti od "komšića" i rezultati su evidentni

jesu nama islamske zemlje prijatelji, ali njihov uticaj na naš prostor i na faktore koji nam rade o glavi je nula

na te adrese treba adresirati sranje u kojem se nalazimo, i na to ja reagujem

i previše se vežete na riječi političara, njihov je posao da lažu

svi lažu

hajd sad vozdra, nemam ja živaca za ovolike notifikacije
Novak20

#79662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Spit_fire wrote: 01/02/2023 15:30

Oko toga da si rekao da su prije svega Bosnjaci potrosili historijsku sansu na popisu da se izjasne ko Bosnaci i tako ugase taj model 33

Ponovicu...nikakv problem nemam da su srbi srbi hrbati hrvati ovi ovi oni oni...al da ovu drzavu ne osjecaju kao svoju tj da se ne smatraju gradjanima iste i hoce da to i formalno okoncaju...e sa tim imam
:lol:

Otiš'o si iz naše države, bolje ti je u Austriji bila ona rezervna ili ne, nalazi se preko granice.

Koga briga što ti smatraš i što bi drugi trebali da rade.
sajber87

#79663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

noviforumas wrote: 01/02/2023 15:42
sajber87 wrote: 01/02/2023 15:24
Evo da ti odgovorim hdz insistira a df sda ne daju i tako vuci siti i ovce na broju dok se boje ne rastope, kolju se medjusobno a vladaju i krse medjusobno nas novac i tako bi oni mogli u nedogled da velikom bratu nije pukao film i vjerovatno ovo je moja pretposravka uzeo covica na koljeno i rekao slusaj dragane od sada ovako, nema vise koljemo se( pred izbore) volemo se (poslije izbora) koljemo se volemo se itd. Covic je pametan insan vezan za maticnubstranku koja upravlja zemljom u eu, nije ludak kao ovi nasi iranci i okrenuo se zapadu. Vidi covjek kuda stvari idu i okrenuo se zapadu.
Postovao bi ja sda i df i njihovu mrznju prema hdz u :D samo da kazu sa uzp ovcima nikad u vlast :D , ali nesto sumnjam da ce to reci hmmmm :D
Znaci nemas odgovora, OK. Postenije je samo reci da im treba dati sta zele, neko praviti te bizarne konstrukcije o slabljenju politickog subjekta kroz jacanje istog.
Razumijem da ti se ne svidja odgovor ok je to
JohnnyS

#79664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

A_A_AKCIJA wrote: 01/02/2023 14:35
Spit_fire wrote: 01/02/2023 14:12 ja se zaista ovakvog natativa i relativizacije HDZ i SNSD ne sjecam...
Reče hladno i osta živ.

Nije ti sjećanje osvježilo ni foto podsjećanje što Komšo fino reče da nema ništa protiv dana RS.

Da je to rekao neko od Osmorke, ti bi ovdje prizivao kuku i motiku.

I kako ono reče onaj iz SDA: bili smo i ostali zajadno
Spit_fire

#79665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

vee-jay wrote: 01/02/2023 15:41
Spit_fire wrote: 01/02/2023 13:37

.znaci prema neprijateljima fino da se ko ne uvrijedi? Sa druge strane Dodik ih ponizava gdje stigne, a nije ni Covicu mane
Ovo se uopste ne radi radi SNSDa i HDZa nego radi Amerikanaca i Njemaca/EU.
Vazno je pozicionirati Bosnjake (i Ostale) kao demokratski narod koji se drzi Evropskih vrijednosti i koji se bore za te vrijednosti.
Pa zar vi stvarno niste u stanju da vidite koliko ogromna geostrateska prelamanja se u ovom trenutku desavaju u svijetu.
Ili mislis da Dodik i Covic radi kriminala ganjaju veze sa Izraelcima -- dok se Turkovicka guzi sa Irancima?
Imas stranke koje ne priznaju drzavu koje bastine ideale UzP i Genocida sa jedne i imas sttanke koje su za zajednicki zivot sa druge strane

I sad ove druge treba stavljat na nekave mape i obrazovat ih...
Spit_fire

#79666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

JohnnyS wrote: 01/02/2023 15:55
A_A_AKCIJA wrote: 01/02/2023 14:35

Reče hladno i osta živ.

Nije ti sjećanje osvježilo ni foto podsjećanje što Komšo fino reče da nema ništa protiv dana RS.

Da je to rekao neko od Osmorke, ti bi ovdje prizivao kuku i motiku.

Super eto isti ste ko SDA sad to ponosno i izgovorite
dr_Evil

#79667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 01/02/2023 15:56

Imas stranke koje ne priznaju drzavu koje bastine ideale UzP i Genocida sa jedne i imas sttanke koje su za zajednicki zivot sa druge strane

I sad ove druge treba stavljat na nekave mape i obrazovat ih...
To sta ti pricas je nebitno, vazno je ko je jaci i ko ima bolji lobij. Danas ne postoji Palestina, ali postoji Izrael.
JohnnyS

#79668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Spit_fire wrote: 01/02/2023 15:57
JohnnyS wrote: 01/02/2023 15:55

Unatoč tvom ograničenom načinu razmišljanja nije svaki Hrvat navijač HDZa. I naravno da su HDZ, SDA i SNSD jako slični jedni drugima, po pitanju kriminala identični, po ostalim pitanjima su u skladu sa svojom biračkom bazom.
Ja sam za onu stranku čiji si ti kobajagi član, a držiš SDA priču od izbora do danas. Tako da ćeš ti bit puno sretniji HDZom po svoj prilici nego ja kad se stari partneri ponovno uhvate u zagrljaj. Prva ljubav ipak zaborava nema
Athlon64

#79669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

JohnnyS wrote: 01/02/2023 16:01

Unatoč tvom ograničenom načinu razmišljanja nije svaki Hrvat navijač HDZa. I naravno da su HDZ, SDA i SNSD jako slični jedni drugima, po pitanju kriminala identični, po ostalim pitanjima su u skladu sa svojom biračkom bazom.
Ja sam za onu stranku čiji si ti kobajagi član, a držiš SDA priču od izbora do danas. Tako da ćeš ti bit puno sretniji HDZom po svoj prilici nego ja kad se stari partneri ponovno uhvate u zagrljaj. Prva ljubav ipak zaborava nema
Brate ti ne kontas osnovnu logiku ovdje - znaci ako je stranka X u koaliciji sa strankom Y koju mrzi najvise od svih, ja onda glasam za stranku Z - ako stranka Z ide u koaliciju sa strankom Y - jos vise im podilaziti nego stranka X ... naravno da ce taj koji je glasao za stranku Z biti razocaran tom strankom.

Sljedece: Jako mali broj stranackih poslusnika bezrezervno podrzava stranku za koju je glasao, postoji i sasvim solidan broj "swing" glasaca - posebno medju Bosnjacima. Evo ja sam prvi takav. Jednostavno u tom momentu glasas ZA ili PROTIV neke politike - ako ta stranka za koju si glasao promjeni svoju politiku - mijenjas i ti svoje opredjeljenje na iducim izborima...
Last edited by Athlon64 on 01/02/2023 16:12, edited 1 time in total.
Spit_fire

#79670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Jedino sto mogu prema HDZu drzat je linija
dr_Evil

#79671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ne znam ko to manje želi. To bi moglo biti u slučaju samo neke atomske nužde. Vlada FBiH, vjerujete, bit će vrlo brzo formirana zato što ćete vidjet jedan proces koji pokazuje da imamo većinu u Vladi Fadila Novalića. Dakle, tamo sjedi pet HDZ ministara, četiri SBB i jedan je NiP. Ukoliko SDA obesmisli ili blokira sve ove procese tamo ćemo donositi odluke kako ova koalicija želi i time ne vidim potrebu da oni silom i novcem ostanu na vlasti", zaključio je Konaković.
Ovaj ahbab od @Styling postao pravo neozbiljan.
JohnnyS

#79672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Athlon64 wrote: 01/02/2023 16:07

Brate ti ne kontas osnovnu logiku ovdje - znaci ako je stranka X u koaliciji sa strankom Y - mrzi najvise od svih, ja onda glasam za stranku Z - ako stranka Z ide u koaliciju sa strankom Y - jos vise im podilaziti nego stranka X ... naravno da ce taj koji je glasao za stranku Z biti razocaran tom strankom.

Sljedece: Jako mali broj stranackih poslusnika bezrezervno podrzava stranku za koju je glasao, postoji i sasvim solidan broj "swing" glasaca - posebno medju Bosnjacima. Evo ja sam prvi takav. Jednostavno u tom momentu glasas ZA ili PROTIV neke politike - ako ta stranka za koju si glasao promjeni svoju politiku - mijenjas i ti svoje opredjeljenje na iducim izborima...
Ja smatram svaki razlog da za nekog glasaš sasvim opravdanim. To je tvoj ili bilo čiji glas i glasaš po svom nahođenju, nema veze jel razlog pozitivan, jel u pitanju mržnja protiv nekoga ili glasaš za nekog jer ima dobre ženske na listi.
Pitanje koje se nameće je zašto, a tu se misli prije svega na ove kao zabrinute članove SDPa kakav kolega tvrdi da jest, zašto je SDP ako uđe u koaliciju s HDZ-om izdajnička dritanovska stranka, a kad SDA to uradi, onda je to nužnost?
I s kime je stari ezdepeovac spit_fire mislio da će SDP sastavljati vlast nakon izbora?
Athlon64

#79673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

dr_Evil wrote: 01/02/2023 16:11
Ne znam ko to manje želi. To bi moglo biti u slučaju samo neke atomske nužde. Vlada FBiH, vjerujete, bit će vrlo brzo formirana zato što ćete vidjet jedan proces koji pokazuje da imamo većinu u Vladi Fadila Novalića. Dakle, tamo sjedi pet HDZ ministara, četiri SBB i jedan je NiP. Ukoliko SDA obesmisli ili blokira sve ove procese tamo ćemo donositi odluke kako ova koalicija želi i time ne vidim potrebu da oni silom i novcem ostanu na vlasti", zaključio je Konaković.
Ovaj ahbab od @Styling postao pravo neozbiljan.
Treba joj reci da ne iznosi na forum par dana unaprijed sta se u kuci prica...
JohnnyS

#79674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Spit_fire wrote: 01/02/2023 16:10

Jedino sto mogu prema HDZu drzat je linija
Držat ćeš je kao i u prethodnim mandatima, s osmjehom, svak svoj rajon ima
palermo

#79675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 01/02/2023 15:50
palermo wrote: 01/02/2023 15:49
Susjed, daj link prvo, pa cu ti reci. Nemam pojma ko je to rekao i kada, ko iz cetvorke?
Pa nije niko rekao, to sam ja rekao, referirajuci se na tvoj citat Baketovih rijeci. Kako ti je I zasya je ovaj Baketov citat argument ?
Locked