HVALA!
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#44952 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hajd bitno je da nema dlaka iz nosa da vire
-
Naslovnica
#44953 Re: Pitamo Mehanicare ?
biloe ali mie mama kupila trimer

- skrbavi-admin
#44954 Re: Pitamo Mehanicare ?
alfa sizofrawagon
turbina zvizdi, kad je cijepam prestane dobije snagu i ugasi Ćek enđin....

turbina zvizdi, kad je cijepam prestane dobije snagu i ugasi Ćek enđin....
-
Throttle
#44955 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemoj prestajat cijepat 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#44956 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo deri dok ne proĆepi 
- skrbavi-admin
#44957 Re: Pitamo Mehanicare ?
razmisljam kakvom 'odzi ić 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
- skrbavi-admin
- skrbavi-admin
#44960 Re: Pitamo Mehanicare ?
day 2. kad ubijam po gasu - polomi trapove iscupa se motor hoce van.... alahumezalij.... naci vozio pogresno sve ove godine
krhko je znanje 
ne dimi ni zeHre kad cijepam gas....
ne dimi ni zeHre kad cijepam gas....
- Heva
#44961 Re: Pitamo Mehanicare ?
VW Passat 2001 19TDI: do prije 15 dana auto je palio "iz prve" max 2 sek vergla i upali, ljeti skoro ni toliko. Onda odjednom se pojavi problem: verglaš skoro desetak sekundi dok ne upali, bio leden ili topao motor, a tokom vožnje ne pravi se bilo kakav problem oko zastajkivanja, gušenja...ne dimi siv ili crn dim. U isto vrijeme sam primjetio da se iz rezervoara ne čuje onaj zvuk "štrcanja" kad se umetne ključ u bravu i okrene kontakt! Bio kod majstora, sumnjalo se na tandem pumpu, skinuta, izmjenjeni svi dihtunzi i skoro isti problem, malo je kraće vrijeme verglanja, a i dalje se ne čuje iz rezervoara ono klasično "štrcanje". Da li je sad problem i dalje kod dizni, gumica... ili do one pumpe u rezervoaru?
- skrbavi-admin
#44962 Re: Pitamo Mehanicare ?
pogledaj ti pumpu goriva u rezervoaru - sam si sebi indicije nabacio i suhvuHeva wrote: ↑26/01/2023 14:03 VW Passat 2001 19TDI: do prije 15 dana auto je palio "iz prve" max 2 sek vergla i upali, ljeti skoro ni toliko. Onda odjednom se pojavi problem: verglaš skoro desetak sekundi dok ne upali, bio leden ili topao motor, a tokom vožnje ne pravi se bilo kakav problem oko zastajkivanja, gušenja...ne dimi siv ili crn dim. U isto vrijeme sam primjetio da se iz rezervoara ne čuje onaj zvuk "štrcanja" kad se umetne ključ u bravu i okrene kontakt! Bio kod majstora, sumnjalo se na tandem pumpu, skinuta, izmjenjeni svi dihtunzi i skoro isti problem, malo je kraće vrijeme verglanja, a i dalje se ne čuje iz rezervoara ono klasično "štrcanje". Da li je sad problem i dalje kod dizni, gumica... ili do one pumpe u rezervoaru?
i ne vozaj ga na rezervi
-
MicoBn
#44963 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ja sam najjaci lik. Cuo sam da se ljudi zale kako auto slabije vuce ali kod mene je supotno. Vozio sam golfaca 4 74kw nije lose al nije ni dobro i uzmem passat 2.0 103kw cr 2009. Motor kao motor ne razumijem se mada se mozda malo osjeca da vuce bolje a primjetno je stabilniji u krivinama. Problem je u tome sto ga ja koristim iskljucivo za sitnu gradsku voznju i jednom sedmicno a nekad i cesce dize obrtaje da ocisti dpf (na leru nije 890 nego 1k rpm tokom ciscenja tako sam cuo).
I primjetio sam da TOKOM ciscenja dpf auto vise nije auto nego formula 1. Mali sitni gas u prvoj kao sto je i normalno bukvalno mu malo fali da ga propne kao bmx biciklo. Voznja trecom oko pedesetak i pritisnem gas do pola otprilike dodje na 100kmh za sekund, motor se tada (tokom ovog nepoznatog rezima rada) grublje cuje, osjetljiviji gas znaci odziv gasa je odmah a ne lag, na punom gasu se cuje hucanje zraka pod haubom, znaci zvijer a ne auto kao da ima 500ks.
I onda prestane da cisti dpf ugasim ga sutradan upalim kola motor se ni ne cuje onako prede kao macka, odziv gasa klasicno kasni, snaga umjerena nista pretjerano slicno kao golf 4 i to me ekstremno nervira dodje mi da ga prodam smece raspalo, pu! Ko izmisli dpf svaka mu cast makar mi tad bolje auto ide niti ja znam zasto niti majstor kaze samo, i citiram, "hmm cudno'. Ej reko, pa znam i ja tako popravljati daj ba. I tu se moji snovi o boljem autu tj, jacem zavrsavaju.
I primjetio sam da TOKOM ciscenja dpf auto vise nije auto nego formula 1. Mali sitni gas u prvoj kao sto je i normalno bukvalno mu malo fali da ga propne kao bmx biciklo. Voznja trecom oko pedesetak i pritisnem gas do pola otprilike dodje na 100kmh za sekund, motor se tada (tokom ovog nepoznatog rezima rada) grublje cuje, osjetljiviji gas znaci odziv gasa je odmah a ne lag, na punom gasu se cuje hucanje zraka pod haubom, znaci zvijer a ne auto kao da ima 500ks.
I onda prestane da cisti dpf ugasim ga sutradan upalim kola motor se ni ne cuje onako prede kao macka, odziv gasa klasicno kasni, snaga umjerena nista pretjerano slicno kao golf 4 i to me ekstremno nervira dodje mi da ga prodam smece raspalo, pu! Ko izmisli dpf svaka mu cast makar mi tad bolje auto ide niti ja znam zasto niti majstor kaze samo, i citiram, "hmm cudno'. Ej reko, pa znam i ja tako popravljati daj ba. I tu se moji snovi o boljem autu tj, jacem zavrsavaju.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#44964 Re: Pitamo Mehanicare ?
mislim da je do rezima EGR ventila, i ja sam isto primjetio na mazdi, samo tada i srcu gorivo, al to mislim znas 
- skrbavi-admin
#44965 Re: Pitamo Mehanicare ?
nista, jarane, valja i tebi tespih i onu kutiicu na letrovizor valjda bagra izaJde.... haj drago mi je da nisam jedini, mozda odza da popust na 2kom da zapise..... 
- Laplace
#44966 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako je u pitanju hodža iz Visokog, ne nadajte se popusti. Ne daju popust ni Visočaci ni Visočani.
- saiks
#44967 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da li anlaser moze oslabiti ili mora bas prozujati. Imam problem koji mi se javlja samo zimi. Relej grijaca,grijaci,akumulator sve ispravno,aku sam nov stavio i ista se situacija desava i sa starim i novim aku. Kad ujutru palim auto on jedva vergla,kao da nema snage. To se desava samo ujutru i kad je zima. Majstor kaze anlaser treba reparirati,kao ulje se stisne i nema snage zavrtiti. Znam da prozuji odu cetkice ali ovo nikad nisam cuo
- skrbavi-admin
#44968 Re: Pitamo Mehanicare ?
imas samo par prilika prije totalnog otkazivanja startera da ga popravis - obicno je simptom kao da neko tesko i dugo kaslje kad ga verglas da je pri kraju.... cim vergla slabo ne dolazi struja na cetkice u dovoljnoj kolicini dakle ne prenosi dobro na rotor....saiks wrote: ↑26/01/2023 23:35 Da li anlaser moze oslabiti ili mora bas prozujati. Imam problem koji mi se javlja samo zimi. Relej grijaca,grijaci,akumulator sve ispravno,aku sam nov stavio i ista se situacija desava i sa starim i novim aku. Kad ujutru palim auto on jedva vergla,kao da nema snage. To se desava samo ujutru i kad je zima. Majstor kaze anlaser treba reparirati,kao ulje se stisne i nema snage zavrtiti. Znam da prozuji odu cetkice ali ovo nikad nisam cuo
kod alternatora je slicno - samo sto daje vizuelnu sliku toga - kad god pustis gas, ili kad palis auto a lampice zmirkaju prilikom paljenja - treba znat da je alternator pred kraj..... on je jebena fenka ako cucne jer dalje ne mozes....
za starter je lako (ako nemas automatik) mozes ga na guranje uvijek
- hopi
#44969 Re: Pitamo Mehanicare ?
da da, meni kada je alunator bio pri kraju je svjetlo titralo na leru (u kabini, farovi itd)
ali kada mi je alimaser otišao, nije bilo najave
palio sasvim ok
idući dan ništa, mrtav, nije mogoa ni zaverglati
ali kada mi je alimaser otišao, nije bilo najave
palio sasvim ok
idući dan ništa, mrtav, nije mogoa ni zaverglati
- saiks
#44970 Re: Pitamo Mehanicare ?
Em je automatik em se ovo javlja vec evo 4tu zimu
Ljeti sve normalno radi,samo prvo paljenje lose skroz,kad upali odmah ga ugasim i drugo paljenje normalno bude
Ljeti sve normalno radi,samo prvo paljenje lose skroz,kad upali odmah ga ugasim i drugo paljenje normalno bude
- skrbavi-admin
#44971 Re: Pitamo Mehanicare ?
i mene je jedna maserica bez najave napustila davno - kae nasla mehu, jebi ga desaJe se
- kabal1337
#44972 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo jedno poredjenje Tople i Bosch akumulatora, Topla je tesko smece. Kako Bosch sa lahkocom zavregla i upali auto to je cudo.
Topla mi nikad nije ovako s lahkocom palila.
Topla mi nikad nije ovako s lahkocom palila.
- B6Redhell
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#44974 Re: Pitamo Mehanicare ?
pisao je mialim @bitanga_sa_otesa da vise nije slovenija, nije ni bosch puno bolji, pravi se svugdje osim u njemackoj...
exide/yuassa
exide/yuassa
- kabal1337
#44975 Re: Pitamo Mehanicare ?
ovaj bosch made in poljska. Ma da poljaci imaju neki svoj brend kazu da se pravo pokazao gore rusija, ukrajina, itd.
Topla kad je nova bila ostala bi mi lampica od akumulator upaljena jedno sekundu dvije nakon paljenja, sad se ne desava.
Nadam se da ce potrajat 2-3 godine ko i topla
ma kurcina sve izgleda kvalitet, kao i onaj mutlu nekad bio fabricki akumulator sad se nesto ljudi zale.
Topla kad je nova bila ostala bi mi lampica od akumulator upaljena jedno sekundu dvije nakon paljenja, sad se ne desava.
Nadam se da ce potrajat 2-3 godine ko i topla
ma kurcina sve izgleda kvalitet, kao i onaj mutlu nekad bio fabricki akumulator sad se nesto ljudi zale.