Ili možda First
Ne, ipak je Telefunken
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ili možda First
da, iz turske
I u Njemackoj je pun k Turaka
Nisam ti ja premijumaš, a još manje vlasnik hrĐavih auta koliko god stara bila i zašta god služila.NediM17 wrote: ↑21/01/2023 19:01 Kad su tek počinjali sa Prideom i Riom u BiH, tamo negdje oko dvijehiljadite godine garancija je bila 3 godine, kakvih 7.
To su i tada bili vrlo pouzdani auti bazirani na staroj Mazda mehanici, a ljepota je svakako u oku posmatrača.
7 godina garancije su počeli davati kad su počeli proizvoditi auta a ne "hrDžave kontejnere" kako reče ljubitelj istih, samo "premiJum" brandova.
Ali neee, to su hobi auta, projekti, "oltajmeri"...
Sve iz Kine, osim bijele tehnike koja je turska.
Kakve veze ima garancija kod audija kad se svakako polovan, deset godina star uvozi iz njemackeEntropio wrote: ↑21/01/2023 21:52 Poznato je da azijati ugradjuju nekvalitetne LCD displeje stare generacije koji se pokvare nakon 3 godine i onda placaj.
Reci cu samo da Audi daje 2 godine fabricke garancije koju mozes produziti na 5 godina uz doplatu. Znaci 5 godina si miran, sve pokriveno. Slicno rade i drugi njemacki premijum proizvodjaci.
Kako nema, pa kramenjarko garantuje, a to ti je jaĆe od fabrike.nepass1 wrote: ↑22/01/2023 09:52Kakve veze ima garancija kod audija kad se svakako polovan, deset godina star uvozi iz njemackeEntropio wrote: ↑21/01/2023 21:52 Poznato je da azijati ugradjuju nekvalitetne LCD displeje stare generacije koji se pokvare nakon 3 godine i onda placaj.
Reci cu samo da Audi daje 2 godine fabricke garancije koju mozes produziti na 5 godina uz doplatu. Znaci 5 godina si miran, sve pokriveno. Slicno rade i drugi njemacki premijum proizvodjaci.
Ja sam kupio svog premijuma kod najuglednijeg i najjaceg prodavaca polovnih vozila u ovom dijelu Evrope. On kad garantuje, nema tu sta da fali. Naime, garancija kod AC Kramar je jaca od fabricke, jaro moj. Prico mi jedan lik, on uzeo auto kod Kramara i nakon pola godine primijeti da su mu plocice na kocnicama istrosene. Javi se Kramaru i ovaj mu kupi u salonu novo auto kao izvinjenje za to. E sad zamisli sta bi bilo da ti ode recimo motor... lik bi ti dao sta hoces. Jaro moj, treba paziti gdje kupujes... samo provjereni prodavaci.nepass1 wrote: ↑22/01/2023 09:52Kakve veze ima garancija kod audija kad se svakako polovan, deset godina star uvozi iz njemackeEntropio wrote: ↑21/01/2023 21:52 Poznato je da azijati ugradjuju nekvalitetne LCD displeje stare generacije koji se pokvare nakon 3 godine i onda placaj.

Biće ovo hitić od auta..ako cijene budu ok.Rockefeller wrote: ↑22/01/2023 20:22 Malo Nexo-a, Ioniq 5, nesto malo iz Kie i eto malog Tucsona. Kona, PHEV.
https://m.youtube.com/watch?v=8CJiuAnbqQo
Entropio wrote: ↑22/01/2023 13:56Ja sam kupio svog premijuma kod najuglednijeg i najjaceg prodavaca polovnih vozila u ovom dijelu Evrope. On kad garantuje, nema tu sta da fali. Naime, garancija kod AC Kramar je jaca od fabricke, jaro moj. Prico mi jedan lik, on uzeo auto kod Kramara i nakon pola godine primijeti da su mu plocice na kocnicama istrosene. Javi se Kramaru i ovaj mu kupi u salonu novo auto kao izvinjenje za to. E sad zamisli sta bi bilo da ti ode recimo motor... lik bi ti dao sta hoces. Jaro moj, treba paziti gdje kupujes... samo provjereni prodavaci.
Zeninu azijsku nakazu sam kupio novu u salonu. Ide, samo redovan servis, ko podmazana. Ali pokrivam je ceradom i ljeti i zimi svaki dan da je ne gledam. Mislim pokrivam azijsku nakazu, ne zenu.
Ma za razumnu cijenu vjerovatno. Barem za svaku sitnicu ne moras nadoplatit. To mi se djasvi kod Azijata.konektovan wrote: ↑22/01/2023 20:36Biće ovo hitić od auta..ako cijene budu ok.Rockefeller wrote: ↑22/01/2023 20:22 Malo Nexo-a, Ioniq 5, nesto malo iz Kie i eto malog Tucsona. Kona, PHEV.
https://m.youtube.com/watch?v=8CJiuAnbqQo
Meni je ok,..
Osnovna da bude je'no 40 ak hiljada maraka.
Smije...smije