Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- animus
-
Bodkin
#74227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Obaranje aprilskog paketa je tacno momenat kad je amerika digla ruke. Sve sto je krenulo nizbrdo se moze vezati za taj momenat. Sto je najgore taj debil se vise nije pojavio na politickoj scenivelikonja wrote: ↑12/01/2023 21:21Ne znam sta bih rekao....dogovora bez ozbiljnog zavrtanja ruku ( citaj:financijasajber87 wrote: ↑12/01/2023 21:12
Sa zapadom se mora poceti raditi na izmjeni ustava, nadam se nekom novom aprilskom paketu koji ce sustinski biti veoma slican sa originalom zalosno je sto smo izgubili skoto 20 godina pogresnom probosanskom maksimalistickom politikom prije svega sbih i harisa silajdzica, da smo tada donosili pametnije odluke sad bi bosne bilo puno vise , zapad je jedini koji nam moze pomoci i svako ko je protiv zapada protiv je bosne i bosnjaka. Mislim da ce svaki buduci dogovor oko ustava lakse postici sa dodikom nego sto bi bilo sa opozicijom iz rs a, ali eto vidjecemo) tesko da ce biti
Aprilski paket...kao i sve, bilo je i dobrih ali i jsko losih rjesenja u tom sporazumu...
Haris pokusao all-in...mozda je i zabrljao ali jbg ne vjerujem da mu je to bila namjera. Procjenio da je viseminusa nego afirmativnh stvari
-
sajber87
#74228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U odnosu na ovo sto imamo aprilski paket je bio suho zlato ali za prosutim mlijekom ne vrijedi kukati, sad u saradnji sa zapadom raditi na popravci stanja, drugi nam niko ne moze pomoci. Silajdzic je isao all in i izgubio sve, zaklao je vola zbog kile mesa. Put do pakla poplocan je najboljim namjerama zato u pamet se bosnjaci prvo glava pa onda srce.velikonja wrote: ↑12/01/2023 21:21Ne znam sta bih rekao....dogovora bez ozbiljnog zavrtanja ruku ( citaj:financijasajber87 wrote: ↑12/01/2023 21:12
Sa zapadom se mora poceti raditi na izmjeni ustava, nadam se nekom novom aprilskom paketu koji ce sustinski biti veoma slican sa originalom zalosno je sto smo izgubili skoto 20 godina pogresnom probosanskom maksimalistickom politikom prije svega sbih i harisa silajdzica, da smo tada donosili pametnije odluke sad bi bosne bilo puno vise , zapad je jedini koji nam moze pomoci i svako ko je protiv zapada protiv je bosne i bosnjaka. Mislim da ce svaki buduci dogovor oko ustava lakse postici sa dodikom nego sto bi bilo sa opozicijom iz rs a, ali eto vidjecemo) tesko da ce biti
Aprilski paket...kao i sve, bilo je i dobrih ali i jsko losih rjesenja u tom sporazumu...
Haris pokusao all-in...mozda je i zabrljao ali jbg ne vjerujem da mu je to bila namjera. Procjenio da je viseminusa nego afirmativnh stvari
-
DonieBrasco
#74229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Strpite se da Šmit nakon svega pokazanog nametene zakon o imovini bas kako hoce Dodik, jer nije se badava islo popovima da mu kazu sta je historijska sveta zemlja.
A onda da vidim reakcije Dine i svih ostalih.
A onda da vidim reakcije Dine i svih ostalih.
- Grean
#74230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stani, kako ono bi, preselili drzavu u kafane u Lukavici. Zvuci li poznato?Styling wrote: ↑12/01/2023 19:48Oni vide granicu na Vracama, džaba govoriti.carobnjak_N wrote: ↑12/01/2023 18:11
Nije to spin, nego je fakat tako.
Druga je stvar što bi vi da se neko nastavi simbolički nadjebavati s Dodikom, pa kao neću ja tamo, haj ti ovamo.
Zar se u Sarajevu ne događa sve nakon potpisivanja ?
Da se razumijemo, i bili su u pravu ali nemojmo sad muda pod bubrege, granica na Vracama, simbolicko nadjebavanje sa Dodikom i slicne suplje.
- Styling
#74231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razgovori su vođeni u kancelariji RS, zvaničnoj instituciji, ne u kafani.
-
mirza_15
#74232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako sada 12-12-12 a bilo 11-11-14. Ja mislio da imaju kontrolu u VM preko Dodikovog Bošnjaka, da će nas preglasati kod imenovanja i da će biti 0-18-18?! Šta kažu u centrali? Kako sada čak i blago poboljšanje? Ja sam zbunjen. Može li objašnjenje?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#74233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PreWiBa
-
mirza_15
#74235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Officer Crabtree
#74236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PreWiBa
#74237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa šta
LIk se javlja kao eto vidite da nema preglasavanja u VM, na osnovu toga što su kafanskim dogovorom mogli podijeliti direktorske funkcije po SDA matrici.
Ta njihova izdaja u VM će tek kasnije doći na vidjelo, ali izgleda su ovi previše potkapacitirani da bi to shvatili.
-
palermo
#74238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li ko slusao Niksica na TV? Ja nisam, samo sam procitao ovo u Slobodnoj Bosni sto pise. Ako je to pricao ( a.eto, jos uvijek nemam.poyvrdu), onda stvarno ne.mogu shvatiti ove ljude. Ispade po njemu da su se oni uvijek htjeli dogovarati ali oni sto su govorili u nase ime ( dakle SDA) nisu htjeli. Ili jednostavnije receno, do nas je uvijek bilo
-
Officer Crabtree
#74239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na njegov sam mislio, baš glup post.sehohari wrote: ↑12/01/2023 22:14Pa šta
LIk se javlja kao eto vidite da nema preglasavanja u VM, na osnovu toga što su kafanskim dogovorom mogli podijeliti direktorske funkcije po SDA matrici.
Ta njihova izdaja u VM će tek kasnije doći na vidjelo, ali izgleda su ovi previše potkapacitirani da bi to shvatili.
-
mirza_15
#74240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aha. Glasat će Dino za dnevni red, a onda dati potreban glas u drugom krugu. Dino Dritan.sehohari wrote: ↑12/01/2023 22:14Pa šta
A na VM će izglasati i IZ. Čekaj, za IZ trebaju izmjene Ustava 2/3 većina i to u parlamentu, a ne u VM? Nije potrebna izvršna vlast za to? Mora glasati i SDFA? Kako sada to?
-
mirza_15
#74241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Glupa je višemjesečna kakofonija o patriJotama i izdajnicima. Ne možeš disati od onih koji puše ta populistička sr...a.Officer Crabtree wrote: ↑12/01/2023 22:17Na njegov sam mislio, baš glup post.sehohari wrote: ↑12/01/2023 22:14
Pa šta
- Roccohljup
#74242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam dalje do ovog naslovapalermo wrote: ↑12/01/2023 22:15 Je li ko slusao Niksica na TV? Ja nisam, samo sam procitao ovo u Slobodnoj Bosni sto pise. Ako je to pricao ( a.eto, jos uvijek nemam.poyvrdu), onda stvarno ne.mogu shvatiti ove ljude. Ispade po njemu da su se oni uvijek htjeli dogovarati ali oni sto su govorili u nase ime ( dakle SDA) nisu htjeli. Ili jednostavnije receno, do nas je uvijek bilo
SB ih bas ne popustaNERMIN NIKŠIĆ OTKRIO KARTE: "Ulazimo u nešto što je neizvjesnost i možda smo naivni. Jasno je iza koje političke opcije stoji Islamska zajednica!"
BILANS RASPODJELE DRŽAVNIH AGENCIJA: Dodik rušio Agenciju za lijekove, Trojka mu je predaje; rušio Službu za strance, Trojka mu je daje; rušio operacije OSA-e, Trojka mu ih prepušta!
-
Officer Crabtree
#74243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa glup jeste.
Tebi dokaz da neće biti problema sa ovim glasom Bošnjaka iz RS to što su sad podijelili funkcije i nije neko uzeo sve sebi?
I ti ko time nešto poentirao...
-
Jordan1961
#74244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#74245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvo, ne znači taj njegov glas ništa. Postavljao sam više puta autentično tumačenje koje to potvrđuje, a pored toga ništa ne može doći na dnevni red bez Dine. Dakle, klasičan spin za naivne patriJote.Officer Crabtree wrote: ↑12/01/2023 22:26Pa glup jeste.
Tebi dokaz da neće biti problema sa ovim glasom Bošnjaka iz RS to što su sad podijelili funkcije i nije neko uzeo sve sebi?
Drugo, to što je Bošnjak iz RS ne znači da je Dodikov. Bio je dio pokreta za državu, pripadnik ABiH, firma mu posluje u Tuzli već 26, 27 godina... To što je procijenio da je za povratnike u RS-u bolje da bude na strani onoga koji tamo ima apsolutnu vlast nego na strani raspale opozicije je druga stvar i pitanje procjene.
Ali ključan je prvi pasus. Sve i da je on Dodikov njegov glas ništa ne znači kod donošenja odluka. A ako nije Dodikov to je još jedan napredak. 4 ministarstva umjesto dosadašnja 3.
- tramvajtrojka
#74246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ljudi se zapetljali u svojim spinovima , za tog istog hurtica su govorili da treba glasati za njega na izborima i za pokret za drzavumirza_15 wrote: ↑12/01/2023 22:39Prvo, ne znači taj njegov glas ništa. Postavljao sam više puta autentično tumačenje koje to potvrđuje, a pored toga ništa ne može doći na dnevni red bez Dine. Dakle, klasičan spin za naivne patriJote.Officer Crabtree wrote: ↑12/01/2023 22:26
Pa glup jeste.
Drugo, to što je Bošnjak iz RS ne znači da je Dodikov. Bio je dio pokreta za državu, pripadnik ABiH, firma mu posluje u Tuzli već 26, 27 godina... To što je procijenio da je za povratnike u RS-u bolje da bude na strani onoga koji tamo ima apsolutnu vlast nego na strani raspale opozicije je druga stvar i pitanje procjene.
Ali ključan je prvi pasus. Sve i da je on Dodikov njegov glas ništa ne znači kod donošenja odluka. A ako nije Dodikov to je još jedan napredak. 4 ministarstva umjesto dosadašnja 3.
sad ide novi spin koji vcrs plasiraju o zamjenicima gdje su i tu srbi bili al iz SDS-a i PDP-a
- PreWiBa
#74247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jarane, oni ću nešto izglasati, pa ti kasnije idi po sudovima i traži pravdu.mirza_15 wrote: ↑12/01/2023 22:39Prvo, ne znači taj njegov glas ništa. Postavljao sam više puta autentično tumačenje koje to potvrđuje, a pored toga ništa ne može doći na dnevni red bez Dine. Dakle, klasičan spin za naivne patriJote.Officer Crabtree wrote: ↑12/01/2023 22:26
Pa glup jeste.
Idioti.
- dulekrele
#74248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
A_A_AKCIJA
- Student_u_Ostavci
#74250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li to isti onaj Hurtić iz Pokreta za državu na kojeg je Dino lajao ili je ovo neki drugi? Prestanite lagati, ne voli Šmit lažove.tramvajtrojka wrote: ↑12/01/2023 22:46ljudi se zapetljali u svojim spinovima , za tog istog hurtica su govorili da treba glasati za njega na izborima i za pokret za drzavumirza_15 wrote: ↑12/01/2023 22:39
Prvo, ne znači taj njegov glas ništa. Postavljao sam više puta autentično tumačenje koje to potvrđuje, a pored toga ništa ne može doći na dnevni red bez Dine. Dakle, klasičan spin za naivne patriJote.
Ali ključan je prvi pasus. Sve i da je on Dodikov njegov glas ništa ne znači kod donošenja odluka. A ako nije Dodikov to je još jedan napredak. 4 ministarstva umjesto dosadašnja 3., pa trazili bosnjaka pa sad i on ne valja kao bosnjak , trazili vise ministarstava pro bih komponenta dobila četiri, dobili agenciju vise , sve sto su spinovali obilo im se o glavu
sad ide novi spin koji vcrs plasiraju o zamjenicima gdje su i tu srbi bili al iz SDS-a i PDP-a![]()
sad i to ne valja
jednostavno spinuj pa sta se uhvati koga briga jel laz il nije