Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prvo sam mislio da vlasnik nešto petlja, pošto nije postavio slike kako treba. Međutim, Kia je mom laičkom oku izgledala k'o ćvoka, pravo očuvana, kako iznutra tako i s vana. Doduše bilo je post akšamsko vrijeme
Šta mi se nije dopalo: u pitanju je pušačko auto. Ne znam koliko dubinsko čiščenje tu može pomoći.
Sjedišta su jako tvrda i neudobna, kako za leđa, tako i za stražnjicu.
Gepek ne djeluje puno veći nego u manjih auta.
Ovaj 2.0 CRDi motor me nije impresionirao svojom snagom. Razumijem da je Kia poteška, ali od 135 kw sam ipak očekivao da me zakuca za sjedište, kada stisnem gas do kraja.
Prvo sam mislio da vlasnik nešto petlja, pošto nije postavio slike kako treba. Međutim, Kia je mom laičkom oku izgledala k'o ćvoka, pravo očuvana, kako iznutra tako i s vana. Doduše bilo je post akšamsko vrijeme
Šta mi se nije dopalo: u pitanju je pušačko auto. Ne znam koliko dubinsko čiščenje tu može pomoći.
Ovaj 2.0 CRDi motor me nije impresionirao svojom snagom. Razumijem da je Kia poteška, ali od 135 kw sam ipak očekivao da me zakuca za sjedište, kada stisnem gas do kraja.
Meni vrisnula konzerva psece hrane u gepeku (uvijek imam radi lutalica nesto, imam i za mace).
Bilo vrelo ljeto, bukvalno eksplodirala, a naravno da je prije toga morla uskisnuti u toj konzervi.
Smrdilo ko les, dakle bukvalno.
I to se nije čak nigdje prosulo več sve ostalo u kesi koja je u torbi, a koja se kači čičkom za pod gepeka.
DAkle ništa nije trebalo ni čistiti, ali taj smrad je bio nepodnošljiv u cijelom autu.
I nakon jedne ozonizacije jedva da se osjetio. Ponovio jos jednom, nestalo sve. Cak auto mirisalo na novo.
Vozio sam takvog jaranovog Sportage-a, samo 1.6 GDI, tako da vjeruj da neće manjat ništa tom 2.0 CRDi ako je i ovaj 1.6 vožljiv Dobar auto inače, meni se sviđa.
Mislim da ćeš se navići na sjedišta ako bi ga uzeo, obično tako bude. Za gepek sam se i ja iznenadio, baš premalo djeluje
Nisu svi za cjenkanje, dzaba, cak i kad znas da je neko dobio bolju ponudu ne znaci da ce neko drugi to uspjeti, cak i da kaze mom prijatelju ste spustili na toliko dobar trgovac ako vidi da musterija nije iskusna u cjenkanju ce nesto smutiti zasto njemu ne moze toliko i probati mu prodati za vise, pogotovo kad vidi da je zagrijan za nesto.
Ni ja se bas ne volim cjenkati, ako mi odgovara kupim, ako ne onda ne kupim, rijetko se cjenkam.
Sjecam se ekskurzije u osnovnoj skoli u madjarskoj, kod ulicnih trgovaca kupujemo neke sitnice i jedan lik pita moze li za manje, nekako se sporazumiju i ova pristane, i ja kontam hajd mogao bih i ja kad je spustila cijenu i dajem joj toliko koliko je ovaj prvi a ona meni pokazuje koja je redovna cijena. Pokusavam joj objasniti da je sad prije par sekundi spustila nekom, ali nista, pravi se luda i pokazuje cijenu.
Koliko se sjecam na kraju sam odustao.
Nemas se sta ti cjenkati, ja sam se iscjenkao, tvoje je da odes i das im te pare. Meni da se svidio ja bi ga spustio jos hiljadu.
Ti si se cjenkao za sebe, ako si i spustio cijenu ne znaci da ce svako drugi kome kazes dobiti tu cijenu iako zna da si ti spustio, opet mora znati pregovarati da ubijedi prodavaca da i njemu da onu na koju si ti sebi spustio.
Nemas se sta ti cjenkati, ja sam se iscjenkao, tvoje je da odes i das im te pare. Meni da se svidio ja bi ga spustio jos hiljadu.
Ti si se cjenkao za sebe, ako si i spustio cijenu ne znaci da ce svako drugi kome kazes dobiti tu cijenu iako zna da si ti spustio, opet mora znati pregovarati da ubijedi prodavaca da i njemu da onu na koju si ti sebi spustio.
E stvarno nemam rijeci, ali bukvalno ne znam sta vise da ti odgovorim
canvra888 wrote: ↑14/01/2023 02:50
Vozio sam takvog jaranovog Sportage-a, samo 1.6 GDI, tako da vjeruj da neće manjat ništa tom 2.0 CRDi ako je i ovaj 1.6 vožljiv Dobar auto inače, meni se sviđa.
Mislim da ćeš se navići na sjedišta ako bi ga uzeo, obično tako bude. Za gepek sam se i ja iznenadio, baš premalo djeluje
On je apsolutno vožljiv, nije trom, ali znaš kada imaš veća očekivanja pa ne bude baš to-to. Vuče nekako baš kao Kuga s motorom 103 kw što sam nedavno probao.
A što se sjedišta tiče, il' se naviknuti, il' hemoroide dobiti
Ne da ga čiča ispod 26,5k. Ja mu 25 ponudio, ne da pričati. Kaže šteta mi je da 'vako opremljen auto propustim, a ne razilazimo se toliko s cijenom/ponudom. Pa de rekoh onda spusti još malo
canvra888 wrote: ↑14/01/2023 02:50
On je apsolutno vožljiv, nije trom, ali znaš kada imaš veća očekivanja pa ne bude baš to-to. Vuče nekako baš kao Kuga s motorom 103 kw što sam nedavno probao.
A što se sjedišta tiče, il' se naviknuti, il' hemoroide dobiti
Ne da ga čiča ispod 26,5k. Ja mu 25 ponudio, ne da pričati. Kaže šteta mi je da 'vako opremljen auto propustim, a ne razilazimo se toliko s cijenom/ponudom. Pa de rekoh onda spusti još malo
Vala da si dobar musterija platio bi 26.5k i castio ruckom
Ateista wrote: ↑14/01/2023 06:06
E stvarno nemam rijeci, ali bukvalno ne znam sta vise da ti odgovorim
Ma ne moras nista.
Samo hocu da kazem da nije to bas tako jednostavno ako si ti spustio sebi cijenu ne znaci da svako to moze, cak i kad zna da su je tebi spustili, mozda bi neko mogao i jos vise nego ti.
Zato sam i naveo primjer madjarice koja je predamnom spustila nekom drugom cijenu ali meni to isto ne da po toj cijeni.
kabal1337 wrote: ↑14/01/2023 12:04
Vala da si dobar musterija platio bi 26.5k i castio ruckom
Prije ca. 2-3 mjeseca, bijela Sportaž s ovakvom opremom (pragovi, panorama, navigacija, kamera, kožna sjedišta, 2.0 CRDi), manje km na satu, godinu mlađa, cijenila se 26k na olxu. Pa za heftu dana spusti cijenu na 25k i sutradan nestade oglasa. Ja na žalost tada nisam bio spreman za kupovinu. Spram tog sam se ravnao za cijenu
Idemedosumom wrote: ↑14/01/2023 10:25
Idemedosumom wrote: ↑14/01/2023 10:25
Ja koliko poznajem Peugeot, ovo nije pravi Allure. A Allure Sport ne postoji kao paket, postoji GT ako ćemo govoriti o sportu.
U Allure paketu dođu col veće felge, i LED štope i farovi s lećama i drukčijom optikom, kao i veći središnji ekran bez ovog piano crnog falca.
Svaki 508 ima digitalnu tablu (virtual kokpit - iako se to tako ne zove).
Ovo ovdje je osnovna oprema.
Prvo to, a za cijenu ću sad provjeriti pa napišem.
Najjeftiniji pravi Allure 1.5 HDI EAT8, sa pređenih 135000km sa 18” alu felgama, velikim ekranom/navigacijom, zatamnjenim staklima, dinamičkim led farovima i led štopama, kromiranim obrubima stakala, lane assistom, adaptivnim tempomatom, grijanim sjedištima itd. dođe 16700€ bez PDV-a.
Bazni vjerovatno se može naći za 15000€, e sad šeme dileme uvoz iz Belgije malo kvrcnutog pa se to zamaskira zalakira, ja vjerujem da ga je taj gore sa svim zavisnim i nezavisnim troškovima izašao maksimalno 33000 KM.
Last edited by ZoomZoomKiwi on 14/01/2023 22:29, edited 1 time in total.
EFD22 wrote: ↑14/01/2023 22:26
Najjeftiniji pravi Allure 1.5 HDI EAT8, sa pređenih 135000km sa 18” alu felgama, velikim ekranom/navigacijom, zatamnjenim staklima, dinamičkim led farovima i led štopama, kromiranim obrubima stakala itd. dođe 16700€ bez PDV-a.
Bazni vjerovatno se može naći za 15000€, e sad šeme dileme uvoz iz Belgije malo kvrcnutog pa se to zamaskira zalakira, ja vjerujem da ga je taj gore sa svim zavisnim i nezavisnim troškovima izašao maksimalno 33000 KM.
Pa eto, slozio bih se donekle da je to približna cifra, mada sam ja blizi iznosu od 30 ak hiljada KM.