Vidjao sam vec to, jeste malo ruzno ali ne neuobicajeno.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
- ruud
#42402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kuka za vuču kada se ne koristi mora se odvojiti, u suprotnom ima i propisana kazna za to od 40 KM.
kad se nasadiš na nju jednom, zaboraviš na sve idiotluke u saobraćaju koji te nerviraju i to ti postane broj 1.
-
HelaS
#42403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li ovaj Član ZOBS-a?Ateista wrote: ↑19/01/2023 09:13Ne tvrdim ja vec ZOBS.![]()
Ne da mi se traziti clanove, prvo sto se trokut odnosi na ulicu sa kojom se ukrsta, odnosno cekalusu a ne ovu cestu odozgo (inace bi bila dopunska tabla pruzanja puta sa prvenstvom prolaza).
Drugo, ima clan koji kaze da se na raskrsnici koja je regulisana semaforom prednost izmedju vozila kojima je zeleno odredjuje saobracajnim pravilima (desna strana i nemijenjamje pravca) i nisu pomenuti znakovi prvenstva, dok se na raskrsnicama bez semafora odreduje pravilima i znakovima prvenstva.
Dakle, trokut je tu ako se desi da ne radi semafor da se da prednost cekalusi u odnosu na ulicu odozgo, ne znam kako se zove.

- Ateista
#42404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam znao da se mora skinuti kad se ne koristi, jer vidim je povremeno na autima.
- Ateista
#42405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je taj, ne pise ukrsta vec nailazi, ali na isto se odnosi, dakle u ovom slucaju na cekalusu na koju nailazi.HelaS wrote: ↑19/01/2023 09:22Je li ovaj Član ZOBS-a?Ateista wrote: ↑19/01/2023 09:13
Ne tvrdim ja vec ZOBS.![]()
Ne da mi se traziti clanove, prvo sto se trokut odnosi na ulicu sa kojom se ukrsta, odnosno cekalusu a ne ovu cestu odozgo (inace bi bila dopunska tabla pruzanja puta sa prvenstvom prolaza).
Drugo, ima clan koji kaze da se na raskrsnici koja je regulisana semaforom prednost izmedju vozila kojima je zeleno odredjuje saobracajnim pravilima (desna strana i nemijenjamje pravca) i nisu pomenuti znakovi prvenstva, dok se na raskrsnicama bez semafora odreduje pravilima i znakovima prvenstva.
Dakle, trokut je tu ako se desi da ne radi semafor da se da prednost cekalusi u odnosu na ulicu odozgo, ne znam kako se zove.
![]()
-
HelaS
-
PM72
#42407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mora biti eurokuka koja nesmije biti izvučena tokom vožnje nego je ljudima sreća što naša policija zna samo za prekoračenje brzine,pojas,ugašena svjetla i prolazak kroz crveno.Sve ostalo im je puno za upamtit
- Ateista
#42408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svim vozilima KOJA SE KRECU CESTOM NA KOJU NAILAZI.
Nailazi na cekalusu, dzidzikicac je isti pravac, samo sto je gornja jednosmjerna pa iz dzidzikovca moras skrenuti.
Osim toga, ima i clan koji sam pomenuo oko semafora i prvenstva.
-
HelaS
#42409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ću voziti uz Džidžikovac, ti se spuštaj niz Bjelave, pa na zelenom semaforu da se sudariimo nasred Čekaluše. Ti se brani tvojim ZOBS Zakonom, ja ću svojim. Spreman sam, imam dva auta, noviji i jedan od 10-tak godina starosti, pa biraj... Kad god
- SuperLjepilo
#42410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam tacno koji su znakovi na toj raskrnici jer poprilicno dugo nisam prolazio tuda, ali ako iz pravca Bjelava nema ovog znaka ispod trokuta koji oznacava put sa pravom prvenstva

odnosno iz Dzidzikovca mora biti ovo

auto iz pravca Bjelava ima prednost.
Ako semafor radi, sam trokut nema nikakvu funkciju.

- Optimist
#42411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako bi izgubio nisi svjestan.
- kabal1337
#42412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
HahahahaSuperLjepilo wrote: ↑19/01/2023 09:47 Ne znam tacno koji su znakovi na toj raskrnici jer poprilicno dugo nisam prolazio tuda, ali ako iz pravca Bjelava nema ovog znaka ispod trokuta koji oznacava put sa pravom prvenstva
A da vidis show program kad imas

I

u istoj raskrsnici
- Logovan
#42413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo cu proci tim dijelom pa ko hoce da se sudarimo da vidimo ko ce biti u pravu neka se javi 
- SuperLjepilo
#42414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Spoiler
Show
kabal1337 wrote: ↑19/01/2023 10:00HahahahaSuperLjepilo wrote: ↑19/01/2023 09:47 Ne znam tacno koji su znakovi na toj raskrnici jer poprilicno dugo nisam prolazio tuda, ali ako iz pravca Bjelava nema ovog znaka ispod trokuta koji oznacava put sa pravom prvenstva
A da vidis show program kad imas
I
u istoj raskrsnici
Hajde taman trebam nesto do Bjelava, pa ti javim kad krenem odozgo
- Dozer
#42415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po P.S. svako vozilo pod pratnjom mora imati bar jedno obiljezeno policijsko vozilo u koloni, bilo ispred, bilo na kraju kolone. Civilna vozila s blinkerima, i bez obiljezene policijske pratnje, po pravilu se trebaju tretirati kao i sva druga vozila. Izuzetak su vozila s diplomatskim tablicama, koja cesto imaju vlastitu pratnju vozila takodjer s diplomatskim tablicama.teskeredzic_22 wrote: ↑18/01/2023 13:20Pitanje.
Da li neoznačene limuzine sa upaljenim rotacijama koje prate političare tretirati kao i bilo koje drugo vozilo osim ako ih ne prati i SLUŽBENO POLICIJSKO VOZILO sa upaljenim rotacionim svjetlima ?
Tnx.
- Dozer
#42416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Blinkere mozes i ti montirati. Bil oje lsucajeva da su likovi montirali blinkere kako bi divljali po cestama. Policijskim provjeram utvrdjeno da se radi o civilnim vozilima bez prava na blinkere i policijsku pratnju, tj. o divljacima. Naravno, isle demontaze i kazne.liaar wrote: ↑18/01/2023 13:25Pratnje političarima i ne idu sa policijskim autima, oni imaju blinkere sa razlogom.teskeredzic_22 wrote: ↑18/01/2023 13:20
Pitanje.
Da li neoznačene limuzine sa upaljenim rotacijama koje prate političare tretirati kao i bilo koje drugo vozilo osim ako ih ne prati i SLUŽBENO POLICIJSKO VOZILO sa upaljenim rotacionim svjetlima ?
Tnx.
- Dozer
#42417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zna se sta je policijsko vozilo - zvanicno policijsko vozilo s prepoznatljivim definisanim oznakama, svjetlosnom i zvucnom signalizacijom.azdralovic wrote: ↑18/01/2023 15:09pita iz razloga jer u zakonu pise da moraju biti u pratnje policijskog vozila... medjutim i crni pasat moze biti policijsko vozilo...
ne pise nigdje da to mora biti crno-bijeli golf sa velikom rotacijom na krovu
- Dozer
#42418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kao takvi nemaju apsolutno nikakva veca prava na cesti od tebe.Dzontra_Volta wrote: ↑18/01/2023 16:55 Fadila Novalica redovno prati crni passat sa rotacijama na krovu, ali bez natpisa policija.
- Ateista
#42419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
SuperLjepilo wrote: ↑19/01/2023 09:47 Ne znam tacno koji su znakovi na toj raskrnici jer poprilicno dugo nisam prolazio tuda, ali ako iz pravca Bjelava nema ovog znaka ispod trokuta koji oznacava put sa pravom prvenstva
- kabal1337
#42420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima na Carevoj cupriji Ulica Konak, Obala Isa bega Ishakovica sva tri znaka.SuperLjepilo wrote: ↑19/01/2023 10:17E na ovo jos nisam naletioSpoilerShow![]()
Hajde taman trebam nesto do Bjelava, pa ti javim kad krenem odozgo![]()
-
azdralovic
#42421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znaci presretac nije policijsko vozilo ? da mu ne stajem ?Dozer wrote: ↑19/01/2023 10:30Zna se sta je policijsko vozilo - zvanicno policijsko vozilo s prepoznatljivim definisanim oznakama, svjetlosnom i zvucnom signalizacijom.azdralovic wrote: ↑18/01/2023 15:09
pita iz razloga jer u zakonu pise da moraju biti u pratnje policijskog vozila... medjutim i crni pasat moze biti policijsko vozilo...
ne pise nigdje da to mora biti crno-bijeli golf sa velikom rotacijom na krovu
jel ima negdje pravilnik sta cini policijsko vozilo da se i ja informisem?
- Dozer
#42422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ti da svjetlosnu signalizaciju kojom te obavjestava da se radi o policijskom vozilu, i ako iz njega izadje uniformisani policajac, duzan si postupati na nacin kao da te zaustavio uniformisani policajac na cesti.
Medjutim, mislim da ovo bas i nije regulisano nasim zakonom, sto se tice presretaca u civilnim vozilima, tako da bi na sudu bilo poprilicno povuci-potegni ako im i ne stanes.
Ti se tu uvijek mozes vaditi na to da svako na svoj civilni auto moze postaviti takvu svjetlosnu signalizaciju, pa tako i auto-mafija u cilju otimacine tvog vozila, i da im zato nisi stao, i to bi ti bilo 100% prihvaceno na sudu.
Ali, malo je problematicno ako ti dokazu da si vidio da se radi o uniformisanim policajcima u tom autu.
Mislim, ima tu more caka za sud, i to je 50/50 za njih i za tebe/nas.
Ali, ako im i ne stanes, negdje ce te onda docekati regularna patrola u obiljezenom vozilu. Ako se ovo ne desi, a ti zbisao ovima u civilnom, onda to nisu ni bili policajci.
S druge strane, i znajuci cime se sve sluzila auto-mafija kod nas, tipa da su znali u Sarajevo doci s paukom i hladno odnijeti auto, i to ne jedno nego gomilu njih, ne bi bilo iznenadjujuce da se koriste i "presretacima".
Medjutim, mislim da ovo bas i nije regulisano nasim zakonom, sto se tice presretaca u civilnim vozilima, tako da bi na sudu bilo poprilicno povuci-potegni ako im i ne stanes.
Ti se tu uvijek mozes vaditi na to da svako na svoj civilni auto moze postaviti takvu svjetlosnu signalizaciju, pa tako i auto-mafija u cilju otimacine tvog vozila, i da im zato nisi stao, i to bi ti bilo 100% prihvaceno na sudu.
Ali, malo je problematicno ako ti dokazu da si vidio da se radi o uniformisanim policajcima u tom autu.
Ali, ako im i ne stanes, negdje ce te onda docekati regularna patrola u obiljezenom vozilu. Ako se ovo ne desi, a ti zbisao ovima u civilnom, onda to nisu ni bili policajci.
S druge strane, i znajuci cime se sve sluzila auto-mafija kod nas, tipa da su znali u Sarajevo doci s paukom i hladno odnijeti auto, i to ne jedno nego gomilu njih, ne bi bilo iznenadjujuce da se koriste i "presretacima".
-
azdralovic
#42423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moze automafija i uniformu nabaviti... znaci ne stajem nikomeDozer wrote: ↑19/01/2023 10:58 Ako ti da svjetlosnu signalizaciju kojom te obavjestava da se radi o policijskom vozilu, i ako iz njega izadje uniformisani policajac, duzan si postupati na nacin kao da te zaustavio uniformisani policajac na cesti.
- Dozer
#42424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moze, naravno. Sjetimo se onog lika negdje oko Tuzle koji je tako mjesecima ljudima uzimao "mito". Lik navukao uniformu i zaustavljao raju, a raja da cenera-cvaju da ih ne pise 
- Optimus09
#42425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad izletim i podvalim guzicu,onda svi sviraju i psuju