Raspad sistema je počeo. Na Predsjedništvu stranke dešavaju se ozbiljni sukobi. Mandra je napustio sjednicu jer je Bakir insistirao na javnom glasanju za Softića i Džaferovića, kako glasanje ne bi krenulo u krivom smijeru. Na tajnom glasanju ne bi prošli.Billy The Pljuc wrote: ↑20/01/2023 07:33 Po njima med i mlijeko teče, nije da nisu upregli sve što imaju kako bi ostali na vlasti ali u ove bajke mislim da ni oni sami ne vjeruju.
Ono što je evidentno je da su počeli sa prijetnjama i nije da mi nema logike za isto, izgube li moć sasvim je realno da počnu odgovarati za sva zla koja su počinili. To je po mom mišljenju ono čega se najviše plaše mada ostaje činjenica da će biti vrlo teško poraziti sistem koji su decenijama gradili jer su naprosto infiltrirani u sve.
Najvažnija stvar koja se može napraviti jeste rušenje dinastije u kojoj se hanuma sama servirala svojom megalomanijom, ako padne ona onda možemo očekivati raspad sistema i nije više bitno hoće li ista odgovarati za svoja nedjela ili će se skloniti negdje na po nju sigurnu destinaciju. Bitno je da ih se natjera na uzmak, makne li se ona onda možemo očekivati da se sruše kao kula od karata jer će panika zavladati na nižim nivoima a bog sami zna da tamo maltene niko ne valja i da velika većina njih treba odgovarati za nešto.
Bošnjacima definitivno treba katarza i odmak od ovoga što se zove SDA, dođe li do nereda kako nam isti najavljuju eto prilike da se ista doživi i jednom za svagda pročisti ovo malo jada od naroda što je ostalo na ovim prostorima.
Otvoreni je verbalni sukob između Sebije i Alme Čolo koju su izradili maksimalno.
Nisu se birale riječi. Razmijenjene su i vrlo uvrijedljive poruke. Mislim da će i ta komunikacija uskoro izaći na vidjelo.
Edin Ramić zloupotrijebio sredstva ministarstva, oko 700 000 maraka i u Osmacima asfaltirao put do punicine kuće i još nekim svojim pulenima.
Sve će uskoro izaći na vidjelo. Samo patriotski