Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mufa1 wrote: ↑13/01/2023 23:15
Sto bi uopšte kupovao ikakav sat, kad uvijek možeš nekog pitat koliko je sati..
Btw, poredit nesto što mora svaku drugu noć provesti na punjaču sa mehanizmom koji može potrajati i po 30-40 godina, je u najmanju ruku debilno..
Ne bi da dolijevam ulje na vatru ali i baterija na mehaničkom rijetko traje duže od tri dana.
Btw, poredit nesto što mora svaku drugu noć provesti na punjaču sa mehanizmom koji može potrajati i po 30-40 godina, je u najmanju ruku debilno..
Da li nosis sat kad spavas? Ne vjerujem. Sto je onda tesko odloziti sat na wireless charging povrsinu pored kreveta svakako ga preko noci kad spavas negdje moras odloziti...ista funkcija tako da je poredjenje osnovano.
Ne bi da dolijevam ulje na vatru ali i baterija na mehaničkom rijetko traje duže od tri dana.
Pitanje za nekoga ko ima iskustva sa jomashopom, htio bih naručiti sat na adresu u Njemačku iz USA, da li ima tu nekih zackoljica s carinom? Nisam online uspio ništa naci. Sat je u rasponu 600-1000 eur.
Last edited by ortodont on 15/01/2023 11:19, edited 1 time in total.
ortodont wrote: ↑15/01/2023 00:59
Pitanje za nekoga ko ima iskustva sa jomashopom, htio bih naručiti sat na adresu u Njemačku, da li ima tu nekih zackoljica s carinom? Nisam online uspio ništa naci. Sat je u rasponu 600-1000 eur.
Jomashop ti nudi opciju da oni preko pošte završe pdv i carinu... ništa više ne moraš raditi.
Pitanje za nekoga ko ima iskustva sa jomashopom, htio bih naručiti sat na adresu u Njemačku iz USA, da li ima tu nekih zackoljica s carinom? Nisam online uspio ništa naci. Sat je u rasponu 600-1000 eur.
Placas dadzbine najnormalnije. Zollamt zna sta je jomashop tako da su male sanse da prodje bez bez tih troskova.
Kao sto kolega spomenu, mozes platiti Jomi pa nek oni zvarsavaju te stvari.
I mene ovi zanima, koliko se povećavaju troškovi ako iz Amerike dolazi u Njemačku sa jomashopa?
Ja sam iz vana kupovao skuplji sat, platio carinu i opet uštedio par stotina KM u odnosu na cijene ovdje. Jomashop je još povoljniji, tako da se isplati. Stavi sve na papir.
isx wrote: ↑15/01/2023 13:35
Ja sam iz vana kupovao skuplji sat, platio carinu i opet uštedio par stotina KM u odnosu na cijene ovdje. Jomashop je još povoljniji, tako da se isplati. Stavi sve na papir.
Da, ako je sat 1500-2000 tu onda vjerovatno ima prostora....
Nisam znao za onu Star wars Citizen kolekciju, sad nisam nešto pri parama da imam 750 maraka viška za novi sat, ali našao sam u Irskoj gdje ima Millennium Falcona, nadam se kroz koji mjesec da se neće rasprodati
Pa 150 KM nije skupo. Ne dobiješ neko ludilo od sata, ali dobiješ sigurno kvalitetan sat. Recimo meni već za 120 KM ima lijepih Casio satova. Ima Casio modela već od 80 KM na dalje. Ovo je baš bagatela, ali takvu bagatelu kod nas ne možeš očekivati ni u čemu.