Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mirza_15

#74276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

sehohari wrote: 13/01/2023 00:42
mirza_15 wrote: 13/01/2023 00:40

Pa blokirati sve procese. To je valjda lako zaključiti. Ne bi ono ni pokušalo nešto. U rov, pa za 4 godine u rov, pa za 4 godine će ponestati onih koji će u rov jer su već u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj....
Tako je, bolje odmah potpisati kapitulaciju.
I onda se ljute kada im kažeš da egzistiraju na patriJote-izdajnici programu. Kapitulacija kada S komponenta dobije rukovodece funkcije u agencijama gdje je do sada S komponenta već imala rukovodeće pozicije. Ja hoću da vidim barem pokušaj da se otkoci EU put. Deklarativno su svi za to. Hajde da barem pokušamo. Ako i ne uspijemo, za 4 godine opet pravite VM sa opozicijom i vratite njihove kadrove u agencije. 4 godine će možda propasti. Sa vašim patriJotskim sranjima su osuđene na propast u startu bez ovog "možda". Ja vidim u startu da gubim sa vašim prijedlogom dok ovaj drugi ima kakvu-takvu šansu.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#74277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

mirza_15 wrote: 13/01/2023 00:51

I onda se ljute kada im kažeš da egzistiraju na patriJote-izdajnici programu. Kapitulacija kada S komponenta dobije rukovodece funkcije u agencijama gdje je do sada S komponenta već imala rukovodeće pozicije. Ja hoću da vidim barem pokušaj da se otkoci EU put. Deklarativno su svi za to. Hajde da barem pokušamo. Ako i ne uspijemo, za 4 godine opet pravite VM sa opozicijom i vratite njihove kadrove u agencije. 4 godine će možda propasti. Sa vašim patriJotskim sranjima su osuđene na propast u startu bez ovog "možda". Ja vidim u startu da gubim sa vašim prijedlogom dok ovaj drugi ima kakvu-takvu šansu.
Zato što je ova država u stanju da za mjesec dana može doći u fazu potpunog raspada, a ne da sebi može priuštiti 4 godine nekakvih eksperimenata sa političkim amaterima.
A_A_AKCIJA

#74278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

sehohari wrote: 13/01/2023 00:54 Zato što je ova država u stanju da za mjesec dana može doći u fazu potpunog raspada, a ne da sebi može priuštiti 4 godine nekakvih eksperimenata sa političkim amaterima.
Da prepustimo starom šoferu da nastavi? Ipak je on profi.

Država neće, ali se mnogi hoće raspadati kada budu odvajani sa budžeta. To je istina.

Bye bye, 30 milijardi
Sanjarko

#74279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

sehohari wrote: 13/01/2023 00:41
GandalfSivi wrote: 13/01/2023 00:38

Znaci, okay je kada SDA isporuci cijelo drzavno tuzilastvo u ruke Dodiku, ali je izdaja drzave kada se skladno okoncanju mandata Dodiku da, pazi sada, fucking agencija za lijekove?

Odlicno, odlicno…
Pa upravo pod SDP-om je počeo odlasak stranih sudija iz suda i tužilaštva. Informiši se.

I jeste, izdaja je. Ne interesuje me za SDA. Oni su sada opozicija i imam pravo kritikovati vlast.
I to ne obuhvata samo tu agenciju, već i OSA-u ili agenciju za strance.
O važnosti agencije za lijekove ćeš saznati kada ti neki Dodikov kadar uskrati certificiranje lijekova.
Nece. On je u Americi.
Sanjarko

#74280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Nikad mi necemo uci u EU. Mozemo samo imati bolju ili losiju saradnju s EU.
mirza_15

#74281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

sehohari wrote: 13/01/2023 00:54

Zato što je ova država u stanju da za mjesec dana može doći u fazu potpunog raspada, a ne da sebi može priuštiti 4 godine nekakvih eksperimenata sa političkim amaterima.
Jašta radi. Raspat će se zbog direktora agencija. Ako fakat vjeruješ u to onda...

I ne može se raspasti za mjesec dana. To vaše plašenje raje i proglašavanje svih drugih izdajnicima prelazi svaku mjeru. Šta li ćete pisati za godinu dana kada svi budemo svjedoci, da, ako ništa, nije ništa gore?!
meridiyan

#74282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Oglasio se i Edin Ramić, potpredsjednik SDA i jedan od predstavnika Pokreta za drzavu rekavsi da ga nije niko konsultovao o formiranju Vijeca ministara BiH.
“Mene nije niko konsultovao u vezi sa učešćem Pokreta za državu u formiranju Vijeća ministara, a isto tako ni u vezi učešća u Vladi RS. Prema tome, predloženi kandidat za Vijeće ministara nije kandidat Pokreta, za državu nego prije svih aktuelnog Predsjedavajućeg Vijeća ministara gospodina Milana Tegeltije, a što su prihvatili u SNSD-u i strankama tzv. ‘Osmorke’, plus BH Zeleni i DF”, poručio je Ramić.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#74283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

mirza_15 wrote: 13/01/2023 01:04
sehohari wrote: 13/01/2023 00:54

Jašta radi. Raspat će se zbog direktora agencija. Ako fakat vjeruješ u to onda...

I ne može se raspasti za mjesec dana. To vaše plašenje raje i proglašavanje svih drugih izdajnicima prelazi svaku mjeru. Šta li ćete pisati za godinu dana kada svi budemo svjedoci, da, ako ništa, nije ništa gore?!
"Mi" ne plašimo nikoga, već je takvo stanje.
To što ti izgleda živiš u nekom svom diznilendu je nešto drugo.

Ako ništa, ne izjednačavam 9. januar sa prvim martom, propuštam RS transportere kroz Federaciju i KS...
Sanjarko

#74284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

1.Mart=9.Januar, logicno.
desni

#74285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by desni »

Sanjarko wrote: 13/01/2023 01:13 1.Mart=9.Januar, logicno.
Iščašena logika :(
Primijenjeno na terenu ista prava bi trebao imati pripadnik tzv.VRS koji je pucao sa Ozrena i pripadnik ARBiH koji je branio Lukavac :(
Đavo je u detalju i prateći logiku te izreke
zanimljivo je da gradonačelnik Lukavca kaže muslimani a ne Bošnjaci :skoljka:
Ovo je zamjerano Miloradu Dodiku recimo.
Da li ovo znači da bi zbog nove paradigme trebalo ako ne zabraniti, a ono bar izbjegavati nazive Bošnjak i logično i bosanski jezik :(
Sve ovo je gledaocima javnog servisa grada u kojem Bošnjaci po zadnjem popisu čine oko 90% stanovnika servirano sa Bajom Malim Knindžom u pozadini :run:

https://tuzlanski.ba/infoteka/boracke-o ... m-vojskom/

GandalfSivi

#74286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote: 13/01/2023 00:38

Znaci, okay je kada SDA isporuci cijelo drzavno tuzilastvo u ruke Dodiku, ali je izdaja drzave kada se skladno okoncanju mandata Dodiku da, pazi sada, fucking agencija za lijekove?

Odlicno, odlicno…
Pa upravo pod SDP-om je počeo odlasak stranih sudija iz suda i tužilaštva. Informiši se.

I jeste, izdaja je. Ne interesuje me za SDA. Oni su sada opozicija i imam pravo kritikovati vlast.
O važnosti agencije za lijekove ćeš saznati kada ti neki Dodikov kadar uskrati certificiranje lijekova.
O cemu ti svega ti? O stranim tuziocima od prije 15 godina? Umij se svega ti...

Pa prije godinu dana je probosanska strana mogla preuzeti tuzilastvo, ali SDA blokirala dok se ne stvore uslovi da ga Dodik opet poklopi. A ti vamo nebuloze od prije milijardu godina. Dalje, agencija za lijekove je jedna od milion agencija na nivou drzave, ni manje ni vise bitna. Nije sigurno Dodik unistio Bosnalijek. Ali mora se o necemu vristati. Nije ministarstvo odbrane, nije ministarstvo sigurnosti, nije ni OSA (mada se i tu vristi jer su dobili pomocnika direktora, sto je jos uvijek puno manji problem od jednog Osmice - lika koji je prije rata trebao stelu da dobije posao magacionara), ali vamo se zamjera i sto je jedna Duska Jurisic predlozena za zamjenicu ministra. Haaaaloooo, Duska Jurisic, sa rezumeom od jedne od najhrabrijih ratnih novinarki, do diplomiranog pravnika, ali eto, Duska jebiga.

Vrhunac spina je sto je sada "najveci poraz" osmorke sto iz PC-a na mjesto ministra dolazi Bosnjak koji je proveo rat u Armiji BiH. Zamisli kakav bezobrazluk, dali su Dodiku vlast u ruke.

I zajebi tu pricu "nisam za SDA, ali". Pokazi mi pet postova gdje kritikujes istu pa se vrati nazad.
relativno84

#74287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Kako je ova dijaspora postala licemjerna, kad zapne gleda se ono od juce, kad je kurcu cejf pjene za nekim idiotizmom decenijama unazad.

Jebes Dusku nije bitna Duska, ali kad ona nekome opali kritiku to nije njeno misljenje, to je politika neke stranke, vidimo i koje. Svako svoje neka gura i postavlja za to se svi bore na izborima, ali one price nezavisni misleci intelektualci kurci palci macku o rep. Ista govna samo ljepse upakovana.

Dvije godine iza Denis je bio novi zeleni spavac, precesto je pisao pisma u kojima govori o losem polozaju bosnje, danas niko nista, crven 100%.

I Juka je bio borac, steta sto nije ziv mogao je biti bar zamjenik nekome, za kakve se gluposti hvataju samo da opravdaju svaki los potez.
Johny12

#74288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Johny12 »

GandalfSivi wrote: 13/01/2023 02:52

Pa prije godinu dana je probosanska strana mogla preuzeti tuzilastvo, ali SDA blokirala dok se ne stvore uslovi da ga Dodik opet poklopi. A ti vamo nebuloze od prije milijardu godina. Dalje, agencija za lijekove je jedna od milion agencija na nivou drzave, ni manje ni vise bitna. Nije sigurno Dodik unistio Bosnalijek. Ali mora se o necemu vristati. Nije ministarstvo odbrane, nije ministarstvo sigurnosti, nije ni OSA (mada se i tu vristi jer su dobili pomocnika direktora, sto je jos uvijek puno manji problem od jednog Osmice - lika koji je prije rata trebao stelu da dobije posao magacionara), ali vamo se zamjera i sto je jedna Duska Jurisic predlozena za zamjenicu ministra. Haaaaloooo, Duska Jurisic, sa rezumeom od jedne od najhrabrijih ratnih novinarki, do diplomiranog pravnika, ali eto, Duska jebiga.

Vrhunac spina je sto je sada "najveci poraz" osmorke sto iz PC-a na mjesto ministra dolazi Bosnjak koji je proveo rat u Armiji BiH. Zamisli kakav bezobrazluk, dali su Dodiku vlast u ruke.

I zajebi tu pricu "nisam za SDA, ali". Pokazi mi pet postova gdje kritikujes istu pa se vrati nazad.
Ne znam Gandalfe, i ja sam kao i ti u Americi, al nikako mi se ne svidja ovo sto osmorka radi. Ne znam, mozda nisam upucen, mozda je SDA radila i gore kao sto ti kazes….. Al zahebi SDA, jel ovo najbolje sto mozemo??
Point.

#74289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

sajber87 wrote: 13/01/2023 00:33
sehohari wrote: 13/01/2023 00:29

Nisu ni prošli put dobili izbore, pa je SDA 4 godine uspjela držati Dodikove ljude dalje od tih institucija.

Namjerno se foliraš i pišeš kako bi eto ionako S komponenta dobila ta mjesta, a ignorišeš da ste ih dali Dodiku.
Dali ste Agenciju za lijekove čovjeku koji bukvalno prije par mjeseci najavio da će uništiti tu instituciju. Isto važi i za OSA-u, gdje će sada njegovi ljudi moći ući u tu instituciju, nešto što se do sada nikada nije desilo.

Recite centrali u Beogradu odnosno Zagrebu da ovdje ljudi nisu glupi, i da ne možete tako jeftino prodavati vaše folove.
Ne znam da li si ti svjestan da veci nacionalisti i podrzavaoci draze sjede u sds u i pdp u nego u snsd u.
Nisam za SNSD ali..........

Kako ofirno.
Styling

#74290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

sehohari wrote: 12/01/2023 22:08
Styling wrote: 12/01/2023 22:02

Razgovori su vođeni u kancelariji RS, zvaničnoj instituciji, ne u kafani.
Pa to je još gore, bukvalno definicja toga ići Dodiku na noge.
I. Sarajevo je BiH. Bliže Sarajevu nego Banja Luci. O kakvom odlasku na noge govorite. Samo plač i ništa drugo. :run:
Styling

#74291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 12/01/2023 22:39
Officer Crabtree wrote: 12/01/2023 22:26

Pa glup jeste.

Tebi dokaz da neće biti problema sa ovim glasom Bošnjaka iz RS to što su sad podijelili funkcije i nije neko uzeo sve sebi?

I ti ko time nešto poentirao...
Prvo, ne znači taj njegov glas ništa. Postavljao sam više puta autentično tumačenje koje to potvrđuje, a pored toga ništa ne može doći na dnevni red bez Dine. Dakle, klasičan spin za naivne patriJote.

Drugo, to što je Bošnjak iz RS ne znači da je Dodikov. Bio je dio pokreta za državu, pripadnik ABiH, firma mu posluje u Tuzli već 26, 27 godina... To što je procijenio da je za povratnike u RS-u bolje da bude na strani onoga koji tamo ima apsolutnu vlast nego na strani raspale opozicije je druga stvar i pitanje procjene.

Ali ključan je prvi pasus. Sve i da je on Dodikov njegov glas ništa ne znači kod donošenja odluka. A ako nije Dodikov to je još jedan napredak. 4 ministarstva umjesto dosadašnja 3.
Trebali bi ovi SDA botovi sjesti sa opozicijom iz RS i dogovoriti se čiji je Sevlid. U koliziji su teškoj pa ispadaju smiješni i jedni i drugi.
Styling

#74292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

dulekrele wrote: 12/01/2023 22:59
Styling wrote: 12/01/2023 22:02

Razgovori su vođeni u kancelariji RS, zvaničnoj instituciji, ne u kafani.
Otuzna si do boli kad i ovom nalazis opravdanje.
Ne pravdam ništa samo ne volim kada se ašićare laže i pokušava izmišljati. Tužno je gledati vas koliko se upinjete da sve popljujete. To već prelazi u patologiju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#74293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

Johny12 wrote: 13/01/2023 04:40
GandalfSivi wrote: 13/01/2023 02:52

Ne znam Gandalfe, i ja sam kao i ti u Americi, al nikako mi se ne svidja ovo sto osmorka radi. Ne znam, mozda nisam upucen, mozda je SDA radila i gore kao sto ti kazes….. Al zahebi SDA, jel ovo najbolje sto mozemo??
Vrati se pa nam pokazi :mrgreen:
Styling

#74294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Student_u_Ostavci wrote: 12/01/2023 23:41 Bivša SDA škola na sve načine izbjegava odgovor na pitanje koje glasi: Kada, kako i zašto je Pokret za državu postao dobro rješenje? Prije izbora to nije bio. Još jedna šuplja koju su poglabali glasači NiPa. U moru šupljih :lol:
Koji si ti faktor, i tebi slični, da vam neko nešto odgovara? Zbog čega bi vam uopšte nako odgovarao? Nebitan si, jarane, i ti i kompletna ova SDFA ekipa na forumu. Get a life!
Styling

#74295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Pandakonda wrote: 13/01/2023 00:03

Tim ljudima je tek istekao mandat i kao sto neke druge institucije pripadaju bosnjacima i hrvatima, sluzba za poslove sa strancima i agencija za lijekove pripada srpskom kadru. Bio kadar PDP-a i SDS-a koji nisu dobili izbore pri isteku mandata i logicno nema obnove. Sta mislis da je tacno osmorka trebala uraditi ?
Nisu ni prošli put dobili izbore, pa je SDA 4 godine uspjela držati Dodikove ljude dalje od tih institucija.

Namjerno se foliraš i pišeš kako bi eto ionako S komponenta dobila ta mjesta, a ignorišeš da ste ih dali Dodiku.
Dali ste Agenciju za lijekove čovjeku koji bukvalno prije par mjeseci najavio da će uništiti tu instituciju. Isto važi i za OSA-u, gdje će sada njegovi ljudi moći ući u tu instituciju, nešto što se do sada nikada nije desilo.

Recite centrali u Beogradu odnosno Zagrebu da ovdje ljudi nisu glupi, i da ne možete tako jeftino prodavati vaše folove.
Kroz svaki vaš upis se vidi da ste vi u stvari za podjelu države, tenzije i blokade. Svemu pristupate kao da su u pitanju tri zaraćene strane a ne stranke koje su dobile glasove svojih glasaca na izborima. To je ta vaša SDA politika koja nas je i dovela dovde i zbog koje ste isključeni iz svih tokova. Sada samo možete nijemo posmatrati šta se dešava, kako se može i pričati a ne samo blokirati. I, naravno, nastavite kmečati po forumu, to vam niko ne može zabraniti :lol:
duh_sa_sjekirom

#74296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Styling wrote: 13/01/2023 06:55 Kroz svaki vaš upis se vidi da ste vi u stvari za podjelu države, tenzije i blokade. Svemu pristupate kao da su u pitanju tri zaraćene strane a ne stranke koje su dobile glasove svojih glasaca na izborima. To je ta vaša SDA politika koja nas je i dovela dovde i zbog koje ste isključeni iz svih tokova. Sada samo možete nijemo posmatrati šta se dešava, kako se može i pričati a ne samo blokirati. I, naravno, nastavite kmečati po forumu, to vam niko ne može zabraniti :lol:
Pa sa SNSD-om i HDZ-om se uvijek moglo razgovarati, ako će ti razgovori rezultirati ispunjavanjem njihovih želja. :D

Podržavam samo razgovore u kojima niko neće biti oštećen.
dr_Evil

#74297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 11/01/2023 17:17
I to si saznao u kafani poslije 2 :D
Zacudjujuce ali ne, a sad mi reci jel mislis da nije istina, ili nisi cuo za to?
Vaya

#74298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Styling wrote: 13/01/2023 06:55

Kroz svaki vaš upis se vidi da ste vi u stvari za podjelu države, tenzije i blokade. Svemu pristupate kao da su u pitanju tri zaraćene strane a ne stranke koje su dobile glasove svojih glasaca na izborima. To je ta vaša SDA politika koja nas je i dovela dovde i zbog koje ste isključeni iz svih tokova. Sada samo možete nijemo posmatrati šta se dešava, kako se može i pričati a ne samo blokirati. I, naravno, nastavite kmečati po forumu, to vam niko ne može zabraniti :lol:
Zato ste vi tu da relaksirate... :wink:
palermo

#74299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/01/2023 07:25
palermo wrote: 11/01/2023 17:17
I to si saznao u kafani poslije 2 :D
Zacudjujuce ali ne, a sad mi reci jel mislis da nije istina, ili nisi cuo za to?
Nisam čuo a ne vejrujem da o tome ne bi pisano naveliko i naširoko da ima makar mrvica dokaza. A što je najvažnije, ne vidim da je i bitno.
Ima negdje tema o Aliji Izetbegoviću ( ma ima ih nekoliko, ako je o ikome pisano, pisano je o Aliji) pa ti tamo te dokaze stavi, pa ćemo tabiriti. Ovdje bi otišli u duboki off.
dr_Evil

#74300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/01/2023 09:12
dr_Evil wrote: 13/01/2023 07:25

Nisam čuo a ne vejrujem da o tome ne bi pisano naveliko i naširoko da ima makar mrvica dokaza. A što je najvažnije, ne vidim da je i bitno.
Ima negdje tema o Aliji Izetbegoviću ( ma ima ih nekoliko, ako je o ikome pisano, pisano je o Aliji) pa ti tamo te dokaze stavi, pa ćemo tabiriti. Ovdje bi otišli u duboki off.
Ma nemamo sta taborit, nisam ni ja znao, procitao dva puta(tj. u dvije njegove knjige) kod Latica u knjizi. Imas isjecak ovdje, procitaj, pa ti sam prihvati ili ne. Zatvaramo o tome, da ne off-topicimo, mada je sve to povezano.

https://thebosniatimes.ba/15490/novi-bo ... slijedjem/
Locked