Hah napisasmo isti komentar vezano za OLX radnje i u isto vrijemenivla wrote: ↑18/01/2023 23:40 ma samo verifikaciju telefona i da se svima prikaze broj a ne ono da nemas nikakav kontakt pa ti se ovaj javi ili ne javi, isto i za adresu pa da se ne desi da isti lik prodaje isti proizvod sa pet razlicitih profila u pet razlicitih opstina
sto se naplate objave artikla tice, nemam nista protiv ali prvo nek eliminisu ove olx shopove sto od 200-300 artikala imaju 1 ili nijedan na stanju
sad je isticanje artikla glupost jer platis izdvajanje i onda imas jos 20, 30, 50 artikala u istoj kategoriji
meni jednom za artikal koji sam poslao kupcu i dogovorio obrisali isti jer me drugi kontaktirao i ja mu rekao da je prodato i cekam da dodje kupcu
prijavljivao isto tako ove sto imaju a nemaju nista i nikad nikakve sankcije za prodavace
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
zippoo87
#3001 Re: OLX.BA - sve o tome
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#3002 Re: OLX.BA - sve o tome
Nije problem u stranici, vec u posjeti. Kako ce te pronaci musterije?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3003 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa treba mobitel da de registrujes
I ne moze 1 2 puta...dakle svaki put novi mob za registraciju
I ne moze 1 2 puta...dakle svaki put novi mob za registraciju
- mirota
#3004 Re: OLX.BA - sve o tome
dodatak na tvoj odlican komentar, OLX je u regiji daleko naaaaj oglasnik po svemu, Srbija ima vise njih, kao najjaci je kupujem prodajem sajt, to nije primaci OLX u realno, tako da podrzavam a i sam placam oglase na 3 naloga kod Olxa koja imam...n+1 wrote: ↑18/01/2023 22:48 Prvo, postoji konkurencija. To što svi želite koristiti baš OLX nije manjak konkurencije, nego vrijednost koju percipirate u istom.
Drugo, tu vrijednost treba i platiti. Svaki mjesec OLX spoji hiljade prodavača i kupaca automobila, ali je glupost platiti? Ma hajde. Pa ako je glupost, onda prodaji auto tako što ćeš po banderama lijepiti oglas. Da znate koliko bandwidtha njima treba i koliko isti plaćaju, da raja može drljati po web stranici i pitati gluposti, pali biste na dupe. Moraju se i oni od nečega finansirati. Ili biste možda preferirali kao ebay, da slože % od prodajne cijene? Pa fino prodaš auto za 10k, a OLX ti naplati 300 KM.
Treće, time što naplaćuju upravo "čiste smeće". Ako ti je puno platiti 5 KM svaki mjesec, znači da si svakako stavio nerealnu cijenu i planiraš prodavati godinama. Izvoli staviti konkurentnu cijenu. Ako ti je puno 5 KM i za jedan mjesec, znači da ti prodaješ smeće, a OLX ga time čisti.
- nivla
#3005 Re: OLX.BA - sve o tome
cemu potreba da imas 3 olx naloga?mirota wrote: ↑19/01/2023 09:25dodatak na tvoj odlican komentar, OLX je u regiji daleko naaaaj oglasnik po svemu, Srbija ima vise njih, kao najjaci je kupujem prodajem sajt, to nije primaci OLX u realno, tako da podrzavam a i sam placam oglase na 3 naloga kod Olxa koja imam...n+1 wrote: ↑18/01/2023 22:48 Prvo, postoji konkurencija. To što svi želite koristiti baš OLX nije manjak konkurencije, nego vrijednost koju percipirate u istom.
Drugo, tu vrijednost treba i platiti. Svaki mjesec OLX spoji hiljade prodavača i kupaca automobila, ali je glupost platiti? Ma hajde. Pa ako je glupost, onda prodaji auto tako što ćeš po banderama lijepiti oglas. Da znate koliko bandwidtha njima treba i koliko isti plaćaju, da raja može drljati po web stranici i pitati gluposti, pali biste na dupe. Moraju se i oni od nečega finansirati. Ili biste možda preferirali kao ebay, da slože % od prodajne cijene? Pa fino prodaš auto za 10k, a OLX ti naplati 300 KM.
Treće, time što naplaćuju upravo "čiste smeće". Ako ti je puno platiti 5 KM svaki mjesec, znači da si svakako stavio nerealnu cijenu i planiraš prodavati godinama. Izvoli staviti konkurentnu cijenu. Ako ti je puno 5 KM i za jedan mjesec, znači da ti prodaješ smeće, a OLX ga time čisti.
- Truba
#3006 Re: OLX.BA - sve o tome
ja sam uveo drugi čisto da na originalnom ne zatrpavam oglasima manje vrijednosti takozvano smeće... ne sadržajem koliko koricama starošću vlagom itd...
ovi klošari koje ja znam naprave fejk akaunt upola cijene lupaju artikle koje žele kupiti onda s tim linkovima idu naivčinama da spuste cijenu knjige kao vidi mogu kod njega kupiti upola manje
ovo je klasična umberto eko šuplja iz knjige plamen kraljice Loane...
ovi klošari koje ja znam naprave fejk akaunt upola cijene lupaju artikle koje žele kupiti onda s tim linkovima idu naivčinama da spuste cijenu knjige kao vidi mogu kod njega kupiti upola manje
ovo je klasična umberto eko šuplja iz knjige plamen kraljice Loane...
-
zippoo87
#3007 Re: OLX.BA - sve o tome
Legendo,crvenim slovima smiju samo moderatori pisati,edituj to dok nisi dobio opomenu.mirota wrote: ↑19/01/2023 09:25dodatak na tvoj odlican komentar, OLX je u regiji daleko naaaaj oglasnik po svemu, Srbija ima vise njih, kao najjaci je kupujem prodajem sajt, to nije primaci OLX u realno, tako da podrzavam a i sam placam oglase na 3 naloga kod Olxa koja imam...n+1 wrote: ↑18/01/2023 22:48 Prvo, postoji konkurencija. To što svi želite koristiti baš OLX nije manjak konkurencije, nego vrijednost koju percipirate u istom.
A kesu li ti sva tri naloga verifikovana adresom,mobilnim brojem i mailom?
- mirota
#3008 Re: OLX.BA - sve o tome
- Truba
#3009 Re: OLX.BA - sve o tome
ja sam jedan od prvih korisnika pika
za njega sam saznao dobro se sjećam mislim u aprilu 2009 kad smo sjedili u sovi na marijin dvoru s 2 jarana od kojih je jedan bio alfa i omega HAKER
od njega sam i saznao za prvu stranicu koja mi je bila skoro pa home page 1999. kad sam uveo internet zvala se monitor.hr posljedicno tomu sam bio vrlo rano registriran na forum.hr
dakle pik je tada bio mjesto prodaje i kupovine i imao je aukcije (ovo je propalo)
ne sjećam se što sam htio kupiti ili što sam trebao prodati ali nije bitno to... bitno je da je to ideja prostora za te stvari
problem s PIK/OLX je taj što je umrežavanjem ljudi GENERIRAO INFLACIJU knjiga i stripova
dovoljno mi je pogledati za koliko sam asimov dupljaka prodavao 2009. ima zapisano
1 km
eeej jedna km
te su sada po 15 25minimum ako ih ima
da ne spominjem druge stripove i knjige
prije pika smo bili razjedinjene iscepkane jedinke
ostrva
svi zajedno smo 14 godina poslije stvorili ČUDOVIŠTE koje ždere pare
za njega sam saznao dobro se sjećam mislim u aprilu 2009 kad smo sjedili u sovi na marijin dvoru s 2 jarana od kojih je jedan bio alfa i omega HAKER
od njega sam i saznao za prvu stranicu koja mi je bila skoro pa home page 1999. kad sam uveo internet zvala se monitor.hr posljedicno tomu sam bio vrlo rano registriran na forum.hr
dakle pik je tada bio mjesto prodaje i kupovine i imao je aukcije (ovo je propalo)
ne sjećam se što sam htio kupiti ili što sam trebao prodati ali nije bitno to... bitno je da je to ideja prostora za te stvari
problem s PIK/OLX je taj što je umrežavanjem ljudi GENERIRAO INFLACIJU knjiga i stripova
dovoljno mi je pogledati za koliko sam asimov dupljaka prodavao 2009. ima zapisano
1 km
eeej jedna km
da ne spominjem druge stripove i knjige
prije pika smo bili razjedinjene iscepkane jedinke
ostrva
svi zajedno smo 14 godina poslije stvorili ČUDOVIŠTE koje ždere pare
- nivla
#3010 Re: OLX.BA - sve o tome
koristim pik od prije nego sto je pusten javno,account od 27.3.2009 na messengeru me kontaktirali zacetnici istog i zamolili da se registrujem na isti jer sam se tad bavio servisiranjem racunara
mnogo toga se od tad promijenilo ali znam da su vrlo brzo potopili market.ba
sto sw tice pretrage nedostaje mogucnost da ignorises u rezultatima neke korisnike, shopove itd, ali i dalje je ako je onaj sto je objavio oglas imao zivaca da popuni sva polja sa detaljima ispravno sigurno medju top oglasnicima u svijetu, npr ima bolju i detaljniju pretragu od ebay i aliexpress
mnogo toga se od tad promijenilo ali znam da su vrlo brzo potopili market.ba
sto sw tice pretrage nedostaje mogucnost da ignorises u rezultatima neke korisnike, shopove itd, ali i dalje je ako je onaj sto je objavio oglas imao zivaca da popuni sva polja sa detaljima ispravno sigurno medju top oglasnicima u svijetu, npr ima bolju i detaljniju pretragu od ebay i aliexpress
- Truba
#3011 Re: OLX.BA - sve o tome
nedostaje ako neko blokiraš da mu ne vidiš artike
nedostaju rubrike... seljačke rubrike u knjigama...vidi se da su ga pravili ljudi koji su na vi s pisanjem i čitanjem
zašto nema rubrika krimić ljubić fantastika
nedostaju rubrike... seljačke rubrike u knjigama...vidi se da su ga pravili ljudi koji su na vi s pisanjem i čitanjem
zašto nema rubrika krimić ljubić fantastika
- n+1
#3012 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja sam regan početkom aprila 2009.
I ne smatram da sam "među prvim korisnicima".
Prvi korisnici imaju bedž koji ih kao takve certificira.
Ako nemate bedž, niste među prvim korisnicima.
Uostalom, pogledajte ID. Suštinski pokazuje broj registrovanih korisnika prije vas + 1.
I ne smatram da sam "među prvim korisnicima".
Prvi korisnici imaju bedž koji ih kao takve certificira.
Ako nemate bedž, niste među prvim korisnicima.
Uostalom, pogledajte ID. Suštinski pokazuje broj registrovanih korisnika prije vas + 1.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3013 Re: OLX.BA - sve o tome
10.April 2009
Znači i ja sam tu među prvima...
Znači i ja sam tu među prvima...
- nivla
#3014 Re: OLX.BA - sve o tome
id korisnika je dvocifren
- DaysleepeR
#3015 Re: OLX.BA - sve o tome
Moj datum registracije na PIK-u je 01.04.2009.
I imam značku kao jedan od prvih hiljadu korisnika. ID 657
I imam značku kao jedan od prvih hiljadu korisnika. ID 657
- Truba
#3016 Re: OLX.BA - sve o tome
ima titula na profilu ako je jedan od prvih korisnika
ko medalja
viđao sam... mislim da imaju 2 različite
Last edited by Truba on 19/01/2023 13:03, edited 1 time in total.
- n+1
- Truba
#3018 Re: OLX.BA - sve o tome
da da da editirao sam
- n+1
#3019 Re: OLX.BA - sve o tome
@Truba Imaš li ti medalju?
- Truba
- n+1
#3021 Re: OLX.BA - sve o tome
Je li to postiđen smajli zato što lažeš. 
- Truba
#3022 Re: OLX.BA - sve o tome
meni je misterij kako neki imaju 150 artikala a običan acaont i registriran prije 2 godine
a ja imam 100 plafon
oni plaćaju po oglasu preko besplatne kvote?
a ja imam 100 plafon
oni plaćaju po oglasu preko besplatne kvote?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3023 Re: OLX.BA - sve o tome
Sta ima za hidrogradnju
- Truba
- hopi
#3025 Re: OLX.BA - sve o tome
ja sam se registriral na pik 1.06.2009. godine, ID 18 tisuća i nešto, mada taj profil ne koristim, vjerovatno sam ga kreirao i zaboravio na njega, jer sam 2010 otvorio novi i taj koristim i danas