https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... ursku.html
Kad ona prestaje izmisljati beskorisna putovanja i trositi nas novac?
Nadam se da ces imati isti kantar i kad Dino bude ministar vanjskih poslova.Styling wrote: ↑16/01/2023 12:10 Bezbeli ce nam iz Turske donijeti tahan halve ili Turkish Delight![]()
![]()
Realan sam, itekako.noviforumas wrote: ↑16/01/2023 11:56 Bojim se da nisi realan. Evo, tekst sto je postavljan je izasao na tacno.net. Tu kolumne imaju Deluzovic, Ivancic, Dino Mustafic, prevode se Zizekovi tekstovi. Znaci, ne moze se reci da je neko SDA glasilo ili sta vec.
Navodis Nikolaidisa i Bursaca, dodaj slobodno tu Susnicu, Senade Avdica i Pecanina, Jasmina Mujanovica, Jasmilu Zbanic... ima ih jos. Kakva takva, to je otprilike nasa intelektualna i novinarska elita, a nisam siguran da se ijednoj osobi tu moze spocitati da je SDAovac, Bakirovac, Kadirovac, kako hoces. To su sve ljudi gradjanske, lijevo-liberalne orijentacije. Oni govore sto govore, argumentirano. Na drugoj strani imas neke Ivane Maric, Papice, Hadzovice, i par forumasa.
Normalno da ce SDA kao mocna organizacija u opasnosti da izgubi vlasti traziti nacin da instrumentalizira ono sto ti ljudi pisu. Ko ne bi to uradio? Nisu oni od jucer. Ali nista od toga ne mijenja sustinu njihovih argumenata. Sutra Bakir moze postaviti neki Nikolaidisov tekst na Facebook, nece to Nikolaidisa uciniti Kadirovcem i radikalnim islamistom. Ja ne znam u kojoj mjeri javnost dijeli misljenje ovih ljudi, ali to je nesto nad cime se treba zamisliti, umjesto da se njihova upozorenja odbacuju kao nekakva kombinacija naivnosti i placenistva.
Dino je bivši potrčko Bakira Izetbegovića i fb piskaralo.Styling wrote: ↑16/01/2023 12:02Pobrkao si loncice. Dino je predsjednik jedne veoma bitne politicke stranke, koje se, btw, SDA jako boji a AA je samo rezimsko piskaralo.Student_u_Ostavci wrote: ↑16/01/2023 11:30
Zašto bi se on spuštao na nivo lika koji je do prije koju godinu bio njegov potrčko?
Vaša logika vizavi priče Avdo Avdić-Konaković.![]()
meridiyan wrote: ↑16/01/2023 12:05 Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... 3FtS6j8UrE
![]()
Dino je Bakira poslao u penziju, a SDA na klupu, što ga čini MVPjemStudent_u_Ostavci wrote: ↑16/01/2023 12:18 Dino je bivši potrčko Bakira Izetbegovića i fb piskaralo.
Ah, to je kad ti nakon svega ostane samo papir kao utjeha.Styling wrote: ↑16/01/2023 12:07Desava se opsta haranga na Trojku koju treba izdrzati. Konacno su, izgleda, shvatili da od vlasti nema nista pa samo sto jos ne pozovu na oruzani ustanak. Stoka.meridiyan wrote: ↑16/01/2023 12:05 Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati
![]()
Mala slika koja puno govori. Mora se priznati da djeca lice na roditelja.meridiyan wrote: ↑16/01/2023 12:05 Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati
![]()
Da je SDA ovako grizla svaki dan u borbi za bolju državu, gdje bi nam kraj bio?Roccohljup wrote: ↑16/01/2023 12:37 kralj te hebo.......novi nivo obračuna sa političkim oponentima![]()
Teško je biti vlast......al još teže ne biti
![]()
A_A_AKCIJA wrote: ↑16/01/2023 12:17Realan sam, itekako.noviforumas wrote: ↑16/01/2023 11:56 Bojim se da nisi realan. Evo, tekst sto je postavljan je izasao na tacno.net. Tu kolumne imaju Deluzovic, Ivancic, Dino Mustafic, prevode se Zizekovi tekstovi. Znaci, ne moze se reci da je neko SDA glasilo ili sta vec.
Navodis Nikolaidisa i Bursaca, dodaj slobodno tu Susnicu, Senade Avdica i Pecanina, Jasmina Mujanovica, Jasmilu Zbanic... ima ih jos. Kakva takva, to je otprilike nasa intelektualna i novinarska elita, a nisam siguran da se ijednoj osobi tu moze spocitati da je SDAovac, Bakirovac, Kadirovac, kako hoces. To su sve ljudi gradjanske, lijevo-liberalne orijentacije. Oni govore sto govore, argumentirano. Na drugoj strani imas neke Ivane Maric, Papice, Hadzovice, i par forumasa.
Normalno da ce SDA kao mocna organizacija u opasnosti da izgubi vlasti traziti nacin da instrumentalizira ono sto ti ljudi pisu. Ko ne bi to uradio? Nisu oni od jucer. Ali nista od toga ne mijenja sustinu njihovih argumenata. Sutra Bakir moze postaviti neki Nikolaidisov tekst na Facebook, nece to Nikolaidisa uciniti Kadirovcem i radikalnim islamistom. Ja ne znam u kojoj mjeri javnost dijeli misljenje ovih ljudi, ali to je nesto nad cime se treba zamisliti, umjesto da se njihova upozorenja odbacuju kao nekakva kombinacija naivnosti i placenistva.
SDA propagandu rade ozbiljni obavještajci, sa KOS-ovom školom. Nije to bezveze priča.
Svaka propaganda se bazira na djelimičnoj istini. Opasnost od SNSD i HDZ je jako realna. Niko to ne spori.
Sasvim je normalno da mnogi od tih poštenih, normalnih, pametnih, podlegnu toj psihozi. Da imaju pogrešnu procjenu na osnovu strahovitog medijskog pritiska.
Za sve njih je Trojka nova pojava. Za nas u Sarajevu nije.
Za Nikolaidisa je normalna paralela sa Dritanom, jer ljudi žive na granici građanskog rata godinama. Lako ih je uvući u propagandu a da ne znaju.
Za pola godine ćemo slušati druge tonove.
Trenutno smo na kraju prve i najbitnije faze: slanje SDA na klupu. I zato je ovoliko dramatično.
Dogodine ćemo pričati je li porodiljama u Federaciji trebalo plaćati hiljadu ili hiljadu ipo KM svaki mjesec.
Namjerno neću da pričam o "ozbiljnim" temama, izdajama, izbornom, imovini. Ništa od toga se neće desiti na štetu države. Prvo jer niko od Osmorke to ne želi, drugo, niti može bez SDA i DF.
Najbitnije, pred međunarodnom zajednicom se mora poslati poruka da konačno imaju partnera na kojeg mogu računati. A nekoga ko se kofol bori protiv Mileta, a ovamo ga spasi svaki put kad zapne.
Zapad će nam pružiti pšodršku samo onoliko koliko možemo opravdati investiciju. Da će neko sipati milijarde, slati vojsku, a mi samo da se rastaljujemo, pogledati pod Afganistan.
Hebote koliko se priča o tom kongresu ko da je CKSKJUA_A_AKCIJA wrote: ↑16/01/2023 12:48Da je SDA ovako grizla svaki dan u borbi za bolju državu, gdje bi nam kraj bio?Roccohljup wrote: ↑16/01/2023 12:37 kralj te hebo.......novi nivo obračuna sa političkim oponentima![]()
Teško je biti vlast......al još teže ne biti
![]()
Žalosno je kada pokažu da mogu, ali za apsolutno pogrešne motive.
Možda kongres (neuzubillah, zabranjena riječ), nešto promijeni, bumo videli (da i ja malo futurom pobiberim, ha ya, a ne samo SDAovce)
Vidim ja, nisi ti odavno djecu pravio, pa se ne razumiš
Nisam, al moram ti priznati, hajrovat ću uskoro od tih tisuću KM. Nisam ja protiv njih, gluho biloA_A_AKCIJA wrote: ↑16/01/2023 13:00Vidim ja, nisi ti odavno djecu pravio, pa se ne razumiš![]()
Hlađenje bi valjalo državi, laže ko kaže da ne bi.
A zna se ko ne može raditi na hladnom režimu. Dakle, ko prvi zalaje, pojeo govno.
Onaj drugi ima bijele figure kod međunarodne zajednice. Mi pokušali, probali, otjerali SDA, pružili ruku, ali nas kerovi opet ujeli...
Nije ti ovaj scenarij pao na pamet?
Pogotovo ako su ti iz MZ natuknuli, hajte vako.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... gendu.htmlU ovako složenoj situaciji, posljednje što bi Bidenova administracija htjela jeste da, pored Ukrajine, trošiti resurse na zaustavljanje eventualnog novog konflikta na Balkanu. Ne treba objašnjavati koliko bi otvaranje sukoba u BiH ili na Kosovu olakšalo poziciju Rusije u Ukrajini. "SAD će", kako je kazao Chollet u Beogradu, "podržati sve napore koji se ulažu u cilju održavanja mira i stabilnosti".
Čini se da srpska politika savršeno razumije ovu situaciju. Kako je, povodom Vučićeve eskalacije na Kosovu, primijetio bivši pukovnik američkih vazduhoplovnik snaga Jeffrey Fischer: "Nijedna članica NATO-a ne želi dodatni konflikt na euroazijskom tlu, uz rat u Ukrajini, Vučić upravo zato time i prijeti." Dodik radi po istoj matrici, smišljenoj u Beogradu.
Najveći kapital srpske politike je upravo u tom što jeste prijetnja miru i stabilnosti. Nije problem u tome što Bidenova administracija „to ne razumije“, već upravo u tome što sasvim dobro razumije. No neće ponovo rasporediti SFOR u BiH, niti će poslati Abrams tenkove Oružanim snagama BiH, jer su potrebni Ukrajini. Zapravo, pitanje je hoće li ih, uz ovakve Republikance, imati i za Ukrajinu.
Svjestan da SAD nisu zainteresirane da primijene silu, sve dok srpska politika „uglavnom“ poštuju Dejtonski sporazum, Dodik ga poštuje samo uglavnom: ne puca. Ne namjerava ga poštovati u cijelosti, pa ni u dobroj mjeri.
No, ni to mu nije dovoljno, pa svako malo zaprijeti da će možda zapucati. On ne želi biti samo prijetnja mira, već želi biti kredibilna prijetnja miru. Zato organizira vojnu paradu 9. januara i odlikuje Putina. Jer ko nagrađuje Putina, valjda je spreman uraditi isto što Rusi čine u Ukrajini. Dodik je napravio prvi korak nasilju, prijeti da će možda napraviti drugi i treći. Prijeti da će možda otvoriti novi front.
Zatim čeka da mu dođu zapadni ambasadori ili diplomate nižeg i srednjeg ranga, kako bi ga nagovorile da se ipak zaustavi. S obzirom da nemaju štapa (SFOR-a), mogu mu ponuditi samo mrkvu. Ta mrkva je nekada bio odlazak poništavanje Lajčakovih amandmana, zatim odlazak stranih sudija i tužilaca, smanjenje Oružanih snaga BiH, itd. Danas je to, čini se, državna imovina.......
Ne znam šta će Dodik uraditi, niti to smatram ključnim. Ključno je šta ćemo mi uraditi, a kad kažem mi mislim nažalost na nas i na Amerikance. Jer, kako se pokazalo nakon izbora, u BiH ne odlučuje samo narod ko će biti nova vlast, već i Ambasada Sjedinjenih Država, barem kada je riječ o „bošnjačkoj kvoti“.
Ako želimo razumjeti kako razmišljaju Amerikanci, pogledajmo šta kažu. "Postoji samo jedan način da imate zagarantiran mir - a to je ako se predate", govorio je Ronald Reagan. Ne možete odlučiti hoće li vas neko napasti. Nije mogla Ukrajina odlučiti hoće li Putin krenuti u rat. Ne možemo ni mi hoće li Dodik.
Ili ipak možemo, "ako se predamo". Upravo je, to čini se, filozofija Osmorke. Upravo zato je projekat Nikšić-Konaković-Forto, čini se, i osmišljen u State Departmentu. Legitimno je da se SAD svojim interesima, a ne našim željama. Njihov trenutni interes jeste mir na Zapadnom Balkanu, po svaku cijenu. Lakše im je da ga mi sami platimo, nego da oni troše svoje sigurnosne resurse. Iako je mir i njihov interes, a ne samo naš.
Legitimno je i da se bh. politika vodi interesima države BiH. Nećemo osigurati mir tako što ćemo se preventivno predati. U nastavku spomenute misli, Reagan kaže da ćemo najbolje zaštiti mir ako nasilnik zna da će platiti veliku cijenu, ako se usudi napasti nas. Najbolje ćemo zaštititi mir, ako Dodiku bude jasno da ne može dobiti ništa što mu ne pripada, bez obzira na prijetnje, te da Republika Srpska, pokuša li se otcijepiti, može uništiti samo sebe. Na kraju, to znaju čak i Amerikanci.
Ja vjerujem da jesu barem kada je HDZ u pitanju. Vrlo je lako moguće da su im Ameri stavili do znanja da sada kada im je Šmit donio izmjene IZ-a oni moraju da odblokiraju procese i budu kooperativni. I počeli su da ih deblokiraju. Naravno, nemam pojma kako Ameri razmišljaju, ali sam siguran da su i ovima iz Osmorke to tako predstavili. Zavrtali su ruke 1994. pa smo zajedno ratovali. Nadam se da su na tom tragu i sada. Vrijeme će pokazati. Ja lično ne bih imao ništa protiv ako će Hrvate okrenuti jačanju BiH i otvaranju EU i NATO perspektiva (ne preko noći naravno). Da ne bude da sam naivan, imam i ja strahove da je ovo samo prva faza, da će sada kada su dobili ono što žele tražiti još više i da će nastaviti u smjeru trećeg i dalje od toga. Vrijeme će pokazati.A_A_AKCIJA wrote: ↑16/01/2023 13:00Vidim ja, nisi ti odavno djecu pravio, pa se ne razumiš![]()
Hlađenje bi valjalo državi, laže ko kaže da ne bi.
A zna se ko ne može raditi na hladnom režimu. Dakle, ko prvi zalaje, pojeo govno.
Onaj drugi ima bijele figure kod međunarodne zajednice. Mi pokušali, probali, otjerali SDA, pružili ruku, ali nas kerovi opet ujeli...
Nije ti ovaj scenarij pao na pamet?
Pogotovo ako su ti iz MZ natuknuli, hajte vako.
Naravno. Vec unaprijed znamo i donijeli smo zakljucak kako ce Dino raditi.Haris.ba wrote: ↑16/01/2023 12:15Nadam se da ces imati isti kantar i kad Dino bude ministar vanjskih poslova.Styling wrote: ↑16/01/2023 12:10 Bezbeli ce nam iz Turske donijeti tahan halve ili Turkish Delight![]()
![]()
Sta sastanak sa ministrom vanjskih poslova druge zemlje ne cini beskorisnim?
Dino ce prvu godinu dana najmanje hodati i nece nista potpisati iz svoje nadleznosti. Pitanje je koliko ce icega potpisati. Veoma je mali broj sporazuma koji se potpisu i to uglavnom traje godinama da se zavrsi.
Meni ovo uopste nije duhovito, dakle ne kontam smiley!Prpa.ba wrote: ↑16/01/2023 12:21meridiyan wrote: ↑16/01/2023 12:05 Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati
![]()
![]()
Pitaj u centrali. Oni su upuceni.
Pustiti da ih prođe gastritis, smirit će se čim reakcije ne budu odgovarale njihovim očekivanjima.meridiyan wrote: ↑16/01/2023 12:05 Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati
![]()
Ja se nadam da ce Dino raditi najbolje.Styling wrote: ↑16/01/2023 13:23Naravno. Vec unaprijed znamo i donijeli smo zakljucak kako ce Dino raditi.Haris.ba wrote: ↑16/01/2023 12:15
Nadam se da ces imati isti kantar i kad Dino bude ministar vanjskih poslova.
Sta sastanak sa ministrom vanjskih poslova druge zemlje ne cini beskorisnim?
Dino ce prvu godinu dana najmanje hodati i nece nista potpisati iz svoje nadleznosti. Pitanje je koliko ce icega potpisati. Veoma je mali broj sporazuma koji se potpisu i to uglavnom traje godinama da se zavrsi.
Ovo je zastrasujuce. Stavlja se ljudima meta direktno na celo.
I to je ok, nemamo svi, niti trebamo imati iste poglede na zivot i isti smisao za humor. Nismo svi trojkasi+.