Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dozivih jucer nesto sto necu vise nikada. Prilazim kruznom toku, ispred mene vozilo, iza mene mislim isto jedno. Ukljucimo se u kruzni i frajer ispred mene odjednom stao. Gledam sta je bilo, kad on pusta da se neko auto ukljuci u kruzni tok. Nije guzva, ovaj tek dosao do kruznog, nije se cak ni zaletio, naglo stao pa da ga je vozac ispred mene pustio. Cista situacija skroz, on stao, a onaj bi sacekao dvije sekunde vise da se ukljuci.
Neki dan opet idem niz dzidzikovac, jos jedan od onih koji ne kontaju da trokut nema smisla dok radi semafor. Ispred mene policijski auto i ovaj odozdo je uredno pustio policijski auto a kad sam ja prosao svira mi jer misli da sam mu uzeo prednost, sto nisi policiji svirao kad si faca.
Ateista wrote: ↑18/01/2023 12:58
Neki dan opet idem niz dzidzikovac, jos jedan od onih koji ne kontaju da trokut nema smisla dok radi semafor. Ispred mene policijski auto i ovaj odozdo je uredno pustio policijski auto a kad sam ja prosao svira mi jer misli da sam mu uzeo prednost, sto nisi policiji svirao kad si faca.
Ili zna da nije u pravu ili nije siguran da je u pravu pa konta da on ipak pusti policiju. Ti mu ionako ne možeš napisati kaznu.
Juče na putu od 2,5 km izgubio živce na prvom kilometru. Nevjerovatno je koliko su vozači kilavi i spori čak i kad su uslovi na cesti idealni. Prelaze preko usporivača aka ležećeg policajca kao da su u minskom polju a isto tako voze pola kilometra prije i pola kilometra poslije usporivača.
Ateista wrote: ↑18/01/2023 12:58
Ili zna da nije u pravu ili nije siguran da je u pravu pa konta da on ipak pusti policiju. Ti mu ionako ne možeš napisati kaznu.
Vjerovatno nije siguran, ili konta da policija uvijek ima prednost bez obzira na znakove.
To je posebna prica, koju opet masa raje ne konta. Policija ima prednost SAMO ako ima upaljene rotacije (svjetlosnu signalizaciju) i/ili sirene. U svim ostalim slucajevima policijsko vozilo je obicni ucesnik u saobracaju, kao i bilo ko drugi.
Tako sam ja, još kao početnik (imao tek dvije godine vozačkog staža) pretekao policijsko vozilo. Oni polagano patrolirali brzinom 20 km/h na ograničenju 50, bez rotacija. Bila isprekidana, ja normalno pretekao. Nisam završio u tamnici.
Dozer wrote: ↑18/01/2023 13:06
To je posebna prica, koju opet masa raje ne konta. Policija ima prednost SAMO ako ima upaljene rotacije (svjetlosnu signalizaciju) i/ili sirene. U svim ostalim slucajevima policijsko vozilo je obicni ucesnik u saobracaju, kao i bilo ko drugi.
To je da se ne zamjeraju
Sinoc lik od kruznog toka kod pekare as do fahdove sve 20do25km/h. Ja sa djetetom nmg da divljam i prestizem, svirao sam, blicao, ne jebe lik zivu silu. Na semafor stali kod fahdove hoce on lijevo ja desno. Onako gledam, star dedo, bih li izasao da mu jebem sve samo da bijes ispusem. Haj se opet brukaj po ulici. Deset novih sjedih mi je iskocilo
Laplace wrote: ↑18/01/2023 13:03
Juče na putu od 2,5 km izgubio živce na prvom kilometru. Nevjerovatno je koliko su vozači kilavi i spori čak i kad su uslovi na cesti idealni. Prelaze preko usporivača aka ležećeg policajca kao da su u minskom polju a isto tako voze pola kilometra prije i pola kilometra poslije usporivača.
Ma jok ba, čini ti se.
Nikada dovoljno opreza.
Bolje voziti 20 ispod ograničenja, nego 5 iznad.
Ma jok ba, čini ti se.
Nikada dovoljno opreza.
Bolje voziti 20 ispod ograničenja, nego 5 iznad.
Pitanje.
Da li neoznačene limuzine sa upaljenim rotacijama koje prate političare tretirati kao i bilo koje drugo vozilo osim ako ih ne prati i SLUŽBENO POLICIJSKO VOZILO sa upaljenim rotacionim svjetlima ?
Pitanje.
Da li neoznačene limuzine sa upaljenim rotacijama koje prate političare tretirati kao i bilo koje drugo vozilo osim ako ih ne prati i SLUŽBENO POLICIJSKO VOZILO sa upaljenim rotacionim svjetlima ?
Tnx.
Pratnje političarima i ne idu sa policijskim autima, oni imaju blinkere sa razlogom.
Još ona kiša juče, pa se upale dodatni "senzori opreza".
Tnx.
Pratnje političarima i ne idu sa policijskim autima, oni imaju blinkere sa razlogom.
pita iz razloga jer u zakonu pise da moraju biti u pratnje policijskog vozila... medjutim i crni pasat moze biti policijsko vozilo...
ne pise nigdje da to mora biti crno-bijeli golf sa velikom rotacijom na krovu
Pitanje.
Tnx.
Blinkeri su 'validni' samo ukoliko ima policijsku pratnju. Svi blinkeri koji se ne nalaze na krovu se mogu 'ignorisati' osim ako nemaju policijsku pratnju.
Tačno tako, policijsko vozilo mora jasno na sebi imati oznaku POLICIJA.
Čak i državna DKPT ima one sive Golfove i na njima piše Policija. Uglavnom mora na makar jednom autu, obično onom na čelu štićene kolone, pisati Policija.
Uz napomenu da ni tad ne bi smjeli proci kroz crveno, semafor ili policajac koji regulise raskrsnicu su stariji od rotacije.
pita iz razloga jer u zakonu pise da moraju biti u pratnje policijskog vozila... medjutim i crni pasat moze biti policijsko vozilo...
ne pise nigdje da to mora biti crno-bijeli golf sa velikom rotacijom na krovu
A kako da znam da crni pasat zaista jeste policijsko vozilo ako nema veliku rotaciju na krovu i ako na njemu ne piše policija ?