Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
velikonja

#78501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Leverage wrote: 28/01/2023 18:39
velikonja wrote: 28/01/2023 18:37

pa nije on tema, sto bi njemga karakterizirali jbt?
Tema nije on nego njegovi stavovi.

Vi biste da iznosite stavove o drugima, a da vaše niko ne komentariše. Ne može.
pa shvatite da nismo "mi" tema grob ga jebo

vas desetak ste jednostvano privatizirali temu, ko god progovori konta, sda je bot...ima jedna rijec koja to stanje opisuje....pa-pa-paranoja
palermo

#78502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 28/01/2023 18:36
palermo wrote: 28/01/2023 17:14

Konačno rješenje je država Bosna i Hercegovina priznata i funkcionalna. Kad kažem priznata onda mislim priznata i od unutrašnjih i vanjskih faktora. Hoće li to biti za 5-10 ili 50 godina ne znam. Znam da neće nikad biti ako se odustane od toga.

A šta je tvoje konačno rješenje. Graditi državu sa onima koji imaju strateški cilj da ona ne postoji ? Ne možeš sa takvima gradit
i državu, možeš ih samo pobijediti, njih i njihovu ideju.

A to oko budžeta, plata i slično.....ako nećemo imati plate, onda ih nećemo svi imati, ako nećemo imati budžet onda neće niko imati budžet....mada ja ne vidim zašto ga ne bi imali ? Stvarno zašto ne bi imali plate.....ne trebaju HDZ-ovci plate, ne treba budžet SNSD-ovcima ?

Slažem se sa onom tvojom rečenicom u sredini posta. Prepoznat ćeš je.
Znači da čekamo da Dodo sam ukine RS, a Čović i HDZ pristane na ukidanje domova naroda i FBiH, a dok se to ne desi da ništa ne funkcioniše? Ja sam za to da se radi tamo gdje se može raditi i malim koracima da se kreće naprijed umjesto maksimalističkih zahtjeva u kojima će Bošnjaci preuzeti VM i očekivati da im iz RS i Hercegovine aplaudiraju na tom potezu. To bi bio baš put koji bi im omilio BiH. Ja sam za to da se prihvati realnost. Hrvati imaju DN. (Ne sviđa mi opseg ovlasti). Predsjedništvo se može birati iz parlamenta (za čitavu BiH). RS se ne može ukinuti osim ako sama RS tako odluči, granice BiH se ne mogu mijenjati. Gubimo vrijeme na stvarima koje se ne mogu pomaći s mrtve tačke osim puškom. Ja sam ubjeđen da se sa Hrvatima može raditi na EU i NATO integracijama ako se stvari u FBiH poslože. Volio bih ja Republiku BiH. Volio bih i janjetine, ali nema. Neće Hrvati nikada pristati na jedan čovjek jedan glas jer bi izgubili sve poluge, a apsolutno sam ubjeđen da bi u tom slučaju federacija postala bošnjački entitet. Tih ideja i ima. Kao natalitetom da napravimo nacionalnu državu Bošnjaka. Ti misliš da se to nekada može desiti i da sve treba da stane narednih 15, 20, 50, 100 godina dok se to ne desi? Da tražimo ultimativno građansku republiku sa sloganom ili to ili ništa? Dobro bi bilo da se svi na trenutak pokušamo zamisliti u koži onog drugog i da razumijemo šta je moguće, a šta nije uključujući naš geografski položaj i odnos snaga onih koji odlučuju. Postaviti ideale koje nije moguće dostići će nanijeti više štete od real politike kompromisa i traženja zajedničkih inferesa uz gore navedene realnosti: nema ukidanja entiteta, nema trećeg, nema mijenjanja granica, Hrvati i Bošnjaci se pitaju u FBiH, Hrvati, Srbi i Bošnjaci se pitaju na nivou države. Treba ispoštovati presude suda i ubaciti i ostale kao četvrtu grupu jer je to jedino realno moguće. Kada svi to u BiH shvate i počnu je izgrađivati na tim osnovama i gledati kako sa tim ograničenjima uraditi što je više moguće kako bi se ovdje živjelo normalno, u miru, bez tenzija u EU i NATO. Od milion potpisa za građanski, 100% BiH, BiH bez entiteta nema ništa. Ubleha koja nam neda da uradimo ono što je moguće. Bolje je u narednom mandatu usvojiti neke od zakona potrebnih za EU nego još više zakuhati situaciju koja se na terenu neće milimetra pomaći. Dodik o samostalnosti RS-a, mi o građanskoj i seri dok se boje ne rastope. Realno nema niko alat ni za jedno od to dvoje osim rata. A u slučaju rata imaš HR, imaš Srbiju imaš međunarodnu zajednicu koja neće dozvoliti "muslimansku državu" u Evropi.
Cek, sta smo mi to dosada tadili ? Opstruirali dogovor, kompromis ?
Leverage

#78503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

velikonja wrote: 28/01/2023 18:41
Leverage wrote: 28/01/2023 18:39
Tema nije on nego njegovi stavovi.

Vi biste da iznosite stavove o drugima, a da vaše niko ne komentariše. Ne može.

vas desetak ste jednostvano privatizirali temu, ko god progovori konta, sda je bot...ima jedna rijec koja to stanje opisuje....pa-pa-paranoja
Ne možeš ti određivati ko i šta će biti tema. Ako ti smeta što si okarakterisan kao SDA bot to je samo tvoj problem.
Student_u_Ostavci

#78504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Ovi i dalje pričaju da je Nikšić premijer :lol: :lol:
velikonja

#78505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Leverage wrote: 28/01/2023 18:43

Ne možeš ti određivati ko i šta će biti tema. Ako ti smeta što si okarakterisan kao SDA bot to je samo tvoj problem.
a ti si eto neki kurac ovdje i ti mozes odredjivati ko i sta je tema????
tema je "politicko desavanje u BiH ( all incl ) a ne velikonja, pm72....

ja stvarno ne mogu da shvatim kako vam se dopusta trolanje teme
Leverage

#78506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

velikonja wrote: 28/01/2023 18:45
a ti si eto neki kurac ovdje i ti mozes odredjivati ko i sta je tema????
tema je "politicko desavanje u BiH ( all incl ) a ne velikonja, pm72....

ja stvarno ne mogu da shvatim kako vam se dopusta trolanje teme
:lol:

Kme.
Leverage

#78507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Student_u_Ostavci wrote: 28/01/2023 18:45 Ovi i dalje pričaju da je Nikšić premijer :lol: :lol:
Pa Nikšić je premijer čak iako ovi tvoji budu u vlasti, Bakir obećo :izet:
pinkman

#78508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Student_u_Ostavci wrote: 28/01/2023 18:45 Ovi i dalje pričaju da je Nikšić premijer :lol: :lol:
Nevjerovatno.
Schmidt: SDA ima 13 delegata u Klubu Bošnjaka, to nije blokada, neka se dogovore s njima

Visoki predstavnik Christian Schmidt jučer je u intervjuu za N1 kazao da SDA ima 13 delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda Federacije BiH, što predstavlja većinu i da to nije blokada, već klasični slučaj u demokratiji te da se s njima mora pregovarati.
Ovo izgleda niko ne vidi ili ne zeli da vidi.

Niksic ide na biro ako se ne dogovori sa SDA. Bukvalno.
PM72

#78509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Leverage wrote: 28/01/2023 18:40
PM72 wrote: 28/01/2023 18:39

Ali etiketiranje i prozivanje onih koji se "drznu" napisat šta protiv osmorke prelazi sve granice.
To je tvoj subjektivni dojam i imaš pravo na isti. Ne bih se složio.
Složio se ti ili ne ,to je tako.Ja nikad nisam glasao za SDA i javno sam govorio -nek mi se ruka osuši ako ih zaokružim.Početkom rata sam javno opsovao Aliju i SDA pa su oko mene zinuli ko peševi i ućutkivali me.

I na ovim izborima sam glasao protiv SDA i zaokružio ove iz osmorke ( sem Dine jer je on govno iz SDA) i imam pravo da iznosim svoje kritičko mišljenje.Ovo što rade po firmama u Kantonu i po državi ne bi radili oni divlji kauboji desperadosi.

I kad to napišeš ili pomeneš odmah si bot SDA,plaćenik pa čak i četnik.
Student_u_Ostavci

#78510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Leverage wrote: 28/01/2023 18:47
Bolje i sa SDA nego na burzu rada, pa jel :izet:
Leverage

#78511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

PM72 wrote: 28/01/2023 18:49
Leverage wrote: 28/01/2023 18:40
To je tvoj subjektivni dojam i imaš pravo na isti. Ne bih se složio.
Složio se ti ili ne ,to je tako.Ja nikad nisam glasao za SDA i javno sam govorio -nek mi se ruka osuši ako ih zaokružim.Početkom rata sam javno opsovao Aliju i SDA pa su oko mene zinuli ko peševi i ućutkivali me.

I na ovim izborima sam glasao protiv SDA i zaokružio ove iz osmorke ( sem Dine jer je on govno iz SDA) i imam pravo da iznosim svoje kritičko mišljenje.Ovo što rade po firmama u Kantonu i po državi ne bi radili oni divlji kauboji desperadosi.

Niko ti ne brani da iznosiš takve stavove, kao što niko drugima ne može zabraniti da te karakterišu kako žele.

To što ti takva karakterizacija smeta, tvoj je problem. Odrasti.
Leverage

#78512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Student_u_Ostavci wrote: 28/01/2023 18:50
Leverage wrote: 28/01/2023 18:47
Bolje i sa SDA nego na burzu rada, pa jel :izet:
Eto tako ispalo, kako god okreneš SDP mora biti vlast, teške muke za tebe :izet:
PM72

#78513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Leverage wrote: 28/01/2023 18:52
PM72 wrote: 28/01/2023 18:49

Niko ti ne brani da iznosiš takve stavove, kao što niko drugima ne može zabraniti da te karakterišu kako žele.

To što ti takva karakterizacija smeta, tvoj je problem. Odrasti.
Odrastao sam ja,haman dedo postao ali prepotentne i umišljene nikad neću shvatiti
meridiyan

#78514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Nek si usao u igru ..samo napadacki

Image
sajber87

#78515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 28/01/2023 17:34
sajber87 wrote: 28/01/2023 17:23

Pa sta nam predlazes da li povucemo dejtonski potpis, ili da cekamo da snsd cetnicki sds ili nrko treci potpise ukidanje entiteta, a dok se to ne desi da imamo blokiranu drzavu nadajuci se da ce nam ameri pomoci, opet ameri sa kojim nas sda df zavadise. Sta predlazes. Moj prijedlog je sta nam saveznici iz usa kazu da poslusamo i da sa njima dogovorimo svoju politiku kao sto sad radimo bar neki. Sta ti predlazes
Ja predlazem da vodimo politiku kojoj je u interesu drzava Bosna I Hercegovina, drzava ta ravnopravnih gradjana u kojoj su zasticena I kolektivna prava svih naroda u kojoj zivimo.I da od te ideje nikada ne odustanemo. Da kao ljudi I narod imamo svoje integritet. Da jacamo drzavotvornu svijest.

A to hoce li se to poklapati sa trenutnim interyesima neke trenutne americke ili bilokoje administracije je njihov problem ne nas.
Tvoj nacin dolaska na pozicije normalne drzave je totalno pogresan i vodi ka kontra rezultatu
sajber87

#78516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

channel10 wrote: 28/01/2023 17:31
sajber87 wrote: 28/01/2023 17:13

Ljudi prije ulaska u drzavnu vlast vratili jedno citavo ministrastvo koje su sda i komsic predali dodiku na tacni ,vratili odnos sa bhs 11 11 14 na 12 12 12 i po meni najvaznije bosnjaci opet napokon nakon 15 godina imaju amerukance i eu za saveznike koje su nam sda df i sateliti otjerali. Daj ljudima 6 mjeseci ako si ovima dao 15 20 godina. Ponovicu po 1000 puta sda df su bosnjake gurnuli u sukob sa zapadom sto je najveca izdaja naroda i drzave jos od prodaje tuzbe za agresiju
Dovoljno su rekli i pokazali za ova 4 mjeseca.
Ja konkretno rekao i nabrojao a ti opet nista samo floskule bacas
mirza_15

#78517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 28/01/2023 18:42
mirza_15 wrote: 28/01/2023 18:36

Znači da čekamo da Dodo sam ukine RS, a Čović i HDZ pristane na ukidanje domova naroda i FBiH, a dok se to ne desi da ništa ne funkcioniše? Ja sam za to da se radi tamo gdje se može raditi i malim koracima da se kreće naprijed umjesto maksimalističkih zahtjeva u kojima će Bošnjaci preuzeti VM i očekivati da im iz RS i Hercegovine aplaudiraju na tom potezu. To bi bio baš put koji bi im omilio BiH. Ja sam za to da se prihvati realnost. Hrvati imaju DN. (Ne sviđa mi opseg ovlasti). Predsjedništvo se može birati iz parlamenta (za čitavu BiH). RS se ne može ukinuti osim ako sama RS tako odluči, granice BiH se ne mogu mijenjati. Gubimo vrijeme na stvarima koje se ne mogu pomaći s mrtve tačke osim puškom. Ja sam ubjeđen da se sa Hrvatima može raditi na EU i NATO integracijama ako se stvari u FBiH poslože. Volio bih ja Republiku BiH. Volio bih i janjetine, ali nema. Neće Hrvati nikada pristati na jedan čovjek jedan glas jer bi izgubili sve poluge, a apsolutno sam ubjeđen da bi u tom slučaju federacija postala bošnjački entitet. Tih ideja i ima. Kao natalitetom da napravimo nacionalnu državu Bošnjaka. Ti misliš da se to nekada može desiti i da sve treba da stane narednih 15, 20, 50, 100 godina dok se to ne desi? Da tražimo ultimativno građansku republiku sa sloganom ili to ili ništa? Dobro bi bilo da se svi na trenutak pokušamo zamisliti u koži onog drugog i da razumijemo šta je moguće, a šta nije uključujući naš geografski položaj i odnos snaga onih koji odlučuju. Postaviti ideale koje nije moguće dostići će nanijeti više štete od real politike kompromisa i traženja zajedničkih inferesa uz gore navedene realnosti: nema ukidanja entiteta, nema trećeg, nema mijenjanja granica, Hrvati i Bošnjaci se pitaju u FBiH, Hrvati, Srbi i Bošnjaci se pitaju na nivou države. Treba ispoštovati presude suda i ubaciti i ostale kao četvrtu grupu jer je to jedino realno moguće. Kada svi to u BiH shvate i počnu je izgrađivati na tim osnovama i gledati kako sa tim ograničenjima uraditi što je više moguće kako bi se ovdje živjelo normalno, u miru, bez tenzija u EU i NATO. Od milion potpisa za građanski, 100% BiH, BiH bez entiteta nema ništa. Ubleha koja nam neda da uradimo ono što je moguće. Bolje je u narednom mandatu usvojiti neke od zakona potrebnih za EU nego još više zakuhati situaciju koja se na terenu neće milimetra pomaći. Dodik o samostalnosti RS-a, mi o građanskoj i seri dok se boje ne rastope. Realno nema niko alat ni za jedno od to dvoje osim rata. A u slučaju rata imaš HR, imaš Srbiju imaš međunarodnu zajednicu koja neće dozvoliti "muslimansku državu" u Evropi.
Kontali kako da uzmemo 6 Hrvata u DN i preuzmemo kontrolu u FBiH izbornim inženjeringom. Člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda smo svakako uzeli. Šta misliš kako prosječan Hrvat gleda na to da ih pokušavaš staviti pod kontrolu i napraviti bošnjački entitet gdje ćeš kontrolisati i one pozicije koje bi trebale da štite interese Hrvata u BiH i po Vašinktonskom i po Dejtonskom sporazumu.

I onda očekuješ da ti Hrvati aplaudiraju na to i vole BiH? Druga stvar je što to ni međunarodna zajednica neće dozvoliti. Umjesto što smo trošili vrijeme birajući Komšića i prijeteći da ćemo uzeti dom naroda bolje bi bilo da smo pokušali razvijati međusobno povjerenje. Možda danas tema ne bi ni bio IZ na ovakav način kao sada jer niko se ne bi sjetio da je moguće da neko drugi zastupa Hrvate osim Hrvata. Znam da ćeš odgovoriti da je to kao odgovor na politiku HDZ-a. Ja mislim da je taj odgovor samo išao na euku HDZ-u. Hajde što si jednom uradio to s Komšićem, ali 4 puta je logično da izazove frustracije kod Hrvata. Probaj se staviti u njihovu kožu. Ubjedljivo ih je manje, nedavno je bio rat, imaju neke poluge koje im garantuju da neće postati nacionalna manjina, a Bošnjaci im uzimaju neke od tih poluga, prijete da će uzeti druge, prijete da će od njih napraviti nacionalnu manjinu, a potezi naše strane liče na pokušaj pravljenja bošnjačke nacionalne države. I očekuješ da oni to prihvate?
sajber87

#78518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dulekrele wrote: 28/01/2023 18:39
sajber87 wrote: 28/01/2023 17:25

Kojih 11 smo imali prije a kojih 12 imamo sada, 12 je vise od 11 znaci ako mjeriteljstvo nije vise u tkz probosanskoj strani koja 2 su preuzeta od snsd i hdz
Po medijima nema komplet liste pa ne mogu sve uporediti. Stvar je da ne moze bosanska strana imati isti broj kao s-h. Kontas ti? Prema broju stanovnika i procentualno mora imati vise od s- h strane. To je usrana sda sjebala i ocekivao sam da ovi novi tu gresku ispravi. Ali kurko.
Ja to znam jako dobro nemas tu problem samnom, dejtonski potpis nam je to dao, osmorka to ne moze vratiti bez da se sloze hdz i snsd nazalost i ovo sto je vratila a sto su dali sda i df je dobro za pocetak. Jedini i ponavljam jedini nacin da u buducnosti dodjemo do pravednije drzave je da vodimo prozapadnu politiku sa saveznicima, maksimalno se borimo protiv korupcije tamo gdje odlucujemo, razvijamo multieticnost i budemo strpljivi sto nam kao narodu nazalost nije vrlina nego samo sad i odmah, pa euforija pa totalni psihicki pad i autodestrukcija.
palermo

#78519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 28/01/2023 19:01

Kontali kako da uzmemo 6 Hrvata u DN i preuzmemo kontrolu u FBiH izbornim inženjeringom. Člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda smo svakako uzeli. Šta misliš kako prosječan Hrvat gleda na to da ih pokušavaš staviti pod kontrolu i napraviti bošnjački entitet gdje ćeš kontrolisati i one pozicije koje bi trebale da štite interese Hrvata u BiH i po Vašinktonskom i po Dejtonskom sporazumu.

I onda očekuješ da ti Hrvati aplaudiraju na to i vole BiH? Druga stvar je što to ni međunarodna zajednica neće dozvoliti. Umjesto što smo trošili vrijeme birajući Komšića i prijeteći da ćemo uzeti dom naroda bolje bi bilo da smo pokušali razvijati međusobno povjerenje. Možda danas tema ne bi ni bio IZ na ovakav način kao sada jer niko se ne bi sjetio da je moguće da neko drugi zastupa Hrvate osim Hrvata. Znam da ćeš odgovoriti da je to kao odgovor na politiku HDZ-a. Ja mislim da je taj odgovor samo išao na euku HDZ-u. Hajde što si jednom uradio to s Komšićem, ali 4 puta je logično da izazove frustracije kod Hrvata. Probaj se staviti u njihovu kožu. Ubjedljivo ih je manje, nedavno je bio rat, imaju neke poluge koje im garantuju da neće postati nacionalna manjina, a Bošnjaci im uzimaju neke od tih poluga, prijete da će uzeti druge, prijete da će od njih napraviti nacionalnu manjinu, a potezi naše strane liče na pokušaj pravljenja bošnjačke nacionalne države. I očekuješ da oni to prihvate?
Vidis li ti ili vidite li vi, kakav narativ kreirate ? Ti ovdje nas ubjedujes u ispravnost HDZ politike I to da oni ne bi vodili ovakvu politiku da nije pogresne bosnjacke politike. Ti, vi ovdje nam govorite da je Covic u pravu.

Bogami, ovaj narativ ce vas kostati.
mirza_15

#78520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 28/01/2023 19:05

Vidis li ti ili vidite li vi, kakav narativ kreirate ? Ti ovdje nas ubjedujes u ispravnost HDZ politike I to da oni ne bi vodili ovakvu politiku da nije pogresne bosnjacke politike. Ti, vi ovdje nam govorite da je Covic u pravu.

Nisi odgovorio ni na jednu stvar koju sam napisao. HDZ ima sve što ima upravo zbog ovakve politike. Bošnjačka politika je dala moć HDZ-u. Nisam rekao da je politika HDZ-a ispravna. Napisao sam da je bošnjačka politika katastrofalna i da nije dozvolila pluralizam kod Hrvata jer im je prijetila svođenjem na navionalnu manjinu. Pitanje je gdje bi i koje stranke sa hrvatskim predznakom gurale danas da je bošnjačka politika bila drugačija. Ali mi nismo ni pokušali. Mi smo pokušali da ih zgazimo kroz uzimanje svih poluga vlasti. Hajde reci da nisam u pravu? Jesmo li to pokušali? Pitam te, kakvu si reakciju sa druge strane očekivao?
velikonja

#78521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

ma djaba pises

njima su bosnjaci krivi za sve, pa i sto su se branili i odbranili

postavis im prosto pitanje: ko je kriv za tzv samoupravu, oni pocnu bakir je lopov

znam da je bakir lopov, ali samouprava

ma ti si sda botcina

i tako u krug...
Prpa.ba

#78522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

A cekaj, tzv. hrvatska samouprava je bila zbog Komsica i bosnjackog demografskog oportunizma ili zbog separatistickih ciljeva politicke elite i dominantne vecine jednog naroda?

Bas negdje ima marko_15 koji stjepanu i draganu objasnjava kako ne treba ganjati HZHB i spajanje sa RH jer na to Bosnjaci nece pristati i to vodi samo u sukob, dok porodilje u ZHK kubure pod teskom socijalnom situacijom. :mrgreen:
palermo

#78523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 28/01/2023 19:13

Nisi odgovorio ni na jednu stvar koju sam napisao. HDZ ima sve što ima upravo zbog ovakve politike. Bošnjačka politika je dala moć HDZ-u. Nisam rekao da je politika HDZ-a ispravna. Napisao sam da je bošnjačka politika katastrofalna i da nije dozvolila pluralizam kod Hrvata jer im je prijetila svođenjem na navionalnu manjinu. Pitanje je gdje bi i koje stranke sa hrvatskim predznakom gurale danas da je bošnjačka politika bila drugačija. Ali mi nismo ni pokušali. Mi smo pokušali da ih zgazimo kroz uzimanje svih poluga vlasti. Hajde reci da nisam u pravu? Jesmo li to pokušali? Pitam te, kakvu si reakciju sa druge strane očekivao?
Nemam ti sta odgovoriti osim da nemas.pojma o hrvatskoj politici I to sto pises je jedna.klasicna sarajevska vizura bh politike.
Kao prvo, ono sto moras zapamtiti je, nema hrvatske politike u BiH , postoji samo jedna hrvatska politila I ona se kreira u Zagrebu. Ta politika u osnovi ima samo jednu zelju, napraviti od FBiH koloniju u kojoj ce se znati ko kosi a ko vodu nosi.

U posljednje vrijeme im ide dobro.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#78524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Koji bijednik, pa si spao na preuzimanje HDZ-ovih pamfleta. A možda si jednostavno Jozo iz Posušja sa lažnim profilom.

Nije Komšić od 2006. izabran da napakosti Hrvatima, idiote, već da spriječi separatiste da dalje dijele ovu državu. Komšić je tu da Čović ne bi mogao nastaviti ono što radi na bilo kojim drugim pozicijama gdje se nalaze HDZ kadrovi, od parlamenta do nogometnog saveza.

Možda je gosp. Čović trebao prvo malo da razmisli šta će da radi, prije nego što glasa za negiranje genocida u Srebrenici, blokiranja presude protiv Srbije i čega sve ne.
mirza_15

#78525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

velikonja wrote: 28/01/2023 19:17

ma djaba pises

njima su bosnjaci krivi za sve, pa i sto su se branili i odbranili

postavis im prosto pitanje: ko je kriv za tzv samoupravu, oni pocnu bakir je lopov

znam da je bakir lopov, ali samouprava

ma ti si sda botcina

i tako u krug...
Kada je kralju bila samouprava? Kako je ona sada argument? Jesmo li pokušali preuzeti FBiH? Kratko i jasno! Je li odgovor na samoupravu danas pokušaj svođenja Hrvata na nacionalnu manjinu? Šta misliš gdje će ta politika na kraju dovesti? Omilit će Hrvatima BiH? Ili ćemo držati konstantnu tenziju dok ne pukne? Moraju Bošnjaci da vode pametnu politiku. Bošnjaci treba da vuku najmudrije poteze kako bi napravili funkcionalnu državu.
Locked