radostan dan wrote: ↑28/01/2023 15:19
jebo mater, sve go lauda na forumu...
pa jel moguće da su jedino meni sve gume bile ok, ako imaju propisanu šaru (izuzev kineskih, njih nisam vozio)?
kako razvijate taj osjećaj razlike?
to vremenom dođe jel da, nakon tisuća kilometara zajebane indijana džons vožnje po vlašiću, glamoču, grmeču?
šta onda biva, kad skontate da su xx gume stare jednu godinu lošije za 10 posto od onih yy koje nemate?
bačite ih i kupite te yy?
zarad veće sigurnosti kako na drumu, tako i na forumu...
pa jebeš mirka i mladena alvirovića, vaša spremnost da doprinesete većoj bezbjednosti saobraćaja u bih može se uporediti samo sa žrtvom prleta, tihoh, jastreba i dimnjačara da oslobode beograd i kotarski kraj.
identično sam ja pisao i ista pitanja postavljao jednom, ali mislim da je tema bila ljetne gume
priča je slična bila, svako ko ne vozi na premiumu ugrožava sebe, gume traju sezonu -dvije jer opadaju performanse itd
pa eto nedavno je neko napisao da mu sava hp2 ne valja više u drugoj sezoni (trakcija, kontrola šta već). Pako kako onda može meni biti dobra u 4toj? Naravno da ćemo imati različita iskustva (ovisno o broju kilometara, vozilu, načinu vožnje itd) ali nikako ne mogu prihvatiti da ne valja u drugoj sezoni, baš bi volio vijdeti kakvo je to ponašanje gume i pad performansi?
i btw ne hvalim savu posebno, htio sam kupiti druge gume, nije bilo na stanju, igrom slučaja naleti hp2 ko biva na nekoj akciji i eto. Navodno se lista guma, oštećenja pojave šta već. ali ja to ne mogu potvrditi kod mene nema.
I evo, sve gume koje sam ikada vozio (što privatna auta što službena) su i meni također bile ok, ja velike razlike nisam primjetio nikada. Priznajem naravno da ima razlike, testovi su tu, ali ja ni sa jednim gumama nisam imao problema niti bio nezadovoljan.
i još po meni, najbolje gume zimske koje sam ikada imao bi bile ug7+