Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#78176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Yebo mater kod nas vazda se nesto bira, taman kad sve izaberu eto novih izbora 
- Student_u_Ostavci
#78177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cengic treba napustiti komunjare.
-
Vaya
#78178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovdje ukoliko neko misli da ce Ilija Cvitanovic i jednom glasati drugacije u odnosu na ovo 3 iz HDZ BiH je naivan k'o francuska sobarica... 
- tramvajtrojka
#78179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tko su komunjare svega ti
- Lakat Jebić
#78180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tmuje
- Student_u_Ostavci
#78181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odi guglati
- Styling
#78182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobili su Denisa, Benjaminu, Nikšića, Heleza, i jednog zamjenika ministra, i vjerovatno potpredsjednika Federacije. Šta još hoće?Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 15:54 ali SDP koji ima glasova koliko NIP i NS zajedno dobio Heleza samo. Ni jednog delegata u državnom domu naroda. Ko biva dobili su Denisa i Benjaminu dosta im. Ovo na federalnom nivou za Niksica i Stojanovica ko zna hocel bit, kako ce bit, kad ce biti...
Ovo što se dia zajebava s Nikšićem da uzme bar kantonalnu funkciju nije bez pameti![]()
zato su Zenge suverene. Ljudi s dva mandata ukupno na svim nivoima dobili još i dva delegatska mjesta za ta dva ista zastupnikaMiletic i Marjanovic osvjezenja
![]()
Za Miletića ne treba glasati kad bi ostalo upražnjeno mjesto i ne bi bilo drugih kandidata.
-
Spit_fire
#78183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja se nadam da ce in i ostali preuzeti stranku od ovog levata niksica
-
Vaya
#78184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- zigubigule
#78185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joooj jesu nas prevarili haos. Intelektualno, ovaj narod je septicka jama.
- Student_u_Ostavci
#78186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je Nikšić dobio, nisam upratio?Styling wrote: ↑27/01/2023 16:35Dobili su Denisa, Benjaminu, Nikšića, Heleza, i jednog zamjenika ministra, i vjerovatno potpredsjednika Federacije. Šta još hoće?Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 15:54 ali SDP koji ima glasova koliko NIP i NS zajedno dobio Heleza samo. Ni jednog delegata u državnom domu naroda. Ko biva dobili su Denisa i Benjaminu dosta im. Ovo na federalnom nivou za Niksica i Stojanovica ko zna hocel bit, kako ce bit, kad ce biti...
Ovo što se dia zajebava s Nikšićem da uzme bar kantonalnu funkciju nije bez pameti![]()
zato su Zenge suverene. Ljudi s dva mandata ukupno na svim nivoima dobili još i dva delegatska mjesta za ta dva ista zastupnikaMiletic i Marjanovic osvjezenja
![]()
Za Miletića ne treba glasati kad bi ostalo upražnjeno mjesto i ne bi bilo drugih kandidata.
- Roccohljup
#78187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogao bi nista ne dobiti....bar jos neko vrijeme 
- tramvajtrojka
#78188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
socijaldemokratija (socijal/an/ + demokratija), opći naziv za socijaldemokratske političke stranke, prvotno za radničke socijalističke stranke koje su nastale i razvijale se u drugoj polovici XIX. st., većinom u Zapadnoj Europi; politička ideologija i pokret koji se temelje na vrijednostima demokracije, liberalizma i socijalizma
ev i gdje je ovdje komunizam
-
Spit_fire
- Student_u_Ostavci
#78190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel to znači da je i savez nezavisnih socijaldemokrata pokret koji se temelji na liberalizmu i demokraciji?tramvajtrojka wrote: ↑27/01/2023 16:47socijaldemokratija (socijal/an/ + demokratija), opći naziv za socijaldemokratske političke stranke, prvotno za radničke socijalističke stranke koje su nastale i razvijale se u drugoj polovici XIX. st., većinom u Zapadnoj Europi; politička ideologija i pokret koji se temelje na vrijednostima demokracije, liberalizma i socijalizma
ev i gdje je ovdje komunizam![]()
, zadnji komunjara na vlasti u BiH izumro prije 33 godine
![]()
Odi guglaj ponovo.
- Pandakonda
#78191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hebo majku ono dobilo premijera fbih, clana predsjednistva, ministra u VM, potpredsjednika federacije, gradonacelnicu itd. i sad kuka sto nema delegata u DN 
-
mirza_15
#78192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I člana kolegija VM. To je izgleda bila kompenzacija za ovo mjeste. A Miletić je dobio mjesto na onu galamu kod Senada. Još tada sam rekao da tvrdi pazar za ovo mjesto i sam je to rekao na kraju intervjua samo raja ne zna da sluša.Pandakonda wrote: ↑27/01/2023 17:10 Hebo majku ono dobilo premijera fbih, clana predsjednistva, ministra u VM, potpredsjednika federacije, gradonacelnicu itd. i sad kuka sto nema delegata u DN![]()
Isto su radili Semir i Ogrešević. Semir hoće ministarstvo energetike i rudarstva koje je haman pola vlade, a jučer amandman za 7 miliona Zraku da ga spasi kao ministar (ok je da se spašava Zrak, da ne bude zabune) i bilda sebe i stranku. S druge strane se lagano izvukao sa državnog nivoa, pustio druge da primaju udarce, rekao koju Dodiku i skupio poene.
- Roccohljup
#78193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pusha izgleda i na ovon frontu
Stojanović: Nemam potrebnih 11 potpisa za mjesto potpredsednika FBiH
Ponosan sam što sam nelegitiman na način na koji razmišljaju nacionalne stranke, rekao je
A. Kukić
Piše: Adela Kukic
prije 48 minuta
Delegat SDP-a u Domu naroda FBiH Igor Stojanović (SDP BiH) pojasnio je zašto još uvijek nije predata njegova kandidatura za potpredsjednika FBiH. Naime, on nema potrebnih 11 potpisa za
- Trenutno u Klubu Srba nemam podršku HDZ-ovih i SDA delegata i nemamo 11 potpisa - rekao je i dodao da vjerovatno on nije prihvatljiv i da nije dio stereotipa koji treba da vladaju na nivou FBIH.
- Ponosan sam što sam nelegitiman na način na koji razmišljaju nacionalne stranke - rekao je.
Kaže da je potrebno podizanje političkog praga, a ne da se "ima bućkuriš kao sad".
-
meridiyan
#78194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zlatan Begić novi Premijer FBiH? 
- Lakat Jebić
#78195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nisu ni SDP ni NIP glasali za miletića pa da bude da je dobio za onu galamu.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 17:29I člana kolegija VM. To je izgleda bila kompenzacija za ovo mjeste. A Miletić je dobio mjesto na onu galamu kod Senada. Još tada sam rekao da tvrdi pazar za ovo mjesto i sam je to rekao na kraju intervjua samo raja ne zna da sluša.Pandakonda wrote: ↑27/01/2023 17:10 Hebo majku ono dobilo premijera fbih, clana predsjednistva, ministra u VM, potpredsjednika federacije, gradonacelnicu itd. i sad kuka sto nema delegata u DN![]()
Isto su radili Semir i Ogrešević. Semir hoće ministarstvo energetike i rudarstva koje je haman pola vlade, a jučer amandman za 7 miliona Zraku da ga spasi kao ministar (ok je da se spašava Zrak, da ne bude zabune) i bilda sebe i stranku. S druge strane se lagano izvukao sa državnog nivoa, pustio druge da primaju udarce, rekao koju Dodiku i skupio poene.
pričat ko je šta dobio na federalnom nivou sad baš nema smisla jer je, u najmanju ruku, upitno do daljnjeg.
a sve to uz izborni rezultat koji je kao NIP i NS zajedno.
spominjat gradonačelnicu je besmisleno, to je trampa od lokalnih izbora. onda treba reći da SDP nije dobio ni jednu općinu u sarajevu.
- Haris.ba
#78196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvog praga? Valjda izbornog praga? Pa onda bi Sdp ostao vjecna opozicija.Roccohljup wrote: ↑27/01/2023 17:38 Pusha izgleda i na ovon frontu![]()
Kaže da je potrebno podizanje političkog praga, a ne da se "ima bućkuriš kao sad".
- tramvajtrojka
-
mirza_15
#78198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odigrano tako sa glasovima. NIP je najjača stranka u KS pa se pomakli i za gradonačelnika i za premijera. Nikšić dobio premijersko mjesto. Nije slučajno došlo do zamjene Konaković-Helez. NiP dobio mjesto u VM i mjesto u DN. Misliš li da je trebao dati i to pa da se skroz skloni SDP-u? Niste realni.Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 17:41Pa nisu ni SDP ni NIP glasali za miletića pa da bude da je dobio za onu galamu.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 17:29
I člana kolegija VM. To je izgleda bila kompenzacija za ovo mjeste. A Miletić je dobio mjesto na onu galamu kod Senada. Još tada sam rekao da tvrdi pazar za ovo mjesto i sam je to rekao na kraju intervjua samo raja ne zna da sluša.
pričat ko je šta dobio na federalnom nivou sad baš nema smisla jer je, u najmanju ruku, upitno do daljnjeg.
spominjat gradonačelnicu je besmisleno, to je trampa od lokalnih izbora. onda treba reći da SDP nije dobio ni jednu općinu u sarajevu.
- Pandakonda
#78199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDP je u prvobitnoj podjeli dobio novo sarajevo kao opstinu. Onda su oni to htjeli mjenjati za gradonacelnicko mjesto sto nije imalo smisla obzirom da je NiP na novu grada imao najvise glasova. I tu im se Konakovic sklonio kao sto se NS sklonio jer su komotno mogli traziti centar i novo sarajevo jer su tu imali najvise glasova tada.Lakat Jebić wrote: ↑27/01/2023 17:41Pa nisu ni SDP ni NIP glasali za miletića pa da bude da je dobio za onu galamu.mirza_15 wrote: ↑27/01/2023 17:29
I člana kolegija VM. To je izgleda bila kompenzacija za ovo mjeste. A Miletić je dobio mjesto na onu galamu kod Senada. Još tada sam rekao da tvrdi pazar za ovo mjesto i sam je to rekao na kraju intervjua samo raja ne zna da sluša.
- relativno84
#78200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ajd sto zeleni nece da ga poguraju, ali gdje zapelo sa Draganom, zar odnosi nisu relaksiraniRoccohljup wrote: ↑27/01/2023 17:38 Pusha izgleda i na ovon frontu![]()
Stojanović: Nemam potrebnih 11 potpisa za mjesto potpredsednika FBiH
Ponosan sam što sam nelegitiman na način na koji razmišljaju nacionalne stranke, rekao je
A. Kukić
Piše: Adela Kukic
prije 48 minuta
Delegat SDP-a u Domu naroda FBiH Igor Stojanović (SDP BiH) pojasnio je zašto još uvijek nije predata njegova kandidatura za potpredsjednika FBiH. Naime, on nema potrebnih 11 potpisa za
- Trenutno u Klubu Srba nemam podršku HDZ-ovih i SDA delegata i nemamo 11 potpisa - rekao je i dodao da vjerovatno on nije prihvatljiv i da nije dio stereotipa koji treba da vladaju na nivou FBIH.
- Ponosan sam što sam nelegitiman na način na koji razmišljaju nacionalne stranke - rekao je.