Čengić?
Svaki Čengić kojeg poznajem je intereščija.Svaki.
Trojka ima visok stepen usaglašenosti i povjerenja. Uhodan sistem. Ostale stranke, očigledno, love u mutnom. Evo SBiH sa NES-om iskoristili glasove SDA za ovo mjesto U DN. Već su preko Senada ucjenjivali ostatak osmorke. Ako već postoji dogovor ovo je baš onako šupački od SBiH i NES-a. Mislim da je ovo veći problem za SDP od Miletića.Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 18:31pa vidi, to je i problem ovakve vrste koalicije. NIP je trebao dobit kantonalnog premijer, SDP gore da vodi riječ, Naša stranka da se zadovolji da bude privjesak jer joj je to na svim nivoima rezultat. Međutim, ušlo se u ambiciozne kombinatorike, podbacilo se na izborima, moralo se uvesti još stranaka u koaliciju, podmirit njihove zahtjeve... Sve to je nas nekoliko ovdje pisalo tamo u prvim sedmicama oktobra. Ti možeš reć da je neko realan il nerealna, da je SDP dobio i prviše, al to ništa ne znači kad SDP misli da je dobio premalo. I ako će sad nastat tenzija unutar koalicije. Ona će se možda riješit ovaj put. Nije prva. Ali neće biti ni posljednja i ja tipujem da će u nekom trenutku doći do tenzije koju se neće riješiti. Ali time se vraćamo na početak ovog posta. To je problme ovakve vrste koalicije.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 18:01
Odigrano tako sa glasovima. NIP je najjača stranka u KS pa se pomakli i za gradonačelnika i za premijera. Nikšić dobio premijersko mjesto. Nije slučajno došlo do zamjene Konaković-Helez. NiP dobio mjesto u VM i mjesto u DN. Misliš li da je trebao dati i to pa da se skroz skloni SDP-u? Niste realni.
S tim da sad ovo više nisu samo problem koalicionih partnera, nego svih nas, jer je trojka preuzela vlast i sad i mene predstavlja.
I ne tražim odgovor jer ih znam bar desetak sa Vasinog hana a on je ta loza.
Pa čuj, ako gospoda energetika i poljoprivreda nastave ovako, mislim da Cvitanović neće imati ništa protiv da uskoči u vagon.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 18:50Trojka ima visok stepen usaglašenosti i povjerenja. Uhodan sistem. Ostale stranke, očigledno, love u mutnom. Evo SBiH sa NES-om iskoristili glasove SDA za ovo mjesto U DN. Već su preko Senada ucjenjivali ostatak osmorke. Ako već postoji dogovor ovo je baš onako šupački od SBiH i NES-a. Mislim da je ovo veći problem za SDP od Miletića.Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 18:31
pa vidi, to je i problem ovakve vrste koalicije. NIP je trebao dobit kantonalnog premijer, SDP gore da vodi riječ, Naša stranka da se zadovolji da bude privjesak jer joj je to na svim nivoima rezultat. Međutim, ušlo se u ambiciozne kombinatorike, podbacilo se na izborima, moralo se uvesti još stranaka u koaliciju, podmirit njihove zahtjeve... Sve to je nas nekoliko ovdje pisalo tamo u prvim sedmicama oktobra. Ti možeš reć da je neko realan il nerealna, da je SDP dobio i prviše, al to ništa ne znači kad SDP misli da je dobio premalo. I ako će sad nastat tenzija unutar koalicije. Ona će se možda riješit ovaj put. Nije prva. Ali neće biti ni posljednja i ja tipujem da će u nekom trenutku doći do tenzije koju se neće riješiti. Ali time se vraćamo na početak ovog posta. To je problme ovakve vrste koalicije.
S tim da sad ovo više nisu samo problem koalicionih partnera, nego svih nas, jer je trojka preuzela vlast i sad i mene predstavlja.
Denis je prosle izbore isao protiv Sefika dok je sada kandidat bio Bakir. Istina mozda bi nekako i navukao pobjedu ali sigurno to ne bi uspio sam. Slozit cemo se da se ne slazemo. Ja mislim da su postavili bilo koga sa 12 stranaka bi ga uspjeli izglasati protiv Bakira.last mohicans wrote: ↑27/01/2023 18:38Hajmo postaviti ovako stvari. Denis je prošle izbore pokraden i sa onih nekoliko manjih stranaka bi i ove izbore dobio da je bio kandidat SDPa, ubjeđen sam. Pored toga, ne vidim da je iko drugi mogao dobiti toliku podrsku, pa ni DK, himself ili Zvizda. Znači Denis je bio nužni i jedini izbor osmorke. Premijera FBiH kao ni potpredsjednika iste, još nisu dobili, a gradonačelnicu jesu , a pazi sad zašto, nisu dobili ni jednog načelnika, jelde? A nakon NiPa su imali najviše glasova u generalnom poredku na KS, a ubjedljivi su na FBiH i BiH, pa kazeš dobili previše. Nije previše principijelcima sa kompenzacijama kao sto su Peđa, Zlatko i ostali koji zajedno nemaju sto SDP ima sam. O NiPu na državnom nivou da ne govorim, pa dobiše najbolje ministarstvo nakon predsjedavajućeg i ministarstva finansija. Konstatacija Čengića itekako stoji.Pandakonda wrote: ↑27/01/2023 17:10 Hebo majku ono dobilo premijera fbih, clana predsjednistva, ministra u VM, potpredsjednika federacije, gradonacelnicu itd. i sad kuka sto nema delegata u DN![]()
Hajde ne mlati slamu, šta će mu uhljebljenje, nije taj tip političara, pa sam je na svojim leđima iznio kampanju i dobio 10k glasova bez potpore stranke. Najangazovaniji parlamentarac na kojem god nivou je bio. A koliko znam najvjerovatnije napada Ibru za 2 god.
i to se vraćamo na oktobar i priču o tome da ne treba pravit koaliciju od osam stranaka jer to tito neće moć namirit, nego da treba izanalizirat izborne rezultate prema kojima je bilo potrebno za vlast uzimat SBIH i NES.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 18:50Trojka ima visok stepen usaglašenosti i povjerenja. Uhodan sistem. Ostale stranke, očigledno, love u mutnom. Evo SBiH sa NES-om iskoristili glasove SDA za ovo mjesto U DN. Već su preko Senada ucjenjivali ostatak osmorke. Ako već postoji dogovor ovo je baš onako šupački od SBiH i NES-a. Mislim da je ovo veći problem za SDP od Miletića.Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 18:31
pa vidi, to je i problem ovakve vrste koalicije. NIP je trebao dobit kantonalnog premijer, SDP gore da vodi riječ, Naša stranka da se zadovolji da bude privjesak jer joj je to na svim nivoima rezultat. Međutim, ušlo se u ambiciozne kombinatorike, podbacilo se na izborima, moralo se uvesti još stranaka u koaliciju, podmirit njihove zahtjeve... Sve to je nas nekoliko ovdje pisalo tamo u prvim sedmicama oktobra. Ti možeš reć da je neko realan il nerealna, da je SDP dobio i prviše, al to ništa ne znači kad SDP misli da je dobio premalo. I ako će sad nastat tenzija unutar koalicije. Ona će se možda riješit ovaj put. Nije prva. Ali neće biti ni posljednja i ja tipujem da će u nekom trenutku doći do tenzije koju se neće riješiti. Ali time se vraćamo na početak ovog posta. To je problme ovakve vrste koalicije.
Ali, veliki je fiks moci.duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/01/2023 19:06 Pa trebao bi biti...ali federalni premijer i nije baš hladovina, za onoga ko hoće da radi
To se tebi ljudino Damir Masic prividja. Ocekivana podrska Dragana partnerima, juce naplati ovo imenovanje, a danas vec imas osjecaj da su mu duzni. Red ce biti da Nerko pogura Izborni zakon.
Mislim da će zbog ovoga izgubiti neka ministarstva. Malo au se zaigraili i preigrali. Bezobrazan je Semir i konta da ima zlatnu kartu s kojom može da se bahati i ponaša kako hoće. Dok SDP i NiP popuštaju on koristi situaciju sa onim Ogreševićem. Osilili sePandakonda wrote: ↑27/01/2023 19:24 NES i SzBiH zajedno sa ZnG odigrali dobru partijuPogurali Miletića jer će preko kompenzacije umjesto njega uletiti zastupnik NES-a pa da mogu lakse ucjenjivati za ministarstva. Ocigledno se prave 2 bloka unutar osmorke.
I ja tako razumijem ovu trenutnu Vojinovu priču.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 19:38Mislim da će zbog ovoga izgubiti neka ministarstva. Malo au se zaigraili i preigrali. Bezobrazan je Semir i konta da ima zlatnu kartu s kojom može da se bahati i ponaša kako hoće. Dok SDP i NiP popuštaju on koristi situaciju sa onim Ogreševićem. Osilili sePandakonda wrote: ↑27/01/2023 19:24 NES i SzBiH zajedno sa ZnG odigrali dobru partijuPogurali Miletića jer će preko kompenzacije umjesto njega uletiti zastupnik NES-a pa da mogu lakse ucjenjivati za ministarstva. Ocigledno se prave 2 bloka unutar osmorke.
![]()