Pa niko ni nema ništa protiv dana RS, sporan je datum.
Šuplja.
Kljujić, Boras, Komšić (Ivo) su bili članovi Predsjedništva Republike BiH iz reda hrvata.palermo wrote: ↑01/02/2023 15:02Hoces reci da BiH nije zemlja I Hrvata???DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 14:43
Ama bolan, kako vam kao protuargument da je Alija poklonio Hrvatima 30% odlučivanja u državi može biti da je Franjo potpisao isto?
Naravno da je potpisao kad nije njegova zemlja. Što je Alija potpisao?
Ako bi u svakom slučaju imali 33-33-33 oko čega je diskusija ovdje?Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 15:11LazDaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 14:57
Ja sam prvi da potpišem to, ili glasam na referendumu.
Mi smo šansu za to propustili kada je bio popis pa su bile velike kampanje da se ni slučajno ne izjašnjava kao bosanac jer je to podržavanje genocida.
Zato sad imamo konstitutivne, legitimne, i 33-33-33.
Namcese narativ tako da je cilj da Bosnjaci podijele BiH na 3
Da su svi Bosnjaci pogazili svoji navionalnu pripadnost i izjasnili ko Bosanci onda bi imao oko 65% Bosnaca i ostalo srbe i hrvati i opet bi imal 33 33 33
Problem je sto je Bosnjak Bosanac a za srbe i hrvate se podrazumijeva "hajfe bgt znas kakvi su"
Evo da ti odgovorim hdz insistira a df sda ne daju i tako vuci siti i ovce na broju dok se boje ne rastope, kolju se medjusobno a vladaju i krse medjusobno nas novac i tako bi oni mogli u nedogled da velikom bratu nije pukao film i vjerovatno ovo je moja pretposravka uzeo covica na koljeno i rekao slusaj dragane od sada ovako, nema vise koljemo se( pred izbore) volemo se (poslije izbora) koljemo se volemo se itd. Covic je pametan insan vezan za maticnubstranku koja upravlja zemljom u eu, nije ludak kao ovi nasi iranci i okrenuo se zapadu. Vidi covjek kuda stvari idu i okrenuo se zapadu.noviforumas wrote: ↑01/02/2023 15:12Ja sam tebe vec pitao ovih dana da mi objasnis svoju logiku, ali nije ti uspijevalo. Evo, opet te pitam. Zaboravi na politiku, hajde samo logikom da se bavimo.sajber87 wrote: ↑01/02/2023 14:12 Ja za hdz govorim dugo, nacin na koji se pokusava oslabiti hdz je potpuno pogresan i dovodi samo do njihovog jacanja, dok 70% plus hrvata u bosni glasa za hdz bice vlast, oni u domu naroda nisu kupili nikoga jer nisu imali potrebe nisu ni pokusavali a i znaju da ta vrsta politicke korupcije bi im se obila o glavu kad tad. Hdz ce moci otici u opoziciju kad dobiju snaznu opoziciju u hrvatskom birackom tijelu. Prijetnjama( najvise df i sda) kako cemo izbaciti iz vlade federacije hdz i stranke sa hrvatskim predznakom i glasanjem za komsica dovode da je hdz nikad jaci. Ne mozes raditi skoro 20 godina isto(komsic) i ocekivati drugaciji rezultat. Do nas je kao vecinskog naroda kuda ce bosna ici. Hdz nije glup, vidi kuda stvari idu oko agresije na ukrajinu zauzeli su pravu stranu a nase ludake ostavili da koketiraju sa iranom erdoganom putinom itd i tako unistavaju bosnjake
Ti tvrdis:
1. Izbor Komsica je izvor problema i tenzija, treba Hrvatima dati da na neki nacin sami izaberu "legitimnog" clana predsjednistva
2. To je dobro za BiH, jer ce se time razbiti monopol HDZ-a i stvoriti politicki pluralizam kod hrvatskog naroda.
Prirodno se namecu neka pitanja:
Zasto HDZ toliko insistira na clanu predsjednistva, kad bi to stvorilo pluralizam kod Hrvata, i oslabilo HDZ? Zasto bi HDZ htio da razbije vlastiti monopol nad hrvatskim glasackim tijelom? Odakle HDZ-u potreba da sam sebe ugasi? Zasto Zagreb podrzava HDZ, odnosno zasto podrzava politiku koja ce, po tebi, rezultirati time da se Zagreb nista ne pita u BiH?
Samo ako ispratis vlastitu logiku do kraja, zakljucak ce biti da HDZ i Zagreb zapravo zele da sami sebi iz ruku izbiju sve poluge utjecaja i moci u BiH, te zbog toga traze dodatne izmjene izbornog zakona. Odnosno svi ovi akteri, zajedno sa Schmidtom i MZ, zapravo rade u korist svoje stete.
Ja ne znam shvatas li koliko mentalne akrobatike i deluzija je potreban da se dodje do ovakvog zakljucka, a na to se tvoji argumenti svode. Nisi ti jedini, nista licno, mnogi ovo tvrde, a doslovno se kosi sa logikom i zdravim razumom.
Imaš logičku grešku u zaključivanju. Ne ulazeći u rješenja, HDZ insistira na članu predsjedništva, majorizaciji Hrvata jer nemaju člana predsjedništva, dobija glasove na toj kampanji. Ukoliko bi imao priliku da riješi to pitanje ne bi mogao odbiti. HDZ dominira jer Hrvati nemaju člana predsjedništva i gradi svoju poziciju na toj priči. Čak i ako bi rješavanje tog pitanja uticalo na njihov položaj u njihovom biračkom tijelu ne može odbiti takvo rješenje jer bi to bilo još gore po njihov položaj i u tim krugovima bi se smatralo izdajom. Hipotetički, to je isto kao kada bi neka stranka ovdje odbila ukidanje entiteta jer to iz nekog razloga slabi njihovu poziciju.noviforumas wrote: ↑01/02/2023 14:38 Najbolji nacin da se HDZ oslabi je da mu se da sto zeli, to jest dodatne izmjene izbornog i mjesto u predsjednistvu. Naime, HDZ insistira na tome da se promijeni nacin izbora clana predsjednistva ne da da bi ojacao svoju poziciju, nego da bi ojacao stranke sa hrvatskim predznakom koje su mu konkurencija i tako sam sebe ugasio. Dakle, HDZ je zapravo pro-BiH stranka koja igra 4D sah koji mi obicni smrtnici jednostavno ne kontamo.
Pa koliko se ja sjecam, Hrvati su ovlastili Franju da pregovora. Ti bi da mijenjas volju Hrvata ???? ti si DFa - i Zeljka fan ??DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 15:18Kljujić, Boras, Komšić (Ivo) su bili članovi Predsjedništva Republike BiH iz reda hrvata.
Oko toga da si rekao da su prije svega Bosnjaci potrosili historijsku sansu na popisu da se izjasne ko Bosnaci i tako ugase taj model 33DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 15:19Ako bi u svakom slučaju imali 33-33-33 oko čega je diskusija ovdje?Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 15:11
Laz
Namcese narativ tako da je cilj da Bosnjaci podijele BiH na 3
Da su svi Bosnjaci pogazili svoji navionalnu pripadnost i izjasnili ko Bosanci onda bi imao oko 65% Bosnaca i ostalo srbe i hrvati i opet bi imal 33 33 33
Problem je sto je Bosnjak Bosanac a za srbe i hrvate se podrazumijeva "hajfe bgt znas kakvi su"
Lazmirza_15 wrote: ↑01/02/2023 15:24Imaš logičku grešku u zaključivanju. Ne ulazeći u rješenja, HDZ insistira na članu predsjedništva, majorizaciji Hrvata jer nemaju člana predsjedništva, dobija glasove na toj kampanji. Ukoliko bi imao priliku da riješi to pitanje ne bi mogao odbiti. HDZ dominira jer Hrvati nemaju člana predsjedništva i gradi svoju poziciju na toj priči. Čak i ako bi rješavanje tog pitanja uticalo na njihov položaj u njihovom biračkom tijelu ne može odbiti takvo rješenje jer bi to bilo još gore po njihov položaj i u tim krugovima bi se smatralo izdajom. Hipotetički, to je isto kao kada bi neka stranka ovdje odbila ukidanje entiteta jer to iz nekog razloga slabi njihovu poziciju.noviforumas wrote: ↑01/02/2023 14:38 Najbolji nacin da se HDZ oslabi je da mu se da sto zeli, to jest dodatne izmjene izbornog i mjesto u predsjednistvu. Naime, HDZ insistira na tome da se promijeni nacin izbora clana predsjednistva ne da da bi ojacao svoju poziciju, nego da bi ojacao stranke sa hrvatskim predznakom koje su mu konkurencija i tako sam sebe ugasio. Dakle, HDZ je zapravo pro-BiH stranka koja igra 4D sah koji mi obicni smrtnici jednostavno ne kontamo.
Pa evo ovaj put je zamalo doslo do toga - pa je Schmidt podebljao legitimno predstavljanje, da naredna 3 ciklusa ne moze doci do toga, a kad za 3 ciklusa opet dodje - onda ce opet se pojaviti neki novi Schmidt koji ce to jos podebljati.sajber87 wrote: ↑01/02/2023 14:39Naravno da znas odgovore bar kad je to u pitanju kad ti ne odgovaraju i kad nemas rjesenje za iste, rjesenje je politicki proces koji treba da traje duze vremena i koji trazi politicko strpljenje i sabur a koje nazalost nije vrlina naseg natodaAthlon64 wrote: ↑01/02/2023 14:28
Nije problem da HDZ "legitimno" predstavlja hrvatski narod, problem je sto neko ko predstavlja 10% stanovnistva - moze da ima i max 10% vlasti - a ne 100% vlasti, tj. da bukvalno nijedan zakon u drzavi bez njih ne moze proci.
Naravno - odgovor na ovo je: Alija tako u Daytonu potpisao.
Koliko ste postali predvidljivi, znam vam napamet odgovore, dobro ste dresirani, svaka cast.
mirza_15 wrote: ↑01/02/2023 15:24Imaš logičku grešku u zaključivanju. Ne ulazeći u rješenja, HDZ insistira na članu predsjedništva, majorizaciji Hrvata jer nemaju člana predsjedništva, dobija glasove na toj kampanji. Ukoliko bi imao priliku da riješi to pitanje ne bi mogao odbiti. HDZ dominira jer Hrvati nemaju člana predsjedništva i gradi svoju poziciju na toj priči. Čak i ako bi rješavanje tog pitanja uticalo na njihov položaj u njihovom biračkom tijelu ne može odbiti takvo rješenje jer bi to bilo još gore po njihov položaj i u tim krugovima bi se smatralo izdajom. Hipotetički, to je isto kao kada bi neka stranka ovdje odbila ukidanje entiteta jer to iz nekog razloga slabi njihovu poziciju.noviforumas wrote: ↑01/02/2023 14:38 Najbolji nacin da se HDZ oslabi je da mu se da sto zeli, to jest dodatne izmjene izbornog i mjesto u predsjednistvu. Naime, HDZ insistira na tome da se promijeni nacin izbora clana predsjednistva ne da da bi ojacao svoju poziciju, nego da bi ojacao stranke sa hrvatskim predznakom koje su mu konkurencija i tako sam sebe ugasio. Dakle, HDZ je zapravo pro-BiH stranka koja igra 4D sah koji mi obicni smrtnici jednostavno ne kontamo.
Neces naravno, ali ces kmecati jer je Komsic "nelegitiman Hrvat" i da treba HDZu dati sve sto zeli...DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 14:42Pa nisam ja potpisao, niti je iko kasnije pristao na ovo...Athlon64 wrote: ↑01/02/2023 14:28
Nije problem da HDZ "legitimno" predstavlja hrvatski narod, problem je sto neko ko predstavlja 10% stanovnistva - moze da ima i max 10% vlasti - a ne 100% vlasti, tj. da bukvalno nijedan zakon u drzavi bez njih ne moze proci.
Naravno - odgovor na ovo je: Alija tako u Daytonu potpisao.
Koliko ste postali predvidljivi, znam vam napamet odgovore, dobro ste dresirani, svaka cast.
I kako bi ti natjerao sve na promjene ustava pa da se zastupa prema procentu u udjelu ukupnog stanovništva?
Signurno nećeš smaranjem ljudi po forumu...
Ja nemam, ko ovu državu ne smatra svojom, neka ide u svoju rezervnu preko grane.Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 15:30Oko toga da si rekao da su prije svega Bosnjaci potrosili historijsku sansu na popisu da se izjasne ko Bosnaci i tako ugase taj model 33DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 15:19
Ako bi u svakom slučaju imali 33-33-33 oko čega je diskusija ovdje?
Ponovicu...nikakv problem nemam da su srbi srbi hrbati hrvati ovi ovi oni oni...al da ovu drzavu ne osjecaju kao svoju tj da se ne smatraju gradjanima iste i hoce da to i formalno okoncaju...e sa tim imam
Moze i tako512MB wrote: ↑01/02/2023 15:34Ja nemam, ko ovu državu ne smatra svojom, neka ide u svoju rezervnu preko grane.Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 15:30
Oko toga da si rekao da su prije svega Bosnjaci potrosili historijsku sansu na popisu da se izjasne ko Bosnaci i tako ugase taj model 33
Ponovicu...nikakv problem nemam da su srbi srbi hrbati hrvati ovi ovi oni oni...al da ovu drzavu ne osjecaju kao svoju tj da se ne smatraju gradjanima iste i hoce da to i formalno okoncaju...e sa tim imam
bezveze me trolaš, ne nasjedampalermo wrote: ↑01/02/2023 15:29Pa koliko se ja sjecam, Hrvati su ovlastili Franju da pregovora. Ti bi da mijenjas volju Hrvata ???? ti si DFa - i Zeljka fan ??DaysleepeR wrote: ↑01/02/2023 15:18
Kljujić, Boras, Komšić (Ivo) su bili članovi Predsjedništva Republike BiH iz reda hrvata.
Da je danas 93 god - ovi sa foruma bi se ponasali isto - rekli bi: sta fali sto je sahovnica na ramenu i HVO, idemo da skupa sje*emo Srbe - i tako skupa u rovovima, bratski se borilo i jednog dana samo ih ti isti suborci razoruzase i odvedose u logore... (a bili su lojalni toliko da su obukli HVO uniformu i u rov stali)...Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 14:44Pa tako su i 93 govorili dajte nam da imamo vlast gdje smo vecina i onda zajedno srbima yebemo mater..kad su dobili vlast gdje cak nisu ni vecina onda ne da nismo zajedno srbima yebali mater nego nismo vise bili ni zajednonoviforumas wrote: ↑01/02/2023 14:38 Najbolji nacin da se HDZ oslabi je da mu se da sto zeli, to jest dodatne izmjene izbornog i mjesto u predsjednistvu. Naime, HDZ insistira na tome da se promijeni nacin izbora clana predsjednistva ne da da bi ojacao svoju poziciju, nego da bi ojacao stranke sa hrvatskim predznakom koje su mu konkurencija i tako sam sebe ugasio. Dakle, HDZ je zapravo pro-BiH stranka koja igra 4D sah koji mi obicni smrtnici jednostavno ne kontamo.
Iskoristili su to da pokusaju odradit separaciju dijela BiH
Isto i dns da mu das izborni reko bi imamo izborni daj izbornu jedinicu da mu das IJ rekl bi daj nam sad entiet da mu das entiet reko bi e vidi nas vise nista ne veze za BiH
Ma covjek je ubacio HDZ u ustav i prebacio sve moguce blokade na Bosnjake. Hdz ti nece nikad nista blokirati jer namaju potrebe za tim. Sad ce BOsnjaci blokirati i bice bad guys u medjunarodnoj zajednici.Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 13:24Istu stvar sam napisao...kad su ljudi pokusali da objasne da je ovo smitovo njesra direktan udar na sve za sta se zalazu, ove MULTI KULTI stranke i osobe, tad ih se nazivalo svakakvim imenima, samo da bi se fotelje docepalo...od upravo tih koje je ovaj zakon najvise i ostetiochannel10 wrote: ↑01/02/2023 11:45
Znalo se da je.hdz zakucan i niko ni A da.kaze.
Sad kad se skontalo da je i SDA zakucana, pale se svi alarmi i ide kmeka.
Znalo se da je Smit ugasio sve nenacionalne stranke i svi sutili. Bilo je, hajmo mi malo uci bosansku/bosnjacku kvotu, ko jebe Smita.
Sad kad je i tu malo ebeno uci, opet kmeka.
Sve dok se svi ne dignu i ne poniste ove Smitove izmjene, nema nista od drzave. Lik bukvalno unistio drzavu ovim izmjenama i svi sute i niko qrcm da.mrdne![]()
Za iduce sto cu reci nemam ama bas nikakvih dokaza al slijed dogadjaja me tjera da vjerujem u to....naime po meni se toliko ofirno vidi da su prije svega Mz i OHR rekli trojki da ne talasa nista oko Smita jer ce imati korist od toga u vidu da ce bit priljepak neprijateljima drzave...
Jel mi moze neko objasnit kako to da lideri politcki ni slova ne kazu maltene o necemu tako bitnom kao sro je ovaj zakon i to lideri koje ovaj zakon maltene ponistava tj njihove stranke? A ne zaboravimo da su bili na prvim protrstima...kako odjednom nesto rwdi cega protestujes sa najvecim zarom postaje normala?
Sve je bilo slijeganje ramenima..ne znam ja, ima tu sobrih stvari, vidjecemo, lopta je okrugla sus mus...
Sad kaf su izvisili dobri pajdo Smit im reko "Vidite ljudi ja sam
ovo sve uradio radi HDZ, imo sam namjeru da i vama pomognem al tako je ispalo. Zaboravili smo dio da cemo zacementirat i SDA...HDZ ostaje jer je to i bio cilj, a sto se vas tice ETO DOGOVORITE SE"
Lažeš i da je Nikšić rekao.Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 13:47Ma hajde ? A zadnjih 20 godina je bila neka druga BiH u kojoj je NS mogla rec nacionalistima NE, al eto sad kad dodje na vlast okrenu se svecarobnjak_N wrote: ↑01/02/2023 13:39
Mora se pihvatiti odabir Srba i Hrvata, takav je Dejton.
Jedino gdje možeš birati s kim ćeš, jeste u bošnjačkoj kvoti i za to se uvijek govorilo da neće sa nacionalističkom SDa.
Barem je NS tog stava.
Ovo da su Dodik i Čović "dobri prozapadni" je brutalna laž da je neko od njih rekao.
Cinjenica nisu rekli..to je rekao levat Niksic, al je isto tako cinjenica da su maltene bez pogovora podrzali sve...i to ne samo nacionaliste nego i kriminalce poput Nesica i ljude sa crnih lista poput Cavare
Zato fino nek zadrze malo dostosjanstva i kazu "Ljudi mlatili smo praznu slamu od osnivanja stranke, bacali sarene laze sa tribina...al tako je kako je mi moramo ovo"...a ne pravit se mrtav il jos gore ubjedjivat ljude da su prespavali zadnjih 10 godina
Kad bih ti rekao da veze nemam o cemu govoris i na sta mislis, ne bi mi vjerovao.sajber87 wrote: ↑01/02/2023 12:04Ako bi snsd kupio u srpskom klubu federalnog doma naroda 6 poslanika posto vec ima 4 i hdzova 3 srbina da li bi snsd bio zakucan u vlasti federacije iako nema nijednog poslanika u predstavnickom domu, moze li odgovor, nadam se da opet nece doci do izbjegavanja istogchannel10 wrote: ↑01/02/2023 11:45
Znalo se da je.hdz zakucan i niko ni A da.kaze.
Sad kad se skontalo da je i SDA zakucana, pale se svi alarmi i ide kmeka.
Znalo se da je Smit ugasio sve nenacionalne stranke i svi sutili. Bilo je, hajmo mi malo uci bosansku/bosnjacku kvotu, ko jebe Smita.
Sad kad je i tu malo ebeno uci, opet kmeka.
Sve dok se svi ne dignu i ne poniste ove Smitove izmjene, nema nista od drzave. Lik bukvalno unistio drzavu ovim izmjenama i svi sute i niko qrcm da.mrdne![]()
Ovo se uopste ne radi radi SNSDa i HDZa nego radi Amerikanaca i Njemaca/EU.Spit_fire wrote: ↑01/02/2023 13:37.znaci prema neprijateljima fino da se ko ne uvrijedi? Sa druge strane Dodik ih ponizava gdje stigne, a nije ni Covicu manevee-jay wrote: ↑01/02/2023 13:35
SNSD i HDZ zele i rade na unistavanju BiH.
To nije nikakva fama - to je cinjenica.
Sa te strane nista se nece promijeniti.
Jedino sto ce se promijeniti - je da ce Trojka raditi u svojim ministarstvima - i nece koristiti govor mrznje i neprijateljstva - kao sto to rade SDFA.
Naravno da ce i teske teme biti na stolu -- ali bilo bi glupo te price sada potencirati kada nisu ni krenuli raditi.
Ništa ja o tome nisam napisao u ovom komentaru, ali šta da ti kažem kada si posvađan sa logikom. Pročitaj boldirane dijelove. Odgovaraš na nešto što nisam napisao.palermo wrote: ↑01/02/2023 15:32mirza_15 wrote: ↑01/02/2023 15:24
Imaš logičku grešku u zaključivanju. Ne ulazeći u rješenja, HDZ insistira na članu predsjedništva, majorizaciji Hrvata jer nemaju člana predsjedništva, dobija glasove na toj kampanji. Ukoliko bi imao priliku da riješi to pitanje ne bi mogao odbiti. HDZ dominira jer Hrvati nemaju člana predsjedništva i gradi svoju poziciju na toj priči. Čak i ako bi rješavanje tog pitanja uticalo na njihov položaj u njihovom biračkom tijelu ne može odbiti takvo rješenje jer bi to bilo još gore po njihov položaj i u tim krugovima bi se smatralo izdajom. Hipotetički, to je isto kao kada bi neka stranka ovdje odbila ukidanje entiteta jer to iz nekog razloga slabi njihovu poziciju.
Znaci HDZ ce oslabiti nakon sto mu se udovolji sa izborom Calan predsjednistva ?
Bogami, Novak ako je ikad mislio ici na odmor, moze sada. Vrlo dobro artikuliras HDZ- ovsku spiku.
Znaci nemas odgovora, OK. Postenije je samo reci da im treba dati sta zele, neko praviti te bizarne konstrukcije o slabljenju politickog subjekta kroz jacanje istog.sajber87 wrote: ↑01/02/2023 15:24Evo da ti odgovorim hdz insistira a df sda ne daju i tako vuci siti i ovce na broju dok se boje ne rastope, kolju se medjusobno a vladaju i krse medjusobno nas novac i tako bi oni mogli u nedogled da velikom bratu nije pukao film i vjerovatno ovo je moja pretposravka uzeo covica na koljeno i rekao slusaj dragane od sada ovako, nema vise koljemo se( pred izbore) volemo se (poslije izbora) koljemo se volemo se itd. Covic je pametan insan vezan za maticnubstranku koja upravlja zemljom u eu, nije ludak kao ovi nasi iranci i okrenuo se zapadu. Vidi covjek kuda stvari idu i okrenuo se zapadu.noviforumas wrote: ↑01/02/2023 15:12
Ja sam tebe vec pitao ovih dana da mi objasnis svoju logiku, ali nije ti uspijevalo. Evo, opet te pitam. Zaboravi na politiku, hajde samo logikom da se bavimo.
Ti tvrdis:
1. Izbor Komsica je izvor problema i tenzija, treba Hrvatima dati da na neki nacin sami izaberu "legitimnog" clana predsjednistva
2. To je dobro za BiH, jer ce se time razbiti monopol HDZ-a i stvoriti politicki pluralizam kod hrvatskog naroda.
Prirodno se namecu neka pitanja:
Zasto HDZ toliko insistira na clanu predsjednistva, kad bi to stvorilo pluralizam kod Hrvata, i oslabilo HDZ? Zasto bi HDZ htio da razbije vlastiti monopol nad hrvatskim glasackim tijelom? Odakle HDZ-u potreba da sam sebe ugasi? Zasto Zagreb podrzava HDZ, odnosno zasto podrzava politiku koja ce, po tebi, rezultirati time da se Zagreb nista ne pita u BiH?
Samo ako ispratis vlastitu logiku do kraja, zakljucak ce biti da HDZ i Zagreb zapravo zele da sami sebi iz ruku izbiju sve poluge utjecaja i moci u BiH, te zbog toga traze dodatne izmjene izbornog zakona. Odnosno svi ovi akteri, zajedno sa Schmidtom i MZ, zapravo rade u korist svoje stete.
Ja ne znam shvatas li koliko mentalne akrobatike i deluzija je potreban da se dodje do ovakvog zakljucka, a na to se tvoji argumenti svode. Nisi ti jedini, nista licno, mnogi ovo tvrde, a doslovno se kosi sa logikom i zdravim razumom.
Postovao bi ja sda i df i njihovu mrznju prema hdz usamo da kazu sa uzp ovcima nikad u vlast
, ali nesto sumnjam da ce to reci hmmmm
![]()